ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Dio: Γενική συζήτηση-Reference

Κόληση πηλού σε ξύλο

(1/2) > >>

Βαγγέλης:
Καλησπέρα σας,
Όπως λέει και ο τίτλος , θέλω να κολλήσω πηλό (που είναι βέβαια εντελώς στεγνός ) πάνω σε βαμμένη ξύλινη βάση. Τι να βάλω ; Ατλακόλ , εποξική δυο στοιχείων , κάποια άλλη κόλα ;;

Kostis Pap:
Βασικό είναι να εφάπτονται καλά οι δύο επιφάνειες, δηλαδή να είναι και οι δύο εντελώς επίπεδες. Αφού διασφαλίσεις αυτό, με τρίψιμο αν χρειαστεί, τη δουλειά σου θα την κάνουν και η Ατλακόλ και η εποξική (αλλά είναι λίγο overkill). Καλό θα ήταν η ξύλινη επιφάνεια να ξυστεί από την μπογιά εκεί που θα κολληθεί ο πηλός, ιδίως στην περίπτωση της Ατλακόλ, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκολλήσει είτε η κόλλα από την μπογιά, είτε η μπογιά από το ξύλο. Σε κάθε περίπτωση θα βοηθούσε η εφαρμογή πίεσης με κάποιο σφιγκτήρα κατά τη διάρκεια της κόλλησης. Άλλες κατάλληλες κόλλες είναι η κόλλα montage και με επιφυλάξεις οι βενζινόκολλες.

Βαγγέλης:
Ευχαριστώ πολύ Κωστή. Την ξύλινη βάση λέω να μην την τρίψω εκτός αν το κάνω μόνο στο κέντρο της και να βάλω εκεί μόνο ατλακολ. Έχω και εποξική που ίσως την βάλω στις γωνιές.  Ευτυχώς οι 2 επιφάνειες που θα έρθουν σε επαφή είναι εντελώς επίπεδες. Καλή και η ιδέα με τους σφιγκτήρες.  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

KWSTAS:
Ατλακόλ, η καλύτερη κόλλα γι αυτά.
Απλώς όπως είπε και ο Κωστής, οι
επιφάνειες πρέπει να έχουν κάποια
σχετικά καλή επαφή. Εάν την αφήσεις
να στεγνώσει καλά, πετρώνει.

Kostis Pap:
Με τους σφιγκτήρες μην το παρακάνεις και σπάσει ο πηλός!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση