Αποστολέας Θέμα: Back to '80s. Matchbox FW 190  (Αναγνώστηκε 3167 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Back to '80s. Matchbox FW 190
« στις: Φεβρουαρίου 02, 2020, 06:54:07 μμ »
Παρασκευή βράδυ, μετά από μία κοπιαστική εβδομάδα, μόνος, η συμβία απουσίαζε, αποφάσισα να κάνω μεγάλα έξοδα.
Καθώς βαριόμουν να πάω στο Νέο Κόσμο στου Μήτσου ή στη στοά της Σταδίου, κατηφόρισα τη Χλόης και πίσω από το περίπτερο, επί της Ζωγράφου, φάνηκε το αγαπημένο μου ψιλικατζίδικο.
Ανοίγοντας την πόρτα έπεσαν αμέσως τα μάτια μου στο ράφι αριστερά, με τα matchbox.
Κοίταξα τάχα αδιάφορος («- Παιχνιδάκια θα αγοράσει ο μαντράχαλος ;») και ζήτησα μία Ακουαβέλβα.

Μέχρι να τη βρει και να τη φέρει η ψιλικατζού, επικεντρώθηκα στο σκοπό μου και ξεχώρισα τρία κιτάκια. Το Hellcat να απονηώνεται εν μέσω εκρήξεων, το διπλάνο το Helldiver, είχα διαβάσει καλές κριτικές στην Πτήση στη στήλη του Σ.Κ. και το FW190.

«-Να μου τα τυλίξετε, είναι δώρο» είπα για ξεκάρφωμα.

[συνεχίζεται]

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Back to '80s. Matchbox FW 190
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 02, 2020, 07:41:59 μμ »
Λίγα λόγια για το κιτ.
Κλασσικό matchbox με όμορφη απεικόνιση στο εξωτερικό και το γνωστό παραθυράκι στην πίσω πλευρά, για να φαίνονται τα δύο χρώματα του πλαστικού, εν προκειμένω πράσινο και σκούρο γκρι.

Δεν περιέχονται κόκπιτ και φωλιές του συστήματος προσγείωσης.

O πιλότος με την standard mtchb uniform (*) φαίνεται να κάθεται σε ένα πάγκο και να πιλοτάρει το αεροσκάφος με τηλεπάθεια.

Επίσης δεν περιέχονται κάποιες κεραίες, σωλήνα pitot, η καλύπτρα προσφέρεται σε ένα κομμάτι, ενώ το πλαίσιο του κινητού τμήματος της (χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου τύπου) είναι ενσωματωμένο με την άτρακτο, ώστε να αποτρέπει τον κατασκευαστή να την παρουσιάσει ανοικτή (άνευ εγχείρισης).

Οι τροχοί χωρίς λεπτομέρεια και τα σκέλη όχι και τόσο ακριβή.
Τι προσφέρεται : τα δύο μισά της ατράκτου, με μικτή λεπτομέρεια (χαραγμένη και προεξέχουσα), πτέρυγες σε δύο τεμάχια (άνω κάτω) εκάστη, ανεμιστήρας ενσωματωμένος στον εμπρόσθιο δακτύλιο του κινητήρα πίσω πτερύγια κλπ βασικά.
Επίσης μία βόμβα σε δυο τεμάχια, όχι όμως δεξαμενή καυσίμων.
Σήματα για δύο διαφορετικά αεροσκάφη, με πράσινη παραλλαγή και σαφείς, πλην λακωνικές, οδηγίες βαψίματος επί μέρους κομματιών.

Στην πίσω όψη απεικονίζονται τα profiles των δύο αεροσκαφών.
Ό,τι χρειαζόταν δηλαδή το 1973 για να φτιάξουν οι πιτσιρικάδες ένα, περίπου ακριβές, αντίγραφο του διάσημου μαχητικού, 72 φορές μικρότερο από το πραγματικό.

(*) στολή της matchbox για όλους τους πιλότους αεροσκαφών των δύο ΠΠ και μεσοπολέμου, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

[συνεχίζεται]

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 03, 2020, 09:47:14 πμ »

Καθώς βαριόμουν να πάω στο Νέο Κόσμο στου Μήτσου ή στη στοά της Σταδίου, κατηφόρισα τη Χλόης και πίσω από το περίπτερο, επί της Ζωγράφου, φάνηκε το αγαπημένο μου ψιλικατζίδικο.

Στη Σταδίου τί έχει;

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 03, 2020, 10:30:39 πμ »
Τωρινή ιστορία; Πόσο έκανε το κιτ; Υπάρχουν και άλλα matchbox εκεί;

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 03, 2020, 10:59:38 πμ »
Ωραία ιστορία......
Όπως τις γράφαμε παλιά στο modelclub......

Στη Σταδίου τί έχει;

Αν είσαι 37 ετών όπως γράφεις, λογικό να μην ξέρεις τί ήταν στην στοά στην Σταδίου, ούτε βέβαια ποιός ήταν ο Μήτσος στον Νέο Κόσμο. Απλά δεν τα πρόλαβες.
Στην στοά ήταν ο πρώτος Καλφάκης και ο Μήτσος ήταν ο Λαρόζας στο πρώτο του μαγαζί.
Φυσικά αυτά θέλαν δρόμο για να τα επισκεφθούμε, οπότε όλοι ψωνίζαμε ματσμποξ ή έρφιξ από τα ψιλικατζίδικα στις γειτονιές μας.

Τωρινή ιστορία; Πόσο έκανε το κιτ; Υπάρχουν και άλλα matchbox εκεί;

Η ιστορία δεν είναι τωρινή. Ούτε ματσοξάκια υπάρχουν πια, ούτε άκουα βέλβα..... :lol:

Αν βέβαια κάποιος θέλει ματσμποξάκια, θα βρει ή στο marketplace σε τιμές εμπλουτισμένου ουρανίου ή......στα ξένα σε κανονικές τιμές

Περιμένουμε αν θα τα κολλήσεις με uhu ή θα χρησιμοποιήσεις υλικά του 21ου αιώνα......

Αποσυνδεδεμένος Νικολαος Κουζινης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 03, 2020, 01:47:38 μμ »
 ::salut:: Παντως το μεγαλυτερο Matchboxεραδικο που ειδα στην Αθηνα ηταν στην Πλατεια Κανιγγος οπου ειχα παει καπου το 1984 σαν επιτροπη αγορων οταν υπηρετουσα στο ρανταρ της Παρνηθας και ειχε και χαρτικα ειδη , Οταν μπηκα μεσα ειχε στα ραφια του δεκαδες ομοια κιτ της ανωτερω εταιρειας, δεν θυμαμαι πως λεγονταν το καταστημα, παντως φαινονταν λες και ηταν αντιπροσωπεια.

Love everybody, but never sell your sword. Paulo Coelho

Αποσυνδεδεμένος acewwi

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Patra - Volos
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 03, 2020, 02:38:36 μμ »
::salut:: Παντως το μεγαλυτερο Matchboxεραδικο που ειδα στην Αθηνα ηταν στην Πλατεια Κανιγγος οπου ειχα παει καπου το 1984 σαν επιτροπη αγορων οταν υπηρετουσα στο ρανταρ της Παρνηθας και ειχε και χαρτικα ειδη , Οταν μπηκα μεσα ειχε στα ραφια του δεκαδες ομοια κιτ της ανωτερω εταιρειας, δεν θυμαμαι πως λεγονταν το καταστημα, παντως φαινονταν λες και ηταν αντιπροσωπεια.

Πανταζόπουλος (Toy academy). Ο επίσημος εισαγωγέας.

Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 03, 2020, 07:05:16 μμ »
Η ιστορία είναι μια αναδρομή, με αρκετά προσωπικά στοιχεία και μικρή δόση φαντασίας.
Οι οδοί που αναφέρονται είναι αληθινές.
Δυστυχώς το ψιλικατζίδικο έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια (τουλάχιστον όπως το έψαξα μέσω google street view, αφού εδώ και 32 έτη δεν είμαι κάτοικος της περιοχής Ζωγράφου).
Όντως ο Μήτσος είναι ο Λαρόζας και το πρώτο του μαγαζί, βιβλιοχαρτοπωλείο-μοντελάδικο στο Νέο Κόσμο, το μοντελιστικό μου σπίτι εκείνη την περίοδο.
Η στοά Σταδίου αναφέρεται στο παλιό κατάστημα Καλφάκη.
Στου Ζωγράφου γνώριζα ακόμη δύο ψιλικατζίδικα και ένα βιβλιοπωλείο απέναντι από τη Γαρδένια, που πουλούσαν μοντέλα (θα τα αναφέρω σε άλλα θέματα), αλλά πιστεύω ότι έβρισκες άνετα σε όλα τα συναφή καταστήματα.
Κάτι τέτοιο μου συνέβη και στην Αλεξανδρούπολη, όπου υπηρετούσα τη θητεία μου στα τέλη της ίδιας δεκαετίας και προμηθεύτηκα κάποια μοντέλα από βιβλιοπωλείο.
Επίσης στη Σύρο βρήκα το 1998 σε πολυκατάστημα, ψιλικατζίδικο, αρκετά μοντέλα και αγόρασα ένα Corsair της Heller.
Στη Ρόδο τη δεκαετία του '70 αν και υπήρχε μοντελιστικό κατάστημα (υπήρχαν οργανωμένα κλαμπ αερομοντελιστών, εκεί είδα και την πρώτη επίδειξη δέσμιου), το σούπερ μάρκετ του Παντελέου είχε φέρει πολλά Heller και το βιβλιοπωλείο απέναντι από το Γυμνάσιο-Λύκειο αρρένων ήταν τίγκα στα Starfix.
Η φωτο της Ακουαβέλβα δεν είναι από το ίντερνετ, την τράβηξα στα Χανιά, σε μπιστρώ και αποτέλεσε το έναυσμα της εξιστόρησης αυτής.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, από το συγκεκριμένο ψιλικατζίδικο αγόρασα μόνο το Hellcat (που το έχω ακόμη φτιαγμένο, ήταν χρόνια στο plastomodelismo ξεχασμένο και μου το έδωσε ο Δημήτρης) και το Helldiver (ο θεός να το αναπαύσει). Το FW190 είναι από το στοκ μου.
Βάφτηκαν, το Hellcat με MoLac απ' του Καλφάκη και το Helldiver (Cleveland) με Humbrol απ' του Λαρόζα. Το τελευταίο χάθηκε σε κάποια από τις μετακινήσεις μου ανά την Ελλάδα.
Στους Αφους Πανταζόπουλους δεν πολυπήγαινα επειδή το θεωρούσα παιχνιδάδικο (είχε πολλά playmobile). Νομίζω ότι είχε και τα Revell.
Τα πρώτα μου μοντέλα το 1974, τα κόλλησα με UHU, κολλητική ταινία και σολουσιόν (για όσους είχαν ποδήλατα και επισκεύαζαν τα λάστιχα τους γνωρίζουν).
Όμως τη δεκαετία του '80 είχα ήδη γνωρίσει την υγρή της MoLac (που ήταν αρκετά πυκνόρευστη).
Αυτά προς το παρόν ως παρένθεση.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 03, 2020, 07:50:35 μμ »
Στους Αφους Πανταζόπουλους δεν πολυπήγαινα επειδή το θεωρούσα παιχνιδάδικο (είχε πολλά playmobile). Νομίζω ότι είχε και τα Revell.

Καλησπέρα,

Μήπως αναφέρεσαι στο κατάστημα επί της Ακαδημιας; Αν ναί, το είχα επισκεφτεί πολλάκις φορές για να αγοράσω Ρέβελλ καί Μόνογκραμ. Μετά βέβαια το κάρμα με οδήγησε στον Καλφάκη στην Σταδίου (στοά) καί πολύ αργότερα στον Λαρόζα (μιλάμε για πολὐ ποδαρόδρομο, από πλατεία βἀθης που έκανε τέρμα το λεωφορείο μου μέχρι τέρμα Ιπποκράτους!!!)

Ωραίες εποχές με πολυ διάθεση για μοντελάρισμα!!!
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 03, 2020, 07:55:29 μμ »

«-Να μου τα τυλίξετε, είναι δώρο» είπα για ξεκάρφωμα.

Πόσες φορές το είχα κάνει....!!!

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 03, 2020, 07:58:14 μμ »

Αν είσαι 37 ετών όπως γράφεις, λογικό να μην ξέρεις τί ήταν στην στοά στην Σταδίου, ούτε βέβαια ποιός ήταν ο Μήτσος στον Νέο Κόσμο. Απλά δεν τα πρόλαβες.

Ο Καλφάκης στην Σταδίου πρέπει να ήταν μέχρι και το 1993 γιατί θυμάμαι πρώτα πήγαινα στην Στοά καί μετά στην Ιπποκράτους.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 03, 2020, 08:37:46 μμ »
Γύρισα τρεχάτος, από το ψιλικατζίδικο στο σπίτι και αφού επέλεξα να φτιάξω το FW-190, ξεκίνησα με μπάνιο των πλαισιών σε νερό με AVA γαλάκτωμα περλέ και προσεκτικό τρίψιμο με την οδοντόβουρτσα της συζύγου μια παλιά οδοντόβουρτσα, να φύγει το λίπος των καλουπιών και του χεριού μου, αφού προηγήθηκε στάση και στο σουβλατζίδικο.
Κόπηκαν τα κομμάτια από τα πλαίσια με ψαλιδάκι και λιμαρίστηκαν με τη λίμα νυχιών του έτερου μίσους. Κολλήθηκε ο πάγκος-κάθισμα στο ένα μισό της ατράκτου και ακολούθησε βάψιμο με φαρδύ πινέλο του κόκπιτ-καθίσματος, με σκούρο μπλε-γκρι, RLM 66 και καφέ δέρματος στο προσκέφαλο. Επίσης βάφτηκε και ο πιλότος, μπλε (στολή), κίτρινο (σωσίβιο), καφέ δέρματος (κάσκα, γάντια), μαύρο (μπότες), flesh (πρόσωπο) και έγιναν κοψίματα με λεπτό πινελάκι και μαύρο χρώμα. Ακολούθησαν κάποιες σκιάσεις και ιδού :

[συνεχίζεται]

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 04, 2020, 12:59:52 πμ »
Πολύ καλή δουλειά στον πιλότο. Καλή συνέχεια στο όμορφο αυτό αφήγημα.

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 05, 2020, 10:34:53 πμ »
Γύρισα τρεχάτος, από το ψιλικατζίδικο στο σπίτι και αφού επέλεξα να φτιάξω το FW-190, ξεκίνησα με μπάνιο των πλαισιών σε νερό με AVA γαλάκτωμα περλέ και προσεκτικό τρίψιμο με την οδοντόβουρτσα της συζύγου μια παλιά οδοντόβουρτσα, να φύγει το λίπος των καλουπιών και του χεριού μου, αφού προηγήθηκε στάση και στο σουβλατζίδικο.
Κόπηκαν τα κομμάτια από τα πλαίσια με ψαλιδάκι και λιμαρίστηκαν με τη λίμα νυχιών του έτερου μίσους. Κολλήθηκε ο πάγκος-κάθισμα στο ένα μισό της ατράκτου και ακολούθησε βάψιμο με φαρδύ πινέλο του κόκπιτ-καθίσματος, με σκούρο μπλε-γκρι, RLM 66 και καφέ δέρματος στο προσκέφαλο. Επίσης βάφτηκε και ο πιλότος, μπλε (στολή), κίτρινο (σωσίβιο), καφέ δέρματος (κάσκα, γάντια), μαύρο (μπότες), flesh (πρόσωπο) και έγιναν κοψίματα με λεπτό πινελάκι και μαύρο χρώμα. Ακολούθησαν κάποιες σκιάσεις και ιδού :

[συνεχίζεται]

Σίγουρα εδώ εννοείς του "ετέρου ημίσεως"..... :lol:
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 16, 2020, 08:24:11 μμ »
ʼπλωσα το μοντελάκι στο τραπέζι της κουζίνας και εκμεταλλευόμενος των απουσία της συμβίας, παρέβλεψα τις λοιπές αντρικές υποχρεώσεις μου και τις αντίστοιχες εντολές του αρχηγού του σπιτιού (πλύσιμο πιάτων, σφουγγάρισμα κουζίνας, σίδερο με το καινούργιο moulinex) και αποφάσισα να το ξεκινήσω (καλού κακού έκρυψα τον πλάστη και τις παντόφλες, αφού η δουλειά θα αργούσε).
Πρώτο πρόβλημα τα σήματα : το χαρτί είχε κολλήσει πάνω στην καρτέλα ("... ποιός ξέρει πόσο καιρό το είχε καταχωνιασμένο η γκιόσα ; " ) και όπως το τράβηξα προσεκτικά έμειναν υπολείματα.
Ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω ;

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 16, 2020, 09:24:07 μμ »
Λογικά θα φύγει με το νερό όταν ξεκινήσεις να τα κολλήσεις.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 16, 2020, 09:45:28 μμ »
Δεν θα φυγει με το νερο ,πετα τα και παρε aftermarket

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 16, 2020, 10:04:34 μμ »
Με οινόπνευμα σε μια μπατονέτα ίσως; :roll:

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 17, 2020, 01:34:42 πμ »
Με το που βάλεις στο νερό τις χαλκομανιες θα διαλυθουν βρες πιο καινούργιες.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 17, 2020, 09:17:06 πμ »
Τσάμπα είναι η δοκιμή: πάρε το 10 (αν κάνεις το Η) ή το Η (αν κάνεις το 10) και θυσίασέ το στο βωμό της... επιστήμης  :mrgreen:
Βάλε το κανονικά σε νερό και δες τη συμπεριφορά του. Αν δεν σπάσει, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα καθαρίσει από την ενοχλητική επίστρωση.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 21, 2020, 07:46:31 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.
Αυτό που θα κάνω είναι δοκιμή σε ένα από αυτά που δε θα χρησιμοποιήσω
σε χλιαρό νερό και αν πετύχει θα προχωρήσω, αλλιώς θα ψάξω στα spares ή σε aftermarket.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 21, 2020, 08:23:25 μμ »
Παρασκευή βράδυ ήρθε το "τέρας αμάν" (βλ. πεθερά) για επίσκεψη και έσερνε και ένα μούλικο μαζί, ανιψάκι, πολύ αντιπαθητικό, όλο "-...θέλω το ένα, θέλω το άλλο, θεία δώσε μου αυτό το παιχνίδι του θείου..". Εγώ μόλις είδα το σκηνικό έφυγα τρέχοντας. Ας είναι, πήγα στον καφενέ, ήπια μερικές και μετά κανά δίωρο που θεώρησα ότι το κ@λόπαιδο θα έχει πεινάσει και θα το πάνε στη μαμά του να βυζάξει, αποφάσισα να γυρίσω. Δυστυχώς έπεσα πάνω σε ένα σκηνικό και κόντεψα να πάθω συμφόρηση. Η ξεμυαλισμένη η γυναίκα μου του είχε δώσει το FW και πέτυχα το μούλικο να παίζει κάνοντας αερομαχίες με εικονικούς εχθρούς στη μέση του σαλονιού. Με τα χίλια ζόρια κατάφερα να αποσπάσω το μοντέλο μου από τα αδηφάγα χέρια, που είχαν ήδη σπάσει τη μία λεπίδα της έλικας. Η πεθερά μου με έβρισε "-... κοντζάμου μαντράχαλος και συνερίζεσαι το μωρό παιδί...", ο μικρός με μούτζωσε και με κλώτσησε, η συμβία μου έριξε ένα δολοφονικό βλέμμα (στυλ "-κερατά θα τα πούμε μετά εμείς...") και εγώ, αφού ξέπλυνα με προσοχή τις σοκολάτες από την άτρακτοσυνέχισα το βάψιμο.
Επιστροφή στο κιτ λοιπόν... Η matchbox, προφανώς μετά από ενδελεχή έρευνα "διαπίστωσε" ότι ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους βαφόταν με το καμουφλάζ RLM 65,70,71 (γαλάζιο, σκούρο πράσινο και ανοικτότερο πράσινο) και εγώ, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη πέρασα αρχικά όλο το μοντέλο με το γαλάζιο και ακολούθως έβαψα τα φτερά με τις δύο αποχρώσεις του πράσινου, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πίσω μέρος του κιτ (Humbrol matt 65, 30 και 91), με πινέλο και ελεύθερο χέρι. Επίσης έβαψα το κάτω μέρος του καλύμματος του κινητήρα και των ακροπτερυγίων με κίτρινο (Hu 24) το οποίο με ταλαιπώρησε αρκετά, καθώς έκανε γραμμές και μπαλώματα, αναγκάζοντας με να τρίβω με πολύ ψιλό ντουκόχαρτο μεταξύ των στρωμάτων. Η κατάσταση είναι η ακόλουθη (θα γίνουν μικροδιορθώσεις στα φτερά) :

[συνεχίζεται]

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 22, 2020, 02:29:24 μμ »
Συνεχίζοντας το μοντέλο μου και θέλοντας πια να τελειώνω, καθώς παρατράβηξε, έβαψα με πινέλο και με το Humbrol 30 τις κηλίδες στα πλαϊνά της ατράκτου, σύμφωνα με τις οδηγίες της matchbox.

[συνεχίζεται]

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 22, 2020, 02:38:24 μμ »
Δεν ξέρω αν φταίνε οι φωτογραφίες αλλά μου φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με το βάψιμο. Σαν να έχει κτίσει το χρώμα ή είναι η ιδέα μου;

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 22, 2020, 03:22:05 μμ »
Δεν ξέρω αν φταίνε οι φωτογραφίες αλλά μου φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με το βάψιμο. Σαν να έχει κτίσει το χρώμα ή είναι η ιδέα μου;

Αν εννοείς τις κηλίδες δε νομίζω, ίσως να φαίνεται έτσι από τις φωτό...
Λίγα λόγια για την τεχνική που ακολούθησα.
ʼσχετα από την ιστοριούλα, αποφάσισα μεν να το κατασκευάσω ΟΟΒ χωρίς βελτιώσεις και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του κιτ, αλλά το rlm 65 είναι ακρυλικό της Vallejo. Τα υπόλοιπα όντως της Humbrol.
Έτσι, πάνω στο ακρυλικό γαλάζιο έβαψα με πινέλο τις κηλίδες και μετά με διαλυτικό της Humbrol, ουσιαστικά διάλυσα το χρώμα, πρόσθεσα στο κέντρο ξανά λίγο χρώμα και ξανά διαλυτικό, μέχρι να με ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.
Αφού στέγνωσε για πάνω από 8ωρο, πέρασα πολύ αραιωμένο το rlm 65.
Την τεχνική τη βρήκα στο κανάλι του Quick Kits με τίτλο "Painting Mottling Without an Airbrush".

Tags: