Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή SWIFT 1805 pilot boat "from scratch"  (Αναγνώστηκε 5727 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Γρηγόρης Ευταξιάδης

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πάρος Κυκλάδες
  • modelclub.gr
Κατασκευή SWIFT 1805 pilot boat "from scratch"
« στις: Σεπτεμβρίου 12, 2017, 06:57:56 μμ »
Νέα προσπάθεια αυτή την φορά το SWIFT της ARTESANIA LATINA σε κλίμακα 1:50
Ενα κιτ που έχω φτιάξει και που σκέφτηκα να φτιάξω ξανά απo τα σχέδια που έχει μέσα το κιτ δλδ ένα Α4 που αν μεγαλώσει κανείς X2 και X3  έχει ότι χρειάζεται για την κατασκευή. (το Α-20110-0 X3, το Β-20110-3 X2 , το Β-20110-1 X3 όπως και το
Β-20110-5 και τέλος τα D-20110-4 , C-20110-2  X2)

Σύντομα μόλις έχω νεότερα θα ανεβάσω φωτογραφίες

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Κατασκευή SWIFT 1805 pilot boat "from scratch"
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2017, 07:07:16 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον project και αυτό. Η κάτω φωτογραφία είναι από το κιτ που έφτιαξες; Επίσης, δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά: το Χ2 και Χ3 είναι επειδή στο σχέδιο δεν είναι στην ίδια κλίμακα τα κομμάτια (έτσι μου φαίνεται από τις διαστάσεις που διαβάζω). Η κανονική κλίμακα του μοντέλου είναι 1:100 και το κάνεις στην 1:50? Μου φαίνεται ότι θα την παλέψω και εγώ με αυτό το μοντέλο σε επόμενη φάση.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2017, 09:10:14 μμ »
Το κιτ της ARTESANIA είναι 1:50 Length 540 mm , Height 460mm το σχέδιο είναι απο Α4 που έχει μέσα στις οδηγίες για να βρίσκει κάποιος τα κομμάτια αυτό μεγάλωσα μιά φορα Χ2 και μιά Χ3 και ετσι εχουμε τα κατασκευαστικά σχέδια του κιτ.Βγαίνει ακριβώς όπως το πρωτότυπο. Αυτό το κιτ απο ότι είδα το βγάζει ξανά (ποιό απλό χωρίς εσωτερικό) και το manual είναι ΕΔΩ https://www.artesanialatina.net/en/intermediate/463-new-swift-wooden-model-ship-kit.html
Μέχρι τώρα όλα ταιριάζουν πολύ καλά. Το μήκος του σκάφους είναι 352 mm (πλώρη - πρύμνη) .
Η κάτω φωτογραφία είναι απο την κατασκευή που κάνω τώρα .
Για ευκολία τα σχέδια με την αντιστοιχη μεγέθυνση

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2017, 07:59:29 πμ »
Ενα ακόμα ζήτημα που υπάρχει είναι η καρίνα που στο κίτ δίνεται σε τρία κομμάτια. Στην κατασκευή μου όπως φαίνεται στις φωτογραφίες τα έκοψα σε ένα ενιαίο κομμάτι πράγμα που διευκολύνει πολύ. Αυτό όμως που θα ήταν καλύτερο είναι να τα έκοβα ως ενιαίο σύνολο με το κομμάτι 1 .

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2017, 07:51:31 μμ »
Και προχωράμε.....

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2017, 10:21:55 πμ »
Καλημέρα το SWIFT προχωράει και ανέβασα κάποιες φωτογραφίες. Μέχρι τώρα η μόνη δυσκολία είναι στην πρύμνη αλλά και στο κίτ της ARTESANIA LATINA απο ότι θυμάμαι θέλει προσοχή. Οι διαστάσεις του μοντέλου είναι ίδιες με αυτές του κιτ και μόνο η πρύμνη μου βγήκε λίγο πιο στενή (περίπου 5mm) απο δικό μου λάθος.
Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό .Σκέφτομαι να το στοκάρω και να το βάψω όπως προτείνει η ARTESANIA στο νέο κιτ. Οψόμεθα .

Η γνώμη σας μετράει πάντα !!!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2017, 11:16:17 πμ »
Να και 3 φωτογραφίες μαζί με το μοντέλο που έφτιαξα με το κιτ της artesania latina. Πιό πάνω έχω την πρόταση της εν λόγω εταιρείας για βαφή τι λέτε ;;

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2017, 08:14:54 μμ »
Το ενδιαφέρον για τα ξύλινα κιτ έχει ξαφνικά αναθερμανθεί στο φόρουμ και αυτό είναι ενθαρρυντικό και εμπνευστικό.
Προχωράς καλά και η πρόταση για βάψιμο μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και ότι θα δώσει ωραίο αποτέλεσμα.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2017, 12:57:36 πμ »
Κωστή χαίρομαι που το βλέπεις και εσύ έτσι σε σχέση μετα ξύλινα κιτ δλδ , βέβαια όταν το κατασκευάζεις "from scratch" έχει περισσότερο ενδιαφέρον και είναι μεγαλύτερη πρόκληση.
Σε σχέση με το βάψιμο θα το κάνω όπως το new Swift.
Σύντομα νεότερα.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 02, 2017, 09:33:49 μμ »
Η κατασκευή προχωράει αργά αλλά σταθερά .Δέν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος αλλά έχει ενδιαφέρον μέχρι τώρα.
ανεβάζω μερικές φωτογραφίες

Αποσυνδεδεμένος boulba

• LIVE TO FLY....FLY TO LIVE...
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: L.A.(Λεκανοπέδιο Αττικής)
  • πίνει , καπνίζει και κάνει θόρυβο!!!
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 02, 2017, 10:30:39 μμ »
Κουκλάρα ειναι!!! ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 03, 2017, 07:56:13 πμ »
Πολύ καλά πας!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 03, 2017, 08:44:34 πμ »
ευχαριστώ πολύ και σας θέτω τον προβληματισμό μου σχετικά το Bowstrip (μπούστα ;)Στο new swift η πρόταση της artesania είναι με 2 φλόκους (μήκος 200 mm διατομή 6 mm ) ενώ στο προηγούμενο κιτ που έχω φτιάξει με ένα φλόκο (μήκος 105 mm διατομή 6mm ) Στην φωτογραφία εχω δοκιμαστικα  bowstrip 200 mm . Τι λέτε με ένα η δύο φλόκους ;

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 03, 2017, 11:59:27 πμ »
Γρηγόρη η κατασκευή σου εξελίσεται πολύ καλά και την αναδεικνύει και η φωτογράφιση σου.
Την ιδέα του χ 2 την έχω και εγώ στο μυαλό μου. Να πάρω, λέμε τώρα, τα σχέδια του Le Soleil Royal, να τα διπλασιάσω ώστε να βγει ένα ιστιοφόρο μήκους 2 μέτρων, να απλοποιηθεί χωρίς κανόνια και διακοσμητικά, να στεγανοποιηθεί εσωτερικά και εξωτερικά ώστε να μπορεί να πλέει.
Ένας διακριτικός κινητήρας για την κίνηση και μετά στα νερά της λίμνης της Βουλιαγμένης.
Πριν από καιρό είδα ένα DVD στο Internet βασισμένο στην ιδέα αυτή και ήταν υπέροχο.
Θα δούμε
ΜΦΧ - Γιώργος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 03, 2017, 04:55:39 μμ »
Chemist:Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια  , ομολογώ οτι μέχρι τώρα πάει καλά δεδομένου ότι πρώτη φορά δοκιμάζω κάτι τέτοιο σε αυτό το μέγεθος , θα δούμε.
Σχετικά με την μεγέθυνση έχω δει  μιά δημοσίευση εδώ στο model club όπου κάποιος διπλασίασε τον Αγιο Ιωάννη Βαπτιστή , νομίζω βγήκε καλό το αποτέλεσμα .Αναρωτιέμαι όμως μήπως θα ήταν καλύτερα κάποιο πιό απλό μοντέλο πχ Swift η κάτι ανάλογο; Σε κάθε περίπτωση η απάντηση βέβαια  είναι μία "Γιατί όχι;"

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 07, 2017, 11:14:04 πμ »
Καλημέρα και πάλι , το SWIFT προχωράει. Μετά απο ένα στοκάρισμα άρχισα το βάψιμο , με πινέλο , στα χρώματα που έχει προτείνει η εταιρεία στην πιο πάνω φωτό. Τα χρώματα που χρησιμοποίησα είναι της WACO και MODEL COLOR . Το μαύρο έγινε με λίγες σταγόνες (πολύ λίγες ) άσπρο και το κάτω μέρος κόκκινο+καφέ+μαύρο ώσπου να μου βγεί η απόχρωση που ήθελα. Εδώ που είμαι η πρόσβαση σε καταστήματα μοντελισμού είναι αδύνατη επομένως ισχύει ο κανόνας με ότι έχω.  Μετά απο κάποιες διορθώσεις που θα γίνουν όπου χρειάζεται θα το περάσω βερνίκι ματ η σεμί ματ ωστε να ζωντανέψουν τα χρώματα και να αποκτήσει μιά διακριτική γυαλάδα , θα κάνω δοκιμές και θα αποφασίσω. Μέχρι  τώρα πάει αρκετά καλά και απέφυγε την μετατροπή του σε καύσιμη ύλη.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 11, 2017, 09:05:20 πμ »
Καλημέρα, πολύ όμορφες οι αποχρώσεις σου.
Θα περάσεις και κάποιο προστατευτικό βερνίκι, φαντάζομαι.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 11, 2017, 09:21:53 πμ »
Καλημέρα Στέργιε  και απο εμένα , το έχω περάσει ήδη με βερνίκι και σύντομα θα ανεβάσω φωτογραφίες. Επίσης θα ήθελα να σου πώ οτι σχετικά με τα boom irons με  βοήθησαν πολύ όσα σχετικά αναφέρονται στην κατασκευή σου , HMS SNAKE , η οποία είναι πραγματικά είνα πολύ αξιόλογη δουλειά.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 11, 2017, 09:08:52 μμ »
Καλημέρα Στέργιε  και απο εμένα , το έχω περάσει ήδη με βερνίκι και σύντομα θα ανεβάσω φωτογραφίες. Επίσης θα ήθελα να σου πώ οτι σχετικά με τα boom irons με  βοήθησαν πολύ όσα σχετικά αναφέρονται στην κατασκευή σου , HMS SNAKE , η οποία είναι πραγματικά είνα πολύ αξιόλογη δουλειά.
Γρηγόρη ευχαριστώ, ετοιμάζομαι να ανακάμψω...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 12, 2017, 11:56:58 πμ »
Καλημέρα Στέργιε και σε όλους που μας διαβάζουν. Η προσπάθεια  για τις "from scratch" κατασκευές όπως αυτή εδώ, εκτός απο την απόλαυση που μου προσφέρουν, είναι και μία παρότρυνση και σε άλλους μοντελιστές να το ξεκινήσουν . Μιλάω πάντα για απλές κατασκευές όπως οι δικές μου και όχι για κατασκευές όπως πχ η φρεγάτα La Renommee που φτιάχνει ο Βαγγέλης και άλλες που ,εντάξει, είναι άλλης κατηγορίας (προσωπικά δηλώνω τον θαυμασμό μου για αυτές τις δουλειές και δη αυτή του Βαγγέλη) Σε κάθε περίπτωση οφείλω να παραδεχτώ ότι απο τις κατασκευές σας που βλέπω εδώ στο forum μαθαίνω λεπτομέρειες και τεχνικές χρήσιμες για την συνέχεια τις προσπάθειας μου.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 12, 2017, 03:16:53 μμ »
Καλημέρα Στέργιε και σε όλους που μας διαβάζουν. Η προσπάθεια  για τις "from scratch" κατασκευές όπως αυτή εδώ, εκτός απο την απόλαυση που μου προσφέρουν, είναι και μία παρότρυνση και σε άλλους μοντελιστές να το ξεκινήσουν . Μιλάω πάντα για απλές κατασκευές όπως οι δικές μου και όχι για κατασκευές όπως πχ η φρεγάτα La Renommee που φτιάχνει ο Βαγγέλης και άλλες που ,εντάξει, είναι άλλης κατηγορίας (προσωπικά δηλώνω τον θαυμασμό μου για αυτές τις δουλειές και δη αυτή του Βαγγέλη) Σε κάθε περίπτωση οφείλω να παραδεχτώ ότι απο τις κατασκευές σας που βλέπω εδώ στο forum μαθαίνω λεπτομέρειες και τεχνικές χρήσιμες για την συνέχεια τις προσπάθειας μου.
Νομίζω πως είναι πολύ πιο προχωρημένες κατασκευές για μένα οι "from scratch".
Ας τελειώσω αυτή που έχω..... 🙄
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 12, 2017, 04:07:35 μμ »
Όμορφο μοντέλο.

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 12, 2017, 09:03:15 μμ »
Γρηγόρη  , κατ αρχάς  ευχαριστώ  για τις φιλοφρονήσεις  προς  την  Renomme  .
Συμφωνώ  απόλυτα  και  γνωρίζω  προσωπικά ,  την απόλαυση   και  ικανοποίηση που  νοιώθεις  απ' τον  from scratch  μοντελισμό .
Και  η  δική  σου κατασκευή   δεν είναι  απλή .
 Απλά  εσύ  επέλεξες   να την κάνεις απλή  .
Και  εξηγούμε .
 Επέλεξες  σχέδιο  από kit , ακλούθησες  την διαδικασία συναρμολόγησης  που περιγράφουν  τα Kits .
 Και  μόνο  αυτά τα δυο χωρίς  να υπεισέρθω    στο κατασκευαστικό  θέμα  και  τα υλικά  , αρκούν για να
 σου δημιουργήσουν  την αίσθηση  ,όπως λες <<απλής  κατασκευής >>.
Εγώ  σου λέω  ότι παρουσίασες  μια αξιοπρεπέστατη  κατασκευή   και το εννοώ , θεωρώ  πολύ  καλύτερη  από πολλά  kits .
Και  τελειώνοντας  σου λέω  τούτο,  μην αρκείσαι  στα εύκολα , έχεις  την δυνατότητα  για  πολύ  δύσκολες  και  ειδικευμένες  κατασκευές .
Καλή  συνέχεια , και να ξέρεις ,  αν μπορώ  να βοηθήσω  σε κάτι  θα το κάνω .
Βαγγελης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 15, 2017, 11:41:53 πμ »
Βαγγέλη καλημέρα σε ευχαριστώ πολύ για όσα έγραψες για την δουλειά μου. Τα επαινετικά σχόλια σου μετρούν πολύ για μένα . Καταλαβαίνω τι θες να πείς και έχεις δίκιο σχετικά με τις επιλογές μου. Μόλις τελειώσω με το swift θα βάλω μπροστά κάτι που δεν θα εξαρτάται από κάποιο κιτ , μια πρόκληση που θέλω πολύ να υλοποιήσω .Προς το παρόν βλέπω διαβάζω και μαθαίνω από τις δικές σας κατασκευές .

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 15, 2017, 11:55:44 πμ »
Προχωράς πολύ καλά και θα έλεγα γρήγορα. Νομίζω ότι έχεις πάρει τον αέρα στις ξύλινες κατασκευές. Καλή συνέχεια.

Tags: