Αστάρι, Lifecolor, δεν την ξέρω την εταιρία (εχω 5 χρώματα της, αγορά για τον μικρο μου που παλεύει να κατασκευάσει ένα αεροσκάφος) λίγο που τα δούλεψα είναι λεπτόκοκκα αν και με το πινέλο που τα δουλεύει ο μικρός θέλουν πολλαπλά περάσματα. δεν ξέρω την επίδραση εναμελ πάνω στο ακρυλικό αστάρι (σε βάθος χρόνου) και αν υπάρχει λόγος να αλλάξω αυτό που έκανα.Με ακρυλικά εχω εμπειρία μόνο με γυαλιστερά ή ημιγυαλιστερά βερνίκια που περνούσα πριν τις χαλκομανίες. Σαν αστάρι περνούσα με αερογραφο ένα "ψιλό" χέρι ανοικτό γκρι humbrol
Όπως σου έγραψε κι ο Περικλής παραπάνω, αφού θα βάψεις με Humbrol, είναι μάλλον περιττό το αστάρι. Αν τώρα θέλεις να ασταρώσεις οπωσδήποτε, αν μιλάμε για αυτό
αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα το αστάρι, να σε προειδοποιήσω ότι γενικότερα τα Lifecolor είναι κομματάκι δύστροπα με τον αερογράφο, καλό είναι να αραιώνονται με το δικό τους διαλυτικό και εί δυνατόν να προστίθεται λίγο retarder ή flow improver. Πέραν τούτου, αναλόγως του πόσο "δυνατό" (πολυουρεθάνης, white spirit, Humbrol?) θα είναι το διαλυτικό που θα χρησιμοποιήσεις στο enamel μετά, δεν ξέρω μήπως αντιδράσει με το Lifecolor από κάτω. Δεν είναι πολλές οι φορές, αλλά κατά καιρούς έχουμε δεί να υπάρχουν άσχημες αντιδράσεις μεταξύ χρωμάτων, των οποίων ο συνδυασμός θεωρητικά είναι ακίνδυνος (πχ Gunze χρώματα με Humbrol Clear βερνίκι).
Καλύτερα, ή μην ασταρώσεις καθόλου, ή προμηθεύσου κάποιο laquer based αστάρι σε σπρέυ (Gunze, Tamiya, Vallejo, AK, Body, Motip κτλ.) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
ΜΦΧ