Αποστολέας Θέμα: L-39ZA Eduard 1/72  (Αναγνώστηκε 1053 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
L-39ZA Eduard 1/72
« στις: Σεπτεμβρίου 30, 2019, 12:40:56 μμ »
Η ιδέα ήταν απλή: αφού τα ημιτελή πάνε να βγάλουν αράχνες, δεν ξεκινώ και άλλο ένα;

Όλα αυτά ξεκίνησαν βέβαια με την παρότρυνση των Indy και nick2, οι οποίοι δήλωσαν ξερά:
__ Θα λάβεις ως δώρο ένα ωραίο κιτάκι, απλό και εύκολο. Και θα το φτιάξεις. Και ΔΕΝ θα γίνει ελληνικό.
Και απλά είπα "οκ". Πάμε λοιπόν:

Review: https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234980121-l-39za-albatros-weekend-edition-172-eduard/
και πάμε για αυτό:

Θέμα & χώρα ΠΟΛΥ "out of my comfort zone". Καλό είναι αυτό.

Το κιτ ΔΕΝ είναι plug 'n' play, θέλει τα σχετικά dryfits κλπ. Με υπομονή όμως έρχεται στα ίσα του.
Τα decals για το κόκπιτ φαίνονται εξαιρετικά (ενώ η ανάγλυφη λεπτομέρεια δεν πείθει) :
Click to see the original size.

Έτσι, στοκαρίστηκαν και τρίφτηκαν οι πίνακες (οι οποίοι με δυσκολία μπήκαν τελικά σε περίπου σωστή και ίσια θέση). Βασικά όλα είναι ακουμπητά (δεν υπάρχουν «αυτάκια» που να βοηθάνε τα κομμάτια να κουμπώνουν.

Λόγω... φαρδύτητας (αλλά βασικά για λόγους προοόδου), αφού τα decals μπορούν να μπουν εκ των  υστέρων στο ανοικτό κόκπιτ αποφάσισα να συμαρμολογήσω χωρίς να βάψω τίποτα (ακόμη). Ναι, τίποτα. Ούτε το εσωτερικό των αεραγωγών από τους οποίους θα φαίνεται κάτι μόνο με φακό οπότε.... άντε γειά και εκεί.
Το καλό είναι το συγκεκριμένο κιτ σε κερδίζει λόγω πρωτοτυπίας στο θέμα, στο σχήμα, σε όλα.

Το καλύτερο όμως είναι ότι μετά τη συναρμολόγηση το αεροπλάνο φαίνεται σωστό και στοιχισμένο και συμμετρικό (κάτι το οποίο τελικά ΔΕΝ είναι δεδομένο, ειδικά αν ΔΕΝ έχεις τα τυπικά σωστά κιτ τύπου Has, νέα Revell, νέα Airfix και βέβαια Matchbox).

Στόκοι και είμαστε εδώ:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Δηλώνω πολύ ικανοποιημένος γιατί προς στιγμήν φαινόταν ότι τα πράγματα στο κόκπιτ δεν θα έμπαιναν όπως πρέπει (φαντάσου δηλαδή να είχα κάνει μικρο-βαφτική και μετά να έπρεπε να τα ΖΜΠΡώχνω με τις κόλλες κλπ! )

Αυτά....!!!!

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
Απ: L-39ZA Eduard 1/72
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2019, 01:01:29 μμ »
Καλά στοκοτριψίματα Γιάννη!! Το θέμα είναι πολύ όμορφο και διαφορετικό!! Παραλλαγάρα!!
Έχω 2 τέτοια κιτ και με ενδιαφέρει πολύ η κατασκευή!! Και ναι όντως οι χαλκομανίες στο κόκπιτ είναι εξαιρετικές!!
Καλή συνέχεια εύχομαι!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2019, 01:35:38 μμ »
Πολύ ωραίο κιτ! το έχω φτιάξει στο παρελθόν ως λιβυκό. Προσοχή, τα καθίσματα θέλουν κόντημα αν θέλεις να το κάνεις με την καλύπτρα κλειστή. Καλή επιτυχία!

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2019, 03:08:14 μμ »
Εξαιρετικό γκουρμέ θέμα! Φυσικά επιβεβαιώνεις το nick σου και τζετ και 72άρι.

Κάτι που δεν σε ρώτησα πιο πριν είναι οι φωλεές του κυρίως συστήματος προσγείωσης (και η μπροστινή μιας και τις έπιασα): είναι κλειστές; Γιατί βλέπω ότι έχει τις υποδοχές για τα σκέλη αλλά οι φωλεές οι ίδιες δεν υπάρχουν. Θα το κάνεις εν πτήσει;

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2019, 03:08:57 μμ »
ωραίο θέμα, ωραίο δώρο, καλή συνέχεια   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2019, 04:31:10 μμ »
Καινούριο αναλυτικό κατασκευαστικό από τον Γιαννη;
Φτιάχνω καφεδάκι και κάθομαι αναπαυτικά στην καρέκλα μου.....
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2019, 05:27:31 μμ »
ωραίο θέμα, ωραίο δώρο
Με άλλα λόγια, best of both worlds!  ::salut::

Σχετικά με τα σκέλη, εδώ μιλάμε για ΤΗΝ ευκολία: το συγκεκριμένο αεροσκάφος "κλείνει" τις φωλιές του με κάποιον τρόπο που αγνοώ (και μάλλον δεν με πολυενδιαφέρει) ώστε να φαίνεται τελικά το παράδοξο, σκέλη κάτω και φωλιές κλειστές!
Click to see the original size.

ʼντε να δούμε λοιπόν!

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2019, 06:01:13 μμ »
Θα σου ανεβάσω τον πήχη πολύ , αλλά είμαι σίγουρος ότι το έχεις το ύψος !

Λοιπόν, όταν βλέπω/ακούω για L-39 το μυαλό μου πάει πάντα στη κατασκευή του Dio με τη σημαία στο κάθετο που ακόμα ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ  !
Οι φωτος νομίζω εγιναν remove και δεν ξέρω αν μπορώ να τις επαναφέρω από το MC..
Γι΄αυτό το βρήκα στη FB σελίδα του Dio  και το αφήνω εδω.

https://www.facebook.com/ScaleModels.gr/photos/ms.c.eJw9jtkNRDEIxDpaEYaz~;8ZWDzL5tMxhZMNCxB0RR35YtmEJsqsKNJVcVdENv3wwPoxsy7isZ9h57~_R6ef7759Xk9f58red~;7HxyHpie14~_YfTuXTcYLe1DjwX3bfrDf8puvZq9vvz6W9fgDd3BA6g~-~-.bps.a.379345965536614/379346005536610/?type=3&theater

Καλή συνέχεια Γιάννη !! αναμένουμε την εξέλιξη !

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2019, 09:58:28 μμ »
Νάτα και τα εξωτικά!!! Μπράβο για την θαρραλέα επιλογή φίλε! Την Eduard την είχα για πιό "απροβλημάτιστη" σε θέματα εφαρμογής για να είμαι ειλικρινής. Η εικόνα με τους στόκους μου ανατρέπει την αίσθηση που είχα.

Καλή συνέχεια λοιπόν και μένουμε συντονισμένοι  ::thumbleft::

(Τα άλλα σου παιδιά μην τα ξεχνάς... ::glossa:: )

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 01, 2019, 10:13:20 πμ »
Για τους στόκους θα τα πούμε ξανά όταν τριφτούν (και φανεί τι πραγματικά θα μείνει πάνω στο αεροπλάνο). Νομίζω ότι είναι από τα πρώτα κιτ της Eduard. Έχει πολύ φίνα γράμμωση, ας πούμε σαν Hasegawa.

Το μοντέλο του DIO είναι next level (τι να συγκρίνω; τα Ζάσταβα με τις Πόρσε; :mrgreen: )

Tags: