ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία

NINA η μικρότερη απο τις καραβέλες του Κολόμβου

(1/4) > >>

Γρηγόρης Ευταξιάδης:
Καλημέρα σε όλους
Το θέμα είναι το μικρό κορίτσι "La Nina"  . Το Nina ήταν  το μικρότερο απο τα πλοία του Χριστόφορου Κολόμβου , τα άλλα δύο ήταν το Πίντα και το Σάντα Μαρία .Με αυτά στις 3 Αυγούστου το 1492 ξεκίνησε το ταξίδι του και ανακάλυψε την Αμερική . Παραθέτω φωτογραφία απο τις ρέπλικες των NINA και PINTA που ναυπήγησε το Columbus Foundation .
Με βάση τα σχέδια που δίνει η MANTUA για το NINA σε κλίμακα 1:50 αποφάσισα να φτιάξω αυτό το πλοίο σε κλίμακα 1:25 δηλαδή διπλάσιο σε μέγεθος. Παρατηρώντας τα σχέδια διαπίστωσα οτι το ύψος στο πίσω σκεπαστό μέρος του πλοίου ήταν 2,3 cm δηλαδή το πλήρωμα θα έπρεπε να έχει μέγιστο ύψος 1,15 μέτρα  ... έτσι έκανα τις απαραίτητες τροποποιήσεις. Εχω προχωρήσει αρκετά την όλη κατασκευή χωρίς όμως ακόμα να είμαι σίγουρος για το άν το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό . Οπως και να έχει εκθέτω την μέχρι τώρα προσπάθεια μου . Τα υλικά κατασκευής απο τον φιλικά προσκείμενο ξυλουργό .

ανεβάζω και μερικές φωτογραφίες απο την κατασκευή

KWSTAS:
Αγαπημένο θέμα. Καλή αρχή.

Γρηγόρης Ευταξιάδης:
Ευχαριστώ πολύ Κώστα ... ελπίζω να βγεί κάτι καλό .

Chemist:
Γρηγόρη καλησπέρα.
Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου αυτή. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ένα σκαρί σωστό, συμμετρικό, δουλεμένο χωρίς ατέλειες ή κακοτεχνίες.
Το ΝΙΝΑ και το Atlantic Ocean έχουν κάτι κοινό. Ξεκίνησαν από ''μικρά'' σχέδια με στόχο να γίνει ένα διπλάσιο καράβι. Η διαδικασία αυτή κρύβει παγίδες αλλά με την απαραίτητη προσοχή και την εμπειρία σου αυτά θα αντιμετωπισθούν.
Ποιές θα είναι οι τελικές διαστάσεις του μοντέλου ?
Το τελευταίο διάστημα ο μοντελισμός με θέμα τα ξύλινα πλοία έχει καθήσει. Τα μοντέλα σε εξέλιξη είναι ελάχιστα, οι παρατηρήσεις και τα σχόλια σχεδόν ανύπαρκτα.
Ας ελπίσουμε σε καλύτερες ημέρες
Φιλικά
Γιώργος

Kostis Pap:
Καλή αρχή και καλή επιτυχία! Έχεις ξεκινήσει πολύ καλά και θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον το θέμα σου όπως έκανα και με το προηγούμενο. Το μοντέλο είναι περίπου 60 εκατοστά μήκος???
Είναι θαύμα ότι ο Κολόμβος έφτασε στην Αμερική με αυτό το σαράβαλο.  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Και γύρισε κιόλας πίσω!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση