Αποστολέας Θέμα: ZVEZDA SU-25 1/72  (Αναγνώστηκε 2290 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: ZVEZDA SU-25 1/72
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 15, 2020, 08:49:29 μμ »
Καταθετω τον ενθουσιασμο μου για το ως τώρα αποτελεσμα!

Καπνισμα πυροβολων τυπικα γινεται με σκονες / pigments.

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 15, 2020, 08:53:16 μμ »
Για καπνιές, μπορείς να βάλεις ξηρά παστέλ (οκ ναι είμαι μια κάποιας ηλικίας), ή αυτά τα νέα υλικά σκόνες (pigments), ή σε τιμή μηδαμινή σκόνη αγιογραφίας....
Φυσικά μαύρες ....
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Αποσυνδεδεμένος Scrat

• Τρελοκαμπέρος!
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Road to nowhere, leads to me!
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 16, 2020, 05:31:03 μμ »
Το μόνο σημείο που έχω να πω, πέραν πως μου αρέσει: στην επαναχάραξη είναι επικίνδυνο να μην γίνει πιο βαθιά η γράμμωση είτε να σου ξεφύγει, ειδικά στις καμπύλες-περίεργες επιφάνειες και με καλό φωτισμό,αν το δεις,το σώζεις. Μιλάω για πριν και ΜΕΤΑ τη φωτογράφηση.Σε αυτή καταλαβαίνεις πολλά. Το παθαίνω κι εγώ, που σχεδόν πάντα επαναχαράζω.
 Η λύση: όπως και για τις καπνιές του πυροβόλου, έρχεται με μικρό μαύρο στιλό λεπτής 0.5 μύτης ή κάτι όμοιο. Επεκτείνει & διορθώνει τις γραμμώσεις και αν στεγνώσει (μετά απο όχι πολύ χρόνο) βερνικώνεται και είνα ΟΚ. Και εαν σε πρόλαβα και δεν άκουσες τις άνωθι συμβουλές:  κάνε με το πενάκι ένα κυκλικό 'λεκέ' και με μια μπατονέτα δώσε του την κατάλληλη φορά, που έχει η εξαγωή του πυροβόλου.
Τα σέβη μου!

Αποσυνδεδεμένος LEFTERIS1979

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 16, 2020, 09:17:14 μμ »
Το μόνο σημείο που έχω να πω, πέραν πως μου αρέσει: στην επαναχάραξη είναι επικίνδυνο να μην γίνει πιο βαθιά η γράμμωση είτε να σου ξεφύγει, ειδικά στις καμπύλες-περίεργες επιφάνειες και με καλό φωτισμό,αν το δεις,το σώζεις. Μιλάω για πριν και ΜΕΤΑ τη φωτογράφηση.Σε αυτή καταλαβαίνεις πολλά. Το παθαίνω κι εγώ, που σχεδόν πάντα επαναχαράζω.
 Η λύση: όπως και για τις καπνιές του πυροβόλου, έρχεται με μικρό μαύρο στιλό λεπτής 0.5 μύτης ή κάτι όμοιο. Επεκτείνει & διορθώνει τις γραμμώσεις και αν στεγνώσει (μετά απο όχι πολύ χρόνο) βερνικώνεται και είνα ΟΚ. Και εαν σε πρόλαβα και δεν άκουσες τις άνωθι συμβουλές:  κάνε με το πενάκι ένα κυκλικό 'λεκέ' και με μια μπατονέτα δώσε του την κατάλληλη φορά, που έχει η εξαγωή του πυροβόλου.
Τα σέβη μου!
Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Θα ακολουθηθούν για να ζωντανέψει το άφος.  ʼλλωστε το πυροβόλο GSH 30-20-30 του είναι διάσημο για την δύναμη πυρός του.

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 17, 2020, 02:13:51 μμ »
Λευτέρη γίνεται πολύ ωραίο. Πρόσεξε όταν πας να τοποθετήσεις το καπάκι της φωλιάς του μπροστινού τροχού η zvezda στις οδηγίες το δίνει στην αντίθετη θέση απ' ότι είναι στην πραγματικότητα. Δεν θυμάμαι το αρστερά-δεξιά ή δεξιά-αριστερά.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 17, 2020, 05:22:52 μμ »
επίσης για τις κάπνες από το κανόνι μπορείς να ψεκάσεις σκούρο γκρι ή μαύρο με ελαφρά περάσματα.το κάνω συχνά και είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα.χρησιμοποιώ και σκόνες, ανάλογα με τα κέφια , αλλά τουλάχιστο για μένα το αποτέλεσμα είναι πιο ικανοποιητικό με τον αερογράφο

παρεμπιπτόντως η παραλλαγή βγήκε πολύ καλή
::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: