ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία

Ξυλινο κιτ san Ildefonso kit OCCRE 1/70

<< < (4/35) > >>

gsxdent59:
Τελείωσε το κάτω κατάστρωμα.Το κόλλησα στην θέση του και αυτό είναι το αποτέλεσμα. Το πέρασα δυο φορές βερνίκι ξύλου διαφανές ματτ για προστασία. Βέβαια μεγάλο μέρος του δεν θα είναι ορατό όταν θα μπει το δεύτερο κατάστρωμα,αλλά έπρεπε να γίνει σωστά. Επόμενη κατασκευή είναι το σανίδωμα και η τοποθέτηση του δεύτερου και ποιο σημαντικού καταστρώματος.

Chemist:
Καλησπέρα Γιώργο
Μια χαρά προχωράει η κατασκευή σου.
Βέβαια έχοντας ένα καλό κιτ με καρίνα - νομείς - καταστρώματα κομμένα με laser δεν αναμένονται κακοτεχνίες. Το σανίδωμα όμως θέλει ''μαστοριά'' ειδικά αν το πλοίο δεν πρόκειται να βαφτεί (το χρώμα καλύπτει κάποιες ατέλειες).
Φυσικά αναφέρομαι για το δεύτερο και τελικό πέτσωμα. Σε αναμονή εικόνων.
Την πρόταση σου για το Montanes την έχω κρατήσει.
Καλό βράδυ
Γιώργος

gsxdent59:
 Καλησπέρα φίλε chemist. Να υποθέσω πως αναφέρεσαι στο πέτσωμα του σκάφους. Ναι ειναι μονής στρώσης και θα πρέπει να γίνει σωστά αφού δεν θα υπάρξει δεύτερο πέτσωμα μετά. Θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τους κανόνες των πραγματικών πλοίων,όπως κατασκευάζονταν και ο βασικός κανόνας είναι πως κανένα σανιδάκι δεν μπορεί να είναι στενότερο από το μισό πλάτος που έχουν τα σανίδια. Στην προκειμένη περίπτωση τα σανιδάκια για το πέτσωμα εχουν πλάτος 5 mm οπότε κανένα δεν θα πρεπει να έχει πλάτος μικρότερο από 2,5 mm .Σε τέτοια περίπτωση θα χρησιμοποιήσω κλέφτες,όπως τα λένε με την συνένωση δυο σανίδων σε μία. Έχω διαβάσει σχετικά και θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τους κανόνες. Θα δούμε το αποτέλεσμα. Βάψιμο πάντως θα γίνει μιας και το σκάφος κάτω από την ίσαλο γραμμή όπως βλέπεις είναι άσπρο. Αλλα η εφαρμογή των σανίδων θα πρέπει να ειναι τέλεια για να έχω καλό αποτέλεσμα. Θα δούμε.

gsxdent59:
Αρχισα το δεύτερο κατάστρωμα αφού το τοποθέτησα στην θέση τους και τα τέσσερα κομμάτια και τα κόλλησα.Αποφάσισα να κάνω το πέτσωμα επάνω στο μοντέλο για να καλύψω καλά τις ενώσεις. Διαπίστωσα πως ετσι θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα και στην εφαρμογή των κομματιών του καταστρώματος και στην κάλυψη των ενώσεων μιας και αυτό το κατάστρωμα θα είναι ορατό στο τελειωμένο μοντέλο. Όμως...σταμάτησα όπως βλέπετε στο μισό περίπου κατάστρωμα γιατί προέκυψε ένα πρόβλημα...Τα σανιδάκια των 3mm πλάτος που είχε μέσα το πακέτο  τελείωσαν!! Χωρίς να σπάσω η να πετάξω κανένα. Εμειναν μόνο μερικά κομματάκια. Εγραψα στην OCCRE Και προς τιμήν τους μου απάντησαν πως μου στέλνουν 60 σανιδάκια...Τώρα πως έγινε αυτό,είναι μυστήριο...δεν ξέρω αν το έχετε συναντήσει πουθενά αυτό και δεν το ανέφεραν ούτε και οι δυο από το εξωτερικό που είδα την δουλειά τους στο ίδιο μοντέλο. Ετυχε? Δεν ξέρω.Σημασία έχει πως πρέπει τώρα να περιμένω να μου έρθουν τα σανιδάκια για να συνεχίσω το κατάστρωμα.

gsxdent59:
Μετά από ένα μήνα ακόμα περιμένω τα σανιδάκια από την OCCRE για να τελειώσω το κατάστρωμα...λόγω της πανδημίας με ενημέρωσαν πως όταν μπορέσουν θα μου τα στείλουν...οπότε αναμένω...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση