ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Prop: Υπό κατασκευή

Halbertstand Cl.II (early), WNW, 1/32

<< < (3/4) > >>

acewwi:
Συνέχεια με την ολοκλήρωση της ατράκτου.
Βάψιμο του εμπρός μέρους με κόκκινο (ΤΑΜΙΥΑ), εφαρμογή γυαλιστερού βερνικίου και τοποθέτηση σημάτων.
Τοποθέτηση οριζόντιων πτερυγίων και ουριαίου. Κόλληση καλωδίων ελέγχου (με προσοχή στην ευθυγράμμιση) στα control horns των elevators και του rudder.
Τέντωμα των καλωδίων (δια μέσω των οπών των χειρολαβών μεταφοράς στο πίσω μέρος της ατράκτου) και κόλληση τους με κόλλα στιγμής.
Τοποθέτηση των χαλκομανιών του κιτ.
Πέρασμα με γυαλιστερό βερνίκι, ελάχιστη φθορά στα καλύμματα του κινητήρα και ολοκλήρωση με ένα χέρι σατινέ βερνίκι.

Καληνύχτα
Σπύρος

Scrat:
Αυτό είναι ο κόκκινος βαρώνος; ερώτηση, γιατί δεν ξέρω και πολλά από τον great war :roll:
Εμένα μου αρέσει πολύ η λεπτομέρεια του εσωτερικού, ο κινητήρας και οι συνδυασμοί στα φτερά.  ::salut::

sluff:
Πολυ ωραια δουλεια με τρομερες λεπτομερειες!!! ::salut::

acewwi:

--- Παράθεση από: Scrat στις Μαΐου 09, 2026, 04:14:04 μμ ---Αυτό είναι ο κόκκινος βαρώνος; ερώτηση, γιατί δεν ξέρω και πολλά από τον great war :roll:
Εμένα μου αρέσει πολύ η λεπτομέρεια του εσωτερικού, ο κινητήρας και οι συνδυασμοί στα φτερά.  ::salut::

--- Τέλος παράθεσης ---

Οχι αγαπητέ Scrat,
ο κόκκινος βαρώνος ήταν ο Manfred von Richthofen (MvR) πιλότος μαχητικών.
Το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιήθηκε από 5 μοίρες μαχητικών (Jasta 11, 15, 18, 65 και 70) ως χρωματισμός συνήθως του εμπρός μέρους της ατράκτου των αεροπλάνων σε συνδιασμό και κάποιο άλλο χρώμα (πχ. Jasta 18 Κόκκινο/Ασπρο)
καθώς και από την Schlasta/Schusta 26b (μοίρα συνοδείας/εγγύς αεροπορικής υποστήριξης).
Με κόκκινο χρώμα ήταν βαμμένα και αεροπλάνα άσσων όπως οι Allmeröder και Udet.
Σπύρος

acewwi:

--- Παράθεση από: sluff στις Μαΐου 09, 2026, 06:57:39 μμ ---Πολυ ωραια δουλεια με τρομερες λεπτομερειες!!! ::salut::

--- Τέλος παράθεσης ---
Στάθη, ευχαριστώ για το σχόλιο σου.
Σπύρος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση