Καλημέρα φίλοι μου!
Στο σημείο που είχα φτάσει με την προηγούμενη ανάρτηση, επίκειται το χτίσιμο της καρότσας. Ετοιμάστηκαν έτσι τα δύο πλαϊνά και το πίσω με το σκέπασμα του πορτμπαγκάζ (μαύρο ματ της Humbrol για αστάρι, 3 χέρια μαύρο gloss Tamiya από πάνω) - δεν έχουν γυαλιστεί ακόμα:
Στο σημείο αυτό έγινε και η επιλογή της τελικής όψης του μοντέλου: Μαύρο χρώμα εξωτερικά, μοντέλο του 1951 (έχει τον πιο πλούσιο μπροστινό προφυλακτήρα και το πιο κομψό πορτμπαγκάζ). Για το χρώμα του εσωτερικού βλέπε παρακάτω. Καθώς όταν τα στοιχεία αυτά μονταριστούν πάνω στο πάτωμα θα δυσκολέψουν την προσθήκη κομματιών στο εσωτερικό, επωφελήθηκα από τον αναγκαίο χρόνο στεγνώματος πριν το γυάλισμα για να κατασκευάσω αυτά τα κομμάτια. Έτσι φτιάχτηκε το γείσο πάνω από παρμπρίζ και το παρμπρίζ:

Ετοιμάστηκε το ταμπλό αποτελούμενο από 28 κομμάτια και 2 χαλκομανίες (λείπει ακόμα το σκέπασμα του ντουλαπιού γαντιών (στο βάθος του οποίου προστέθηκε επικάλυψη από αυτοκόλλητο βελούδο για να κρύψει τα sink marks) και ο εσωτερικός καθρέφτης - άλλα 6 κομμάτια):

Ετοιμάστηκε το κάτω μέρος του πορτμπαγκάζ (είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το άνοιγμα τρύπας στο χερούλι του συρταρωτού σκεπάσματος του δείκτη βενζίνης...):

Και μιας και είχα στα χέρια μου το μαύρο gloss ετοίμασα το φίλτρο αέρα του κινητήρα και τα τόξα πορείας (τα θυμάται κανείς σας; )

Ετοιμάστηκαν ακόμα οι σκελετοί των μπροστινών καθισμάτων:

Κι ενώ είχα βάψει τις ταπετσαρίες (με Royal Light Gray, TS-81, στο πλαίσιο ενός εσωτερικού σε γκρι τόνους όπως δείχνει και η γενική άποψη του πατώματος)...

...ήρθε η πρώτη σοβαρή κατραπακιά αυτής της κατασκευής: Αστάρι και μπογιά δεν πιάνουν πάνω στο υλικό (γκρι μαλακό πλαστικό) που δίνει το κιτ! Στροφή 180 μοιρών λοιπόν προς ταπετσάρισμα των καθισμάτων με δέρμα. Και καθώς τα αποθέματα δέρματος που διαθέτω είναι σε καφέ και μπεζ, αναγκαστικά στρέφομαι προς ένα εσωτερικό σε καφέ τόνους. Το πάτωμα διορθώνεται εύκολα καθώς θα σκεπαστεί με μοκέτα. Πιο προβληματικό είναι το προαναφερθέν γείσο, που θα πρέπει να ξαναβαφτεί, στο χέρι αυτή τη φορά

.
Περισσότερα επ' αυτού σε μια βδομάδα που σας εύχομαι ευχάριστη, με υγεία και δημιουργική ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!! (σκεφτείτε κι εμάς τους γέρους...)