Αποστολέας Θέμα: Wash και κόλλημα καλύπτρας!  (Αναγνώστηκε 1755 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ChrisGio

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΛΑΡΙΣΑ
  • Check ur Six
Wash και κόλλημα καλύπτρας!
« στις: Μαΐου 03, 2018, 02:40:16 μμ »
 Καλησπέρα στην παρέα και καλώς σας βρήκα μιας και είμαι καινούριος στο forum. Θα ήθελα να κάνω 3 ερωτήσεις, αρχικά έχω ξεκινήσει ένα μοντέλο το P47 Thunderbolt της Revell σε κλίμακα 1/72. Το έχω βάψει και βερνικώσει με ακρυλικά χρώματα κ βερνίκι. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1. Θέλω να κάνω wash και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω λάδια σε μαύρο και raw amber, τι διαλυτικό και σε τι αναλογία με τα λάδια θα χρειαστώ?
2. Η καλύπτρα αν την γυαλίσω με Long shine θα έχει θέμα?
3. Για να την κολλήσω έχω την Contacta Clear της Revell, η οποία γράφει ότι κάνει και για καλύπτρες, την έχει δοκιμάσει κανείς η πρέπει αναγκαστικά να πάρω PVA κόλλα?

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Wash και κόλλημα καλύπτρας!
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 03, 2018, 02:59:35 μμ »
Καλησπέρα στην παρέα και καλώς σας βρήκα μιας και είμαι καινούριος στο forum. Θα ήθελα να κάνω 3 ερωτήσεις, αρχικά έχω ξεκινήσει ένα μοντέλο το P47 Thunderbolt της Revell σε κλίμακα 1/72. Το έχω βάψει και βερνικώσει με ακρυλικά χρώματα κ βερνίκι. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1. Θέλω να κάνω wash και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω λάδια σε μαύρο και raw amber, τι διαλυτικό και σε τι αναλογία με τα λάδια θα χρειαστώ?
2. Η καλύπτρα αν την γυαλίσω με Long shine θα έχει θέμα?
3. Για να την κολλήσω έχω την Contacta Clear της Revell, η οποία γράφει ότι κάνει και για καλύπτρες, την έχει δοκιμάσει κανείς η πρέπει αναγκαστικά να πάρω PVA κόλλα?

Καλωσόρισες και καλά μοντελαρίσματα :!:

1. Πρόταση μου να χρησιμοποιήσεις άοσμη τουρπεντίνη (από είδη ζωγραφικής). Αναλογία στάνταρ δεν υπάρχει γιατί δεν είναι και στάνταρ η πυκνότητα των λαδιών στα σωληνάρια. Αραιώνεις τόσο ώστε και να τρέχει εύκολα στις γραμμώσεις, αλλά και να "γράφει".
2. Αν δεν έχει κάποια γρατζουνιά που θα σε αναγκάσει να τρίψεις με ντουκόχαρτα/micromesh, δε νομίζω πως χρειάζεται πέρασμα με κάτι. Αν την έχεις τρίψει, το Long Shine  κάνει δουλειά (αν έχεις Future ακόμα καλύτερα).
3. Μια χαρά κολλάει.

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος ChrisGio

• Scale 1/144
  • *
  • Check ur Six
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 03, 2018, 06:23:23 μμ »

OK σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, όσον αφορα τα λάδια από ένα μαγαζί μου είπαν να τα αραιώσω με white spirit, θα κάνει δουλίτσα?

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 03, 2018, 08:01:39 μμ »
To white spirit γενικά να το αποφεύγεις, ειδικά για wash. Αν δεν έχεις προμηθευτεί κάτι, πάρε άοσμο διαλυτικό για λάδια από το Πλαίσιο. Και είναι πιο ήπιο, άρα δεν κινδυνεύεις να σου σηκώσει βερνίκια κλπ, και δεν μυρίζει.

Για το μείγμα του wash, αναλογία από 1 προς 8 εως 1 προς 10 λάδι/διαλυτικό. Δες το με το μάτι, σκοπός είναι να είναι αρκετά ρευστό για να πηγαίνει στις εσοχές και να μην είναι πολύ πυκνό το χρώμα ώστε να σου καλύπτει τα από κάτω.  ::hi:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 03, 2018, 09:52:21 μμ »
OK σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, όσον αφορα τα λάδια από ένα μαγαζί μου είπαν να τα αραιώσω με white spirit, θα κάνει δουλίτσα?

::salut:: ::salut::
Όπως ακριβώς σου έγραψε ο Νίκος: Απόφυγε το White spirit. Είναι αρκετά δραστικό και μπορεί να σου βλάψει ακόμα και τα ακρυλικά :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος ChrisGio

• Scale 1/144
  • *
  • Check ur Six
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 04, 2018, 06:07:42 μμ »
Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις, με βοηθήσατε αρκετά. Κάτι τελευταίο, αν η καλύπτρα έχει μια μικρή γρατζουνιά , μπορώ να κάνω κάτι για να φύγει?  ::Help2:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 04, 2018, 08:58:10 μμ »
...αν η καλύπτρα έχει μια μικρή γρατζουνιά , μπορώ να κάνω κάτι για να φύγει?  ::Help2:: ::salut::
Αν έχει πολύ μικρή γρατζουνιά που μπορείς να την αγνοήσεις γιατί φαίνεται με μεγάλη δυσκολία, δεν κάνεις τίποτα. Αν φαίνεται αρκετά και δεν περνάει απαρατήρητη, τότε τρίβεις με ψιλά ντουκόχαρτα (1500 και μετά 2000 βαθμούς) όλη την καλύπτρα μεχρι να εξαφανιστεί, μετά τρίβεις με micromesh, μετά με κάποια γυαλιστική αλοιφή (πχ Tamiya Polishing Compound) και τέλος βούτηγμα σε παρκετίνη, ή ακόμα καλύτερα σε Future και την αφήνεις να στραγγήξει :wink:

ΜΦΧ

Tags: