ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Βάψιμο, Χρώματα & Βερνίκια

ΜRP Paints

<< < (3/3)

Blitz-X:

--- Παράθεση από: KWSTAS στις Φεβρουαρίου 11, 2025, 10:50:42 πμ ---Κι εγώ Νεάντερταλ αφού μεταχειρίζομαι Ταμίγες, λάδια και εννίοτε σμάλτα.
Λάκερ μόνο σε σπρέυ ασταριού. Πολύ σπάνια ακρυλικά νερού.
Εννοείται ότι εάν ψεκάσεις τα Γιαπωνέζικα με λέβελιν, τα ίδια αποτελέσματα έχεις
με τα MRP.  ::salut::

--- Τέλος παράθεσης ---
Κώστα αν λέγοντας γιαπωνέζικα εννοείς τα ΟΧΙ λάκερ ταμιγιογκούνζε, τα pure laquer (MRP, Akan, Tamiya, Gunze, Alclad) ψεκάζονται ακόμα καλύτερα από τα απλά, που έχουν αραιωθεί με Levelling thinner. Ιδίως σε απειροελάχιστες δέσμες και 0,2 και κάτω μπέκ.

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

KWSTAS:
Δεν το γνώριζα αυτό Κε Μάνο μας, νόμιζα ότι ήταν τα ίδια, απλά
αραιωμένα εξ αρχής με διαφορετικό διαλύτη. Ναι, τα non-laquer
δουλεύω με IPA και retarder. ::salut::

GeorgeS:
Εγώ για την ώρα θα προτιμούσα να αποφύγω τις έξτρα αναμείξεις. Όμως είναι κάτι που ενδεχομένως να δοκιμάσω στο μέλλον, λόγω τις μεγάλης ποικιλίας σε ακρυλικά χρώματα που έχω.
Η μικρή μου εμπειρία πάντως με τα laqcuer (MRP), αν εξαιρέσεις την έντονη μυρωδιά και ότι θα πρέπει ο χώρος να αεριστεί για πολλές ώρες μετά τη βαφή, είναι άριστη. Πραγματικά ο αερογράφος μου είναι σαν να με ευχαριστεί για την αλλαγή  :lol: και τα αποτελέσματα που παίρνω είναι εξαιρετικά.
Μπορεί να κάνω πολλά λάθη στην χρήση των ακρυλικών και να μη παίρνω παρόμοια αποτελέσματα, αλλά αν είναι να παίρνω τέτοια αποτελέσματα χωρίς καμία προσπάθεια, τότε θα σκεφτώ σοβαρά τη προμήθεια περισσότερων laqcuer.

Blitz-X:

--- Παράθεση από: GeorgeS στις Φεβρουαρίου 13, 2025, 02:19:31 μμ ---...
λόγω τις μεγάλης ποικιλίας σε ακρυλικά χρώματα που έχω.
...

--- Τέλος παράθεσης ---
Όταν λές ακρυλικά, τι εννοείς? Για ανέφερε μάρκες. Παίζει τεράστιο ρόλο, καθώς υπάρχουν δύο μεγάλες υποκατηγορίες ακρυλικών.

--- Παράθεση από: GeorgeS στις Φεβρουαρίου 13, 2025, 02:19:31 μμ ---...
Μπορεί να κάνω πολλά λάθη στην χρήση των ακρυλικών και να μη παίρνω παρόμοια αποτελέσματα, αλλά αν είναι να παίρνω τέτοια αποτελέσματα χωρίς καμία προσπάθεια, τότε θα σκεφτώ σοβαρά τη προμήθεια περισσότερων laqcuer.

--- Τέλος παράθεσης ---
Όλοι κάναμε (και κάνουμε ::glossa:: :mrgreen:) λάθη στο ξεκίνημα με κάποια άγνωστα υλικά, αλλά επειδή υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία σε πολλά μέλη του MC, ρώτα πριν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς κάποιο καινούριο υλικό :wink:

Όσο αφορά τα χρώματα, θα σου σύστηνα να ξεκινήσεις τις δοκιμές παρακολουθώντας την παρακάτω εξαιρετική σειρά βίντεο, που έχουν γυρίσει παλιότερα δύο μέλη του forum. Επίσης όλα τα βίντεο του καναλιού είναι πολύ καλά :!:

https://www.youtube.com/watch?v=CpwSkMm9JuA&t=446s&ab_channel=MODELCLUBGR

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

GeorgeS:
Σε ευχαριστώ πολύ για την υπενθύμιση των βίντεο. Μακάρι να υπήρχαν σε λίγο καλύτερη ποιότητα και πιο σύγχρονα, αλλά και αυτά είναι πολύ βοηθητικά. Είχα ξεκινήσει να τα παρακολουθώ, αλλά τα είχα αφήσει στη μέση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση