Αποστολέας Θέμα: Mosonshow (2018)  (Αναγνώστηκε 1560 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 4280
  • Age: 55
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Mosonshow (2018)
« στις: Απριλίου 22, 2018, 07:43:12 πμ »

Ως συνήθως, ο φίλος μας ο Martin Hronský μας προσφέρει
φωτογραφικό υλικό από μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις
στον κόσμο. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 2000 ενώ και η
ποιότητα των μοντέλων φαίνεται εξαιρετική. Καλή επιτυχία
στους Έλληνες συμμετέχοντες.

Τις συμπίεσα λίγο τις εικόνες για να τις πάρει το Postimage.
Στο λινκ είναι 13 Mb. Enjoy.




https://www.flickr.com/photos/martinhronsky/albums/72157695197649804

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1606
  • Age: 52
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
Απ: Mosonshow (2018)
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 26, 2018, 11:49:51 πμ »
Μια απο τις ποιο επιτυχημένες κατά τα λεγόμενα και στατιστικός (2315 συμμετοχές μοντέλων (!) απο 35 διαφορετικές χώρες), διεθνή έκθεση της κεντρικής Ευρώπης ολοκληρώθηκε στην Mosonmagyarovar στην Ουγγαρία.
Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε αυτήν την έκθεση και οι εντυπώσεις μου ήταν από τις καλύτερες που θα μπορούσα να αποκομίσω μετά από ένα τέτοιο μοντελιστικό ταξίδι. Ο καιρός, η παρέα και η τοποθεσία ήταν σύμμαχος για να συμβάλλουν το κάθε ένα ξεχωριστά στην πολύ όμορφη αυτή μοντελιστική μου εμπειρία και συμμετοχή. Ο νέος χώρο του δημοτικού κλειστού γηπέδου που έλαβε μέρος η έκθεση-διαγωνισμός ήταν πολύ καλύτερος από τον παλαιότερο, λόγο της επάρκειας χώρου για τέτοιου μεγέθους έκθεσης αλλά και του εξαιρετικού φωτισμού της. Τα μοντελιστικά καταστήματα δε, ήταν κατά την γνώμη μου επαρκής με συμμετοχή όλων τον επώνυμων εταιριών αλλά και μικρών μαγαζιών με ότι λογής μοντελιστικού ενδιαφέροντος θεμάτων και εργαλείων που θα μπορούσε κάποιος να αναζητήσει. Θα επισήμανα όμως τα μαγαζιά με τα βιβλία που θα τα περίμενα περισσότερα.
Όσο αναφορά  για την συμμετοχή της Ελληνικής παρουσίας στην έκθεση, για μια ακόμα χρονιά ήταν δυναμική, πολυπληθέστερη από άλλες χρονιές και πιστεύω γενικά επιτυχημένη.
Οι διακρίσεις των αεροπορικών θεμάτων από τους Έλληνες συμμετέχοντες ήταν:

Αλέξης Αγγελόπουλος       Caproni Ca.311            Gold

Γιαβάσης Ιωάννης     Ohka Unpowered Trainer K1   Silver
                             

Δόξας Ιωάννης                    ΤΑ-7C                     Silver

        ->>-                         RF-5Α DΙΟRΑΜΑ      Bronze
 
Παύλος Τσέκας                 Sopwith Pup               Bronze

Να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες αποκομίζοντας διακρίσεις ή μη και να ευχηθώ και του χρόνου, με περισσότερες Ελληνικές συμμετοχές ::flag-greece::.

 ::salut::


*Ας συμπληρώσουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μοντελιστές τις συμμετοχές τους τις οποίες δεν γνωρίζω καλά, προς ενημέρωση του forum.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

  • Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 6107
  • Age: 56
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Mosonshow (2018)
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 26, 2018, 02:23:14 μμ »
Να δούμε ποιούς θυμάμαι και εγώ
Χρυσό ο Σπύρος ο Στρομπούλας στα πλοία (τι άλλο άλλωστε) παλεύοντας με μεγαθήρια.
Χρυσό το διόραμα walking dead του  Γ. Μεσφούτ και χάλκινο για το bird watching του.
Χρυσό ο Θανάσης  Θεοδώρου με ένα εξαιρετικό steampunk  ::salut:: ::salut::
Στα αρματικά είχαμε αργυρούς τον Φώτη τον Παναγιωτόπουλο και τον Ιβάν (σέρβος μένει μόνιμα θεσσαλονίκη), χρυσό από τον Ανδρέα Χατζηγεωργίου από την Κύπρο με  ενα εξαιρετικό ρώσικο snowblower και τον Γιώργο τον Κουλούρη επίσης από την Κύπρο με ένα χιονισμένο RSO.
A είχαμε και ένα απρόσμενο χάλκινο στα διοράματα (όπως ο ίδιος το είπε) που το κέρδισε ο κος Σουλής Σταύρος.
Φιγούρες.
Πήραν χάλκινο ο Σωτήρης ο Μαλικιώσης, χρυσό ο Κώστας ο Μάτος και αργυρό ο Ανδρέας ο Χατζηκώστας για τις δύο φιγούρες του που χορεύαν ζεϊμπέκικο




Αποσυνδεδεμένος Stavros

  • Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • ***
  • Μηνύματα: 8953
  • Age: 56
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Mosonshow (2018)
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 26, 2018, 03:58:33 μμ »
Ηταν μια υπέροχη έκθεση - διαγωνισμός !
Συγχαρητήρια σε όλα τα πατριωτάκια μας που πήγαν μέχρι εκεί, διαγωνίστηκαν και διακρίθηκαν.
Κάποιες διευκρινήσεις : διαγωνίστηκαν 2471 μοντέλα/εκθέματα από 801 μοντελιστές από 40 περίπου χώρες, από όλη την Ευρώπη αλλά και την Αμερική, την Απω Ανατολή (Κίνα, Ταϊβάν) και την Αυστραλία.
Τα πλήρη αποτελέσματα εδώ
http://www.mosonshow.hu/?p=10126
Προσοχή στις Κλάσεις: όπου "Μ"/Mester η αντίστοιχη "Πεπειραμένων", όπου "Η"/Hobby  η αντίστοιχη "Ενηλίκων" ανώ υπήρχαν και κατηγορίες Εφήβων, Νέων και Παιδιών.
Τα Περίπτερα ήταν μοιρασμένα, τόσο στον κύριο χώρο όσο και στο παρακείμενο σχολείο (στους διαδρομους και στις αίθουσες), χωρίς να υπάρχει εσωτερική επικοινωνία των δύο χώρων.
Υπήρχαν επισκέπτες που έμεναν...είτε στην Βιέννη, είτε στην Μπρατισλάβα και πηγαινοέρχονταν είτε με αυτοκίνητο, είτε με τρένο.
(Αυτά για όσους παραπονιούνται για τις αποστάσεις).
Το πιο αξιοσημείωτο : Τα περίπου 2500 μοντέλα του διαγωνισμού, μαζέυτηκαν από τους ιδιοκτήτες τους εντός 45' και αμέσως μετά μαζεύτηκε όλος ο εξοπλισμός της κύριας αίθουσας για να γίνει εκεί η Απονομή.
(Αυτό για όσους ....παραπονιούνται για όσα γίνονται, όπως γίνονται, στις δικές μας εκθέσεις)...
Το πιο αξιαγάπητο:
Στην ετοιμασία και υποστήριξη της έκθεσης, συμμετέχει ολόκληρο το ομώνυμο χωριό του Μοσόνμαγιάροβάρ. Είναι χαρακτηριστικό΄ότι τον χώρο (Clubs Lounge) που υπήρχε για την ξεκούραση κλπ. των μελών των Συλλόγων (το αναφέρω ως καλεσμένος - Μέλος της IPMS Hellas) τον είχαν αναλάβει κάποιες αξιαγάπητες ηλικιωμένες κυρίες (σαν μελή του τοπικού "ΚΑΠΗ") οι οποίες στις ώρες λειτουργίας της έκθεσης άφτιαχναν συνεχώς χειροποίηταν σάντουιτς, και πρόσφεραν αναψυκτικά και καφέ.
...
Αυτά
Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναπάμε
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

  • Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • *****
  • Μηνύματα: 3130
  • Age: 65
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Mosonshow (2018)
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 27, 2018, 08:51:05 πμ »

....χάλκινο ο Σωτήρης ο Μαλικιώσης, χρυσό ο Κώστας ο Μάτος .....

Μια μικρή διόρθωση: Ο Γιώργος (και όχι Κώστας) Μάτος....

ΔΚ

Tags: