Συνάδελφοι, κάθε φορά η ίδια κουβέντα. Αντί να κάτσουμε να γράψουμε κάποιο review και να επανέλθουμε σε αυτό ένα χρόνο μετά και να πούμε τη γνώμη μας εκ νέου, βάση της συσσωρευθείσας πλέον εμπειρίας, προσπαθούμε να πείσουμε αλλήλους για το σωστό των, πολλές φορές θεωρητικών, απόψεών μας. Εχω έναν φθηνό Graphotec, μάλλον μοντέλο 132 γιατί δε βγάζεις και άκρη εύκολα... Τα τελευταία 13 χρόνια τον έχω ξεσκίσει, το 90% των βαψιμάτων μου περνάει από αυτόν και έχει ψεκάσει τα πάντα εκτός από αίμα νυχτερίδας (αρσενικής). Εχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.
Από την άλλη έχω τον Infinity. Καμμία σχέση, μπορώ να βγάλω ότι βάψιμο θέλω πρακτικά βάζοντας χρώμα και αρχίζοντας να βάφω, ούτε δοκιμές, ούτε φτυσίματα, απλά κάθε φορά πολύ καλό έως τέλειο αποτέλεσμα. Εύκολο καθάρισμα, πολύ καλή κατασκευή, 2-3 φορές η τιμή του 132 αλλά η διαφορά δικαιολογείται απόλυτα.
Εχω και έναν Badger 150. Εξαιρετικό εργαλείο και αυτός αν και χρησιμοποιείται ελάχιστα, κυρίως γιατί εγώ δεν τον βολεύτηκα, για κάποιο λόγο οι αναρρόφησης δε μου "πάνε". Και εδώ η τιμή είναι δραστικά πιο υψηλή του 132 αλλά και εδώ δικαιολογείται.
Υπάρχουν και άλλοι. Για να μη σας κουράζω άλλο θέλω να καταλήξω πως θέση υπάρχει για κάθε μοντέλο, κινέζικο, γιαπωνέζικο, από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, αν κάνει δουλειά και αντέχει, τότε θα μείνει στον πάγκο, αν όχι θα πάει πίσω στο κουτί του. Δεν έχει νόημα η κουβέντα αν ΠΡΕΠΕΙ να είναι καλό ή όχι, αν μου κάνει το κρατάω, αν δε μου κάνει μπαίνει σε εφεδρεία (!) Αν είναι πάμφθηνο και τα παίξει σε μερικούς μήνες τότε αν έχει αποσβέσει πάει σκουπίδια χωρίς δεύτερη σκέψη, αν όχι γίνετε κάποια (μικρή) προσπάθεια επαναφοράς και αν αποτύχει και πάλι σκουπίδια, ίσως συνοδεία με κάποια γαλλικά.
Μήπως είμαι χαζός που τελικά βλέπω τα πράγματα τόσο απλοϊκά; Αν ο μισός όγκος των αντιπαραθέσεων μεταξύ "κινεζόφιλων" και "ελιτιστών" είχε πάει σε review δεν θα ήταν καλύτερη η κατάσταση;
ΥΓ
Συγγνώμη για τους όρους "κινεζόφιλοι" και "ελιτιστές" αλλά πως αλλιώς να το εκφράσω;