Αποστολέας Θέμα: Επιλογή κιτ F-15E 1/48  (Αναγνώστηκε 2014 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
Επιλογή κιτ F-15E 1/48
« στις: Σεπτεμβρίου 11, 2019, 09:07:04 πμ »
Καλημέρα στην ομάδα!

Αν και δεν το έχω αποφασίσει ακόμη ψάχνω κιτ για F-15E (ή F-15I) στην 1/48.

Σε μια πρώτη έρευνα είμαι μεταξύ των κιτ της revell, great wall hobby & academy (για -Ε) και της academy (για το -Ι)

Τί θα μου προτείνατε;

Ευχαριστώ πολύ!   ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Επιλογή κιτ F-15E 1/48
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2019, 05:05:46 μμ »
Revell δαγκωτό. Value for money :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2019, 05:31:54 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον Μάνο aka Blitz-x
Revell σε σχέση με τα υπόλοιπα μακράν καλύτερο σε Value For Money
Το Academy πολλές επιλογές αλλά δύσκολο Κιτ και πραγματικα σου βγάζει την πίστη
(Μεγάλες επιλογές σε οπλισμό και καλές Χαλκομανιες)
Πολύ καλό και το Great Wall αλλά νομίζω αρκετά ακριβά για αυτό που προσφέρει.

Και καταλήγεις σε Revell σαν Απόδοση Τιμής και ποιότητας.
Το βρίσκεις σχετικά ευκολα στα 35 ευρώ
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2019, 10:17:41 μμ »
Αν έχεις λεφτά να δώσεις, GWH.

Για το Revell που όντως είναι value for money, να προσέξεις να βρεις το καλούπι του 2000 και μετά, αν είναι δυνατόν, κάποιο reissue με όπλα. Το scalemates  έχει τις πληροφοριες που θες.

Το Academy έχει μεγάλες δυσκολίες στους αεραγωγούς και αρκετά προβλήματα εφαρμογής. Αλλά έχει μπόλικα όπλα. Δεν αξίζει σε σχέση με το Revell γιατί βγαίνει πάνω κάτω στην ίδια τιμή.

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • Γιωργος Σαρρης
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2019, 10:28:19 μμ »
Έχω φτιάξει το Revell και είναι εξαιρετικότατο! Έχω το GWH, δείχνει κι αυτό εξαιρετικό, αλλα δεν το έχω φτιάξει ακόμα για να ξέρω σίγουρα.
Το Academy είναι αρκετά τίμιο, αλλα έχει θέματα εφαρμογής και θέλει έμπειρο μοντελιστή.
(Καλό -Ε είναι και το Hasegawa...)

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2019, 01:11:07 πμ »
για πιστότητα σε σχέση με το πραγματικό δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να σου πω.Κρίνοντας μόνο το πλαστικό κιτ ως προς την λεπτομέρεια, γράμμωση κλπ. κατά την ταπεινή μου άποψη το revell είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο F-15 που κυκλοφορεί και γενικά ένα από τα καλύτερα κιτ που έχω δει. Αν βάλεις στη ζυγαριά και την τιμή που πωλείται (αν το βρεις) τότε πραγματικά απορώ πως πουλάει η GWH. Για να είμαι ακριβής η άποψη που έχω για το κιτ της GWH βασίζεται σε φωτογραφίες από reviews που είχα δει για τα -C, αλλά δεν νομίζω να έχουν αλλάξει στα -Ε τα παρακάτω σημεία :

- το στυλ της γράμμωσης στο revell αγγίζει το τέλειο, όπως και άλλα κιτ που έγιναν εκείνη την εποχή (τέλη '90)  από revell  και άλλες εταιρίες όπως Accurate miniatures. Στο GWH μπορεί να είναι κάπως πιο πλούσια και να δίνει πριτσινοσειρές αλλά η γράμμωση αυτή καθεαυτή υπολείπεται σε φινέτσα.
- χείλη εκφυγής των πτερύγων, δες εδώ (στη μέση περίπου της σελίδας):  https://www.scalespot.com/onthebench/f15dj/build.htm , προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο σύγχρονο κιτ σε τέτοια τιμή να δίνει τέτοια χοντροκομένη λεπτομέρεια, στο revell είναι πολύ λεπτά ότι πρέπει για την κλίμακα.
-  εξαγωγές, αυτές στο revell είναι οι τελειότερες που έχω δει σε πλαστικό, πολύ κοντά στις αντίστοιχες της Aires. Για το GWH δες πάλι το παραπάνω λινκ. Επίσης τα καθίσματα στο revell είναι εξαιρετικά.
-οι μικρές σχάρες-γρίλλιες στο πάνω μέρος της ατράκτου πίσω από τις εισαγωγές αέρα και δεξιά πίσω από το πυροβόλο στο GWH  θυμίζουν κιτ της δεκαετίας του  '80 (αν και στο κιτ της Hasegawa από εκείνη την εποχή είναι πολύ καλύτερες). Στο revell είναι τέλειες.

Γενικά το κιτ της GWH  δίνει πληθώρα λεπτομέρειας (πχ. ανοικτά ηλεκτρονικά) που στο μάτι εντυπωσιάζει αλλά από ποιότητα προσωπικά θεωρώ ότι υστερεί. Γενικά νομίζω η GWH  είναι λίγο υπερτιμημένη ως εταιρία και μάλλον πουλάει πολύ ακριβά τα απλώς καλά κιτ που παράγει.
Για το κιτ της Academy δεν ξέρω να σου πω, το μόνο review που βρήκα στο ιντερνετ έχει μικρές φωτογραφίες και δεν φαίνονται καλά οι λεπτομέρειες αλλά δεν νομίζω να είναι καλύτερο από το Revell.

Αν τελικά πας για το Revell πρόσεξε να πάρεις την πιο πρόσφατη κυκλοφορία του που έχει φουλ οπλισμό : https://www.scalemates.com/kits/revell-04891-f-15e-strike-eagle--467753  , γιατί το είχε κυκλοφορήσει και πριν χρόνια σε διάφορα κουτιά χωρίς οπλισμό

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2019, 11:28:59 πμ »
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!   ::salut::

Για revell με βλέπω, αν αποφασιστεί σχετικά!

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2019, 01:04:59 μμ »
Αν και νομίζω πως τα F-15E & I της GWH βελτιώθηκαν στους παραπάνω τομείς του αντίστοιχου B/D, θα συμφωνήσω για το κιτ της revell με τον οπλισμό.
Μην ακολουθήσεις όμως τη διάταξη των οδηγιών και του boxart γιατί είναι λάθος με δύο 2000lbs LGB στους μπροστινούς φορείς.
Αν δεν το βρεις το συγκεκριμένο, υπάρχει και αυτό με τα tigerstrips. Και για τα δύο όμως θα σου πρότεινα να πάρεις το Hasegawa weapon set D που περιέχει σύγχρονα κατευθυνόμενα όπλα.

Ψάξε λίγο στα υπό κατασκευή για το F-15E. Κάποιος φίλος έχει ανεβάσει όλες τις διαμορφώσεις οπλισμού για τα F-15E αναλόγως την αποστολή που πήραν μέρος. Έχει τα πάντα, από Desert Storm, Iraqi Freedom και πολλές άλλες επιχειρήσεις.
Αν δεν το βρεις (ούτε εγώ δεν το βρήκα στα γρήγορα), στείλε μου πμ να σου τις δώσω.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2019, 08:41:49 μμ »
Για να μην ψάχνετε...

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2019, 08:45:28 μμ »
Μπράβο ρε Νικόλα! Το f15e.info, όπου μπορούσες να τα βρεις, έχει κλείσει εδώ και καιρό.

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2019, 08:46:52 μμ »
Μπράβο φίλε μου! Εσύ ήσουν, αλλά δεν έβρισκα το θέμα που το είχες ποστάρει. Τα είχα σώσει για το δικό μου!
Ωραίος!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2019, 10:41:33 μμ »
Ας γράψω κι εγώ μιας και έχω ή είχα όλα τα κιτ που προαναφέρθηκαν.

Καλύτερη επιλογή αξίας/τιμής/ευκολίας κατασκευής είναι μακράν το Revell. ΠΡΟΣΟΧΗ κυκλοφορεί και ένα κιτ της Revell με καλούπια Italeri, μεγάλη προσοχή στους κωδικούς.

Περισσότερες επιλογές και οπλισμό δίνουν τα κιτ της Academy, τα οποία είναι δύσκολα στην κατασκευή αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό. Μεγάλη αδυναμία των κιτ είναι η εφαρμογή του μπροστινού τμήματος της ατράκτου (πίσβ από το πιλοτήριο) με το υπόλοιπο αεροσκάφος και η εφαρμογή των αεραγωγών, το οποίο λύνεται με καλύμματα FOD. Επίσης η Academy δίνει πολύ καλύτερες εξαγωγές.

Τα κιτ της Hasegawa είναι τίμια, οπωσδήποτε θέλουν aftermarket πιλοτήριο, εξαγωγές και αρκετή δουλίτσα σε λεπτομέρειες.

Τα κιτ της GWH είναι ακριβά για την δουλειά που απαιτούν για ένα καλό αποτέλεσμα.

Αν θες το Ε πάρε το Revell, για ισραηλινό το Academy.

Tags: F15 f-15e 1/48