Αποστολέας Θέμα: Mustang P-51 Airfix (1974) 1/72  (Αναγνώστηκε 1163 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Mustang P-51 Airfix (1974) 1/72
« στις: Οκτωβρίου 25, 2018, 12:51:27 πμ »
To Mustang P-51 της Airfix (1974) στην 1/72 σε what if εκδοχή ολομεταλλικό με αγωνιστικά σήματα. Τα μέταλλα είναι Xtreme Metal της AK-Interactive με ζουμί Vallejo για το wash. 

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
Απ: Mustang P-51 Airfix (1974) 1/72
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 26, 2018, 06:59:02 μμ »
Ολομεταλλικο αεροσκάφος στην μέχρι τώρα πορεία μου δεν έχω τολμήσει να φτιάξω όποτε κάθε προσπάθεια μου φαίνεται αξιέπαινη!!!! Το αρνητικό που εντοπίζω είναι ότι μάλλον ξέχασες να βάψεις το πλαίσιο της καλυπτρας ....Και  στην τελευταια φωτογραφία το ένας σκέλος προσγείωσης μου φαίνεται ότι είναι λίγο στραβό αλλά μπορεί να φταίει και η γωνία λήψεις της φωτογραφίας όποτε δεν είμαι και σίγουρος   ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 26, 2018, 07:26:30 μμ »
Ολομεταλλικο αεροσκάφος στην μέχρι τώρα πορεία μου δεν έχω τολμήσει να φτιάξω όποτε κάθε προσπάθεια μου φαίνεται αξιέπαινη!!!! Το αρνητικό που εντοπίζω είναι ότι μάλλον ξέχασες να βάψεις το πλαίσιο της καλυπτρας ....Και  στην τελευταια φωτογραφία το ένας σκέλος προσγείωσης μου φαίνεται ότι είναι λίγο στραβό αλλά μπορεί να φταίει και η γωνία λήψεις της φωτογραφίας όποτε δεν είμαι και σίγουρος   ::salut:: ::salut::
Ευχαριστώ για τα σχόλιά σου. Το πλαίσιο της καλύπτρας είναι βαμμένο αλλά πράγματι θέλει λίγο δουλειά ακόμη, δεν είναι καν κολλημένη. Βασικά το μοντέλο δεν είναι τελειωμένο και το είχα βάλει στα υπό κατασκευή. Από παρεξήγηση, ίσως όπως είχα γράψει το κείμενο αλλά και επειδή είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, μεταφέρθηκε από τους διαχειριστές στο showroom. Οπότε θα βάλω μόνο τελικές φωτογραφίες όταν είναι εντελώς έτοιμο. Τα σκέλη με ταλαιπώρησαν γιατί ξεκόλλησαν ή έσπασαν αρκετές φορές οπότε βαρέθηκα να ευθυγραμμίζω. Πάντως δεν είναι τόσο έντονη η απόκλιση όσο φαίνεται στην τελευταία λήψη εξαιτίας της προοπτικής (η μηχανή δεν είναι εντελώς κάθετη όπως μοιάζει σε πρώτη όψη αλλά είναι αρκετά προς τη μεριά της δεξιάς ρόδας). Στην πραγματικότητα η απόκλιση είναι μάλλον αδιόρατη.
Τα Xtreme Metal βοήθησαν πολύ να πετύχω το αποτέλεσμα αυτό αλλά με μία σημαντική σημείωση: μόνο με αερογράφο όχι με πινέλο. Με τον αερογράφο στρώνουν θεϊκά και έχουν άψογο φινίρισμα, ενώ καθαθρίζει και πολύ εύκολα μετά ο αερογράφος. Αλλα όπου προσπάθησα να διορθώσω κάποια λαθάκια με πινέλο, το αποτέλεσμα ήταν καταστροφή γιατί διέλυε το στρωτό χρώμα του αερογράφου και έκανε λιμνούλες και σημάδια λασπωμένα. Αυτό φαίνεται σε κάποια πάνελ που είναι με duralumin (αυτά που κάπως κοκκινίζουν). Επίσης ήταν λάθος που πέρασα πρώτα μαύρο αστάρι (η εταιρία το συνιστά μόνο για το chrome και το polished aluminium, τα οποία δεν χρησιμοποίησα). Επίσης η ταινία μασκαρίσματος άφησε κόλλες. Μάλλον έφταιγε το διαλυτικό των Xtreme Metal γιατί δεν μου το έχει κάνει με ακρυλικά. Από την άλλη, τα χρώματα αυτά έπιασαν τόσο γερά που μπόρεσα να καθαρίσω τις κόλλες με διάφορες χημείες και αλχημείες χωρίς να επηραστούν (οινόπνευμα, αντιαυτοκολλητικό κλπ.)

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 26, 2018, 10:52:06 μμ »
Σημαντικές οι πληροφορίες που ανέφερες !!! Θα τις έχω κατά νου όταν φτιάξω το πρώτο μεταλλικό αεροσκάφος μου  :mrgreen: :mrgreen:

Tags: