ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Φιγούρες

Φιγούρες από ήρωες 1821 και Βυζαντίου

(1/1)

nkarafo:
Χαίρετε!
καλώς σας βρήκα στο forum!
Έχω ψάξει σε διάφορα μαγαζιά στην Αθήνα και έχω ρωτήσει και ηλεκτρονικά μαγαζιά και δυστυχώς έχω απογοητευθεί για αυτά που ψάχνω.
Όπως γράφει και ο τίτλος του θέματος, ψάχνω για φιγούρες / μοντέλα από ήρωες του 1821 και του Βυζαντίου όπως πχ κάποιον αυτοκράτορα αλλά ταυτόχρονα να είναι κάπως πιο μεγάλα σε ύψος, πχ 12 εκ.

Σχετικά με το 1821, τα μόνα που έχω βρει είναι μπούστα ηρώων 1821 ή μικρές φιγούρες που είναι πιο μικρά σε ύψος και δεν έχουν έτσι ωραίες λεπτομέρειες. Τα μπούστα καλούτσικα είναι αλλά θα προτιμούσα ολόκληρη την φιγούρα. Ένα που μου άρεσε είναι όπως εδώ:
http://www.ysmasterpieces.com/#/category/287
αλλά δεν είναι συγκεκριμένα κάποιος ήρωας, πχ ο Κολοκοτρώνης ή ο Καραϊσκάκης αλλά είναι ένας κλεφταρματωλός.

Επειδή έχω και κάποια άλλα όπως πχ της αρχαίας Ελλάδας, που είναι μεγαλύτερα όταν τα βάλεις τα μικρά διπλα τους, όλα αυτά τα μικρά φαίνονται σαν "παιχνιδάκια".
 
Ειδικά για το Βυζάντιο, έχω απογοητευθεί πολύ. Έχω βρει πολύ λίγα σε ηλεκτρονικά μαγαζιά στο εξωτερικό αλλά και πάλι είναι 55-75mm και περιφέρονται τα ίδια και τα ίδια σχέδια. Δεν υπάρχει ποικιλία που μάλλον επειδή δεν υπάρχει και η ανάλογη ζήτηση..
Ένα κορυφαίο που μου άρεσε αρκετά είναι ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος:
https://www.amazon.com/Statues-Byzantine-Emporer-Constantine-Palaiologos/dp/B07BB4K2FX
αλλά μετά πάμε στο άλλο άκρο, ότι παρά είναι ψηλό! 12 ίντσες είναι περίπου 32 εκατοστά. Και δεν βολεύει και στον χώρο - έπιπλο που θέλω να το βάλω..

Υπάρχει κάποια λύση; Είτε για 1821, είτε για Βυζάντιο;

Ευχαριστώ.

Trex:
Δύσκολα θα βρεις στα 120mm.
Αν σου κάνουν τα 60mm όμως, εδώ θα βρεις ότι θες  :arrow: http://www.greekheroes.gr/

nkarafo:
Ναι, το ήξερα αυτό.
Σε ευχαριστώ πάντως. ::thumbleft::

Θεόδωρος Γιαννακόπουλος:
Φιγούρες Βυζαντινών, στο μέγεθος που ζητάς, δε θα βρεις. Πιο κοντά σ' αυτό που θες είναι ρώσοι ή βίγκινκς που μπορούν να μετατραπούν σε βαράγγους.  Για το 1821, ούτε λόγος.
Καθαρός βυζαντινός, μεγαλύτερος των 54mm στην κλίμακα την οποία θα βρεις αυτοκράτορες από την εταιρεία Art Girona, είναι αυτός : https://shop.bestsoldiershop.com/epages/14739.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/14739/Products/BEST_75007
κι αυτοί εδώ :
http://altores.com/?s=byzantine&search=Go

Ελπίζω να βοήθησα.

nkarafo:
Ναι τα ξέρω και αυτά. Τα έχω ψάξει. Έχω βρει και κάποια άλλα ακόμη αλλά το κακό είναι ότι δεν βρίσκεις κάποιον συγκεκριμένο αυτοκράτορα με λεπτομέρεια που να αξίζει να το έχεις σε συλλογή / διακοσμητικό. Τα περισσότερα είναι μικρούλια και φαίνονται σαν παιχνιδάκια.
Τελικά αγόρασα αυτό εδώ:
https://www.amazon.com/Statues-Byzantine-Emporer-Constantine-Palaiologos/dp/B07BB4K2FX
που το βρήκα σε ένα μαγαζί στην Αθήνα, στην Αδριανού και το τσίμπησα. Μου είπαν ότι ήταν το τελευταίο αλλά ίσως να φέρουν και άλλα. Είναι λίγο πιο ψηλό από ότι ήθελα αλλά δεν πειράζει, αξίζει. Θα πάρω και ένα μπούστο του Κολοκοτρώνη αργότερα όταν δεν θα έχω πολλά έξοδα και τελείωσα.
Ευχαριστώ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση