Αποστολέας Θέμα: F-14D Super Tomcat - 1/72 Hobby Boss  (Αναγνώστηκε 1116 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LEFTERIS1979

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
F-14D Super Tomcat - 1/72 Hobby Boss
« στις: Μαΐου 03, 2020, 10:36:21 μμ »

Το πήγα με preshading.

Μετά τη διάβρωση με το αλάτι είμαι σε δίλημμα. Τα μαύρα στελέχη , κώνος ραντάρ, βάση εξατμισεων, καλύπτρα να τα βάψω άλλο ένα χέρι μαύρο ώστε να χαθεί το εφέ του αλατιού; Στη βιβλιογραφία στις φωτό τα αφη παρά τη διάβρωση έχουν καθαρά και έντονα τα μαύρα στελέχη. Καμμία συμβουλή;
Έχω τελειώσει με τις εξατμίσεις, τα φορτία, το σύστημα προσγείωσης τα οποία θα σας παρουσιάσω σύντομα.
Εδώ έχω φτάσει. Θα περάσω ένα χέρι μαύρο να φρεσκαρω τον κώνο την καλύπτρα, τις βάσεις των εξατμίσεων και πάω για βερνίκι χαλκομανιες και wash. Eχει δρόμο ακόμα ο γάτος. Πάω και αργά..

Τα κουφέτα θα φορτωθούν με κάθε επισημότητα....

Ένα ελαφρύ χέρι μαύρο πάνω έδωσε το αποτέλεσμα όπως το ήθελα καθώς άφησε πίσω του ένα ίχνος από το εφέ αλατιού. Και λίγες φωτογραφίες ακόμα από το εφέ όπως αποτυπώθηκε στην πτέρυγα.

Μπήκαν τα διακριτικά, δεύτερο σφράγισμα με Mr. hobby clear gloss και πάμε για pin wash. Το μοντέλο έχει καλή γράμμωση στα panels ωστόσο θα πάω προσεχτικά και δεν θα κάνω υπερβολές στο wash. Μετά λίγοι λεκέδες από λάδι και καπνό και το στήνω.

Μερικές φωτογραφίες σε ηλιακό φως με ένα πρόχειρο στεγνό μονταρισμα.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: F-14 D super Tomcat. 1/72 Hobby boss
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 21, 2020, 08:40:19 μμ »
Καθαρο και βρωμικο μαζι....
Ιδανικη μοντελιστικη ισορροπία!!

Μια ερωτηση: πρωτα εβαλες τις πτέρυγες και μετα τις εβαψες? Υπάρχει τροπος να φορεθούν εκ των υστερων?

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 23, 2020, 03:17:37 μμ »
Λευτέρη, θα συμφωνήαω με τον Jet72, έχεις πολύ ισορροπημένες φθορές! Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά νομίζω ότι και η χρήση του αλατιού είναι πετυχημένη, μ' αρέσει που αφήνει μία «ντελικάτη» χρωματική διαφοροποίηση. Έχω ξεκινήσει το ίδιο τον καιρό της καραντίνας αλλά χθες μπόρεσα και ψέκασα primer. Έχω μέλλον! Σου εύχομαι καλά τελειώματα!

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 23, 2020, 09:06:43 μμ »

Μια ερωτηση: πρωτα εβαλες τις πτέρυγες και μετα τις εβαψες? Υπάρχει τροπος να φορεθούν εκ των υστερων?

Επειδή έφτιαξα φέτος το ίδιο κιτ  , δεν υπάρχει τρόπος να μπουν μετά οι πτέρυγες. Εγω τις έβαψα από πριν.  Επίσης επειδή «παίζουν» πολύ με αποτέλεσμα τα « γρανάζια» που τις κρατούν ενωμένες και τις κινούν να απεμπλέκονται και να χάνεται η συμμετρία στο άνοιξε- κλείσε , χρειάζεται μια εύκολη πατέντα ώστε να περιοριστούν τα μπόσικα  και να μην υπάρχει  η κίνηση πάνω - κάτω. Αν βρω φωτογραφία από αυτό που έκανα εγώ , θα την ποστάρω.
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 23, 2020, 11:22:19 μμ »
H τεχνική του αλατιού μου αρέσει πάρα πολύ! Νομίζω απέδωσε τα αναμενόμενα. Προσωπικά ίσως να έκανα λιγότερο έντονο το preshading. Φυσικά αυτά είναι γούστα. Περιμένω το wash που νομίζω θα δέσει όλη την εικόνα. ::salut::
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Αποσυνδεδεμένος LEFTERIS1979

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 14, 2020, 01:30:35 μμ »

Στο συγκεκριμένο Κιτ η άτρακτος σφραγίζει με την πτέρυγα εγκατεστημένη.

Tags: