Αποστολέας Θέμα: Armenian Airshow March 17/2018  (Αναγνώστηκε 1473 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αρμενία
    • Scale Modelling Info
Armenian Airshow March 17/2018
« στις: Μαρτίου 17, 2018, 01:15:54 μμ »
Σήμερα ήταν μια πολύ καλή μέρα, ξύπνημα νωρίς, καφέ στα γρήγορα και αναχώρηση για το στρατιωτικό αεροδρόμιο Erebuni στο Ερεβάν.
Το έμαθα χτες τελευταία στιγμή ότι σήμερα θα έχει airshow με MiG-29 η ομάδα Russia''s Swifts aerobatics team.
Δεν έφεραν φυσικά τα MiG-29 της ομάδας τους με την χαρακτηριστικη κοκκινη-μπλε-ασπρη παραλλαγή στην Αρμενία, ακόμα καλύτερα πέταξαν με 6 από τα πολεμικά MiG-29 της Αρμενίας (στο πλαίσιο συνεργασίας με την Ρωσία).

Μερικές φώτο από τα MiG (στην τελευταία με την αφεντιά μου):

Έκτος από τα 15 MiG-29 που βρίσκονταν εκεί είχα την ευκαιρία να φωτογραφήσω Mi-24, Mi-8 και τους πυραύλους R-27/R-73:

Περιττό να πω ότι για το MiG-29 (οπως και για τα δυο ελικόπτερα) έβγαλα ένα σκασμό φωτογραφίες περισσότερο μοντελιστικού ενδιαφέροντος.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
Απ: Armenian Airshow March 17/2018
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 17, 2018, 04:24:34 μμ »
Wow. Σε ευχαριστούμε Θωμά, να πως ένα απλό, κοινό Σάββατο, μετατρέπετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία!

Εντυπωσιακοί "κλειστοί" σχηματισμοί, έχεις πιάσει καλά στιγμιότυπα και με αρκετό zoom που δεν είναι και τόσο εύκολο να τα φωτογραφίσεις!

Ωραία καπέλα έχουν οι αξιωματικοί, θυμίζουν άλλη εποχή.

Το συγκεκριμένο Μig-29C 9.13 που έβγαλες φώτο μαζί, βλέπω έχει και nose art!

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αρμενία
    • Scale Modelling Info
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 17, 2018, 07:45:40 μμ »
Έχεις απόλυτο δίκιο 'Αρη, ξεχωριστή εμπειρία και μάλλον θα υπάρξει άλλο ένα παρόμοιο Σάββατο τον Μάιο (ελπίζω να δω και κανά Sukhoi)
Έχω βγάλει πολλές εν κίνηση με την ταπεινή μου Nikon D90 με έναν Nikon 70-300 (full frame), της στατικές τις τράβηξα με prime 50mm/1:1.4 (είχα πρόσφατα αφήσει το μεγαλύτερο μέρος των φακών μου στην Αθήνα δυστηχώς)

Μια φωτο από το nose art που φαίνεται ολόκληρο και ένας ακόμη σχιματισμός:

Wow. Σε ευχαριστούμε Θωμά, να πως ένα απλό, κοινό Σάββατο, μετατρέπετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία!

Εντυπωσιακοί "κλειστοί" σχηματισμοί, έχεις πιάσει καλά στιγμιότυπα και με αρκετό zoom που δεν είναι και τόσο εύκολο να τα φωτογραφίσεις!

Ωραία καπέλα έχουν οι αξιωματικοί, θυμίζουν άλλη εποχή.

Το συγκεκριμένο Μig-29C 9.13 που έβγαλες φώτο μαζί, βλέπω έχει και nose art!

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 17, 2018, 09:00:39 μμ »
Ωραίος ο σχηματισμός βέλος!  ʼντε, εύχομαι να δεις και Sukhoi.

Για μενα φαντάζει πολύ εξωτικό, δεν έχω δει κανένα ρώσικο από κοντά μέχρι στιγμής. Ούτε καν mig-29! Είμαι λίγο σπιτόγατος. Οτι έχει περάσει από την 110ΠΜ Λάρισας μόνο έχω δει.  :lol:

Αλλά δεν έχω παράπονο, η πτέρυγα έχει φέρει πολλά αεροσκάφη στις γιορτές με αποκορύφωση στα 60 χρόνια ΜΤΑ που είδα απο απόσταση αναπνοής F-18, Torando, ξενα mirage F.1 και ενα AMX!

Αυτή την εβδομάδα πετούσε ένα F-15 και μπόρεσα έβγαλα και μερικές φώτο. Περισσότερο για τα αποδεικτικά στοιχεία βέβαια, γιατί είχα μηχανή τσέπης. Ξέρεις σα κουκκίδα φαινόταν μετά.

Τα γραφεία που δουλεύω είναι πολύ κοντά στο αεροδρόμιο και όταν κάποιο απογειώνετε ακούγετε! Με το F-15 ήταν σαν να άκουσα κάτι σαν f-16 αλλά ποιο δυνατό, σηκώθηκα από τη καρέκλα και το πέτυχα να κάνει κάτι απότομους ελιγμούς κατά την απογείωση! Με το που είδα τα 2 κάθετα σταθερά προσπαθούσα να καταλάβω αν είναι mig-29 ή F-15.
Είχα ενθουσιαστεί!

Βγήκα βεράντα. Έκανε κάτι κύκλους πάνω από τη βάση όπου και το αναγνώρισα. Είχε περάσει σε αρκετά χαμηλό υψόμετρο. Τέλος ανέβηκε ψηλά και έκανε κάτι μεγάλες ευθείες όπου και χάθηκε. Μετά μπήκα μέσα, έξω είχε θορυβια απο τζετ κινητήρες για αρκετά λεπτά και εγω έπρεπε να δουλέψω  :mrgreen:

Με μπρίζωσε να κάνω κάνα what if  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 18, 2018, 12:44:45 μμ »
τυχερος εισαι,ευχαριστουμε ωραιες φωτο ::salut::

Tags: mig-29 Mi-24 Mi-8