Αποστολέας Θέμα: Πραγματικά Αθορυβο Κομπρεσερ  (Αναγνώστηκε 6288 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
Πραγματικά Αθορυβο Κομπρεσερ
« στις: Σεπτεμβρίου 20, 2005, 05:02:13 μμ »
Θέλω να ρωτήσω τους κατόχους των κομπρεσέρ SIL-AIR κατά πόσο αθόρυβα είναι. Το θέμα θόρυβος είναι πολύ σημαντικό για εμένα καθώς έχω δύο μικρά παιδιά και με το κλασικό  κομπρεσέρ που έχω τώρα δεν μπορώ να βάψω ότι ώρα θέλω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2005, 05:10:27 μμ »
Σαν κάτοχος του SIL-AIR 15 μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως είναι απόλυτα αθόρυβο, και το μόνο που θα σε απασχολεί θα είναι ο θόρυβος του αέρα καθώς βγένει από το στόμιο του αερογράφου. Όμως ακόμη και μόνο ακούγοντας τον αέρα υπό πίεση δεν είναι κάτι εντελώς αθόρυβο, καλύτερα θα ήταν να το ακούσεις εν λειτουργία για να πάρεις μια ιδέα, πάντως το μοτέρ του δεν ακούγεται ούτε κατά διάνοια.
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2005, 05:16:51 μμ »
Το μόνο που ακούς είναι το ρεύμα, (εξαιρείται η υπερχείληση του αέρα, λογικό άλλωστε...)... 8)

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2005, 07:09:56 πμ »
Έχοντας και γω το 15άρι (την ακριβότερη έκδοση),μπορώ να πω ότι δεν είναι εντελώς αθόρυβο...Βέβαια δεν είναι καθόλου ενοχλητικός ακόμη και για κάποιον δύσκολο στον ύπνο.
Το πόνο που είναι κάπως πιο έντονο είναι ο ήχος της βαλβίδας ανακούφισης που και που...
Γενικά πάντως να φανταστείς ότι το "πσσσσ" του αερογράφου είναι πιο έντονο απ ότι του κομπρεσσέρ! :wink:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2005, 12:41:14 πμ »
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα να έχω αποκτήσει κάποιο κομπρεσέρ της σειράς  SIL-AIR. 8)
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2005, 12:46:05 πμ »
Παράθεση από: Hartman
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα να έχω αποκτήσει κάποιο κομπρεσέρ της σειράς  SIL-AIR. 8)

Me too :!:  :wink:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2005, 07:32:29 πμ »
Πες σε κανέναν καταστηματάρχη να στο βάλει να το ακούσεις
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2005, 12:08:16 μμ »
Παιδια ποσο παει το σιλερακι? Για αλλη μια φορα θα παραθεσω την γνωμη μου για κλασσικα κομπρεσερια των 8 bar τα οποια εχουν το πολυ 80Ε..Το μονο προβλημα ειναι το μεγεθος.
Παρακαλω πειτε υπερ κ κατα αναμεσα σ'ενα silair κ κανονικο κομπρεσερ της αγορας..

Να σας προλαβω λιγο.. βαζοντας αφυγραντηρα σε περιπτωση που δεν εχει( που δεν νομιζω) :idea:

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2005, 05:41:24 μμ »
Έχω ένα τέτοιο  κομπρεσέρ( 8bar, 6 lit δεξαμενη) που στοίχησε 55€ από το Alexpak + 15€ η υδατοπαγίδα. Οι επιδόσεις του υπερκαλύπτουν την Μοντελιστική χρήση. Για να γεμίσει τη δεξαμενή χρειάζεται γύρω στο 1 λεπτό και μόλις η πίεση φτάσει στα 5 bar λειτουργεί 15¨-20¨ για να την αποκαταστήσει στα 8 bar. Όταν δουλεύει το moter κάνει έντονο και εκνευριστικό θόρυβο. Συνεπώς είναι δύσκολο να δουλέψεις στις ώρες κοινής ησυχίας και όταν έχεις μικρά παιδιά (όπως εγώ) την ώρα που αυτά κοιμούνται. Τιμές για το SIL-AIR στον Καλφάκη στο Πλαίσιο και στο:
http://www.moduni.de/index.php?cPath=50000000_50100000_50104010&sort=2a&filter_id=970542   (δωρεάν τα ταχυδρομικά).

Στα μοντελάδικα αρνούνται να το λειτουργήσουν γιατί πρέπει να κάνουν αρχική πλήρωση της δεξαμενής ελαίου. Θα δοκιμάσω και στο πλαίσιο.
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 15, 2005, 02:02:23 μμ »
Παράθεση από: Hartman
Έχω ένα τέτοιο  κομπρεσέρ( 8bar, 6 lit δεξαμενη) που στοίχησε 55€ από το Alexpak + 15€ η υδατοπαγίδα. Οι επιδόσεις του υπερκαλύπτουν την Μοντελιστική χρήση. Για να γεμίσει τη δεξαμενή χρειάζεται γύρω στο 1 λεπτό και μόλις η πίεση φτάσει στα 5 bar λειτουργεί 15¨-20¨ για να την αποκαταστήσει στα 8 bar. Όταν δουλεύει το moter κάνει έντονο και εκνευριστικό θόρυβο. Συνεπώς είναι δύσκολο να δουλέψεις στις ώρες κοινής ησυχίας και όταν έχεις μικρά παιδιά (όπως εγώ) την ώρα που αυτά κοιμούνται. Τιμές για το SIL-AIR στον Καλφάκη στο Πλαίσιο και στο:
http://www.moduni.de/index.php?cPath=50000000_50100000_50104010&sort=2a&filter_id=970542   (δωρεάν τα ταχυδρομικά).

Στα μοντελάδικα αρνούνται να το λειτουργήσουν γιατί πρέπει να κάνουν αρχική πλήρωση της δεξαμενής ελαίου. Θα δοκιμάσω και στο πλαίσιο.

Στο κατάστημά μας έχουμε πάντα ένα Silair 30 σε λειτουργία.
Από εκεί μπορείς να καταλάβεις τον θόρυβο λειτουργίας.
Τα μοτέρ των κομπρεσέρ, είναι σαν αυτά που έχουμε στα ηλεκτρικά ψυγεία, σε λιγότερα μάλιστα watt. Άρα θόρυβος λιγότερος και από τα οικιακά ψυγεία
Η τιμή μας για τον SIL-AIR 15, είναι € 270,00.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 15, 2005, 08:04:44 μμ »
Παράθεση από: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

Στο κατάστημά μας έχουμε πάντα ένα Silair 30 σε λειτουργία.
Από εκεί μπορείς να καταλάβεις τον θόρυβο λειτουργίας.
Τα μοτέρ των κομπρεσέρ, είναι σαν αυτά που έχουμε στα ηλεκτρικά ψυγεία, σε λιγότερα μάλιστα watt. Άρα θόρυβος λιγότερος και από τα οικιακά ψυγεία
Η τιμή μας για τον SIL-AIR 15, είναι € 270,00.

Στην Ιπποκράτους 63 που ρώτησα μου είπαν ότι δεν γίνεται να ακούσω το Compressor. To Sil-Air που είναι σε λειτουργία μήπως το έχετε σε κάποιο άλλο από τα καταστήματα σας;
Επίσης οι τιμές που μου ανέφεραν είναι:
1.  350€ για το Sil-Air 15 (1,5lit, 6 bar max)
2.  420€ για το Sil-Air 30 (4lit, 8 bar max)
Θα ήθελα αν μπορούσατε να διευκρινίσετε το θέμα με τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς η πρόθεση μου είναι να αγοράσω ένα Compressor της σειράς Sil-Air μέσα στον επόμενο μήνα.
Πρώην Hartman

Tags: