ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία
Αρχαίο Ελληνικό εμπορικό πλοίο ΟΛΚΑΣ
Γρηγόρης Ευταξιάδης:
Καλησπέρα
Παράλληλα με την κατασκευή της ΝΙΝΑ , η οποία έχει σταματήσει προσωρινά (μεγάλες διαστάσεις πρόβλημα χώρου ) , αποφάσισα να φτιάξω ένα αρχαίο εμπορικό καράβι . Και αυτό όπως και το πλοίο της Κερύνειας σε κλίμακα 1:30 με σχέδια που βρήκα στο διαδίκτυο και τα οποία παραθέτω παρακάτω . Παραστάσεις από αρχαία αγγεία μας δίνουν μια εικόνα του πως θα ήταν αυτά τα πλοία , όσο για τις διαστάσεις αυτές προκύπτουν από το ναυάγιο της Κερύνειας δηλαδή πρόκειται για ένα εμπορικό πλοίο με μήκος περίπου 15 μέτρων. Το μοντέλο που κατασκεύασα έχει μήκος 48,5 cm και πλάτος 15.3 cm . Για την κατασκευή χρησιμοποίησα κόντρα πλακέ πάχους 4mm για τον σκελετό και πηχάκια 6Χ2 mm .
Σχέδια σε κλίμακα 1:30
Εικόνες απο αγγεία
Ακολουθούν οι φωτογραφίες από διάφορα στάδια της κατασκευής
Αυτά προς το παρόν
φιλικά Γρηγόρης Ευταξιάδης
KWSTAS:
Ωραίο μοντέλο. Αναμένω τη συνέχεια.
vagelischantziaras:
Γεια σου Γρηγόρη
Καλή η επιλογή.... αλλά και η προσπάθεια ....
Αν μου το επιτρέπεις .....
Πρόσεχε το πέτσωμα και τις λεπτομέρειες..
Καλή συνέχεια.
Βαγγελης
Γρηγόρης Ευταξιάδης:
Καλημέρα
Κώστα Βαγγέλη σας ευχαριστώ . Βαγγέλη έχεις δίκιο , και για να είμαι ειλικρινής ειδικά το πέτσωμα είναι ο εφιάλτης μου , σε κανένα απο τα μοντέλα που έχω φτιάξει δεν έμεινα ικανοποιημένος . Προσπάθησα να αποφύγω αυτό ...
αλλα και πάλι το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που πρέπει αν κρίνω μάλιστα απο τα πραγματικά ξύλινα σκαριά που βλέπω στα καρνάγια η σε δουλειές όπως η δική σου και κάποιων άλλων μοντελιστών .
φιλικά Γ Ευταξιάδης
vagelischantziaras:
Καλημέρα
Αυτό που δείχνεις στο σκίτσο ...πολύ καλά έκανες και το απέφυγες .
Όλοι μας αντιμετωπίσαμε αυτό το πρόβλημα ,τον φόβο και τον εφιάλτη που αναφέρεις
Το ... σωστό ... πέτσωμα ενώ φαίνεται δύσκολο ...τελικά είναι μια διαδικασία, ρουτίνας
θα έλεγα , που αν ακολουθηθεί βήμα προς βήμα , το αποτέλεσμα είναι
δεδομένο .
Θα βρω κάποιο εγχειρίδιο και θα σου το στείλω .
Μια συμβουλή αν μου επιτρέπεις .
Βρες μια μονογραφία , μελέτησε την και προσπάθησε ..... μην μεγεθύνεις σχέδια από κιτ , πίστεψε με δεν οδηγεί πουθενά . .
Βαγγελης
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση