Αποστολέας Θέμα: F-84F HAF NATO mini Dio.  (Αναγνώστηκε 2901 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
F-84F HAF NATO mini Dio.
« στις: Ιουλίου 03, 2019, 12:53:52 μμ »
    Σας παρουσιάζω για πρώτη φωρά ένα μίνι διόραμα που έχει κατασκευαστή εδώ και αρκετό καιρό με μία ακόμα παλαιότερη κατασκευή μου, ένα F-84F Thunderstreak της Kinetic στην 1/48.
Κατασκευαστικό εδώ:  https://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=11309.0

Κεντρική ιδέα κατασκευής του διοράματος ήταν μια σκηνή "συνεργασίας" των τεχνικών ειδικοτήτων για την καθημερινή συντήρηση του αφους και οι διαφωνίες που μπορούν να προκύψουν από αυτήν κατά την διάρκεια της εργασίας τους, όπως π.χ ποιος μου πήρε την σκάλα εργασίας!
Ευτυχώς ο Αξιωματικός Γραμμής είναι εκεί για να δώσει τη λύση...  ::punch::  :D

Το μοντέλο F-84F είναι της Kinetic στην κλίμακα 1/48. Έχουν χρησιμοποιηθεί τα βελτιωτικά set της Extra Tech detail για το cockpit, δύο πυροβόλα Browning 0,50mm από την Aires και ένα τμήμα του κινητήρα J-65, "δανείζοντας" από το detail set από την CMK για τον κινητήρα του F-104. Έχει γίνει ανακατασκευή στην περιοχή των πυροβόλων, στο ρύγχος του αεροσκάφους. Η παραλλαγή "NATO" προήλθε από τα χρώματα της Model Master με αναμίξεις για την σωστή απόχρωσή τους: Blue Grey+GullGrey+Black  (30%+60%+10%) , Dark green+black (90%+10%) και Light grey για τις κάτω επιφάνειες της ατράκτου. Τα σήματα προήλθαν από την Ιcarus decals.
    Η βάση PSP του διοράματος προέρχεται από την Eduard (Perforate Steel Plates), τα βαρέλια από την True Detail, ενώ οι φιγούρες προέρχονται από τα set της Hasegawa και Eduard ενώ η μεταλλική καθιστή φιγούρα είναι της airwaves.
   Ελπίζω να σας αρέσει.

...καλό καλοκαίρι και απο μένα... ::hlioskaytos:: :P

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
Απ: F-84F HAF NATO mini Dio.
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 03, 2019, 01:22:06 μμ »
Υπέροχο Γιάννη, καλό καλοκαίρι!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 03, 2019, 02:20:05 μμ »
Πολύ όμορφο το αεροσκάφος και οι φιγούρες. Θα διαφωνήσω ως προς το
στήσιμο, καθώς, με τις παραλληλίες ως προς τι πλευρές , μου κάνει
περισσότερο για βάση.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 03, 2019, 03:17:50 μμ »
Πολύ όμορφη δουλειά, Γιάννη. Σε ένα αγαπημένο μου α/φος με την αγαπημένη μου για αυτό παραλλαγή. Μπράβο ::eusa_clap::

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 03, 2019, 09:32:44 μμ »
Τι απλώς μας αρέσει....! μας ξετρέλανε!!! ::glossa::
Έχω όμως μια απορία βρε Γιάννη είχαμε στην εποχή του F-84F αεροδρόμια με τέτοιο δάπεδο. :roll:

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 03, 2019, 09:36:43 μμ »
    Σας παρουσιάζω για πρώτη φωρά ένα μίνι διόραμα που έχει κατασκευαστή εδώ και αρκετό καιρό με μία ακόμα παλαιότερη κατασκευή μου, ένα F-84F Thunderstreak της Kinetic στην 1/48.
Κατασκευαστικό εδώ:  https://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=11309.0

Κεντρική ιδέα κατασκευής του διοράματος ήταν μια σκηνή "συνεργασίας" των τεχνικών ειδικοτήτων για την καθημερινή συντήρηση του αφους και οι διαφωνίες που μπορούν να προκύψουν από αυτήν κατά την διάρκεια της εργασίας τους, όπως π.χ ποιος μου πήρε την σκάλα εργασίας!
Ευτυχώς ο Αξιωματικός Γραμμής είναι εκεί για να δώσει τη λύση...  ::punch::  :D

Γιάννη γειά σου,
Έστω και μοντελιστικά με πήγες 45 χρόνια πίσω σε μιά περίοδο άσχημη για την χώρα μας που ήμουν  Αξ/κός Γραμμής Πτήσεων σε 12 Αφη F-84F μεταξύ των οποίων και δύο αφη με το ΝΑΤΟ καμουφλάζ το οποίο ευρίσκετο σε τελική φάση αντικατάστασης με το λεγόμενο ASIA MINOR CAMO.
Βέβαια ηλικιακά αν και μέλος της ΠΑ δεν μπορούσες να είσαι παρόν εκεί, όμως μοντελιστικά είσαι επακριβής στην παρουσίαση σου για μετασταθμεμένο Αφος σε περίοδο πολεμικής κατάστασης, ακόμη και τα PSP προνόησες και έβαλες διότι στους περιβάλλοντες χώρους που κάναμε Συντήρηση στα Αφη υπήρχαν χωμάτινα και όχι τσιμεντένια δάπεδα επίσης μόνο σε τέτοια περίοδο κρίσεως γίνεται συντήρηση  με την διαμόρφωση που παρουσιάζης (δλδ φορτωμένο με πυρομαχικά το Αφος), τέλος όντως είναι αληθινό το επεισόδιο με την σκάλα μεταξύ των ειδικοτήτων λόγω του ότι φώναζαν μετά οι υπόλογοι επειδή οριρμένοι χρησιμοποιούσαν σάν σκάλα τις εσωτ.δεξαμενές με αποτέλεσμα στο εμπρός και επάνω μέρος αυτών  είχαμε λακκουβάκια  και διαμαρτυρίες των χειριστών για την αεροδυναμικότητα αυτών, οπότε βάλε ορισμένα από αυτά ειδικά στήν αριστερή εσωτερική δεξαμενή καυσίμου, όσο για το παλαίωμα του αφους είσαι 110% ακριβής.
Νά είσαι καλά Γιάννη για όλα αυτά που μου υπενθύμησες.
ΦΙλικά
Γιάννης ::salut::   

Το μοντέλο F-84F είναι της Kinetic στην κλίμακα 1/48. Έχουν χρησιμοποιηθεί τα βελτιωτικά set της Extra Tech detail για το cockpit, δύο πυροβόλα Browning 0,50mm από την Aires και ένα τμήμα του κινητήρα J-65, "δανείζοντας" από το detail set από την CMK για τον κινητήρα του F-104. Έχει γίνει ανακατασκευή στην περιοχή των πυροβόλων, στο ρύγχος του αεροσκάφους. Η παραλλαγή "NATO" προήλθε από τα χρώματα της Model Master με αναμίξεις για την σωστή απόχρωσή τους: Blue Grey+GullGrey+Black  (30%+60%+10%) , Dark green+black (90%+10%) και Light grey για τις κάτω επιφάνειες της ατράκτου. Τα σήματα προήλθαν από την Ιcarus decals.
    Η βάση PSP του διοράματος προέρχεται από την Eduard (Perforate Steel Plates), τα βαρέλια από την True Detail, ενώ οι φιγούρες προέρχονται από τα set της Hasegawa και Eduard ενώ η μεταλλική καθιστή φιγούρα είναι της airwaves.
   Ελπίζω να σας αρέσει.

...καλό καλοκαίρι και απο μένα... ::hlioskaytos:: :P
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 03, 2019, 09:44:16 μμ »
Τι απλώς μας αρέσει....! μας ξετρέλανε!!! ::glossa::
Έχω όμως μια απορία βρε Γιάννη είχαμε στην εποχή του F-84F αεροδρόμια με τέτοιο δάπεδο. :roll:

Αγαπητέ Χάρη για την απορία σου διάβασε παρακάτω από ένα αυτόπτη μάρτυρα το μήνυμα.
Φιλικά
Γιάννης. ::salut::
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 04, 2019, 09:58:57 πμ »
Γιάννη γειά σου,
Έστω και μοντελιστικά με πήγες 45 χρόνια πίσω σε μιά περίοδο άσχημη για την χώρα μας που ήμουν  Αξ/κός Γραμμής Πτήσεων σε 12 Αφη F-84F μεταξύ των οποίων και δύο αφη με το ΝΑΤΟ καμουφλάζ το οποίο ευρίσκετο σε τελική φάση αντικατάστασης με το λεγόμενο ASIA MINOR CAMO.
Βέβαια ηλικιακά αν και μέλος της ΠΑ δεν μπορούσες να είσαι παρόν εκεί, όμως μοντελιστικά είσαι επακριβής στην παρουσίαση σου για μετασταθμεμένο Αφος σε περίοδο πολεμικής κατάστασης, ακόμη και τα PSP προνόησες και έβαλες διότι στους περιβάλλοντες χώρους που κάναμε Συντήρηση στα Αφη υπήρχαν χωμάτινα και όχι τσιμεντένια δάπεδα επίσης μόνο σε τέτοια περίοδο κρίσεως γίνεται συντήρηση  με την διαμόρφωση που παρουσιάζης (δλδ φορτωμένο με πυρομαχικά το Αφος), τέλος όντως είναι αληθινό το επεισόδιο με την σκάλα μεταξύ των ειδικοτήτων λόγω του ότι φώναζαν μετά οι υπόλογοι επειδή οριρμένοι χρησιμοποιούσαν σάν σκάλα τις εσωτ.δεξαμενές με αποτέλεσμα στο εμπρός και επάνω μέρος αυτών  είχαμε λακκουβάκια  και διαμαρτυρίες των χειριστών για την αεροδυναμικότητα αυτών, οπότε βάλε ορισμένα από αυτά ειδικά στήν αριστερή εσωτερική δεξαμενή καυσίμου, όσο για το παλαίωμα του αφους είσαι 110% ακριβής.
Νά είσαι καλά Γιάννη για όλα αυτά που μου υπενθύμησες.
ΦΙλικά
Γιάννης Τριπολιτάκης ::salut::   

Γιάννη σε ευχαριστούμε για την κατατοπιστική σου ιστορικά παρέμβαση στο θέμα αυτό ::salut::
Έτσι για να μαθαίνουμε εμείς οι νέοι και να θυμάστε εσείς οι παλιοί :wink:

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 16, 2019, 07:27:58 μμ »
Γιαννη πολύ όμορφη η βασουλα και μας φρεσκαρες την μνήμη με αυτην την ομορφη κατασκευη σου
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Tags: