Αποστολέας Θέμα: Chopper για πολυστερίνη (styrene) κλπ  (Αναγνώστηκε 3327 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Chopper για πολυστερίνη (styrene) κλπ
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 14, 2020, 12:18:29 πμ »
Μετά από αρκετές μέρες περιπέτειας στη διαδρομή από Βρετανία για Ελλάδα και αφού έμεινε στο ταχυδρομικό γραφείο της περιοχής μου για μια ολόκληρη εβδομάδα πριν μου έρθει η ειδοποίηση (στις 12/6 ήρθε ειδοποίηση ότι ήταν στο γραφείο από τις 5/6!!!) παρέλαβα το Proops. Αναμφισβήτητα value for money καθώς στοίχισε μόλις 10,50 λίρες και δεν χρεώνονται ταχυδρομικά. Τόσο φτηνό που δεν άξιζε τον κόπο να προχωρήσω σε ιδιοκατασκευή όπως αρχικά σκεφτόμουν όταν είδα τις τιμές για τα chopper της NWSL ή της RP Toolz (πολλές δεκάδες ευρώ...)
Οι πρώτες εντυπώσεις λίγο επιφυλακτικές: αρκετά ογκώδες (20Χ20 εκατοστά η βάση και 27 εκατοστάτα η λαβή) και πολύ πλαστικό.. Χρειάστηκε ελάχιστο τρίψιμο για να φύγουν κάποια σημάδια από τα καλούπια στα παξιμάδια των τριγωνικών οδηγών που έκοβαν το χέρι. Οι δεύτερες εντυπώσεις πολύ θετικές: κόβει ωραία και γρήγορα αρκεί να σέβεσαι τα όριά του. Δεν είναι εργαλείο απόλυτης ακρίβειας, αλλά αυτό ισχύει και για τους ανταγωνιστές του, όμως προσφέρει ικανοποιητική ακρίβεια. Μέχρι περίπου το ένα χιλιοστό είναι βούτυρο η κοπή, μετά αρχίζει και δυσκολεύεται δίνοντας ελαφρά λοξές τομές αλλά πάντως χωρίς άλλο πρόβλημα μέχρι περίπου τα 2 χιλιοστά. Και εκεί είναι τα όριά του. Δεν θα δοκίμαζα κάτι παχύτερο αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Με μια μικροπατέντα για οδηγό (ένα μεταλλικό χάρακα ή ένα παχύ κομμάτι evergreen), μπορεί κανεί να κόψει ίσα τμήματα πλαστικού ή λεπτού ξύλου για πέτσωμα καραβιού χωρίς δυσκολία και με ανεκτή ακρίβεια. Πολύ χρήσιμο αυτό για συγκεκριμένες κατασκευές (φράχτες, παλέτες, κιβώτια), ιδίως όταν θέλεις να κάνεις μεγάλες ποσότητες. Με μια καλύτερη πατέντα (έναν ημιμόνιμο οδηγό που δεν θα χρειάζεται να κρατάς με το ένα χέρι) τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα.
Συμπέρασμα: εξαιρετική τιμή, πολύ καλά αποτελέσματα με ελάχιστη προσπάθεια. Πιστεύω ότι θα μου γίνει ένα πολύ απαραίτητο εργαλείο που θα το έχω μόνιμα στον πάγκο και όχι σε κάποιο συρτάρι. Προτείνεται εμφατικά σε όσους ασχολούνται με σκρατσιές.

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 14, 2020, 01:12:31 πμ »
Καλές σκρατσιες με το νέο εργαλείο Κωστή. Καλοδουλευτο  !!!!!!!!  Μετά τα θετικά που διάβασα αύριο θα κάνω και εγώ παραγγελία  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 14, 2020, 10:06:16 μμ »
Όταν το δουλέψεις λίγο θα καταλάβεις ότι
ένα τέτοιο εργαλείο είναι αναγκαίο, σαν τον
κόφτη ή το ντουκόχαρτο. Καλοδούλευτο.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 15, 2020, 03:42:11 μμ »
Έψαχνα κι εγώ αρκετούς μήνες για chopper. Όταν είχα δει την κυκλοφορία της RP tools είχα ενθουσιαστεί πολύ, αλλά μόλις έμαθα και την τιμή του μου κόπηκε η όρεξη...οπότε συνέχισα την αναζήτηση.

Πριν κανένα μήνα περίπου που είδα το τόπικ του @Kostis Pap που έψαχνε κι εκείνος για chopper και έκανε παραγγελία από την Αγγλία, είπα να το δοκιμάσω κι εγώ. Εξαιρετική τιμή και μηδέν μεταφορικά!!  :shock:

Την Παρασκευή το παρέλαβα και αμέσως άρχισα δοκιμές. Οκ δεν κόβει κάθετα τα πιο χοντρά πλαστικά (όπως όλα σχεδόν της αγοράς) αλλά επειδή εγώ το ήθελα για λεπτά πλαστικά, είναι ότι πρέπει.

Το μόνο που του λείπει είναι ένα στοπ για να κρατάει σταθερό το κομμάτι που θα κόψεις. Μια καλή λύση είναι ο χάρακας που τοποθέτησε ο Κωστής, κάτι που μπορεί να αντικατασταθεί και με ένα κομμάτι πλαστικό καρφωμένο στη βάση.

Θα εκτυπώσω χάρακα σε χαλκομανία και θα τον τοποθετήσω στα τριγωνάκια, έτσι ώστε να έχω έτοιμες τις μετρήσεις. Πραγματικά θα μου λύσει τα χέρια γιατί έκοβα πολλά ίδια κομμάτια πλαστικού και με τις πατέντες έβγαιναν στο περίπου ίδια.

Κωστή μου άνοιξες τα μάτια με το εργαλείο!!  ::salut:: ::salut:: ::salut:: 
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 15, 2020, 05:17:18 μμ »
Ωραίο εργαλείο,όντως μας άνοιξες τα μάτια,θα το παραγγείλω και εγώ! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 18, 2020, 11:42:28 μμ »
Για τη βελτίωση του εργαλείου μπορεί κανείς να βρει εδώ και να τυπώσει κλίμακες-χάρακες. Χρησιμεύουν για διάφορες εφαρμογές.

Tags: