ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία
HMS Bounty s Jolly boat 1/25
Βαγγέλης:
Κάποια στιγμή θα μας εξηγήσεις την τεχνική αυτή. (Πολύ ωραία by the way!)
Νομίζω οτι μπορεί να έχει και μοντελιστικό ενδιαφέρον.
vagelischantziaras:
Καλωσόρισες στα ξύλινα ....και καλή αρχή .
habos78:
ηδη ξεκινησα ασχημα..η κολα ειναι γρηγορη και μου μεινε μεσα το κοπιδι...στον σκελετο...ουτε ακτινογραφια δεν θα μπορει να βγαλει πλεον ::salut::..και ξεκινησα απο τωρα να προσθετω ξυλαρακια για διορθωση..
η εποξικη θα χρησημοποιηθει στο μελλον για διοραματα..αλλα εδω εχω προβληματα στην αρχη μιας λεμβους
Kostis Pap:
Ο σκελετός θελει προσοχή. Να είναι σωστά, κάθετα και συμμετρικά τοποθετημένοι οι νομείς ώστε να πάει ωραία και ψύχραιμα το πέτσωμα στη συνέχεια. Ό,τι κολλάει ξεκολλάει και ό,τι σπάει μπορεί να ξανακολλήσει στις ξύλινες κατασκευές. ʼρα, μην πτοείσαι. Η γρήγορη κόλλα είναι καλύτερη από την αργή αλλά αρκεί να προχωράς με αργά βήματα και να μην ανοίγεις πολλά μέτωπα ταυτόχρονα: κολλάς τον ένα νομέα, περιμένεις να στεγνώσει, προχωράς στον επόμενο. Η πρώτη κατασκευή σίγουρα θα έχει πολλά ελαττώματα αλλά θα μπορέσεις να διορθώσεις αρκετά προβλήματα στα επόμενα στάδια με στοκάρισμα και τρίψιμο.
Thanasis:
Χαιρετώ. ::hi::
My two cents (or pennies') worth... 8)
Ό,τι κι αν σου προτείνει κάποιος και πρίν αγοράσεις, σχημάτισε δική σου γνώμη. Το web είναι πολύ καλός σύμβουλος.
Η γρήγορη κόλλα δεν συγχωρεί λάθη, κι αφού είσαι στην αρχή, προχώρα αργά με την κλασική ξυλόκολλα (λευκή).
Αν ξεκινάς το πρώτο σου μοντέλο με σκοπό να το τελειώσεις, τότε ξεκινάς λάθος. Θεώρησε το στάδιο εκμάθησης και μην μετράς τα πισωγυρίσματα που θα πρέπει να κάνεις. Είναι καλό να μην σκέπτεσαι ότι θα διορθώσεις ένα λάθος αργότερα, γύρνα στο προηγούμενο στάδιο κατασκευής και απέφυγε το. Μην περιμένεις να μάθεις από τα λάθη σου, στο web μπορείς να μάθεις κι από τα λάθη άλλων.
Μην περιμένεις εύκολες απαντήσεις από forums.Ο κάθε μοντελιστής έχει την δική του οπτική ανάλογα με την τεχνική που ακολουθεί.
Τέλος αν παραμείνεις στα Ξύλινα μοντέλα, διάβασε βασική ναυτική ορολογία, για να μπορείς να επικοινωνείς και κυρίως για να ξέρεις τι και γιατί το φτιάχνεις.
Thx
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση