Αποστολέας Θέμα: Τι Βερνίκια χρησιμοποιείτε και γιατί καταλήξατε σε αυτά?  (Αναγνώστηκε 37842 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
Απ: Τι Βερνίκια χρησιμοποιείτε και γιατί καταλήξατε σε αυτά?
« Απάντηση #175 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 11:36:36 πμ »
Aν χρησιμοποιεις white spirit για τα λαδια ,τοτε το βερνίκι σου θα πρεπει να ειναι ακρυλικο πχ η παρκετινη της Humbrol η βερνίκι Model Master

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #176 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 11:54:34 πμ »
Και εγω με ακρυλικα GUNZE & TAMIYA βαφω αλλα μετα περναω βερνικι το Η30 της GUNZE.
Απο επανω εχω δοκιμασει τα παντα και ποτε δεν μου εχει σηκωσει το χρωμα.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #177 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 12:02:55 μμ »
Δεν παμε παντα με την αρχη της αντιθετης βασης,δηλ ακρυλικο χρωμα,enamel βερνικι,ακρυλικο wash;΄
Ή αντιστοιχα, enamel χρωμα,ακρυλικο βερνικι,enamel wash;

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #178 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 12:09:43 μμ »
Oxι παντα
Εγω βαφω με ακρυλικα χρωματα ,βαζω ακρυλικα βερνικια (ειτε Model Master ειτε Future/Klear/Clear) και wash με enamel ειτε με το wash της Promodeler που εχει ακρυλικη βαση

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #179 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 12:19:09 μμ »
Oxι παντα
Εγω βαφω με ακρυλικα χρωματα ,βαζω ακρυλικα βερνικια (ειτε Model Master ειτε Future/Klear/Clear) και wash με enamel ειτε με το wash της Promodeler που εχει ακρυλικη βαση
Το wash της Promodeler ΔΕΝ έχει ακρυλική βάση, νεράκι είναι με σαπουνάκι και λεπτόκοκη σκόνη.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #180 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 12:26:33 μμ »
μην κανεις wash με ακρυλικα ,προτιμησε τα λαδια ή εναμελ.Κ απ τη στιγμη που βαφεις με tamiya κ gunze ,πανω απο τα πρωτα ριξε ο,τι ακρυλικο βερνικι  θες , στα δευτερα μην δοκιμασεις το humbrol clear

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #181 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 01:57:28 μμ »
μην κανεις wash με ακρυλικα ,προτιμησε τα λαδια ή εναμελ.Κ απ τη στιγμη που βαφεις με tamiya κ gunze ,πανω απο τα πρωτα ριξε ο,τι ακρυλικο βερνικι  θες , στα δευτερα μην δοκιμασεις το humbrol clear
+1

Ισώς να δοκίμαζες καί το Γκλος βερνίκι της 'Αλκλαντ. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είναι αρκετά ποιοτικό προϊον.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #182 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 02:07:22 μμ »
Δέν ξέρω αν είναι αποτελεσματικό το wash με ακρυλικά, αλλά αντί να αραιώνεις με ΑΖΑΧ, γιατί δεν τα αραιώνεις με νεράκι και μια σταγόνα υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα; Μου φαίνεται οτι το πρόβλημά σου ήταν το ΑΖΑΧ.  ::dontknow::
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #183 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 02:19:32 μμ »
Spoiler (hover to show)
Γενικα βαφω με ακρυλικα (Gunze,Tamyia),περναω βερνικι enamel (το Winsor&Newton Gloss) βαζοντας την παρκετινη λιγο στην ακρη γιατι μου ειχε προκαλεσει κατι κιτρινιλες στο ασπρο κτλ και μετα ξεκινουν τα προβληματα μου...
Ποιο βερνίκι της Winsor&Newton είναι enamel? :roll: αφού είναι ακρυλικά από όσο ξέρω αν μιλάμε για αυτό βέβαια:, το οποίο δεν θα πρέπει να δημιουργεί προβλήματα με τα κλασικά λάδια και τα wash του mig  :wink:
Γιατί αν μιλάς για αυτό:, μπορεί να έχει βάση white spirit και για αυτό σου δημιουργεί προβλήματα:? :(

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #184 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 03:01:58 μμ »
Γιατί αν μιλάς για αυτό:, μπορεί να έχει βάση white spirit και για αυτό σου δημιουργεί προβλήματα:? :(

Αυτο αγορασα λογω των θεματων που ειχα με την παρκετινη(μπορει να ηταν τυχαια τα περιστατικα γιατι πολλοι ειστε ευχαριστημενοι) και για να πετυχω την εναλλαγη βασης που ειπαμε πιο πανω..

Αρα καταληγω στο συμπερασμα οτι φταιει η επιλογη του βερνικιου;παρολαυτα,μπορω να το χρησιμοποιησω και να κανω κατι με το wash;

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #185 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 03:09:36 μμ »
Εφόσον θες να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο και να κάνεις wash με ακρυλικά, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω αντί να αραιώνεις με ΑΖΑΧ αραίωσέ τα με νεράκι ή κοίτα και την σειρά των έτοιμων wash της εταιρείας true earth που είναι ακρυλικά και διαλύονται με νερό! :wink:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #186 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 05:20:37 μμ »
Winsor ακρυλικό για εντελώς ματ και χωρίς αλλοίωση στο χρώμα. Ίσως λίγο να τα σκουραίνει
αλλά αυτό το κάνουν όλα τα βερνίκια. Το Gloss είναι σαν σατινέ όμως, δεν μου έχει βγει γυαλιστερό.
Πιθανόν φταίει η αραίωση, ίσως θέλει απευθείας από το μπουκάλι. Έχω ψεκάσει πάνω από ακρυλικά,
που είχαν φάει wash με λάδια, σε διάφορα στρώματα ( φθορές, wash και βερνίκι για σφράγισμα και ξανά )
και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #187 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 11:58:21 πμ »
Εγώ χρησιμοποιώ ακρυλικά Lifecolor χρώματα , στη συνέχεια Gloss βερνίκι Gunze (Glosws Clear) το οποίο δε μου δημιούργησε πρόβλημα στα βελτιωτικά χαλκομανιών της Microscale αλλά και σε μετέπειτα wash με διαλυτικό σμαλτου.  Για τελείωμα χρησιμοοποιώ το Matt της Windsor and Newton με πολύ καλά αποτελέσματα και προμηθεύτηκα και το Matt Clear της Gunze για το οποίο άκουσα καλά λόγια. 
Χρησιμοποίησα το Gloss βερνίκι της Αlclad (ALC-600) το οποίο κάνει μια σκληρή επίστρωση πάνω από την επιφάνεια και είναι ιδανικό για να σφραγίσεις μεταλλικά χρώματα Alclad. Μόνο πρόβλημα ότι δεν αντέχει σε wash με διαλυτικό σμάλτου. Σχεδόν αμέσως ξεφλουδίζει στο σημείο που περάστηκε το wash. Το συγκεκριμένο βερνίκι επίσης είναι ιδανικό για επαναφορά καλύπτρας στην οποία δίνει εκπληκτική γυαλάδα.   

Αποσυνδεδεμένος kwctac1980

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #188 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 12:16:53 μμ »
Εγώ χρησιμοποιώ Mat Varnish και Satin Varnish της Vallejo για τα 28mm και 1/72 φιγούρες που βάφω και είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος BasilisG

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
  • modelclub.gr
« Απάντηση #189 στις: Απριλίου 24, 2016, 04:43:52 μμ »
Ψαχνω απεγνωσμενα ενα ακρυλικο βερνικι που να μπορει να απλωθει πινελατα για σφραγισμα weathering με λαδια (και αρχικη βαση για αυτα)...
Το ματ της Vallejo με προδωσε και χαλασε την προηγουμενη δουλεια μου οταν αποπειραθηκα να προσθεσω σκουριες ..Βεβαια την παπαριασα λιγο παραπανω την επιφανεια με το white spirit και επαιξε και αυτο το ρολο του αλλα vallejo ειναι και δεν ειναι για πολλα πολλα απο τι εχω διαπιστωσει(και απλωμενο με πινελο χ@σε μεσα)

Αυτο ειναι καλο??Οπως ειπα με ενδιαφερει η μετα πινελου εφαρμογη και η ανθεκτικοτιτα του...
http://www.gehobbies.gr/el/26851-flat-clear-acryl.html#

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #190 στις: Απριλίου 24, 2016, 10:10:03 μμ »
Δοκίμασε winsor & newton. Πολύ καλό άπλωμα με πινέλο γρήγορο στέγνωμα πολύ καλά αποτελέσματα γενικά. Πιστεύω θα σε βολέψει. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος BasilisG

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
  • modelclub.gr
« Απάντηση #191 στις: Απριλίου 24, 2016, 11:45:24 μμ »
Δοκίμασε winsor & newton. Πολύ καλό άπλωμα με πινέλο γρήγορο στέγνωμα πολύ καλά αποτελέσματα γενικά. Πιστεύω θα σε βολέψει. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Aυτο λες?
http://www.plaisio.gr/zografiki-diy/zografiki/voithitika-xromata-ylika/Winsor-and-Newton-Acrylic-Matt-Varnish-75-Ml-3022918-3022802.htm
Κοιτα αμα αντεχει σε wash με λαδια και γενικα το white spirit να το δοκιμασομε..Γιατι τα σπρευ της ιδιας εταιριας δεν κανουν για τετοια

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #192 στις: Απριλίου 25, 2016, 05:44:28 μμ »
Ναι αυτό χρησιμοποιώ εγώ. Αρχικά το γυαλιστερό της βερνίκι, Κάνω wash με λάδια τα οποία αραιώνω και σκουπίζω με το sansodor (άοσμο διαλυτικό για λάδια της w&n) και τέλος ρίχνω το ματ. Μέχρι τώρα εγώ δεν είχα κάποιο θέμα. Σίγουρα πάντως δοκιμές πριν πάς στο κανονικό σου project και εφαρμόσεις. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Συνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #193 στις: Απριλίου 25, 2016, 06:19:10 μμ »
για κάποιο λόγο τα βερνίκια ζωγραφικής και ειδικά το mat τις talens δεν μου στεγνώνει και συνεχίζει να κολλάει  μετά από μια εβδομάδα ,όχι πολύ αλλά κολλάει

Αποσυνδεδεμένος GreekThorax

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #194 στις: Οκτωβρίου 04, 2017, 11:31:38 πμ »
Γειά σας κι από εμένα...
Είμαι ένας νέος μοντελιστής.....χμ χμ 50ρης....που άρχισα το χόμπυ πρόσφατα για να βοηθήσω τον μικρό μου γιο και κόλλησα εγώ.
Ψάχνω πολύ στο ίντερνετ όμως και δοκιμάζω διάφορα.

Καταρχήν βάφω με Gunze και Tamiya  και μετά από δοκιμές με όλα τα διαλυτικά (Χ20,  Mr Leveling thinner, Acryl 740 της body)το απόλυτο μου στρώσιμο και κάθισμα γίνεται με καθαρή ισοπροπυλική αλκοόλη.

ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΛΟΙΠΟΝ

ΜΑΤ :Winson&Newton σειρά Galeria....ψεκασμένο έτσι πηχτό σαν γιαούρτι από τον αερογράφο και τελος. (και ξερό ψωμί- τέλειο)
SEMI-GLOSS: Winson&Newton σειρά Galeria επίσης τέλειο
GLOSS: ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ !!!
Θέλω ένα Gloss που να ψεκάζεται πάνω στα ακρυλικά να γίνεται πολύ γυαλιστερό, να κάθονται τα σήματα, να περνάω  τα λάδια με White spirit, να σκουπίζω, να φευγουν τα λάδια τελέιως και να έχουν καθίσει ΜΟΝΟ στα panel lines και στα  rivets- όλα τα  rivets όχι τα μισά! Να μη χτίζει δλδ

ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΛΟΙΠΟΝ

1)Long Shine με μπλέ καπάκι=Καλή για τα σήματα, μέτρια για Washing.   Στάζει εύκολα,θέλει πολλά χέρια δεν γίνεται απόλυτα γυαλιστερή, τα λάδια μπορεί να την ποτίσουν και να χαλάσει το χρώμα
2)Gunze H30= όπως έγραψε φίλος παραπάνω "   Δεν μου έστρωνε καλά.δύσκολο να βρω σωστή αναλογία αραίωσης"
3)HUMBROL KLEAR= Προσοχή !!! Η μεγάλη καταστροφή !!! Αντιδρά με τα χρώματα της Gunze και το μοντέλο ασπρίζει κατά τόπους σαν να έπεσε πάχνη !!!Κατέστρεψα 3 μοντέλα έτσι
4)Long Shine 1-2 χέρια και ΜΕΤΑ HUMBROL KLEAR= Το έχω δοκιμάσει πειραματικά  (στο Ju87 δοκιμαστή μου με τα 50 χέρια χρώμα κι αστάρια χαχαχα) δεν άσπρισε αλλά δεν το τόλμησα σε μοντέλο.
5)Tamiya X-22 clear= Αραιωμένο 50-50 με Μr Leveling Thinner  και μετά ψέκασμα μόνο με σκέτο Μr Leveling Thinner. Καλό αποτέλεσμα, δεν έχω βρει την ιδανική αραίωση, κάποια rivets μου τα χτίζει.

Ευχαριστώ όλους για τος πληροφορίες και θα εκτιμούσα να μου υποδείξει κάποιος το απόλυτο Gloss  Βερνίκι

Αποσυνδεδεμένος johmil_gr

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #195 στις: Οκτωβρίου 08, 2017, 08:02:16 πμ »
Λοιπόν παιδιά κι εγώ έχω καταστρέψει πολλά μοντέλα και αιτία είναι το βερνίκι.
Η θα ασπρίζει ή θα κιτρινίζει ή θα σηκώνει χρώμα στο wash και ότι αλλο μπορείτε να φανταστείτε για να καταστρέψω ένα ωραία βαμένο μοντέλο.
Εχουμε και λέμε τι έκανα εγώ :
1) Το future το έδωσα στην γυναίκα μου και γυαλίζει το μπάνιο. Επρεπε να περάσω 4-5 χέρια και μετά έκανα wash με λάδια αραιωμένα με white spirit ή tamiya X-20 (οχι το Α). Η το wash θα σήκωνε το προηγούμενο βερνίκι ή δεν θα έτρεχε κάν το wash.
2) Το Humbrol klear το πέταξα. Εβαψα και χάρισα σε φίλο 2 μοντέλα και μετά απο λίγο καιρό είχε σπάσει το τελικό βερνίκι και το χρώμα και άρχισε να ξεφλουδίζει το μοντέλο.
3) Κατάληξα λοιπόν να χρησιμοποιώ το Η30 της Gunze αραιωμένο 50-50 με διαλυτικό το Aqueos Colour Thinner που δεν μυρίζει σχεδόν. Τα αποτελέσματα που έχω είναι καλά με 2-3 χέρια βερνίκι μπορώ να κάνω wash με ότι θέλω (αυτό που με βολευεις βέβαια πάρα πολυ είναι το panel line της Tamiya και δεν το αλλάζωω με τίποτα!!) Οταν τελειώσω φθορές σήματα κλπ περνάω ένα χέρι (μπορεί και 2) μάτ Η20 πάλι της Gunze σε αναλογία 50-50 και είμαι ευχαριστημένος. Τώρα μετά απο περίπου 6 μήνες της χρήσης αυτής βλέπω κάποια μοντέλα στο ράφι μου και αρχίζουν και "γυαλίζουν" . Λέτε να έφυγε το ματ βερνίκι?

Είδα αρκετούς μοντελιστές και χρησιμοποιούν το gloss της Gunze αλλά το GX 100. Το αραιώνουν με Levelling thinner και όλοι λένε ότι δεν το αλλάζουν με τίποτα. Πήρα ένα μπουκαλάκι έκανα δοκιμή το αραίωσα όμως όχι αρκετά αλλά με το laquer thinner της Tamiya Και μάταρε όλα τα απο κάτω χρώμματα. Πέταξα πάλι ένα μοντέλο.
Τελικά προχτές το αραίωσα αναλογία 60 leveling thinner - 40 Gx100 και ψέκασα ένα φύλλο πλαστικού και μερικά κουταλάκια πλαστικά βαμένα με gunze - tamiya - AK - vallejo - Mig. Με το 1ο χέρι τα χρώμματα γυάλισαν και στο 2 χέρι έγιναν καθρέφτης. Τώρα θα περιμένω να δω και σε βάθος χρόνου τι θα κάνει - το έχω αφήσει στον ήλιο για να κάνω την φθορά του χρόνου και μετά θα ψεκάσω ματ να δω τι θα γίνει.
Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι στα vallejo άρχισε να σπάει το χρώμα απο κάτω αλλά απ ότι θυμάμαι το είχα ψεκάσει βιαστικά και μάλλον πέρασα πολύ χρώμα χωρίς να στεγνώσει η 1 στρώση του χρώμματος.

Ειδομεν....

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #196 στις: Οκτωβρίου 08, 2017, 09:58:18 πμ »
Aυτο λες?
http://www.plaisio.gr/zografiki-diy/zografiki/voithitika-xromata-ylika/Winsor-and-Newton-Acrylic-Matt-Varnish-75-Ml-3022918-3022802.htm
Κοιτα αμα αντεχει σε wash με λαδια και γενικα το white spirit να το δοκιμασομε..Γιατι τα σπρευ της ιδιας εταιριας δεν κανουν για τετοια

To WN αντέχει στο white spirit και τα wash με αυτό αλλά όχι
στα wash με turpentine ( διαλυτικό λαδιού από το Πλαίσιο,
αραιώνει φανταστικά τα σμάλτα για τον αερογράφο ) που μου
έχει σηκώσει το από κάτω χρώμα. Επίσης μην προσπαθήσεις
να κάνεις wash με ακρυλικά Gunze-Tamiya θα στο σηκώσουν
το WN κι αυτά εύκολα. Στη συσκευασία του γράφει removable
με ότι αυτό συνεπάγεται. Πάντως ότι έχω ματάρει με WN εξακολουθεί
να παραμένει ματ no matter what.

Το γυαλιστερό αντίστοιχο της WN πετυχαίνει γυαλάδα αναραίωτο.
Σατινέ φτιάχνω με ανάμιξη των 2. Τα αραιώνω με υγρό για τζάμια.

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #197 στις: Οκτωβρίου 08, 2017, 10:56:50 πμ »
Το clear της humbrol για να μη λεμε και οτι να ναι επειδη δε κανουμε σωστη χρηση δε σημαινει οτι ειναι μαπα! Προσωπικα χρονια τωρα ουτε λευκες παχνες ουτε αντιδρασεις περιεγες ειχα.Οι λευκες παχνες γινονται ειτε εχει κοψει το βερνικι ειτε απο υπερβολικη πιεση και λαθος γωνια βαψιματος που ακομα και αυτο σωζεται αν ξερεις , οπως επισης οι αντιδρασεις γινονται λογω διαφορετικων εταιριων ως χρηση βαψιματος , δε φταιει το clear επειδη εμεις κανουμε λαθος.Χρησιμοποιω μονο Humbrol 25+ χρονια τωρα και κολπα δε μου εκαναν ποτε , ουτε τα ετη εκεινα ως αρχαριος.Οποτε πρωτα βρισκουμε ποια χρωματα ταιριαζουν σε εμας και μετα τις συμβατοτητες τους.Πολλες φορες διαβαζεις εδω μεσα <<προβληματα>> και αιτια ειναι οι 500  :mrgreen:τεχνικες και οι αλλες 500  :mrgreen: χρησεις διαφορετικων υλικων και μετα ο αλλος χτυπαει το κεφαλι του στο μοντελο.... :wink:

Για τα wn θα συμφωνησω οπως προειπατε .... :) ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #198 στις: Οκτωβρίου 08, 2017, 12:57:49 μμ »
αιτια ειναι οι 500  :mrgreen:τεχνικες και οι αλλες 500  :mrgreen: χρησεις διαφορετικων υλικων και μετα ο αλλος χτυπαει το κεφαλι του στο μοντελο.... :wink:

Συμφωνώ 1000%
Διαλέγεις μία εταιρεία/χημική βάση και δουλεύεις σταθερά μ΄αυτήν. Μόνο έτσι τελειοποιείσαι και έχεις πάντα το αποτέλεσμα που θέλεις χωρίς εκπλήξεις και συμφορές. Διαφορετικά απο μοντελιστής γίνεσαι δοκιμαστής χημικών, θύμα του marketing και των καλοθελητών-δοκιμαστών-company men  :mrgreen:.

-Οταν δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο και επειδή πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν ελαττωματικές παρτίδες ΠΟΤΕ δεν βάφουμε κατευθείαν πάνω στο μοντέλο που φτιάχνουμε. Κάνουμε μια δοκιμή πρώτα όταν ανοίξουμε το καινούργιο κουτί χρώματος/βερνικιού ή έχουμε καιρό να το χρησιμοποιήσουμε. .
-Δεν χρησιμοποιούμε διαφορετικής βάσης χρώματα και βερνίκια. Η καθιερωμένη άποψη για χρώμα-βερνίκι-wash διαφορετικής βάσης είναι για μένα λάθος, γιατί ο διαφορετικός χρόνος στεγνώματος κάθε βάσης δημιουργεί τις περισσότερες φορές προβλήματα σε βάθος χρόνου (θάμπωμα, κρακελάρισμα, κιτρίνισμα, ζημιές στα decals). Δεν φτιάχνουμε τα μοντέλα για να δείχνουν σωστά για μια βδομάδα, πρέπει να είναι σωστά και χρόνια-δεκαετίες μετά.
-Αφήνουμε τα χρώματα να στεγνώσουν ΚΑΛΑ πριν περάσουμε βερνίκι ή wash ίδιας βάσης. Αν μετά από 10-15 μέρες (γιατί τόσο θέλουν να στεγνώσουν το χρώματα/βερνίκια) το βερνίκι/wash τα "σηκώνει" τότε είναι ακατάλληλα για πλαστικομοντελισμο και αυτήν την τεχνική.   Μπορεί να είναι θαυμάσια για ζωγραφική, διακόσμηση κλπ αλλά για τη δουλειά μας δεν κάνουν. Αν το βελτιωτικό για decals τα "σηκώνει" μπορεί να είναι καλά για φιγούρες όπου decals δεν υπάρχουν, δεν κάνουν όμως για αεροπλάνα πχ. Απορρίπτονται λοιπόν και τέλος.
Δεν βλέπω το λόγο να παιδεύομαι εγώ να τα προσαρμόσω σ αυτό που θέλω με πατέντες και ατελείωτες ώρες ψαξίματος μήπως κάποιος βρήκε τη λύση.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #199 στις: Νοεμβρίου 07, 2017, 05:32:38 πμ »
Εγώ πάω με τις βαρετά συνηθισμένες τεχνικές της παλαιολιθικής εποχής μου!
Ανεξαρτήτως είδους χρωμάτων βαψίματος, ακολουθούν 2-3 χέρια future αγορασμένο προ 10ετίας.
Ακολουθούν τα σήματα και ένα ακόμα χέρι future για να τα προστατεύσει.
Στην συνέχεια wash με λάδια ζωγραφικής πολύ αραιωμένα με white spirit.
Καθάρισμα με ένα πανάκι νοτισμένο σε white spirit.
Τελειώνω με semi gloss βερνίκι, σχεδόν πάντα. Αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εμένα είναι το Xtracrylix Satin Varnish.
Μετά από αυτό παίζω λίγο ακόμα με διάφορους τόνους λαδιών, τονίζοντας λεπτομέρειες και χαλώντας την ομοιογένεια του βασικού καμουφλάζ.
Τελειώνω με άλλο ένα χέρι  Xtracrylix Satin Varnish.

Το θέμα όπως σωστά είπαν κάποιοι πιο πάνω είναι να βρει κανείς τι του ταιριάζει και να "χτίσει" την εμπειρία του επάνω σε αυτό.
Παράλληλα βέβαια έχουμε και το νου μας σε κάποια πιθανά νέα τεχνική... Αλλά δοκιμάζουμε πολύ πολύ πριν αλλαξοπιστήσουμε!

Αυτά τα λίγα από εμένα :-)

Φιλικά,
Διονύσης

Tags: