Αποστολέας Θέμα: 1/35 MERKAVA Mk.I, Tamiya  (Αναγνώστηκε 850 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
1/35 MERKAVA Mk.I, Tamiya
« στις: Μαΐου 12, 2018, 04:21:21 μμ »
Ναι, φτιάχνω και μη Ελληνικά θέματα. Η οικογένεια των Merkava, είναι από τα λίγα μη Ελληνικά θέματα που έχω αποφασίσει να φτιάξω.
Η οικογένεια ξεκινά από το Mk1.

Tamiya 1/35, όντως όταν βγήκε το ΤΑΚΟΜ, έπρεπε να στείλουμε τα Tamiya για λιώσιμο, αλλά ποτέ δεν πετάς κάτι, αν δεν είναι τελείως χρέπι.
Αρκετά υπερασπλουστευμένο το Tamiya, και με λάθος διαστάσεις όπως έγραψε και ο Γιάννης εδώ  :arrow: https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,33983.0.html

Με τη δική του κατασκευή ως οδηγό, δυστυχώς αφού είχα ολοκληρώσει τη συναρμολόγηση, ξεκίνησα τις βελτιώσεις. Aftermarket τροχόοί και κινητήριοι, χωρίς χρήση άλλου βελτιωτικού και μόνο με "πανταπράσινο" πλαστικό!

Ανακατασκευή των ποδιών από λεπτότερης διατομής πλαστικό
Click to see the original size.

Νέοι τροχοί, και πρόσθεση λεπτομέρειας στο κάλυμα των κινητήριων.
Click to see the original size. Click to see the original size.

Προστέθηκαν μήκη πλαστικού για να αναπαραστήσουν τις ραφές σε πήγμα και πύργο, ενώ προστέθηκε σήτα στο καλάθι του πύργου.
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αντικαταστάθηκε το άθλιο πλαστικό συρματόσχοινο που έδινε η Tamiya, από άλλα φτιαγμένα από σχοινάκι, ενώ έγινε αντικατάσταση και των κρίκων τους, ενώ φτιάχθηκε από το μηδέν η δέστρα τους
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το μοντελάκι σχεδόν έτοιμο (θα προστεθεί κάποια λεπτομέρεια ακόμα τοπικά, αφού όμως είμαι σίγουρος τι έχω να προσθέσω) αναπαύεται πλέον στην ντουλάπα με τα συναρμολογημένα αλλά άβαφα, και θα περιμένει τη σειρά του το καλοκαίρ, για να βαφτεί.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το πλάνο είναι να το ακολουθήσει σύντομα το Mk1 Hybrid της ΤΑΚΟΜ, και βλέπουμε! ::salut::

Tags: