Αποστολέας Θέμα: Ασπρο και καταλευκο  (Αναγνώστηκε 1561 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasosch

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens Andros Crete Salonica Kalamata
  • modelclub.gr
Ασπρο και καταλευκο
« στις: Απριλίου 13, 2018, 02:43:01 μμ »
Αγαπητοι συνδημιουργοι,

εν ετει 2018, μου φαινεται οτι ειναι καιρος να μοιράσουμε τις πιο updated εμπειρίες μας όσον αφορά:

1) το λευκότερο λευκο (color name, εταιρια κλπ)
2) και ενδιαφέρουσες παραλλαγές του (white flesh, vivid etc)

Θα ήταν ωραίο είσης να παραθέσετε και με ποιο δημιούργημά σας, έχετε συνδέσει την αυτή εμπειρία σας.

::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος johmil_gr

• Scale 1/144
  • *
Απ: Ασπρο και καταλευκο
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 16, 2018, 05:50:14 μμ »
Εγώ έχω βολευτεί με το ΤΑΜΙΥΑ X-2 . Λιγότερο αραιωμένο απ ότι τα άλλα χρώμματα , λεπτά και πολλά χέρια.
Αλλιώς "χτίζει" το χρώμα.
Δοκίμασα με ίδια τεχνική και ΑΚ αλλά και VALLEJO αλλα δεν έμεινα το ίδιο ευχαριστημένος.

Οπότε συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει...

Αποσυνδεδεμένος nasosch

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 18, 2018, 11:30:46 πμ »
Σε ευχαριστω πολύ!!! ::thumbleft::

Μήπως εχεις καμια φωτο με καποιο δημιουργημά σου?

Βασικα είναι να φτιαξω το F-14 της Tamiya σε 1/48, οπότε καταλαβαινεις!!!

::pop::

Εγώ έχω βολευτεί με το ΤΑΜΙΥΑ X-2 . Λιγότερο αραιωμένο απ ότι τα άλλα χρώμματα , λεπτά και πολλά χέρια.
Αλλιώς "χτίζει" το χρώμα.
Δοκίμασα με ίδια τεχνική και ΑΚ αλλά και VALLEJO αλλα δεν έμεινα το ίδιο ευχαριστημένος.

Οπότε συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει...

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 18, 2018, 01:58:16 μμ »
Θα το γραψω αναποδα δεν εχω τωρα να σου ανεβασω φωτο απο καποια δημιουργια και αυτο γιατι οταν εψαχνα και εγω τα περι λευκου , σε οτιδηποτε βαφοταν που αφορουσε το πραγματικο λευκο το πετυχαινα μονο με τα ακρυλικα.Οποτε οτι εχω με ακρυλικο λευκο ειναι μια χαρα (π.χ. οπως φωλιες).
Οτι αλλο  που αραιωνεται με διαλυτες π.χ νιτρο ή παρομοια διαλυτικα ειναι αυτα που με το καιρο το κιτρινιζουν ή δεν ειναι απολυτα λευκα κατα το βαψιμο!

Οσο αναφορα το tamiya και εγω συμφωνω.Και να τονισω οτι χρησιμοποιω μονο humbrol χρωματα , αλλα ειναι ενα 1-2 χρωματα οπως το λευκο , που μονο με τα ακρυλικα το πετυχαινεις.

Αποσυνδεδεμένος nasosch

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 18, 2018, 02:47:01 μμ »
Ευχαριστω πολύ!!!
 ::salut::

ακρυλικο tamiya ελαβον 2

Θα το γραψω αναποδα δεν εχω τωρα να σου ανεβασω φωτο απο καποια δημιουργια και αυτο γιατι οταν εψαχνα και εγω τα περι λευκου , σε οτιδηποτε βαφοταν που αφορουσε το πραγματικο λευκο το πετυχαινα μονο με τα ακρυλικα.Οποτε οτι εχω με ακρυλικο λευκο ειναι μια χαρα (π.χ. οπως φωλιες).
Οτι αλλο  που αραιωνεται με διαλυτες π.χ νιτρο ή παρομοια διαλυτικα ειναι αυτα που με το καιρο το κιτρινιζουν ή δεν ειναι απολυτα λευκα κατα το βαψιμο!

Οσο αναφορα το tamiya και εγω συμφωνω.Και να τονισω οτι χρησιμοποιω μονο humbrol χρωματα , αλλα ειναι ενα 1-2 χρωματα οπως το λευκο , που μονο με τα ακρυλικα το πετυχαινεις.

Tags: