ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Pre-45 Armor: Γενική συζήτηση-Reference
Χρώματα καμουφλάζ Ελληνικών Universal Carriers 1941
Ι.Περδικοπουλος:
Αστάρωμα αναγκαστικά πρέπει να κάνω λόγο διαφορετικών υλικών που εχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα (φύλο πλαστικού,χαλκοσυρμα,διάφορα μήκη πλαστικού και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε από είδη πλαστικού). Αυτό όμως που θα κάνω είναι (μετά από αυτά που μου γράψατε) να παραμείνω σε δοκιμασμένες διαδικασίες. Ευχαριστώ πολύ (περιμένω βέβαια καμιά καλή πληροφορία ή επιβεβαίωση για τις αποχρώσεις, αν έχει κάποιος).
Ι.Περδικοπουλος:
Έχω ολοκληρώσει κατά τα 2/3 την διασκευή του universal carrier MKII της TAMIYA σε MK I (απόλαυση για μαζοχιστές) ώστε να αναπαραστήσω ένα όχημα της XIX μηχανοκίνητης μεραρχίας 1941 (έχουν να τοποθετηθούν λίγα παρελκόμενα). Το αποτέλεσμα έως τώρα θεωρώ ότι είναι αξιοπρεπές. Δυστυχώς κάποια πράγματα δεν έγιναν όπως ήθελα π.χ. με «άφησε» ο αερογραφος (BADGER 175, ξέρει κανείς γιατί δεν μπορώ να επικοινωνήσω με Καλφακη για να παραγειλω ανταλλακτικό;) μετά το βασικό χρώμα (Khaki Green G3) και αναγκαστικά η παραλλαγή (Light Green G5, και Nr. 17 erdgelb το όποιο θα γίνει ποιο καφέ στην πορεία) βάφτηκε με πινέλο, κάτι που πιθανότητα έγινε και στην πραγματικό όχημα. Όλα τα χρώματα είναι Humbrol. Μένει να γίνει σκίαση, τονισμός ανάγλυφου, μικρή γήρανση λόγο καιρικών συνθηκών/γρατσουνιών και λάσπωμα/σκόνισμα. Είναι το πρώτο μοντέλο εδώ και 17 μπορεί και 20 χρόνια. Περιμένω από εσάς, θέματα προς βελτίωση / ερωτήματα. Επίσης καμία ιδέα για το φιλμ;; Τι πήγε στραβά (γυαλιστερό βερνίκι, χαλκομανία, βελτιωτικό, ματ βερνίκι). δεν εχω ανεβάσει αλλη φορα φωτογραφίες ελπιζω να τα καταφερα
Ι.Περδικοπουλος:
Kostis Pap:
--- Παράθεση από: Ι.Περδικοπουλος στις Μαρτίου 24, 2020, 05:54:45 μμ --- με «άφησε» ο αερογραφος (BADGER 175, ξέρει κανείς γιατί δεν μπορώ να επικοινωνήσω με Καλφακη για να παραγειλω ανταλλακτικό;)
--- Τέλος παράθεσης ---
Το κατάστημα είναι κλειστό λόγω πένθους αρκετές εβδομάδες. Περισσότερα εδώ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση