Αποστολέας Θέμα: Bf 109E-7 trop, Eduard, 1/48  (Αναγνώστηκε 1506 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Bf 109E-7 trop, Eduard, 1/48
« στις: Ιανουαρίου 28, 2019, 09:35:31 μμ »
Καλησπέρα σε όλους

Σας παρουσιάζω το αγαπημένο μοντέλο μου του 2018, το οποίο δεν είναι άλλο από το Bf 109E-7 trop της Eduard στην Weekend edition. Το συγκεκριμένο κιτ είναι μια εξαιρετική vfm πρόταση καθώς είναι ένα πολύ αξιόλογο μοντέλο με καλύτερη λεπτομέρεια από τα κιτ της Tamiya και Airfix, και μάλιστα σε πιο χαμηλή τιμή σχέση με αυτά. Το πλεονέκτημα όσον αφορά το Tamya είναι ότι έχει πολύ πιο απλή και γρήγορη κατασκευή, καθώς το κιτ της Eduard δίνει επιλογή για ανοιχτό κινητήρα, κάτι που σημαίνει ότι η περιοχή χρειάζεται λίγο προσοχή ώστε να κολληθεί συμμετρικά. Στη συγκεκριμένη έκδοση δε, δίνονται μέσα στο κουτί superfabric ζώνες για το κάθισμα, που είναι κατά τη γνώμη μου ρεαλιστικότερες από τις PE, και πραγματικά δίνουν το κάτι παραπάνω. Δυστυχώς οι συγκεκριμένη πολιτική κράτησε μόνο για λίγα κιτ των weekend edition.

Όσον αφορά το αεροπλάνο είναι ένα καμουφλάζ που ήθελα να κάνω από όταν το είχα δει στο εξώφυλλο του Modelling το μακρινό 1994. Το κιτ δίνει την επιλογή για το μαύρο 8 και η οποία και έγινε. Το μοντέλο βάφτηκε με χρώματα της gunze και οι βούλες έγιναν με ελεύθερο χέρι.

Αφού έβγαλα τις πρώτες φωτογραφίες διαπίστωσα ότι είχα ξεχάσει να ξεμασκάρω 2 μικρά τριγωνάκια στο κάτω μέρος του αλεξινέμιου, οπότε και μερικές τελικές

Αποσυνδεδεμένος Thunderbolt

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Bf 109E-7 trop, Eduard, 1/48
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 29, 2019, 02:15:17 πμ »
Παράθεση
...είναι ένα καμουφλάζ που ήθελα να κάνω από όταν το είχα δει στο εξώφυλλο του Modelling το μακρινό 1994...

Μπράβο. Πολύ όμορφη και φαίνεται απολαυστική σαν κατασκευή. Ενδιαφέρον το ότι το βρήκες πιο απλό & γρήγορο σε σχέση με το Tamiya. Συγκινητικό ότι η έμπνευση από το εξώφυλλο  του Modelling (Νο.35) κράτησε ...25 χρόνια! (30 χρόνια αν είχες ως ορόσημο το εξώφυλλο τ. Νο.3, με το μοντέλο του Μέγα).

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 29, 2019, 05:55:49 μμ »
Πολύ όμορφη κατασκευή, ωραία πέτυχες την παραλλαγή!
Μόνη μου ένσταση είναι η κεραία, έχω την εντύπωση ότι ήθελε πιο λεπτή σε πάχος, στα μάτια μου φαίνεται λίγο εκτός κλίμακας. ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 29, 2019, 05:59:50 μμ »
ως γενική εικόνα ωραίο δείχνει, παραλλαγή και σήματα δείχνουν σωστά. Πάντα με βάση τις φωτογραφίες μερικές παρατηρήσεις στις λεπτομέρειες:

- το wash που έχεις κάνει με μαύρο στις γραμμώσεις φαίνεται λίγο έντονο ιδίως στην κάτω επιφάνεια. Πχ. η γραμμή που χωρίζει την άτρακτο κατά μήκος πάνω και κάτω φαίνεται βαθιά, δεν ξέρω αν τη χάραξες έτσι ή την κάνει το wash να φαίνεται έντονη.
- το υλικό που έβαλες για συρματόσχοινο της αντέννας τι είναι; σε κάποια φωτό φαίνεται μπλε και επίπης λίγο χονδρή όπως λέει και ο alex
- οι καπνιές που έκανες κυρίως στις εξαγωγές του κινητήρα φαίνονται επίσης πολύ μαύρες και "συμπαγείς", τελειώνουν κάπως απότομα, εικαστικά τουλάχιστον θα έδειχναν πιο ωραίες με ένα απαλό σβήσιμο.
- στα διαφανή ενώ φαίνεται να έχεις βάψει με 02 για να φαίνεται εσωτερικά του σκελετού έχεις αφήσει άβαφες τις πλευρές του σκελετού (τα σημεία που έρχεται σε επαφή κινητό μέρος και αλεξινέμιο)
- στο τροπικό φίλτρο αριστερά πάνω στο κάλυμμα του κινητήρα λείπει κάτι ; κάποια σίτα δεν υπήρχε εκεί στο ορθογωνικό τμήμα ;

Αποσυνδεδεμένος hellenicopter

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Τί Λωζάννη, τί Κοζάνη...
  • A.S.A.P.: As Scale As Possible
    • Hellenicopter
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 29, 2019, 08:54:08 μμ »
Συγκίνηση με το εξώφυλλο του Μόντελινγκ με το "κόκκινο 8"... ήμουν ακόμη έφηβος!
Η παραλλαγή είναι όμορφα βαμμένη.
Όπως έγραψε και ο GRmodeler και έχω να προσθέσω ότι το διαφανές κομμάτι του αλεξινέμιου κάτω είναι βαμμένο ενώ έπρεπε να μείνει διαφανές.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος hellenicopter

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Τί Λωζάννη, τί Κοζάνη...
  • A.S.A.P.: As Scale As Possible
    • Hellenicopter
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 29, 2019, 09:00:22 μμ »
Σόρρυ, άκυρο, τώρα είδα σε άλλες φωτό ότι δεν είχες ξεμασκάρει το κομμάτι!  :D  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 29, 2019, 09:24:45 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας

- Δεν το βρήκα πιο εύκολο και γρήγορο από το Tamiya, απλά πιο value for money καθώς έχει καλύτερη λεπτομέρεια με χαμηλότερη τιμή. Αν το κύριο κριτήριο είναι η απλή και γρήγορη κατασκευή θα πήγαινα σαφώς Tamiya

- Modelling δυστυχως δεν επαιρνα απο την αρχή καθώς ήμουν πολύ μικρός και μου μπήκε λίγο αργότερα το μικρόβιο του μοντελισμού.

- Η αντένα είναι απο το έτοιμο νήμα της EZline, το οποίο αν και εύκολο στην εφαρμογή, έχει το μειονέκτημα ότι δεν είναι κυκλικής αλλά ορθογωνικής διατομής με αποτέλεσμα ανάλογα με τη γωνία με την οποία το κοιτάζεις να φαίνεται διαορετικού πάχους. Φυσικά αυτό το φαινόμενο είναι πιο έντονο στις φωτογραφίες.

- Το wash ειναι το dark dirt απο τα wash του florrymodel. Τη γράμμωση στη ράχη και την κοιλιά της ατράκτου την επαναχάραξα αλλα νομίζω την έκανα ανάλογου πάχους με τις υπόλοιπες, η τουλαχιστον θέλω να πιστεύω  :lol:

- Απο τις καπνες δεν ειμαι ευχαριστημένος, ακόμα δεν έχω βρει κάποιον τρόπο ώστε να τις κάνω και καλά και αξιόπιστα, με κύριο αρνητικό όπως πολύ σωστά ανέφερες το σβήσιμο.

- Όντως το σόκορο της καλύπτρας δεν έιναι βαμμένο

- Όσον αφορά τη σίτα δεν έχω γνώση του αντικειμένου. Ισως να είναι κάποιο κομμάτι που η eduard το δίνει στα PE και το τρώει η μαρμάγκα στα απλά κιτ της αν δεν υπάρχει πλαστικό αντίστοιχο

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 29, 2019, 11:17:26 μμ »
Μου ξύπνησες και έμενα αναμνήσεις και έχω ακόμα το συγκεκριμένο τεύχος.
Έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά. ::thumbleft::  Στης καπνιές θα συμφωνήσω θέλεις βελτίωση.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 30, 2019, 06:21:20 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας

- Η αντένα είναι απο το έτοιμο νήμα της EZline, το οποίο αν και εύκολο στην εφαρμογή, έχει το μειονέκτημα ότι δεν είναι κυκλικής αλλά ορθογωνικής διατομής με αποτέλεσμα ανάλογα με τη γωνία με την οποία το κοιτάζεις να φαίνεται διαορετικού πάχους. Φυσικά αυτό το φαινόμενο είναι πιο έντονο στις φωτογραφίες.

- Το wash ειναι το dark dirt απο τα wash του florrymodel. Τη γράμμωση στη ράχη και την κοιλιά της ατράκτου την επαναχάραξα αλλα νομίζω την έκανα ανάλογου πάχους με τις υπόλοιπες, η τουλαχιστον θέλω να πιστεύω  :lol:

- Όσον αφορά τη σίτα δεν έχω γνώση του αντικειμένου. Ισως να είναι κάποιο κομμάτι που η eduard το δίνει στα PE και το τρώει η μαρμάγκα στα απλά κιτ της αν δεν υπάρχει πλαστικό αντίστοιχο

για συρματόσχοινο θα σου πρότεινα το παρακάτω:

το βρίσκεις σε καταστήματα με είδη ραπτικής

ίσως η φωτογραφία να τονίζει περισσότερο το εφέ του wash, αλλά γενικά η γραμμή αυτή που είναι πάνω και κάτω κατά μήκος (η ένωση των δύο μισών της ατράκτου δηλαδή) στο πραγματικό είναι σχεδόν αδιόρατη.

για τη σίτα δίκιο έχεις απλά χθες που έγραψα το είχα ξεχάσει. Μάλιστα όταν είχα πάρει και γω το ίδιο κιτ είχα σκεφτεί τι @@@ είναι στην Eduard που δεν μπορούσαν να κάνουν στο πλαστικό κομμάτι μια υποτυπώδη αναπαράσταση της σίτας και σε αναγκάζουν να πάρεις το pe.

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 30, 2019, 09:42:55 μμ »
Θα τη δοκιμάσω τη συγκεκριμένη. Το βασικό προτέρημα του EZline είναι πως είναι ελαστικό και έτσι πολυ εύκολα το κάνεις να φαίνεται τεντομένο.

Τη γραμμή στη ράχη στο πρώτο μου 109αρι την είχα εξαφανίσει εντελώς, και από όταν μου το επισήμαναν το είχα σημείωση να μην την ξαναπατήσω στο επόμενο, και απλά την αντιμετόπισα όμοια με τις υπόλοιπες γραμμώσεις

Tags: BF109