Αποστολέας Θέμα: MIG-29 1/48 ACADEMY X 2  (Αναγνώστηκε 5634 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
MIG-29 1/48 ACADEMY X 2
« στις: Μαρτίου 20, 2020, 02:32:48 μμ »
καλησπέρα σε όλους με ένα νέο project διπλό αυτή τη φορά και πάλι από Ρωσία μεριά :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

είπα να επιταχύνω λίγο τους ρυθμούς και να ξεστοκάρω όσο μπορώ , οπότε πήρα τα δυο μονοθέσια mig-29 που είχα και τα ξεκίνησα
τα κιτ είναι τα παρακάτω

-

μόνη διαφορά στις χαλκομανίες , τα κιτ είναι πανομοιότυπα , που σημαίνει και διπλά χάλια :mrgreen: :mrgreen:

όσοι τα έχουν φτιάξει ξέρουν.

η αρχή φυσικά με τα πιλοτήρια.προσπάθησα με προσθήκες [πλαστικού να τα ζωντανέψω προσθέτοντας εξτρά σωληνώσεις στην πλάτη , κάποια κουμπιά στις κονσόλες και φτιάχνοντας και λίγο τις πλαϊνές κονσόλες

----

όλα ψεκάστηκαν με ματ βερνίκι και έκλεισα τις ατράκτους όπου και διαμόρφωσα λίγο τη βάση του hud για να την περιποιηθώ αργότερα

αυτά προς το παρόν
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: MIG-29 1/48 ACADEMY X 2
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 20, 2020, 03:05:02 μμ »
Είσαι ένας από τους ήρωες... Σου αξίζει επίδομα

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 20, 2020, 03:30:12 μμ »
Δύσκολο μοντέλο διάλεξες , αν και την εποχή που βγήκε ήταν μονόδρομος,  με πολλά θέματα εφαρμογής και όχι μόνο.  Κάπου το έχω να περιμένει με υπομονή να το βάψω..... !!!! Καλή συνέχεια θα παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 20, 2020, 04:49:49 μμ »
Είσαι ένας από τους ήρωες... Σου αξίζει επίδομα

χαχαχαχαχαχαχαχ γιατί το λες αυτό? :D :D :D

Δύσκολο μοντέλο διάλεξες , αν και την εποχή που βγήκε ήταν μονόδρομος,  με πολλά θέματα εφαρμογής και όχι μόνο.  Κάπου το έχω να περιμένει με υπομονή να το βάψω..... !!!! Καλή συνέχεια θα παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον  ::salut:: ::salut:: ::salut::

το είχα φτιάξει ξανά πριν 2 χρόνια περίπου

από εφαρμογή .....δεν υπάρχει απλά  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 20, 2020, 04:57:55 μμ »
αρχικά ασχολήθηκα περισσότερο με τα περιφερειακά για να ξεμπερδεύω καθώς προχωρούσε το χτίσιμο...εχμ στοκάρισμα ήθελα να πω :mrgreen: :mrgreen:
ρόδες πορτάκια κλπ.
αν και έχω καιρό που έβαψα τις εξαγωγές , η φωτογραφία είναι σημερινή.πάντως βερνίκι δεν έχω ρίξει ακόμη , οπότε δεν έχει γίνει ούτε wash
φυσικά είναι τέσσερις οι εξαγωγές αλλά εφ'οσον είναι σχεδόν πανομοιότυπες έβγαλα φωτογραφία μόνο τις 2

-

μου άρεσε το αποτέλεσμα , μόνο μη με ρωτήσετε τι έκανα γιατί ούτε και εγώ θυμάμαι ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 21, 2020, 06:47:56 πμ »
από την αρχή ξεκίνησα τα πισωγυρίσματα.
μόλις τελείωσα με την κατασκευή των δεξαμενών αποφάσισα να τις κάνω πιο ρεαλιστικές ανοίγοντας μια τρύπα ώστε να εκτονώνονται τα καυσαέρια κατά την εκκίνηση

αφού τρίφτηκε καλά το περίγραμμα έβαλα κομμάτι σωλήνα στυρενίου .ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής και κατά το τρύπημα άνοιξαν και οι δυο δεξαμενές στις κολλήσεις.ξανά κόλλημα και τρίψιμο στις ενώσεις.
το αποτέλεσμα όμως αξίζει τον κόπο

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 21, 2020, 09:08:49 πμ »
Έχω ήδη προμηθευτεί ποπ κόρν και ξεκινώ να απολαμβάνω το θέαμα.
Καλή αρχή και καλά .... ξεμπερδέματα.
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 21, 2020, 12:48:12 μμ »
αρχικά ασχολήθηκα περισσότερο με τα περιφερειακά για να ξεμπερδεύω καθώς προχωρούσε το χτίσιμο...εχμ στοκάρισμα ήθελα να πω :mrgreen: :mrgreen:
ρόδες πορτάκια κλπ.
αν και έχω καιρό που έβαψα τις εξαγωγές , η φωτογραφία είναι σημερινή.πάντως βερνίκι δεν έχω ρίξει ακόμη , οπότε δεν έχει γίνει ούτε wash
φυσικά είναι τέσσερις οι εξαγωγές αλλά εφ'οσον είναι σχεδόν πανομοιότυπες έβγαλα φωτογραφία μόνο τις 2

-

μου άρεσε το αποτέλεσμα , μόνο μη με ρωτήσετε τι έκανα γιατί ούτε και εγώ θυμάμαι ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::
Μου αρέσουν κι εμένα πολύ! :)

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 21, 2020, 02:48:19 μμ »
Ωραία πράγματα γίνονται στο forum τις τελευταίες μέρες. Είμαι γραμμένος από τον Σεπτέμβριο του 2005  ::sofos11:: και δεν θυμάμαι να έχω δει τόσες νέες κατασκευές να παρουσιάζονται σε τόσο σύντομο διάστημα! Και δεν είναι μόνο πολλές αλλά και καλές!!!

Διπλή απόλαυση και μάλιστα από Ρωσία (το όνειρο του κάθε άντρα)... :mrgreen:
Σούπερ οι εξαγωγές σου. Καλή συνέχεια! ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 21, 2020, 03:21:41 μμ »
Έχω ήδη προμηθευτεί ποπ κόρν και ξεκινώ να απολαμβάνω το θέαμα.
Καλή αρχή και καλά .... ξεμπερδέματα.

δεν αγχώνομαι.τα γνωρίζω τα τερτίπια τους και μετά από τις 2 τελευταίες κατασκευές μου πραγματικά δε με φοβίζει τίποτα :D :D.ούτε τι θα συναντήσω ούτε αν το τελικό αποτέλεσμα είναι άριστο :wink: :wink:.

....οπότε πάρε καμιά μπυρίτσα μαζί με τα ποπ κορν:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Μου αρέσουν κι εμένα πολύ! :)

::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::

πάντως για την ιστορία θυμάμαι οτι χρησιμοποίησα για πρώτη φορά transparent χρώματα (κόκκινο , μπλε και κίτρινο) για να πετύχω αυτό το ''αναμμένο'' εφέ και είδα τόσα χρόνια που τα έχω τι χαζομάρα έκανα που δεν τα χρησιμοποιούσα  ::salut:: ::salut::

Ωραία πράγματα γίνονται στο forum τις τελευταίες μέρες. Είμαι γραμμένος από τον Σεπτέμβριο του 2005  ::sofos11:: και δεν θυμάμαι να έχω δει τόσες νέες κατασκευές να παρουσιάζονται σε τόσο σύντομο διάστημα! Και δεν είναι μόνο πολλές αλλά και καλές!!!

Διπλή απόλαυση και μάλιστα από Ρωσία (το όνειρο του κάθε άντρα)... :mrgreen:
Σούπερ οι εξαγωγές σου. Καλή συνέχεια! ::thumbleft::

σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου.λόγω καραντίνας :mrgreen: :mrgreen: θα δούμε αρκετά όμορφα να γίνονται τις προσεχείς ημέρες.

μόλις πάω σπίτι θα ποστάρω περισσότερο υλικό από τα μοντέλα καθώς είναι σε προχωρημένο στάδιο.ειδικά τις τελευταίες μέρες ξεκίνησα να βάφω. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 21, 2020, 03:53:30 μμ »
Εξαιρετικές οι εξαγωγές.  Προσωπικά δεν θα έκανα τπτ άλλο.  Ούτε βερνικια ούτε wash.... Μου αρέσουν πάρα πολύ.  Ποια transparent χρώματα χρησιμοποίησες?
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 21, 2020, 08:14:16 μμ »
Πολύ όμορφα πράγματα. Όπως και με τα προηγούμενα, θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 21, 2020, 09:00:45 μμ »
Εξαιρετικές οι εξαγωγές.  Προσωπικά δεν θα έκανα τπτ άλλο.  Ούτε βερνικια ούτε wash.... Μου αρέσουν πάρα πολύ.  Ποια transparent χρώματα χρησιμοποίησες?

να'σαι καλά φίλε μου.πάντως ένα σατινέ η ματ βερνίκι το σηκώνει για να μειωθούν οι αντιθέσεις :wink: :wink:
vallejo είναι όλα τα χρώματα

Πολύ όμορφα πράγματα. Όπως και με τα προηγούμενα, θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
 ::salut::

Μαθιός
σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου.με τιμά το σχόλιο σου ::salut:: ::salut::

...και συνεχίζοντας έφτιαξα και τα hud

αρχικά πήρα συρματάκια από συρραπτικό και τα διαμόρφωσα κατάλληλα

έκανα μικρές τρύπες και τα κόλλησα με κυανοακριλική

προσπάθησα να το κάνω όσο πιο κοντά στο πραγματικό , αλλά αργότερα συνειδητοποίησα οτι τα έβαλα ανάποδα :? :? :? :?

όπως και να'χει το τελικό αποτέλεσμα είναι το παρακάτω και τουλάχιστο είναι λίγο καλύτερο από το απλό τζαμάκι που δίνει το κιτ

-

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 21, 2020, 10:44:29 μμ »
Δεν ξέρω πώς είναι το κανονικό για να καταλάβω το ανάποδο αλλά αυτό που βλέπω μου αρέσει πολύ! ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 22, 2020, 08:37:57 πμ »
Δεν ξέρω πώς είναι το κανονικό για να καταλάβω το ανάποδο αλλά αυτό που βλέπω μου αρέσει πολύ! ::thumbleft::

σ'ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη

έτσι είναι κανονικά (στο περίπου βέβαια) , η κόκκινη γραμμή δείχνει πως έπρεπε να βάλω τα συρματάκια στο πλάι

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 22, 2020, 10:49:25 πμ »

έτσι είναι κανονικά

Πολλοί θα το δουν, λίγοι θα το προσέξουν. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πολύ ωραία δουλειά ως εδώ!!

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 22, 2020, 06:51:08 μμ »
Πολλοί θα το δουν, λίγοι θα το προσέξουν. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πολύ ωραία δουλειά ως εδώ!!

βασικά κανένας δεν θα το προσέξει μια και με το που μπήκε το το εμπρός τμήμα της καλύπτρας το έκρυψε για τα καλά :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 22, 2020, 07:02:31 μμ »
..και φυσικά δεν λείπουν και τα κόψε-ράψε.όλα τα όπλα των κιτ πήγαν στα σκουπίδια.κράτησα μόνο τους φορείς , έκοψα το πάνω μέρος τους και το πάντρεψα με τους φορείς ρητίνης των r-60 από την eduard.

-

αυτά είναι για τα α/α όπλα , από δυο σε κάθε μοντέλο

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 24, 2020, 02:22:56 μμ »
ολοκληρώθηκαν τα βασικά στις παραλλαγές.το ένα θα είναι το γνωστο Νο44 από τη βάση Damgarten της Γερμανίας , ενώ το άλλο θα φοράει την κλασσική παραλλαγή sharkmouth που ανήκε στην 120th Guardian fighter regiment of Russian AF με το Νο51 στο οποίο ήδη έχω κάνει κάποια ξανοίγματα και σκιάσεις στο γκρί και στο πράσινο

το πρώτο έγινε με ελεύθερο χέρι , ενώ το δεύτερο με white tac

-

και από κάτω

σε αυτό έχω διαβάσει οτι απο κάτω είναι όλο σκούρο πράσινο και κοντά στις εξαγωγές έχει ένα γκρι χρώμα.προς το παρόν το έκανα έτσι

-

αλλά μάλλον θα πρέπει να γίνει έτσι

γνώμες ελεύθερα  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 25, 2020, 09:07:55 πμ »
Πολύ ωραία και τα δύο αλλά ειδικά το πράσινο είναι φοβερό ως θέμα . Έψαχνα πολύ καιρό να βρω φωτό για τις κάτω επιφάνειες γιατί έχω και εγώ ένα της Academy που φτιάχνω ( με βλέπω λόγω καραντίνας να το τελειώνω και αυτό ) . Πάρα πολύ καλό βάψιμο ! Τι χρώματα ( εταιρεία , κωδικούς ) χρησιμοποίησες για τα δύο πράσινα ?

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 26, 2020, 09:55:01 πμ »
Πολύ ωραία και τα δύο αλλά ειδικά το πράσινο είναι φοβερό ως θέμα . Έψαχνα πολύ καιρό να βρω φωτό για τις κάτω επιφάνειες γιατί έχω και εγώ ένα της Academy που φτιάχνω ( με βλέπω λόγω καραντίνας να το τελειώνω και αυτό ) . Πάρα πολύ καλό βάψιμο ! Τι χρώματα ( εταιρεία , κωδικούς ) χρησιμοποίησες για τα δύο πράσινα ?

καλημέρα Διονύση.vallejo χρησιμοποιώ το ανοιχτό πράσινο είναι μίξη idf green / λευκό 4/1 και το σκούρο πράσινο μίξη idf green/black green 2/1.δυστυχώς φωτογραφία από το κάτω μέρος δεν υπάρχει εκτός από την παραπάνω εικόνα που έβαλα.

οι οδηγίες από τις χαλκομανίες της begemot γράφουν ότι με  σκούρο πράσινο από κάτω , είναι βαμμένο το ρύγχος και επεκτείνεται  και στις εισαγωγές ως πίσω , όπου στο τέλος είναι βαμμένο γκρι (protective coat το αναφέρει όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα).για τις πτέρυγες δεν κάνει κάποια αναφορά.είναι βαμμένες με το σκούρο ή με το ανοιχτό πράσινο ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow::   :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

ξέρει κάνει :?: :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 26, 2020, 12:44:56 μμ »
καλημέρα Διονύση.vallejo χρησιμοποιώ το ανοιχτό πράσινο είναι μίξη idf green / λευκό 4/1 και το σκούρο πράσινο μίξη idf green/black green 2/1.δυστυχώς φωτογραφία από το κάτω μέρος δεν υπάρχει εκτός από την παραπάνω εικόνα που έβαλα.

οι οδηγίες από τις χαλκομανίες της begemot γράφουν ότι με  σκούρο πράσινο από κάτω , είναι βαμμένο το ρύγχος και επεκτείνεται  και στις εισαγωγές ως πίσω , όπου στο τέλος είναι βαμμένο γκρι (protective coat το αναφέρει όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα).για τις πτέρυγες δεν κάνει κάποια αναφορά.είναι βαμμένες με το σκούρο ή με το ανοιχτό πράσινο ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow::   :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

ξέρει κάνει :?: :?: :?:
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες . Μας βλέπω να το κάνουμε από κάτω όπως μας αρέσει και ό,τι βγει δε βαριεσαι . Ελπίζω εντός των ημερών να ποστάρω και εγώ πρόοδο

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 26, 2020, 03:06:33 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες . Μας βλέπω να το κάνουμε από κάτω όπως μας αρέσει και ό,τι βγει δε βαριεσαι . Ελπίζω εντός των ημερών να ποστάρω και εγώ πρόοδο

ακριβώς , αφού δεν υπάρχουν καθαρές φωτογραφίες , θα πέσει και λίγη φαντασία.

προχωρώντας λοιπόν σήμερα τελείωσα με τον κώνο , την αντιθαμβωτική επιφάνεια στο ρύγχος και τα διηλεκτρικά

-

επίσης διόρθωσα την παραλλαγή από κάτω κατά το δοκούν.έτσι μου αρέσει περισσότερο

στο πίσω μέρος της ατράκτου έριξα γκρι

-

με βάση τα παρακάτω - η μια φωτογραφία πρέπει να είναι δικιά σου  Διονύση ή από κάποιο άλλο μέλος του forum :? :?

--

και πάλι όμως έχω τις αμφιβολίες μου για το πίσω μέρος

τέλος έβαψα και τα καλύμματα των εξαγωγών

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 26, 2020, 03:08:44 μμ »
ομοίως και στο δεύτερο μοντέλο τελείωσαν οι ίδιες εργασίες με τα πράγματα να είναι πιο απλά 8) 8)

--

μένει λοιπόν να δω τι θα κάνω με το πίσω μέρος του πρώτου μοντέλου για να αρχίσω τα ρίχνω βερνίκια

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 27, 2020, 10:59:00 πμ »
Πολύ όμορφο το βάψιμο και στις 2 κατασκευές!

Tags: