ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Χαλκομανίες
Mr. Mark Softer και Setter
Sernak:
Καλησπέρα Χάρη και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Απ'ότι φαίνεται την πάτησα! Δεύτερη χαλκομανία δεν υπάρχει γιατί ήταν από καρτέλα άλλης εταιρείας η χαλκομανία οπότε... ::director::
Sernak:
Τελικά, η ατυχία ''ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ''!!! Δεν ξέρω αν φταίει το ένα από τα δύο υγρά (Mr. Softer / Mr. Setter), ίσως η υπερβολική ποσότητα που χρησιμοποίησα ή η εταιρεία των χαλκομανιών που χρησιμοποίησα (Xtra Decals), αλλά μου εμφανίστηκαν στα εθνόσημα αυτό που λένε στα Αγγλικά wrinkles - μικρά ζαρώματα (ζάρες).
Στην αρχή μόνο σε ένα σημείο σε πλαϊνο εθνόσημο οπότε και υπέθεσα πως ήταν κάποια τριχούλα που μπορεί να είχε πιάσει από κάτω.
Στα εθνόσημα όμως στις πανω επιφάνειες των πτερύγων εμφανίστηκαν αρκετά. Και όχι τίποτε άλλο αλλά το ετοίμαζα για να το φέρω στην έκθεση.
Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τις χαλκομανίες - εθνόσημα της εταιρείας του κίτ (Revell) αλλά δυστυχώς είναι ''καρα-ματ'' και το βλέπω χλωμό ακόμα και μετα το σφραγισμα τους με γκλος βερνίκι να δειχνουν σωστα.
Όπότε ένα απο τα μαθηματα είναι -ποτέ δεν αφήνουμε να φτιάξουμε μοντέλα για την έκθεση τελευταία στιγμή γιατί μπορέι να προκύψουν θέματα -όπως το δικό μου -που δεν θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση τους έγκαιρα. Ακόμα, καί μία απελπισμένη προσπάθεια να έκανα τώρα προκειμενου να το τελειώσω με τις χαλκομανίες της Ρέβελλ, καί πάλι το βερνίκι για να σφράγιζα τις χαλκομανίες δεν θα είχε στεγνώσει μέχρι αύριο.
stef51:
Κανενα απο τα δυο δε κανει κολπα , τουλαχιστον σε εμενα.Αν και εγω εχω καταληξη στη χρηση μονο του softer , σημερα που μιλαμε ομως δε τα χρησιμοποιω επειδη δε μου ειναι ευκολα στην επαρχια να τα βρω ή να συνδυασω μια παραγγελια τςπ.Θελω να πω ομως το εξης μηπως βιαστηκες? Δηλαδη παιζει καποιες φορες οντως να κανουν ζαρες τα σηματα και ειναι λογικο , οφειλειται στο βελτιωτικο και εν συνεχεια και παντα σε ηρεμια μετα απο λιγο εχουν κατσει-στρωσει!
Μηπως λοιπον τα σκαλισες νωριτερα απο το κανονικο νομιζωντας οτι σου χαλασαν με αποτελεσμα να τα χαλασεις εσυ αθελα σου?
Sernak:
Τα εθνόσημα τα έβαλα χτες το βράδυ και ναι το φυσιολογικο είναι να ζαρώσουν όμως σε συγκεκριμένα σημεία οι ζάρες δεν είχαν φύγει στις 3 τα ξημερώματα που κοίταξα αλλά ούτε και σημερα το πρωι. Κοιταξα να δω μηπως και εδώ ήταν τίποτα τριχουλες από κάτω αλλά τελικά κατέληξα στο συμπερασμα πως για κάποιο λόγο τα υγρά δεν κατάφεραν να τις ''ισιώσουν'' τις χαλκομανίες. οπότε πριν από κανα 2ωρο με καινούργια λεπίδα προσπάθησα ελαφρά να χαράξω τα σημεία και να ξαναβάλω υγρο (softer) alla το αποτελέσμα παραμένει το ίδιο.
Συνήθως δεν βάζω και τα 2 υγρά παρα μόνο σε κάτι δύσκολες περιπτώσεις (βλέπε Μόνογκραμ χαλκομανίες)
Αυτές είναι στεναχώριες!!!
B737Mech:
Έχω και τα δύο προϊόντα, αλλά το setter σταμάτησα να το χρησιμοποιώ από την πρώτη στιγμή που το δούλεψα.
Προσπαθώ να έχω καλό βερνίκωμα προτού βάλω τις χαλκομανίες και αμέσως μετά την τοποθέτηση, ρολάρω υγρή με νερό μπατονέτα από πάνω τους για να φύγουν τυχόν φυσαλλίδες.
Μετά μόνο Softer και μόνο σε μεγάλες χαλκομανίες. Δεν βάζω σε στένσιλς, και ευθείες γραμμές όπως πχ walkways F-5, F-16.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση