Αγαπητοί φίλοι,
Θα ήθελα να σας παρουσιάσω την τελευταία μου δουλειά...βασικά την μοναδική δουλειά για το προηγούμενο μοντελιστικό έτος.
Δυστυχώς οι υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να δημιουργήσω και να ενημερώνω διαδοχικά το ποστ, έτσι θα σας το παρουσιάσω μονοκόμματο.
Το κίτ είναι της ICM και η κλίμακα 1/72, ευγενική χορηγία του CROW, να είσαι καλά Δημήτρη!!!

Η κατασκευή ξεκίνησε απο τον χώρο των βομβών, όπου απο λεπτά κομμάτια μονωτικής ταινίας, έγιναν οι γραμμώσεις του σκελετού και με μήκη - φύλλα πλαστικού, κατασκευάστηκε ο χώρος τοποθέτησης των βομβών

Συνέχεια είχε το κόκπιτ, όπου έγιναν οι λεπτομέρειες όπως αναφέρονται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Συνέχεια είχε η βελτιώση του κινητήρα

Αμέσως μετά η κατασκευή προχώρησε όμαλα, μέχρι το σημείο της ένωσης των πτερύγων με την άτρακτο, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες

Η άδεια όψη των φωλεών του συστήματος προσγείωσης, δεν μου κάθοταν στο μάτι, έτσι με κομμάτια πλαστικού έγινε η αποτύπωση του σκελετού.

Ενώ στην άνω όψη έγιναν με κομμάτια μονωτικής ταινίας, οι υπερηψωμένες λεπτομέρειες στους προβολείς, στον χώρο του κινητήρα, στις αντιολησθητικές επιφάνειες στην αριστερή πλευρά της ατράκτου.

Το πυροβόλο τρυπήθηκε καθώς και τοποθετήθηκε το σκοπευτικό

και τέλος μετά το βάψιμο και τις φθορές τοποθέτηθηκαν οι κεραίες και τα διαφανή τμήματα των προβολέων.

Το βαψιμο έγινε με χρώματα της Humbrol:
65 --> Κάτω επιφάνειες (πραγματικά δεν ξερω εαν είναι το σωστό χρώμα....γίνεται ένας χαμός με την σωστή απόχρωση στα ρώσικα μαχητικά της περιοδου, άλλες αποχρώσεις είχαν πριν το 41, άλλες μετά...πραγματικά χάθηκα λίγο, αποφάσισα να ακολυθήσω τις οδηγίες του κιτ....

105 --> ʼνω επιφάνειες
64 --> Κοκπιτ - Φωλεές - Σύστημα Προσγείωσης
Η φωτογραφία του μοντέλου στην έκθεση, ήταν η μόνη εύκολη, για την ώρα και θα ακολουθήσουν και άλλες στο showroom.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας