ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Pre-45 Armor: Υπό κατασκευή

German 39(H) 10.5cm LeFH18(Sf) auf Geschutzwagen(Trumpeter 1/35)

(1/15) > >>

sluff:
Καλήμερα σε όλους..
Το κιτ αυτό
https://www.super-hobby.gr/products/German-39-H-10.5cm-LeFH18-Sf-auf-Geschutzwagen.html
το είχα αποκτήσει πριν αρκετά χρόνια,το ξεκίνησα αλλά κάτι δεν μου άρεσε τότε και το παράτησα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας :mrgreen:
Το έχω ξαναπιάσει εδω και καμιά εβδομάδα και αυτήν την φορά λέω να το τελειώσω(μπας κι αδειάσω λίγο χώρο στα ράφια!
Όσον αφορά το κιτ,δεν είναι κάτι εκπληκτικό σε λεπτομέρεια,εφαρμογή μέτρια αλλά έχει όλα τα  φόντα για να βγει απ το κουτί ένα αξιοπρεπέστατο μοντέλο.
Λίγο πολύ η ιστορία αυτού του πυροβόλου γνωστή,οι Γερμανοί αφού μετά την εισβολή στην Γαλλία κατέλαβαν άθικτα μεγάλο αριθμό αρμάτων Hotchkiss H35,κράτησαν το σκάφος και προσάρμοσαν σε αυτό το πυροβόλο leFH 18..
θα αναπαραστήσω μάλλον ενα πυροβόλο που έδρασε στην Γαλλία,κατά την άμυνα των Γερμανών στην απόβαση της Νορμανδίας.
Μέχρι τώρα έχω τελειώσει με την επιμέρους συναρμολόγηση και είναι ένα βήμα πριν το βάψιμο του  εσωτερικού του σκάφους.

Σχόλια,βοήθειες κ.τ.λ εννοείτε θα εκτιμηθούν πάραυτα,μην τεμπελιάζετε! :mrgreen:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Periklis74:
Αυτό με του τεμπέληδες θα γίνει μεγάλο σλόγκαν τελικά  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:!!!!!!!! Ενδιαφέρον θέμα . Καλή συνέχεια και καλά τελειώματα !!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::
και για να μην χαλαρώσετε .. ....     μην τεμπελιάζετε ''ρεμάλια'' !!!!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

1st Guards Tank Brigade:
Απ' το χαληνωτήριο στομίου φαίνεται να είναι το LeFH 18/40 των 105χιλ.  Είναι το τελευταίο μοντέλο αυτού του οβιδοβόλου. Το κάλυμμα επάνω από την κάννη περιβάλλει τον επανατάκτη. Το όχημα μπορεί να ανήκει στην 21 ΜΑ την περίοδο της αποβάσεως στην Νορμανδία. Η μεραρχία αυτή είχε και αυτοκiνούμενα οβιδοβόλα LeFH 16.

Επιθεώρηση Ρόμμελ λίγο πριν την Απόβαση. Τα οβιδοβόλα LeFH 16 και 18 ξεχωρίζουν από την ύπαρξη ή όχι του επανατάκτη επάνω από την κάννη.
Καλή συνέχεια.

sluff:
Ωραίες φώτο,ευχαριστω,εδώ έχω κι ένα βίντεο λογικά απο την ίδια στιγμή με τις φώτο χρονικά, απο την επιθεώρηση του Ρομμελ  στους στρατιώτες του..

Απο το βίντεο φαίνεται ο τύπος παραλλαγής που σκέφτομαι να κάνω στο πυροβόλο είναι στο 0.40 και 1.26 λεπτό..
Και μια ερώτηση...στο 1.26 λεπτό του βίντεο,το πυροβόλο στο απιδιού του εμπρός δεξιά φέρει κατι σαν πλέγμα..Τι είναι αυτό ακριβώς?

::salut::

1st Guards Tank Brigade:
Στον μετέπειτα τύπο αυτού του κατασκευάσματος υπήρχαν 2 μεταλλικά ελάσματα, δεξιά και αριστερά της κάννης, τα οποία ακολουθούσαν την κατά διεύθυνση κίνηση του οβιδοβόλου, ούτως ώστε να καλύπτεται το πλήρωμα από βολές ελαφρών όπλων. Επάνω σε αυτά τα ελάσματα είχαν βιδώσει μεταλλικά πλαίσια που συγκρατούσαν κοτετσόσυρμα. Στις οπές του πλέγματος περνούσαν κλαδιά για καμουφλάζ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση