Αποστολέας Θέμα: Λίγη βοήθεια Vickers Medium Mk.I  (Αναγνώστηκε 1344 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimitrios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα..η χώρα των βουρλισμένων
Λίγη βοήθεια Vickers Medium Mk.I
« στις: Δεκεμβρίου 12, 2017, 12:23:06 μμ »
Καλημέρα σκεφτομαι  να βάλω μπροστά αυτό

Βρήκα αυτές τις φώτο  και θέλω την βοήθεια σας για αν -παίζουν-

επίσης και αυτήν με τρίχρωμη 

Έχω επίσης και αυτές ....

υπάρχει κάποιος φίλος που μπορεί να μου τις βάψει ? ....είμαι άσχετος..

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
Απ: Λίγη βοήθεια Vickers Medium Mk.I
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 13, 2017, 01:44:26 πμ »
Πολύ καλή επιλογή. Απ' ό,τι ξέρω οι ερπύστριες του κιτ είναι λίγο κουραστικές και θέλουν υπομονή.
Το άρμα αυτό μπήκε στην βρεττανικη υπηρεσία το 1924 και απεσύρθη το 1938. Δεν βγήκε ποτέ από την Αγγλία, άρα βάφεται μόνο με τα βρεττανικά χρώματα της εποχής στην Αγγλία και όχι σε καμμία αποικία της. Ως το 1939 όλα τα αγγλικά άρματα μάχης βάφονταν με το bronze green No 24. ΄Ενα πολύ σκούρο πράσινο. Από τότε, ως το 1941, βάφονταν με το khaki green No 3 ή G3 σαν βασικό και με κύματα επάνω του από Dark green No 4 ή G4. ΄Αρα η περισσότερο πιθανή χρωματική επιλογή σου είναι το bronze green No 24. Τα κάμο από τα WoT είναι φαντασίας ή άλλης χρονικής περιόδου και το δίχρωμο ανήκει σε Μκ ΙΙ. Παλαιότερα αυτό το χρώμα το έβγαζε η humbrol, αλλά δεν είχε την σωστή απόχρωση. Φέτος η Vallejo έβγαλε το Νο 3, αλλά όχι το Νο 4. Για το σωστό bronze green πιστεύω ότι  κάποιος από το φόρουμ θα μπορέσει να σε βοηθήσει.
Το κιτ της ΜΒ είναι για αρματιστές του Α' Π.Π. και όχι του Μεσοπολέμου. Παρ' όλα αυτά η φόρμα του αρματιστή είναι εν πολλοίς σωστή. Πέταξε το κράνος ( το κράνος "έφυγε" στον Μεσοπόλεμο και επανήλθε σε μικρούς αριθμούς από το 1942 σε σχήμα παραπλήσιο των ΄Αγγλων αλεξ/τών ). Από το 1924 οι ΄Αγγλοι αρματιστές φορούσαν μπερέ μαύρου χρώματος ( μέχρι τα μέσα του Β' Π.Π. χρησιμοποιήθηκαν και δίκωχα του στρατού ή μπερέδες του στρατού).
Προσπάθησε να βάψεις εσύ τις φιγούρες. Πως αλλιώς θα μάθεις ; ( οι δικές μου είναι απαίσιες! ).
Καλή συνέχεια.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 13, 2017, 10:59:51 πμ »
1st Guards Tank Brigade το σε ευχαριστώ είναι λίγο να το πω.... ʼρα το χρώμα είναι μονόδρομος.Έχω μια επιφύλαξη για την τρίχρωμη παραθέτω την σελίδα που την βρήκα

http://tankarchives.blogspot.gr/2016/03/medium-tank-mki-first-of-maneuver-tanks.html

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 13, 2017, 12:56:39 μμ »
Βρήκες το καλύτερο άρθρο για το συγκεκριμένο όχημα. Μπράβο !
Η φώτο αυτή με το κάμο είναι γνωστή. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω τριχρωμία, αλλά διχρωμία. Δεν θελω να αμφισβητήσω φυσικά τις δηλώσεις σοβαρών ιστορικών ερευνητών, αλλά εμένα έτσι μου φαίνεται. Το Νο 3 είναι ένα ανοιχτό χακί χρώμα, ενώ το Νο 4 ένα μουντό πολύ σκούρο πράσινο. Στα μάτια μου οι κυματισμοί ταιριάζουν στα 2 αυτά χρώματα.
( η σελίδα Archive Awareness του WoT είναι έξοχη  και μπορεί κάποιος να αντλήσει πάρα πολλές ιστορικές πληροφορίες βασισμένες όχι μόνο στα γερμανικά και δυτικά αρχεία. ).
Kαλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 13, 2017, 04:20:49 μμ »
Καλύτερα θα είναι να πας για bronze green. Aπο τη στιγμή που τα άρματα αποσύρθηκαν το 38 δεν νομίζω να πρόλαβαν να βαφτουν με το khaki green 3. Το οποίο απο την Vallejo Air το ξεχνάς για μελλοντικές κατασκευές.Το δοκίμασα κ είναι πολύ σκούρο κ πολύ καφέ χωρις σχεδόν κανένα ίχνος πρασινωπου η έστω χακί.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 13, 2017, 04:53:19 μμ »
ΒS 224 Deep Bronze Green βγαίνει από την ΑΚΑΝ 70035. Το ειχα παρει για μεταπολεμικό comet αλλα είναι το ίδιο χρώμα με το προπολεμικό .24.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 13, 2017, 10:09:48 μμ »
Ακόμα δεν έχω κατασταλάξει....... λέω να ξεκινήσω  και κατά την πoρεία θα το ξαναμελετήσω το θέμα χρώμα, πάντως πολύ σε ευχαριστώ spits22(Panayotis Dim.) και 1st Guards Tank Brigade

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 20, 2017, 09:31:39 πμ »
Στην παρακάτω φωτογραφία το τέρας Independent στο Bovington: Καθώς είναι (λίγο - πολύ) της ίδιας περιόδου και στο Bovington κάνουν μάλλον καλές δουλειές στο βάψιμο των εκθεμάτων τους, μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το μεσοπολεμικό Bronze Green (πρόσεξε το ότι είναι γυαλιστερό).

Ελπίζω να σου φανεί χρήσιμη!!!! ::salut::

ΔΚ

Tags: