Αποστολέας Θέμα: M3 Grant mk I Mirage 1/72  (Αναγνώστηκε 11050 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: M3 Grant mk I Mirage 1/72
« Απάντηση #75 στις: Μαΐου 24, 2020, 04:11:33 μμ »
μπορει να εβαζαν καποια δαγκανα

τι να πω δεν ξερω καλη συνεχεια

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #76 στις: Μαΐου 24, 2020, 04:21:51 μμ »
Λοιπόν... Δεν μπορώ να πω ότι το βρήκα 100% αλλά πλησιάζουμε. Βρήκα ένα βίντεο από γραμμή παραγωγής αλλά με πύργο Lee. Μάλλον ισχύει και για το Grant. Σε κάποια σημεία έχει κάποιες αδιόρατες τρυπούλες όπου έχωναν έναν πείρο και μετά έπιανε εκεί η αλυσίδα.
Στο βίντεο θα δεις πρώτα περίπου στο 4' πώς μετακινεί το καλάθι χωρίς τον πύργο. Απλά περνάει όπου βρει μια αλυσίδα στη λογική που σου είπα. Όμως πιο κάτω στο 13.10 δείχνει πώς είναι πιασμένος και κινείται στη γερανογέφυρα ολόκληρος ο πύργος. Φαίνεται να έχει κάποιους κρίκους, που δεν υπάρχουν όμως στα άρματα στο πεδίο της μάχης. Πρώτη σκέψη μήπως τους έκοβαν μετά αλλά γιατί;  Στο 15.29 βλέπουμε πώς μπαίνει στον πύργο το κανόνι. Εκεί φαίνεται κάπως πιο ξεκάθαρα ότι ο κρίκος δεν είναι μόνιμος αλλά έχει ένα πείρο και χώνεται προσωρινά στην τρύπα που υπάρχει. Σε άλλες φωτογραφίες έχω δει να υπάρχουν αυτές οι υποδοχές στον πύργο Lee άλλα όχι στον  Grant στο πεδίο μάχης.

Συνεχίζω την έρευνα...

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #77 στις: Μαΐου 24, 2020, 05:15:06 μμ »
Απο το τεχνικό εγχειρίδιο.

στείλε μου το μαιλ σου να σου το στείλω ολόκληρο,θα σε βοηθήσει αρκετά. ::salut::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #78 στις: Μαΐου 24, 2020, 06:07:34 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον αλλά είναι από το M3 light tank Stuart όχι από το M3 medium tank Grant. Πολύ καλή ιδέα να βρεις το τεχνικό εγχειρίδιο!  ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::
Απο το τεχνικό εγχειρίδιο.

στείλε μου το μαιλ σου να σου το στείλω ολόκληρο,θα σε βοηθήσει αρκετά. ::salut::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #79 στις: Μαΐου 24, 2020, 06:40:03 μμ »
Το εγχειρίδιο του M3 Medium αλλά είναι μόνο για το Lee.
Αυτό που μπόρεσα να επιβεβαιώσω είναι ότι το Lee είχε lifting points ενώ το Grant όχι.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #80 στις: Μαΐου 24, 2020, 07:11:18 μμ »
Σωστά,δεν το πρόσεξα,η έρευνα συνεχίζεται,είναι σαν το κουίζ της εβδομάδος :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #81 στις: Μαΐου 24, 2020, 07:28:30 μμ »
Εντωμεταξύ βρήκα και το Τ.Μ του Μ3,Μ3Α1,Μ3Α2 και αναφέρει όλα τα άλλα εκτός απο την αντικατάσταση πύργου!

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #82 στις: Μαΐου 25, 2020, 09:45:09 πμ »
Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ και για τον χρόνο και για την προσπάθεια  σας. Κάθισα χθές και κοίταξα ξανά κάθε φωτογραφία που έχω με Grant κάθε βίντεο και δεν μπορώ να εντοπίσω κάτι ..... μυστήριο τι έκαναν ..... πως γινόταν η ανύψωση του πύργου . :? :? :? :? :? :?

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #83 στις: Μαΐου 25, 2020, 10:26:12 πμ »
Ναι έχω σκάσει κι εγώ από την περιέργεια. Για τα Lee το λύσαμε, έχουν τα lifting points. Για τα Grant τίποτα. Κοίταξα φωτογραφίες, κοίταξα μέχρι και βίντεο από το εσωτερικό (σε κάποιο σημείο στην οροφή έχει τρεις τρυπούλες δίπλα δίπλα αλλά δεν νομίζω ότι είναι για αυτό το λόγo, είχα βάλει link στο βίντεο αλλά μου χάθηκε το μήνυμα), κοιτάξαμε τα τεχνικά εγχειρίδια (αλλά για Lee), τίποτα! Ξανά καταλήγω ή ότι το πετούσαν όπως ήταν ολόκληρο (χεχε) ή ότι έκαναν την πατέντα με την αλυσίδα μέσα από τις θυρίδες. Πάντως πρόσεξε ότι στη συναρμολόγηση του 37αριού του Lee ο πείρος μπαίνει σε ένα σημείο που μετά τοποθετείται κανονική βίδα. Θα το βρούμε, που θα πάει, έχω βρει πιο απίθανα πράγματα (και είναι και διάλειμμα γύρω από το ερώτημα "είναι το eau de nil το ίδιο χρώμα με το duck egg green?").

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #84 στις: Μαΐου 25, 2020, 10:42:25 πμ »
Τα πάντα για το Grant βρίσκονται σε αυτό το link. Τώρα προσέχω ότι οι τρεις τρυπούλες που είχα δει είναι για τη στερέωση του γυροσκοπικού μηχανισμού για το 37άρι.
Πάντως η εικόνα για το Stuart του sluff μας λέει ότι πιθανώς έπαιζε πατέντα και στο Grant. Αφού αφαιρούσαν διάφορα εξαρτήματα πριν βγει και μπει ο νέος πύργος, υπήρχαν θέσεις όπου μπορούσε να μπει πείρος για πιαστούν οι αλυσίδες. Λέω τώρα....

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #85 στις: Μαΐου 25, 2020, 07:34:46 μμ »
Αφού έσπασα το κεφάλι μου(μου αρέσουν αυτά :mrgreen:) έχω καταλήξει και εγώ σε αυτό το συμπέρασμα με τις 3 τρύπες στον πύργο και τους βιδωτούς κρίκους.

Για δείτε στο 12.50,φαίνονται καθαρά 3 σημεία στήριξης με κρίκους,οπότε κάπως έτσι μπορείς να το αναπαραστήσεις :wink:

χάθηκε να φτιάξεις ένα lee? :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #86 στις: Μαΐου 25, 2020, 08:32:59 μμ »
Σύμφωνοι αλλά αυτό είναι το Lee, όπου φαίνονται οι τρύπες για τους πείρους, ενώ στο Grant δεν υπάρχουν δυστυχώς...

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #87 στις: Μαΐου 25, 2020, 08:36:00 μμ »
Εδώ είναι ένα σύγχρονο βίντεο (κοιτάξτε και το δεύτερο μέρος) από ένα μουσειακό Grant. Έχει περιήγηση πάνω και μέσα στον πύργο. Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα που να δίνει λύση στο μυστήριο. Αυτό το link είχα βάλει στο post που χάθηκε χθες.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #88 στις: Μαΐου 25, 2020, 08:48:33 μμ »
Και εκεί που έλεγα να τα παρατήσω και να προτείνω what if έπεσα πάνω σε αυτόν τον τύπο απο το Βέλγιο που κάνει ανακατασκευές σε πολλά στρατιωτικά οχήματα.

Νομίζω είναι Grant.

και το κανάλι του,εκτός απο grant έχει πολλά ενδιαφέροντα μέσα..αξίζει!

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #89 στις: Μαΐου 25, 2020, 08:51:03 μμ »
Είσαι θεός! Τι βρήκες!!! Νομίζω ότι έχουμε την απάντηση πλέον. Αν υπήρχε καλύτερος τρόπος θα τον ήξερε ο τύπος. Grant είναι.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #90 στις: Μαΐου 25, 2020, 09:00:27 μμ »
Είσαι θεός! Τι βρήκες!!! Νομίζω ότι έχουμε την απάντηση πλέον. Αν υπήρχε καλύτερος τρόπος θα τον ήξερε ο τύπος. Grant είναι.

Βασικά ο τύπος αυτός είναι θεός,άμα δεις τι εργασίες κάνει...
Νομίζω και εγώ με αυτόν τον τρόπο κάπως θα το έκαναν και τότε.
ʼρα...καλή συνέχεια,αντε να τον δούμε κρεμασμένο αυτόν τον ρημάδι τον πύργο :mrgreen:
 ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #91 στις: Μαΐου 25, 2020, 10:23:43 μμ »
Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ παιδιά για ακόμη μια φορά.  Σωστός ή όχι είναι ένας τρόπος ανύψωσης και μας κάνει όποτε να πιάσω πάλι τον κόφτη γιατί έχω πολλά μέτωπα ανοικτά.....  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #92 στις: Μαΐου 26, 2020, 11:28:18 πμ »
Η παρακάτω φωτογραφία, υπάρχει στο βιβλίο του Hunnicut (σελ.53), για το Σέρμαν. Τελικά, μάλλον το ανύψωναν όπως και στο βίντεο του Sluff. Δυστυχώς, δεν έχω καλύτερη έκδοση της φωτογραφίας. Αν κάποιος έχει το original και μπορεί να τη σκανάρει σε καλύτερη ανάλυση, πιστεύω πως θα λύνονταν όλες οι απορίες μας.....  ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #93 στις: Μαΐου 26, 2020, 06:35:16 μμ »
Η παρακάτω φωτογραφία, υπάρχει στο βιβλίο του Hunnicut (σελ.53), για το Σέρμαν. Τελικά, μάλλον το ανύψωναν όπως και στο βίντεο του Sluff. Δυστυχώς, δεν έχω καλύτερη έκδοση της φωτογραφίας. Αν κάποιος έχει το original και μπορεί να τη σκανάρει σε καλύτερη ανάλυση, πιστεύω πως θα λύνονταν όλες οι απορίες μας.....  ::salut::

ΔΚ
Φίλε μου Δημήτρη έχω την εντύπωση ότι την περιπλέκει την κατάσταση !!!!!  Από την φωτογραφία έχουμε ένα Grant στην γραμμή παραγωγής.  Έχουμε  ως δεδομένο ότι κατά την φάση τοποθέτησης του πύργου στο πήγμα ο οπλισμός δεν ήταν τοποθετημένος.  Επίσης από την φωτογραφία που παραθέτεις προκύπτει ότι ο πύργος είναι αγκιστρωμενος σε 3 σημεία.  Δεδομένου ότι το ένα δεν είναι στο πυροβόλο των 37 mm καθώς αυτό δεν έχει τοποθετηθεί......    Οπότε φιλολογικά- εγκυκλοπαιδικά  μιλώντας το μυστήριο παραμένει.  Βέβαια το βίντεο του sluff δίνει λύση στο πρόβλημα όποτε ή συζήτηση είναι φιλολογική  πλέον.   ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #94 στις: Μαΐου 26, 2020, 08:02:51 μμ »

ΔΚ

Έχω το ebook αλλά οι 2 φώτο είναι το ίδιο άθλιες,δεν ξέρω αν βοηθάνε.
Πάντως είναι βίβλος για το σερμαν.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #95 στις: Μαΐου 26, 2020, 09:58:29 μμ »
Στο βίντεο που πιάνει η αλυσίδα πίσω, πάνω στον πύργο;

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #96 στις: Μαΐου 26, 2020, 10:38:59 μμ »
Όπου νάναι, δηλαδή γύρω από το καπάκι της θυρίδας και το μεντεσέ του. Στο πυροβόλο δεν θα το έπιανα εγώ πάντως το 1942, αν εξαρτιόταν η ζωή κάποιου από αυτό για να το χρησιμοποιήσει αργότερα.

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
« Απάντηση #97 στις: Μαΐου 26, 2020, 11:07:36 μμ »
Καλησπέρα σας!
Ωραία σπαζοκεφαλιά!

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως :mrgreen:... και λαμβάνοντας υπόψη τα βίντεο και τις φώτο που ανέβηκαν συμπεραίνω ότι:
 :arrow: Τουλάχιστον σε εργοστασιακό επίπεδό ο πύργος αγκυστρώνονταν από τα δυο φινιστρίνια του πύργου (πριν την τοποθέτηση τους) καθώς και την θέση του πυροβόλου.
 :arrow: Εναλλακτικά, τα παραπάνω συν το πίσω μέρος και εσωτερικά της θυρίδας πρόσβασης του αρχηγού!

Μου φαίνεται πάντως παλαβό να το έδεναν από το πυροβόλο... θα έριχνε στο γάμο του Καραγκιόζη μετά... εκτός αν έπαιρνε κάποιου είδους καλυμπράρισμα!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #98 στις: Μαΐου 26, 2020, 11:08:07 μμ »
Και εγώ έχω την ίδια άποψη με τον Κωστή.  Πιστεύω δηλαδή ότι είναι ανοικτή ή θυρίδα παρατήρησης και η αλυσίδα έχει περάσει γύρω της . Προφανώς είναι πολύ Ανορθόδοξος τρόπος...... !!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #99 στις: Μαΐου 26, 2020, 11:11:14 μμ »
Και εγώ έχω την ίδια άποψη με τον Κωστή.  Πιστεύω δηλαδή ότι είναι ανοικτή ή θυρίδα παρατήρησης και η αλυσίδα έχει περάσει γύρω της . Προφανώς είναι πολύ Ανορθόδοξος τρόπος...... !!!! Το μυστικό είναι στην φωτογραφία που ανέβασε ο Δημήτρης.... αν βλέπαμε - βρούμε  που δένουν τα αγκιστρα τον λύσαμε τον γρίφο. 

Tags: