Αποστολέας Θέμα: Stuart ξεχασμένο σε κάποια παραλία - 1/35  (Αναγνώστηκε 1897 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
Stuart ξεχασμένο σε κάποια παραλία - 1/35
« στις: Απριλίου 25, 2020, 06:33:36 μμ »
Καλησπέρα παιδιά
χαζεύοντας έπεσα πάνω σε αυτές τις φωτό και είπα να δοκιμάσω

Το αποτέλεσμα δεν είναι κακό αν το κοιτάς από 1 μέτρο μακριά. Κοντύτερα δείχνει τις αδυναμίες του. Τα πειράματα ήταν πολλαπλά για μένα. Η άμμος είναι αλεύρι και το νερό υγρό γυαλί. Η σκουριά είναι αληθινή σκουριά από σίδερο σε σκόνη που κόλλησα με λακ πάνω στο άρμα και οξειδώθηκε με χημικό. Βγήκε λίγο χοντροκομμένο ίσως ήθελε λιγότερο σίδηρο. Θα έπρεπε επίσης να χαλάσω περισσότερο το άρμα για περισσότερη διάβρωση. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Βαράτε αλύπητα  ::salut::

και μερικές στον απογευματινό ήλιο

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Stuart ξεχασμένο σε κάποια παραλία - 1/35
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 25, 2020, 08:48:04 μμ »
Εγώ θα το είχα ήδη στολίσει στο γραφείο μου πάνω...

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 25, 2020, 10:22:15 μμ »
Στα δικά μου μάτια ειναι πολύ όμορφο , συγχαρητηρια για την δουλεια σου !

Επειδη και εγω θελω να ξεκινησω το πρωτο μου διοραμα με ιδιο περιπου σκηνικο, μπορεις να δωσεις καποιες λεπτομερεις παραπανω για το πώς σταθεροποιησες το αλεύρι να μην φευγει με το πρωτο φυσημα και κυριως για το ποση ποσοτητα υγρου γυαλιου χρησιμοποιησες , εταιρεια και γενικα διαστασεις του διοραματος ?
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 25, 2020, 10:23:46 μμ »
Πολύ ωραίο διόραμα Νικ.
Εάν δεν ήταν τόσο noisy το
άρμα θα ήταν σούπερ.
Με pigments ή ταλκ μπορούσες
να πετύχεις πολύ ρεαλιστική υφή
στη σκουριά και in scale. Η τεχνική
με το σφουγγαράκι επίσης μπορεί
να δώσει ανάγλυφη υφή.

Επειδη και εγω θελω να ξεκινησω το πρωτο μου διοραμα με ιδιο περιπου σκηνικο, μπορεις να δωσεις καποιες λεπτομερεις παραπανω για το πώς σταθεροποιησες το αλεύρι να μην φευγει με το πρωτο φυσημα

Λογικά ακολούθησε ότι κάνουμε με χώμα,
πασπαλισμένο πάνω σε αραιωμένη ατλακόλ.
Απλώς δεν έχει τόσο χοντρή υφή το αλεύρι.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 25, 2020, 10:38:25 μμ »
νομίζω ότι σαν ατμόσφαιρα, χρωματισμοί και υφή ειδικά σε σε νερό και παραλία είναι πολύ πετυχημένο ειδικά στις τελευταίες φωτογραφίες που έβαλες "μιλάει".
Για το άρμα και τη σκουριασμένη υφή μάλλον θα συμφωνήσω με τον Κώστα (αν κατάλαβα σωστά τι εννοεί με το "noisy ")

συγχαρητήρια !

και μια ερώτηση : υπάρχει τρόπος να αποδοθεί η βρεγμένη άμμος, πχ. όπως φαίνεται στην πρώτη από τις φωτό του Sherman ;

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 25, 2020, 11:10:32 μμ »
νομίζω ότι σαν ατμόσφαιρα, χρωματισμοί και υφή ειδικά σε σε νερό και παραλία είναι πολύ πετυχημένο ειδικά στις τελευταίες φωτογραφίες που έβαλες "μιλάει".
Για το άρμα και τη σκουριασμένη υφή μάλλον θα συμφωνήσω με τον Κώστα (αν κατάλαβα σωστά τι εννοεί με το "noisy ")

συγχαρητήρια !

και μια ερώτηση : υπάρχει τρόπος να αποδοθεί η βρεγμένη άμμος, πχ. όπως φαίνεται στην πρώτη από τις φωτό του Sherman ;

Noisy όπως στις φωτό χαμηλού φωτισμού που φαίνεται ο κόκκος.
Βρεγμένη παραλία κάνεις με ένα τόνο πιο σκούρο χρώμα από την
ακτή και από πάνω gloss βερνίκι.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 26, 2020, 12:09:32 πμ »
Πολύ ωραίο για δοκίμιο, πειραματισμό και χαλάρωση. Εξαιρετική και η θάλασσα και η άμμος με το αλεύρι, σε ταξιδεύουν. Θα συμφωνήσω και με εσένα, Νίκο, και με τον Κώστα για τη σκουριά στο άρμα. Ήθελε πολύ πιο λεπτό κόκκο γιατί μοιάζει εκτός κλίμακας. Η υπερβολική σκουριά κρύβει και την λεπτομέρεια στο άρμα, ενώ η λεπτομέρεια είναι πολύ δυνατό στοιχείο γενικότερα στις δουλειές σου. Επίσης δεν μου βγαίνει το στήσιμο της σύνθεσης. Νομίζω ότι αν ήταν πιο κάθετο στο κύμα, όπως στη φωτογραφία με το Sherman, θα στεκόταν καλύτερα οπτικά. Βεβαίως έχοντας δει και τις άλλες σου δουλειές ξέρω ότι θα μπορούσες να το κάνεις πολύ καλύτερο (συγγνώμη αν γίνομαι λίγο στρίγγλος).

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 26, 2020, 01:08:49 πμ »
Νομίζω ότι αν ήταν πιο κάθετο στο κύμα, όπως στη φωτογραφία με το Sherman, θα στεκόταν καλύτερα οπτικά.

Θα έσπαγε την παραλληλία. Παρόλ' αυτά
είναι πολύ όμορφο και χαλαρό ως προς τη
διάθεση που βγάζει πρότζεκτ.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 26, 2020, 01:11:52 πμ »
Όντως, πολύ χαλαρωτική διάθεση και λειτουργεί ωραία η αντίθεση της όμορφης παραλληλίας με το θηριάκι που αποσυντίθεται.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 28, 2020, 09:02:46 πμ »
Γεια σας παιδιά, ευχαριστώ για τα σχόλιά σας, είναι όλα σωστά. Για κάποιο λόγο δεν μου έρχονται οι ειδοποιήσεις και δεν είχα δει τα μηνύματά σας.

Με τη σκουριά είναι αλήθεια έπρεπε να κάνω μερικές δοκιμές παραπάνω αλλά παρασύρθηκα... Ούτε άρμα, ούτε άμμο είχα ξαναφτιάξει, είχε πολλές πρωτιές αυτό το διοραματάκι. Ίσως το ξαναδοκιμάσω στο μέλλον με περισσότερο σχεδιασμό, γιατί τώρα έγιναν όλα λίγο χύμα...

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 28, 2020, 09:12:19 πμ »
Στα δικά μου μάτια ειναι πολύ όμορφο , συγχαρητηρια για την δουλεια σου !

Επειδη και εγω θελω να ξεκινησω το πρωτο μου διοραμα με ιδιο περιπου σκηνικο, μπορεις να δωσεις καποιες λεπτομερεις παραπανω για το πώς σταθεροποιησες το αλεύρι να μην φευγει με το πρωτο φυσημα και κυριως για το ποση ποσοτητα υγρου γυαλιου χρησιμοποιησες , εταιρεια και γενικα διαστασεις του διοραματος ?

Ευχαριστώ φίλε μου, οι διαστάσεις είναι 16Χ16. Για την άμμο απλώνεις αραιωμένη ατλακόλ και ρίχνεις το αλεύρι με ένα κοσκινο σιγά σιγά. Μετά εγώ του έριξα 2-3 χέρια λακ για να σταθεροποιηθεί. Η ρητίνη είναι Liquid Glass της Mercola (γενικά ψάχνομαι κι εγώ). Η ποσότητα πρέπει να ήταν περίπου 150 γρ. Μέχρι ένα εκατοστό πάχος μπορείς να βάλεις αλλά μου αφήνει πάρα πολλές μικροσκοπικές φυσαλίδες. Έχω παρει να δοκιμάσω της Αlfakem που είναι για χυτεύσεις μέχρι 5 εκατοστά, αλλά είναι και ακριβή. Γενικά η ρητίνη είναι ακριβό σπορ όταν θες μεγάλο όγκο και ξεγελάει εύκολα. Ενα δοχείο 20χ20χ10 είναι 4 λίτρα που σημαίνει γύρω στο 150-200 ευρώ. Πολλά λεφτά αν δεν είσαι απολύτως σίγουρος για το αποτέλεσμα. Αν θες τόσο μεγάλο όγκο ίσως είναι καλύτερη η λύση του πλεξι γκλας με κάνα 10αρικο. Φτιάχνεις μόνο την επιφάνεια.
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 28, 2020, 09:15:59 πμ »
Νίκο, έχεις πολλά όμορφα project ανοικτά και περιμένουμε τη συνέχεια. Κάτι Jean Bart κάτι Ian McQue...

Με τη σκουριά είναι αλήθεια έπρεπε να κάνω μερικές δοκιμές παραπάνω αλλά παρασύρθηκα... Ούτε άρμα, ούτε άμμο είχα ξαναφτιάξει, είχε πολλές πρωτιές αυτό το διοραματάκι. Ίσως το ξαναδοκιμάσω στο μέλλον με περισσότερο σχεδιασμό, γιατί τώρα έγιναν όλα λίγο χύμα...
Με τις πρωτιές και τις δοκιμές προχωρούμε τις ικανότητες μας αλλά και διατηρούμε και το ενδιαφέρον μας.

Όντως, πολύ χαλαρωτική διάθεση και λειτουργεί ωραία η αντίθεση της όμορφης παραλληλίας με το θηριάκι που αποσυντίθεται.
όμορφης παραλίας ενννοώ προφανώς, όχι παραλληλίας :lol:

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 28, 2020, 09:19:21 πμ »
Η ρητίνη είναι Liquid Glass της Mercola (γενικά ψάχνομαι κι εγώ). Η ποσότητα πρέπει να ήταν περίπου 150 γρ. Μέχρι ένα εκατοστό πάχος μπορείς να βάλεις αλλά μου αφήνει πάρα πολλές μικροσκοπικές φυσαλίδες.
Για τις φυσαλίδες, πέρα από την αρχική προσοχή στο ανακάτεμα, οι εταιρίες συνιστούν ένα γρήγορο πέρασμα με ανοικτή φλόγα (π.χ. με ένα φλόγιστρο) για να φύγουν. Το έχω δοκιμάσει σε υγρό γυαλί Prochima και ήταν πράγματι πολύ αποτελεσματικό.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 28, 2020, 09:23:32 πμ »
Νίκο, έχεις πολλά όμορφα project ανοικτά και περιμένουμε τη συνέχεια. Κάτι Jean Bart κάτι Ian McQue...

Ευχαριστώ Κωστή, το Jean Bart προχωράει σιγά σιγά, το Ιan το κοιτάω με κοιτάει αλλά δεν ακουμπάει ο ένας τον αλλο χαχα

Για τις φυσαλίδες, πέρα από την αρχική προσοχή στο ανακάτεμα, οι εταιρίες συνιστούν ένα γρήγορο πέρασμα με ανοικτή φλόγα (π.χ. με ένα φλόγιστρο) για να φύγουν. Το έχω δοκιμάσει σε υγρό γυαλί Prochima και ήταν πράγματι πολύ αποτελεσματικό.

κι όμως οι φυσαλίδες δημιουργούνται όσο "ψηνεται" η ρητίνη. Ας πούμε το άφησα το βράδυ χωρίς ίχνος φυσαλίδας (τις είχα σκάσει με το φλόγιστρο) και το επόμενο πρωί είχαν δημιουργηθεί. Δεν είναι στην επιφάνεια αλλά μέσα στο σώμα
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 28, 2020, 12:44:22 μμ »
Πολυ καλη προσπαθεια και αποτελεσμα,μερικες παρατηρησεις επι μερους,το νερο ειναι για μενα μια χαρα,ωραιο χρωμα που παραπεμπει σε ειρηνικο,οι σκουριες τωρα θελουν επιπλεον δουλιτσα,που μπορεις να κανεις και τωρα,ωστε να μην ειναι τοσο ""μονοχρωμες"" εικαστικα ....ετσι αν μπορουσες να προσθεσεις μερικα χρωματα κοκκινοκαφε,πορτοκαλι ασπροκλπ με λαδια αναμειγμενα ωστε να δωσεις κατα τοπους χρωματικη ποικιλια,δευτερο αλλα βασικο οσο πλησιαζεις στα σημεια που βρεχεται το αρμα,πιτσιλιες πρασινο κιτρινες και περασμα με γυαλιστερο βερνικι,αφου ειναι βρεγμενο,μεχρι το σημειο που θελεις(οχι ολο)
παρολα αυτα και τιποτε να μη κανεις ομορφο ειναι και μπραβο

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 28, 2020, 12:57:12 μμ »
χμμ ναι τα βρεγμένα ήθελαν λίγη δουλειά παραπάνω, τα έχω πράσινα και γυαλιστερά αλλά δεν φαίνεται καλά στις φωτο
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2020, 12:07:30 μμ »
Η θάλασσα και η άμμος είναι πολύ πειστικές στις υφές και τα χρώματά τους. Το άρμα επίσης πειστικά βυθισμένο στην άμμο.
Αν και όντως φαίνεται πολύ φορτωμένο από την σκουριά, η συνολική εικόνα όμως, είναι πολύ δυνατή.
Θα συμφωνήσω με τον Κωστή που μίλησε για την αναγκαιότητα διαγώνιας και όχι παράλληλης διάταξης του άρματος σε σχέση με την ακτή, αλλά αυτό μάλλον είναι λεπτομέρεια.
Μπράβο Νίκο για τον πειραματισμό σου .
** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2020, 12:20:29 μμ »
Ευχαριστώ Θοδωρή για τα σχόλιά σου. Είναι ένα διοραματάκι που θα ξαναφτιάξω στο μέλλον με λίγο περισσότερη υπομονή!!
24 ώρες δεν φτάνουν...

Tags: