Αποστολέας Θέμα: MiG-3 Bare metal and wood  (Αναγνώστηκε 3697 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
MiG-3 Bare metal and wood
« στις: Αυγούστου 12, 2018, 01:01:06 μμ »
Το νέο project είναι αρκετά φιλόδοξο. Είδα την κατασκευή με το Mig 3 του Marcel du Long, ενός πολύ ενδιαφέροντα μοντελιστή που παρουσιάζει δουλειές με το σταγονόμετρο, και ζήλεψα.

http://www.marceldulong.com/plastics/mikoyan-gurevich-mig-3

Οπότε αποφάσισα να το συρρικνώσω (στην 1/48 αντί της 1/32).

Το κιτ της Trumpeter είναι πολύ καλό και η δουλειά προχωράει εύκολα. Το mig 3 έχει πράγματι πολύ σπορ γραμμή, όπως λέει και ο du Long, και αν πετύχει θα είναι πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Το μεταλλικό δεν με φοβίζει αλλά το ξύλο είναι μεγάλη πρόκληση.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
Απ: Mig 3 Bare metal and wood
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 12, 2018, 02:11:32 μμ »
Ενδιαφέρον project και πιασάρικο στο μάτι. Ιστορικά βέβαια δεν στέκει καθώς τα διαφορα τμήματα βάφονταν/ασταρώνονταν πρίν τη τελική συναρμολόγηση του αεροσκάφους αλλα μοντελιστική αδεία και εγω ψήνομαι για κατι αντίστοιχο... κάποτε! :mrgreen:
Καλή επιτυχία!

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 12, 2018, 04:01:51 μμ »
Παράθεση
Ιστορικά βέβαια δεν στέκει καθώς τα διαφορα τμήματα βάφονταν/ασταρώνονταν πρίν τη τελική συναρμολόγηση του αεροσκάφους
Σωστά, + η απόχρωση τον ξύλινων τμημάτων δεν ανταποκρίνεται κι αυτή στην πραγματικότητα. Τα ξύλινα μέρη των σοβιετικών α/φών Β΄ΠΠ για αδιαβροχοποίηση και αύξηση της μηχανικής αντοχής ήταν κοντραπλακέ εμποτισμένο σε ρητίνη βακελίτη ο οποίος έχει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Οπότε τα "νερά" του ξύλου δεν διακρίνονταν και το χρώμα ήταν ένα πολύ σκούρο καφέ. (καθόλου ελκυστικό...  :mrgreen: )

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 12, 2018, 08:40:36 μμ »
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τα σχόλια σας. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό πώς ήταν το αυθεντικό. Με ενδιαφέρει να συρρικνώσω το μοντέλο του du Long γιατί είναι όμορφο.  Πάντως και ο "ξυλάς" Uschi van der Rosten παίζει στην ίδια γραμμή όπως φαίνεται από το παρακάτω link:
https://www.uschivdr.com/shopping-categories/shop-bsmart-bundles/mig-3-reference/Για το ξύλο θα δουλέψω με το σετάκι της True Earth και ο θεός βοηθός:
http://www.true-earth.com/contents/en-uk/d5567753_WOOD_Effect.htmlΗ αλήθεια είνα ότι με τα λάδια είχα πολύ καλό αποτέλεσμα σε ξύλο. Βέβαια σε τόσο μεγάλες επιφάνεις είναι άλλο θέμα. Με τα μελάνια της True Earth έχω κάνει ορισμένα πραγματάκια με ανάμεικτα αποτελέσματα. Κάπως πιο δύστροπα από τα λάδια. Είναι και αυτό το φυστικί αστάρι που έχουν. Θα δούμε.
Για το μέταλλο θα δουλέψω μάλλον με το αλουμίνιο της Vallejo. Το metalcote της Humbrol δεν δίνει τη διαφορά που δίνει σε άλλους τόνους (steel, gun metal).

Βασικά πριν από αυτό είχα πάρει και ένα mig 23 που δεν μου αρέσουν καθόλου οι αυθεντικές παραλλαγές και αναζητώ κάποια αντίστοιχα ενδιαφέρουσα παραλλαγή. Μην το κάνω και αυτό μισό ξύλο μισό αλουμίνιο 8) 8) 8) 8)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 13, 2018, 12:17:31 μμ »
Σωστά, + η απόχρωση τον ξύλινων τμημάτων δεν ανταποκρίνεται κι αυτή στην πραγματικότητα. Τα ξύλινα μέρη των σοβιετικών α/φών Β΄ΠΠ για αδιαβροχοποίηση και αύξηση της μηχανικής αντοχής ήταν κοντραπλακέ εμποτισμένο σε ρητίνη βακελίτη ο οποίος έχει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Οπότε τα "νερά" του ξύλου δεν διακρίνονταν και το χρώμα ήταν ένα πολύ σκούρο καφέ. (καθόλου ελκυστικό...  :mrgreen: )

Το μοντελο ποιανού ειναι? Εχουμε καποιο λινκ?
Κωστα, αναμενω φωτο w.i.p. :wink: ::salut::

edit: Αυτο το εχεις?
::arrowdown::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 13, 2018, 12:26:03 μμ »
1.Νομίζω ότι ο Θείος Νώντας επεξεργάστηκε στο photoshop τη φωτογραφία από το μοντέλο του Marcel du Long για να δείξει πως θα φαινόταν αν το έφτιαχνε ιστορικά σωστό και να φανεί ότι δεν θα ήταν καθόλου ελκυστικό.

2. ΟΚ, θα θα παρουσιάσω φωτογραφίες wip.
3. Οχι τη μάσκα αυτή δεν την έχω, δεν την ήξερα καν. Την έχεις δοκιμάσει; Φαίνεται πολυ ενδιαφέρουσα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 13, 2018, 12:33:11 μμ »
Ωραίος ο θείος!  :wink:
Δεν την έχω δοκιμάσει προσωπικά ακόμα, αλλά έχει καλές "συστάσεις"  :wink: Αν θέλεις παρτην, θα σου σπάσει την μονοτονία αν δοκιμασεις κι ένα 2ο ανοιχτότερο τόνο.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 13, 2018, 12:38:04 μμ »
Πού τη βρίσκω τη μάσκα; γιατί από ιαπωνικά δεν...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 13, 2018, 12:58:19 μμ »
Πού τη βρίσκω τη μάσκα; γιατί από ιαπωνικά δεν...
Ενώ εγώ είμαι τελειόφοιτος στο Τόκιο. :lol: Θα κοιτάξω κ θα σου πω. Πάντως, απ ότι θυμάμαι για το Χόρτεν προορίζεται βασικά. Για το ξύλο θα επιμείνω... Το χα ψάξει το θέμα για το Γιάκοβλιεφ που φτιάχνω κ σε ένα μουσείο κάπου στην Ρωσία υπάρχει ένα έντονα φθαρμενο Yak-3 όπου το χρώμα είχε ζαρωσει κ φθαρεί από την πολυκαιρία κ το ξύλο από κάτω κάθε άλλο παρά σκούρο ήταν. :roll:  Προκαλώ τον θείο να μοιραστει τις πηγές του.. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 13, 2018, 02:25:02 μμ »
Το "ξύλο" αυτό ονομαζόταν delta-wood (дельта древесина), και πάντα ήταν καλυμμένο είτε με κάποιο σκούρο κόκκινο βερνίκι. ή με κάποιο κιτρινωπό στόκο/primer ή με βερνικωμένο πανί. Αυτά όσον αφορά την κατασκευή, φυσικά στο πεδίο της μάχης οι επισκευές/μπαλώματα γινόντουσαν με οτι ξύλο υπήρχε διαθέσιμο.
Φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες σ' αυτό το νήμα:
http://massimotessitori.altervista.org/sovietwarplanes/board/index.php?topic=2313.msg20200#msg20200

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 13, 2018, 05:21:06 μμ »
Λίγη πρόοδος ακόμη (τις φωτογραφίες τις ανεβάζω κανονιά αλλά γυρνάνε υποχρεωτικά σε landscape όλες).

Τρύπημα των εξατμίσεων, βάψιμο κόκπιτ χωρίς πολλά πολλά (το κιτ θέλει μαύρο το δέρμα του καθίσματος, ο du Long καφέ, οπότε επέλεξα το δεύτερο) και τα δύο πιο εκνευριστικά σημεία στα αεροσκάφη: ένωση φτερών και ένωση τμημάτων ατράκτου. Γενικά το κιτ δεν έχει προβλήματα εφαρμογής εκτός από το κόκπιτ που δεν άφηνε να ενωθούν καλά τα δύο τμήματα της ατράκτου και ήθελε κάμποσο γυαλοχαρτάρισμα για να έρθει στα ίσα του. Σύντομα ολοκληρώνεται το μοντάρισμα και πάμε για το βάψιμο που είναι η πρόκληση.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 13, 2018, 08:50:09 μμ »
Ευχαριστώ θείε. Αυτό το κοκκινωπό καφέ πάντως ωραίο είναι τελικά, δεν είναι κ τόσο απωθητικό.

Να κ τα δικά μου snapshots από το βίντεο με το Yak που ανέφερα παραπάνω, όπου τελικά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απόχρωση των ξύλων.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 14, 2018, 07:55:18 μμ »
Και λίγη πρόοδος ακόμη. Λόγω της ευκολίας μου φαίνεται ότι το πλάκωσα και αρχίζει να βγάζει κουσούρια. Ρίχνω ρυθμούς για να μην πάει στράφει το πρότζεκτ. Το δέσιμο όλων των βασικών κομματιών πτέρυγες-άτρακτος-καπάκια κάνει κάποια παιχνίδια και δεν κλείνει όπως πρέπει. Τέλος πάντων, προχωράμε.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 16, 2018, 01:59:11 πμ »
Και προχωράμε με αστάρωμα γενικό (mr. surfacer) και αστάρωμα ειδικό των ξύλινων επιφανειών (με το φυστικί). Επέλεξα να βάψω πρώτα τα ξύλινα και μετά τα μεταλλικά μέρη γιατί πιστεύω ότι το μεταλλικό χρώμα είναι πιο ευαίσθητο στα πιασίματα και τα μασκαρίσματα, οπότε καλύτερα να πέσει τελευταίο.

Προσπαθώ να κάνω όλες τις τεχνικές μαζί και αυτό δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Έτσι το pre-shading στο ξύλο (όπως έκανε ο du Long) έπεσε μάλλον βαρύ και τελικά πάω σε μια πιο σκούρα εκδοχή του ξύλου για να δέσει πιο καλά το χρώμα. Στις φωτογραφίες δεν έχει ολοκληρωθεί το πέρασμα των διαφόρων στρωμάτων μελανιών ξύλου. Το σετάκι της True Earth είναι πολύ καλό. Παρά το περίεργο φυστικί χρώμα του ασταριού, μόλις πέσουν τα μελάνια το αποτέλεσμα δείχνει πολύ φυσικό, αρκεί να το δουλέψεις πολύ με ένα παλιό και σκληρό πινέλο. Δίνει τέσσερις εντάσεις (ανοικτό, κόκκινο, καφέ και παλιό ξύλο) τις οποίες μπορείς να αναμείξεις είτε από την αρχή για να δημιουργήσεις μια ενδιάμεση απόχρωση είτε στα σταδιακά περάσματα (π.χ. όπως έκανα εγώ περνώντας πρώτο χέρι με ανοικτό ξύλο, δεύτερο με καφέ ξύλο και τρίτο πολύ ελαφρύ παλιό ξύλο). Τα χρώματα αυτά είναι πολύ εύπλαστα και καθώς στεγνώνουν μπορείς να συνεχίζεις να τα δουλεύεις για να δώσεις τα νερά που θέλεις. Τις πρώτες φορές που τα χρησιμοποίησα δεν μου είχαν δώσει καλύτερα αποτελέσματα από τα λάδια αλλά τώρα ανακαλύπτω τις αρετές τους. Φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάνω σε άλλο υπόστρωμα εκτός από το δικό τους αστάρι (π.χ. ένα ανοικτό καφέ ή μια ώχρα) και οι συνδυασμοί είναι άπειροι.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 16, 2018, 01:07:01 μμ »
Έχει σχεδόν τελειώσει. Μένει να τοποθετηθούν τα σκέλη προσγείωσης, η προπέλα και η καλύπτρα, που είναι όλα έτοιμα και βαμένα. Πιστεύω ότι αύριο θα μετακινηθεί στο showroom.
Δυστυχώς επειδή είχα χρόνο λόγω διακοπών το πλάκωσα στα γρήγορα και αχόρταγα με αποτέλεσμα να έχει ατέλειες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί (π.χ δεν είχαν στεγνώσει σε βάθος τα χρώματα και με το πιάσιμο... χμ). Και το θέμα είναι απαιτητικό από πλευράς φινιρίσματος. Τέλος πάντων, ιδού μερικές φωτογραφίες ακόμη.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 17, 2018, 03:16:56 μμ »
Πρακτικά έχει τελειώσει. Θα μπορούσα και καλύτερα με λίγη προσοχή αλλά τέλος πάντων είναι οπτικά ενδιαφέρον. Κανονικά θέλει τα pin wash του και τα χαϊδέματά του αλλά φοβάμαι μήπως το χαλάσω. Δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εφαρμογή του χρώματος αλουμινίου (vallejo model air) που κάπως είναι σαν λάστιχο. Ίσως το enamel Humbrol 27002 (metalcote) να ήταν καλύτερα τελικά...
Παναγιώτη, το χρώμα του ξύλου βγήκε πιο σκούρο και κοκκινωπό, όπως το δείγμα που έβαλες εσύ. Πάντως όχι και τόσο σκούρο όσο του Θείου. Να πω την αλήθεια εγώ το ανοικτό του du Long πήγα να κάνω αλλά σκούρυνε στην πορεία...Αυτές οι φωτογραφίες είναι με κανονική φωτογραφική και όχι με κινητό για αυτό και τα χρώματα είναι πιο κοντά στα πραγματικά.

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 17, 2018, 04:45:41 μμ »
Κώστα το μοντέλο είναι πολύ όμορφο αλλά πιστεύω πως παρακαλάει για ένα wash  ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 26, 2018, 12:02:20 μμ »
Λοιπον να ενα ιδιαίτερο θέμα! Δεν έχω ξανά δει κάτι παρόμοιο και αν και 72αρης θα το εψαχνα σε 1/48 για να το φχαριστηθώ....
Πολύ ομορφο το αποτέλεσμα σου.! Ίσως ενα ελαφροτατο wash στα μεταλλικά να έδινε κάτι παραπάνω ακόμη.
Στο παρελθόν είχα διαβάσει-δει κάπου για καρτέλες χαλκομανιών απομίμισης ξύλου. Είχα δει κάποια κατασκευή με πολύ καλό αποτέλεσμα. Θα τις δοκιμαζα ευχαρίστως σε ενα τέτοιο θέμα!
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 26, 2018, 12:26:36 μμ »
Wild Bill και The Saint, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Έχετε δίκιο και το wash θα γίνει πριν πάει για showroom. Απλά δεν είμαι σίγουρος ακόμη πώς να προχωρήσω. Το αλουμίνιο είναι ακρυλικό. Το σίγουρο είναι να παίξω με enamel wash αλλά προτιμώ βέβαια ακρυλικό (Vallejo) για ευκολία. Να το περάσω από πάνω από το αλουμίνιο κατευθείαν ή θα δημιουργήσει πρόβλημα;
The Saint,  οι χαλκομανίες ξύλου που είχες δει πρέπει να είναι του Uschi van der Rosten (https://www.uschivdr.com/)

Με έχουν απορροφήσει δύο άλλες κατασκευές για αυτό το άφησα πίσω - ένα mig 23 σε αυθαίρετο colour scheme για να είνα πιο badass και μερικές φιγούρες που τις κάνω μετατροπή σε steampunk για μια βινιετούλα.

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 26, 2018, 12:55:43 μμ »
Αυτές πρέπει να είναι οι χαλκομανιες....
Για το wash τώρα, φοβάμαι vallejo πανω απο vallejo....
Θα το δοκιμασα πρώτα κάπου αλλου...
Καταλαβαίνεις :roll:
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 26, 2018, 01:13:34 μμ »
Οπότε μάλλον enamel. Ευχαριστώ!

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 26, 2018, 01:17:25 μμ »
Οπότε μάλλον enamel. Ευχαριστώ!
Εχεις ρίξει κάποιο sealer πάνω από το αλουμίνιο;

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 26, 2018, 02:05:53 μμ »
Όχι. Τι sealer???

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 26, 2018, 02:54:45 μμ »
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα, μπράβο! Το θέλει το washάκι του βέβαια...προχώρα με λαδάκι μην φοβάσαι το ακρυλικό...!
 ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 26, 2018, 02:58:04 μμ »
Όχι. Τι sealer???
Έχει η vallejo ενα metal varnish το οποίο σφραγίζει τα μεταλλικα μέρη. Googλαρε το να δεις.
ΥΓ δεν το έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά.

Tags: