Αποστολέας Θέμα: Το μουσείο των αδερφών Mikoyan, Sanahin - Αρμενία  (Αναγνώστηκε 825 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thkar

  • Scale 1/72
  • *
  • Μηνύματα: 260
  • Age: 47
  • Τόπος: Αρμενία
    • Scale Modelling Info
Το μουσείο των αδερφών Mikoyan, Sanahin - Αρμενία
« στις: Αύγουστος 12, 2018, 11:03:41 μμ »
Το μουσείο των αδερφών Mikoyan (Anastas και Artem) βρίσκεται στο χωριό Sanahin στην βόρεια Αρμενία (160 χλμ από το Ερεβάν)
Η περιοχή ονομάζεται Alaverdi και το Ελληνικό στοιχείο είναι που την κάνει να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη Αρμενία, εκεί εγταταστάθηκαν οι πρώτοι Ελληνες πρόσφυγες από τον Εύξεινο Πόντο.
Προσπέρνόντας τον Anastas Mikoyan (πολιτικός που έφτασε μέχρι το Νο2 στην Σοβιετική ένωση ως αξίωμα) τον μεγαλύτερο αδερφό του Artem Mikoyan μένουμε στον Artem και στην καριέρα του ως σχεδιαστή αεροσκαφών της Σοβιετική ένωσης.
Πολλά έχουν γραφτεί γαι τον Artem, μαζί με τον Mikhail Gurevich δημιούργησαν την οικογένεια αεροσκαφών MiG (Το МиГ που προέρχεται από τα αρχικά τους ονόματα Mikoyan και Gurevich, το Ρώσσικο и μετφράζεται ως 'και' και όχι σαν 'union' που το συναντάμε σε πολλά βιβλία) μέχρι και το σχεδιασμό του MiG-25.

Το μουσείο έχει ένα MiG-21U χωρίς κινητήρα και όργανα στο κοπτικ, έχουν γίνει 'φτωχές' προσπάθειες διατηρησεις του με αποτέλεσμα αλοιωσεις του αρχικού χρώματος, αστοχίες στην εγκατάσταση μικρών κοματιών που προφανώς είτε φθάρθηκαν η αποσπάστηκαν από κάποιους επισκέπτες. Αξίζει ο κόπος να το δεις από κοντά, στο σύνολο του και στην λεπτομέρεια εξωτερικα είναι ένα γνήσιο MiG-21 (εκτός των λεπτομερειών που ανέφερα παραπάνω για τις αστοχίες), για εμένα είναι η πρώτη φορά που βλέπω το MiG-21 από τόσο κοντά, παραθέτω φώτος:

Tags: mig-21 mikoyan