Αποστολέας Θέμα: Νέα πολιτική των ΕΛΤΑ για δέματα εκτός ΕΕ  (Αναγνώστηκε 30704 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Νέα πολιτική των ΕΛΤΑ για δέματα εκτός ΕΕ
« στις: Αυγούστου 07, 2017, 07:33:22 μμ »
http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/nea_eidika_telh_ektelwnismou.pdf

Για όσους αγοράζουν εκτός ΕΕ σας έχω δυσάρεστα νέα. Υποχρεωτικά τελωνείο και 15 ευρώ κόστος εκτελωνισμού.

Ήδη μου ήρθε το πρώτο σοκ, καθώς για δέμα με αξία 40 δολάρια πλήρωσα 15 ευρώ εκτελωνισμό και 15,36 ευρώ ΦΠΑ, μιας και τα ΕΛΤΑ αποφάσισαν στατιστικά ότι το δέμα μου έκανε 64 ευρώ κι όχι 40,4 δολλάρια που έλεγε το αυτοκόλλητο του τελωνείου του Hong Kong.

::nutkick:: ::nutkick:: ::brancard:: ::brancard:: ::talking26:: ::talking26:: ::talking26::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
Απ: Νέα πολιτική των ΕΛΤΑ για δέματα εκτός ΕΕ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 07, 2017, 08:28:48 μμ »
Περιμένω μία θήκη για κινητό αξίας 4 ευρώ, να αρχίσω να ανησυχώ οτι θα μου πάει γύρω στο 20άρικο δηλαδή??? :evil: :evil:
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 07, 2017, 08:33:44 μμ »
Περιμένω μία θήκη για κινητό αξίας 4 ευρώ, να αρχίσω να ανησυχώ οτι θα μου πάει γύρω στο 20άρικο δηλαδή??? :evil: :evil:
15+ ΦΠΑ

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 07, 2017, 09:13:59 μμ »
Δυστυχώς και εγώ παθών! Πλέον κάθε δέμα θα έχει τέλη εκτελωνισμού και ανάλογα της αξίας θα έχει και την επιβάρυνση του ΦΠΑ (αξίες άνω των 22 ευρώ έως 150 ευρώ) και τους δασμούς και ΦΠΑ (αξίες άνω των 150 ευρώ). Εμένα ήδη για δέμα αξίας 120 ευρώ σύμφωνα με το τελωνείο μου βγήκε κουστούμι 43.80 ευρώ (ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ) παρόλα αυτά πιο φθηνά  ::glossa:: ήρθε από ότι να αγόραζα από Ευρώπη απλά η διαφορά πλέον ήταν μικρή. :evil:

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 08, 2017, 09:10:31 πμ »
κάτι τέτοιο  δηλαδή....

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 08, 2017, 09:18:06 πμ »
Ακριβώς! Η μεγαλύτερη απάτη είναι τα τέλη εκτελωνισμού 15EUR για 3 λεπτά δουλειά κατά μέσο όρο για κάθε πακέτο!Υπολογίστε και τα εκατοντάδες (να μην πω χιλιάδες) την ημέρα και να τα έσοδα!!!!!!!!!!!Τι κάνει το κράτος για να τα μαζέψει από παντού!!!!!!!! :twisted:

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 08, 2017, 09:45:14 πμ »
ποιο κράτος? το κράτος είναι μόνο να παίρνει τα σπίτια,της καταθέσεις του φτωχού κοσμάκη μια ζωή!!!

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 08, 2017, 10:39:14 πμ »
καλώς ή κακώς  αυτο ειναι που ισχύει τώρα. 

Οπότε οσοι σκέφτονται να κάνουν κάποια παραγγελία απο χώρα εκτός ΕΕ, ας το εχουν υπ'οψιν.

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 08, 2017, 11:29:48 πμ »
Kαλημέρα.
Την περασμένη εβδομάδα παρέλαβα δέμα από Hong Kong αξίας 140 ευρώ χωρίς να πληρώσω τίποτα. Πάντως για να λέμε την αλήθεια μου έχει τύχει κάποιες φορές παλιότερα να πληρώσω τα 3 ευρώ ιδίως για δέματα προερχόμενα απο ΗΠΑ. Σίγουρα κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό γιατί όλοι πια παραγκέλνουν απο internet και δεν εννοώ τους μοντελλιστες, αν και πιστεύω ότι ειναι πιο οικονομικό το κόστος εκτελωνισμού στα ΕΛΤΑ απο ότι στίς ιδιωτικές εταιρίες και ιδίως η φασαρία πήγεναι στο αεροδρόμιο, περίμενε στις ουρές, σου ανοίγουν το δέμα κλπ.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 08, 2017, 12:10:48 μμ »
Το οτι θα γινόταν κάποια μέρα αυτό, ήταν σίγουρο, γιατί ίσχυε από πάντα αλλά απλά δεν λειτουργούσε. Οτι έρχεται από εξωτερικό περνά τελωνείο, απλά πράματα. Θυμάμαι στα '80 να ταξιδεύω στην Ιταλία και στο ένα ταξιδι να περνάω με τρεις βαλίτσες χωρίς έλεγχο και στο άλλο να μου ελέγχουν μέχρι και τα σώβρακα. Ολοι θυμόσαστε πριν την ΕΕ που κάναμε σαν τρελοί να βρούμε κάποιον να μας φέρει στην ζούλα κάποιο καλό κομάτι στερεοφωνικού ή μιά βιντεοκάμερα.

Οσον αφορά το τώρα, μιά και τον τελευταίο καιρό έχω φέρει πολλά μηχανήματα/εξαρτήματα από Κίνα και όλα, εκτός από ένα που ήταν ήδη εκτελωνισμένο στην Ολλαδία, έχουν περάσει τελωνείο, να σας αναφέρω την εμπειρία μου από την DHL, για να έχετε μιά ιδέα του τι παίζει με τα κούριερ.

Παραγέλνω το μηχάνημα στην Κίνα. Το στέλνουν και πλέον βρίσκεται στις αποθήκες της DHL στο Χονγκ Κονγκ. Με παίρνουν τηλέφωνο από την εδώ εταιρεία και μου ζητούν κάτι που να αναφέρει σαφώς τι είναι μέσα στο δέμα και την τιμή αγοράς του (π.χ. από το paypal), ακόμα μου ζητούν το ΑΦΜ και την ΔΟΥ μου.  Κόστος εκτελωνισμού 55EUR έξοδα και 60EUR τελωνείο, για δέμα αξίας 300EUR και βάρους 15 κιλών.
Ενα μήνα μετά η ίδια διαδικασία δέμα κόστους 100ε και βάρους 2,5 κιλών. Μου τηλεφωνούν απο την DHL και μου λένε "θέλετε να αναλάβετε ο ίδιος τον εκτελωνισμό;"  Οχι, τους απαντώ, θα το κάνετε εσείς. Μου απαντά η κυρία "θα κοστίσει 100EUR + το τελωνείο"  Γιατί καλή μου κυρία θα κοστίσει 100EUR; πριν ένα μήνα δέμα με πενταπλάσιο βάρος και τριπλάσια αξία κόστισε τα μισά. Ξέρετε , μου απαντά, τότε σας είχαμε κάνει έκπτωση. Πολύ ωραία, της λέω, θα μιλήσω με τον πωλητή για να επιστραφεί το δέμα. "Περιμένετε μισό λεπτό, μου απαντά, να δω τι μπορούμε να κάνουμε;" Πράγματι σε λίγο μου απαντά, οτι η διαδικασία θα κοστίσει 35EUR (από 100)+ τελωνείο. Και αυτή την τιμη, λέει, θα την έχω για μία ακόμα εισαγωγή. Πιάστο αυγό και κούρευτο δηλαδή... ζητάνε οτι θέλουν και όπου τους κάτσει; Πιθανόν. Παρόμοια περίπτωση και με απόστολή από Σιγκαπούρη με Speedex. Αυτοί καθυστέρησαν 10 μέρες τον εκτελωνισμό και χρεώθηκα με φύλακτρα 6,5EUR την ημέρα.

Γκρινιάξτε λοιπόν, όσο θέλετε για τα ΕΛΤΑ... και θα έχετε και δίκο... Απλά να ξέρετε οτι μάλλον είναι μονόδρομος η επιλογή τους. Ισως όταν μπουν και άλλα ταχυδρομεία στην αγορά να φτιάξουν τα πράγματα. Εγώ από την μεριά μου θα παρακαλούσα αν είναι να μπει και άλλος παίκτης, αυτός να είναι τα Ολλανδικά Ταχυδρομεία (ΤΝΤ) τα οποία θεωρώ μακράν τα καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 08, 2017, 12:15:24 μμ »
εν αναμονή 2 δεμάτων από Ιαπωνία που λογικά θα έρθουν εντός των ημερών πιστεύω ότι αυτό με  τα τέλη εκτελωνισμού είναι πραγματική κλοπή. Αφού ο τελωνειακός  παίρνει  ήδη μισθό για να κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά γιατί πρέπει να πληρωθεί επιπλέον  15 ευρώ ανά δέμα που εκτελωνίζει ; Να μου πεις στην Ελλάδα είμαστε το κράτος μπορεί να θεσμοθετεί όποτε θέλει την κλοπή του πολίτη. ʼλλωστε τόσα χρόνια οι εταιρίες courier (τουλάχιστον κάποιες ) έχουν αφεθεί ελεύθερες να χρεώνουν ότι θέλουν για αμοιβή των δικών τους εκτελωνιστών τους ατυχείς πελάτες τους που παραγγέλουν μέσω αυτών των εταιριών από χώρες εκτός ΕΕ.
 Από την άλλη τόσα χρόνια κακώς τα τελωνεία αφήναν την πλειοψηφία των δεμάτων προέλευσης εκτός ΕΕ να περνούν χωρίς να χρεώνονται (τουλάχιστον) το ΦΠΑ, άσχετα αν αυτό ευνοούσε την τσέπη μας ως καταναλωτές αποτελούσε απώλεια εσόδων για το κράτος. Όμως τώρα περνάμε στο άλλο άκρο, να δούμε πόσο και αν θα εφαρμοστεί τελικά. Πχ. τα 3 ευρώ που έχω ακούσει ότι ίσχυαν παλιότερα ανά δέμα σε μένα δεν έτυχε ποτέ να τα πληρώσω.

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 08, 2017, 12:27:59 μμ »
Κάτι ακόμα... μην μπερδεύουμε τους τελωνειακούς, που έχουν μισθό, με τους εκτελωνιστές, που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και πληρώνονται με το κομάτι. Στην περίπτωση μας τα λεφτά πάνε στους εκτελωνιστές.
Για όποιον θέλει να αποφύγει τα έξοδα αυτά ή λύση είναι να ζητήσει αποστολή με κούριερ και μετά όταν τον ειδοποιήσουν να κάνει μόνος του τον εκτελωνισμό. Αυτο απαιτεί από τρεις ώρες, έως τρεις μέρες, ανάλογα με το εμπόρευμα.  Το έχω κάνει δύο φορές και ορκίστηκα να μην το ξανακάνω.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 08, 2017, 01:19:05 μμ »
Κάτι ακόμα... μην μπερδεύουμε τους τελωνειακούς, που έχουν μισθό, με τους εκτελωνιστές, που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και πληρώνονται με το κομάτι. Στην περίπτωση μας τα λεφτά πάνε στους εκτελωνιστές.
Για όποιον θέλει να αποφύγει τα έξοδα αυτά ή λύση είναι να ζητήσει αποστολή με κούριερ και μετά όταν τον ειδοποιήσουν να κάνει μόνος του τον εκτελωνισμό. Αυτο απαιτεί από τρεις ώρες, έως τρεις μέρες, ανάλογα με το εμπόρευμα.  Το έχω κάνει δύο φορές και ορκίστηκα να μην το ξανακάνω.

οι εκτελωνιστές ισχύουν και στην περίπτωση των ΕΛΤΑ ; είχα την εντύπωση ότι ως εταιρία του Δημόσιου την δουλειά την κάνουν οι τελωνειακοί. Και αν όχι τότε γιατί τώρα ξαφνικά αποφάσισαν να χρεώσουν 15 ευρώ ανά δέμα; δηλαδή μέχρι τώρα (οι εκτελωνιστές των ΕΛΤΑ) δούλευαν αφιλοκερδώς ;

για τις κούριερ το ξέρω ότι οι εκτελωνιστές τους πληρώνονται με το δέμα και όχι με μισθό, το πρόβλημα όπως φαίνεται και στη δική σου περίπτωση είναι ότι  χρεώνουν ότι θέλουν κατά περίπτωση. Για κάποιον που παραγγέλνει μέσω κούριερ δεν είναι σαφές εξ αρχής τι θα πληρώσςι τελικά.

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 08, 2017, 01:40:39 μμ »
  οι εκτελωνιστές ισχύουν και στην περίπτωση των ΕΛΤΑ ; είχα την εντύπωση ότι ως εταιρία του Δημόσιου την δουλειά την κάνουν οι τελωνειακοί. Και αν όχι τότε γιατί τώρα ξαφνικά αποφάσισαν να χρεώσουν 15 ευρώ ανά δέμα; δηλαδή μέχρι τώρα (οι εκτελωνιστές των ΕΛΤΑ) δούλευαν αφιλοκερδώς ;

Μην μπλέκεσαι Βασίλη... οι τελωνιακοί είχαν/έχουν/θα έχουν τελείως άλλη δουλειά. Οι εκτελωνιστές είναι το θέμα μας και δεν νομίζω οτι τα ΕΛΤΑ είχαν ποτέ (κακώς) υπηρεσία εκτελωνισμού.  Η νομοθεσία σε αυτό το θέμα ήταν από πάντα σαφής... ότι έρχεται από το εξωτερικό περνάει τελωνείο... μετά έγινε η ΕΕ και πλέον έπρεπε να περνούσαν τελωνείο, όλα τα δέματα από χώρες εκτός ΕΕ.  Δεν χρέωναν τίποτα τα ΕΛΤΑ μέχρι τώρα γιατί πλην κάποιων δεμάτων κατ' επιλογήν, όλα τα άλλα περνούσαν ως ελεύθερα δασμών.
Δυστυχώς όμως τώρα σαν μιά καθ'όλα περήφανη χώρα μέλος του ευρώ (δική μας επιλογή) είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τους κανόνες που μας επιβάλλονται.
Τώρα από εκεί και πέρα... είναι το 15αρι πολύ; είναι λίγο; Σύμφωνα με τα δικά μου μέτρα είναι πολύ... σύμφωνα με τα μέτρα κάποιου άλλου που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων, είναι λίγο, καθώς όπως ξέρουμε όλοι τα ιδιωτικά χεώνουν ότι τους καπνίσει.
Πέραν τούτου, εγώ ήδη έχω λάβει τρία  δέματα από Κίνα αξίας 20, 18 και 21EUR  χωρίς να πληρώσω σέντσι... το ένα μάλιστα είχε εμφανή τα σημάδια του ανοίγματος για έλεγχο.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 08, 2017, 02:21:46 μμ »
Μην μπλέκεσαι Βασίλη... οι τελωνιακοί είχαν/έχουν/θα έχουν τελείως άλλη δουλειά. Οι εκτελωνιστές είναι το θέμα μας και δεν νομίζω οτι τα ΕΛΤΑ είχαν ποτέ (κακώς) υπηρεσία εκτελωνισμού.  Η νομοθεσία σε αυτό το θέμα ήταν από πάντα σαφής... ότι έρχεται από το εξωτερικό περνάει τελωνείο... μετά έγινε η ΕΕ και πλέον έπρεπε να περνούσαν τελωνείο, όλα τα δέματα από χώρες εκτός ΕΕ.  Δεν χρέωναν τίποτα τα ΕΛΤΑ μέχρι τώρα γιατί πλην κάποιων δεμάτων κατ' επιλογήν, όλα τα άλλα περνούσαν ως ελεύθερα δασμών.
Δυστυχώς όμως τώρα σαν μιά καθ'όλα περήφανη χώρα μέλος του ευρώ (δική μας επιλογή) είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τους κανόνες που μας επιβάλλονται.
Πέραν τούτου, εγώ ήδη έχω λάβει τρία  δέματα από Κίνα αξίας 20, 18 και 21EUR  χωρίς να πληρώσω σέντσι... το ένα μάλιστα είχε εμφανή τα σημάδια του ανοίγματος για έλεγχο.

ΟΚ δεκτά όλα αυτά. Τα 15 ευρώ λοιπόν είναι κάποια ευρωπαϊκή νομοθεσία που μέχρι τώρα δεν εφαρμόζαμε ; μέχρι τώρα οι εκτελωνιστές των δεμάτων των ΕΛΤΑ πως πληρώνονταν ; Δεν είχαν συμφέρον να διεκδικήσουν αυτή την αμοιβή αν η ευρωπαϊκή νομοθεσία ισχύει από χρόνια ;

Από όσο ήξερα όλα τα δέματα ανεξαρτήτως δασμολογητέου ή όχι περιεχομένου έπρεπε να πληρώνουν το ΦΠΑ αλλά στην πράξη αυτό σπανίως γινόταν προς όφελος της τσέπης μας.  Επίσης ελεύθερα δασμών (αλλά όχι και ΦΠΑ) είναι έτσι κι' αλλιώς τα συναρμολογούμενα από πλαστική ύλη και επίσης οτιδήποτε άλλο με κόστος  κάτω από ένα όριο

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 08, 2017, 02:24:20 μμ »
Την υπόθεση με τις ΥΚΩ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, την έχετε πάρει χαμπάρι??
Ακριβώς αντίστοιχη υπόθεση είναι και αυτό με τα ΕΛΤΑ.
Μνημονιακή υποχρέωσις...
Και τα σκυλιά δεμένα...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 08, 2017, 02:36:46 μμ »
Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι τα 15 ευρώ ή οι δασμοί.

Το πρόβλημα είναι ότι ο υπολογισμός της αξίας του δέματος περιλαμβάνει αυθαίρετα και τα έξοδα μεταφοράς και τα ασφάλιστρα. Δηλαδή σου λένε ότι θα πληρώσεις ΦΠΑ σε μια τιμή που είναι το άθροισμα της αξίας, των μεταφορικών και των ασφάλιστρων. Με τα δυο τελευταία να υπολογίζονται αυθαίρετα.

Αποσυνδεδεμένος amyntas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Κοζάνη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 08, 2017, 03:08:28 μμ »
Μία ερώτηση για να καταλάβω ρε παιδιά. Μετά από ποιο ποσό χρεώνουν το πακέτο με επιπλέον ΦΠΑ? Εάν έχει 3 κιτ μέσα χρεώνουν 3χ15 ευρώ ή μόνο 15? Εάν ενημερώσεις την εταιρεία το ποσό που θες (declare) δεν την γλυτώνεις?Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 08, 2017, 03:16:16 μμ »
Δυστυχώς κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Δεδομένου ότι πλέον αγοράζει και η ''κουτσή Μαρία'' από Κίνα το οτιδήποτε, (ειδικά τα ηλεκτρονικά είδη που τα βρίσκεις από πολύ εώς πάρα πολύ φθηνότερα σε σχέση με την ΕΕ) ήταν λογικό να μυριστούν το επόμενο ''χαράτσι'' για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους. Θες αγορά από Εκτός ΕΕ χώρα? -Πλήρωσε ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμού και την επόμενη φορά σκέψου να αγοράσεις από ΕΕ που θα μείνουν εδώ τα χρήματα και θα σου έρθει πάνω κάτω στο ίδιο ποσό...
Κοινώς σου επιβάλλουν με τον τρόπο τους να αγοράζεις από ΕΕ.
Τώρα κάποια προϊόντα που είναι μονόδρομος η Κίνα-ΗΠΑ-Ιαπωνία κτλ, εκεί δυστυχώς υπάρχει θέμα...

Πάντως πριν μία εβδομάδα παρέλαβα από Hong Kong τρία κιτ ως ''δώρο'' με αναγραφόμενη αξία 9 δολάρια ( :lol: ), το σχετικά ογκώδες κουτί ήρθε αψεγάδιαστο χωρίς ίχνος παραβίασης και χωρίς να πληρώσω τίποτα παραπάνω. Ίσως να ήταν στα τελευταία δέματα που γλύτωσαν πριν την νέα πολιτική εκτελωνισμού...εκτός αν είδαν την χαμηλή αξία, ότι είναι δώρο και οτι αναγραφόταν ότι περιείχε πλαστικά μοντέλα στο αυτοκόλλητο και το πέρασαν έτσι...

Νώντας

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 08, 2017, 03:19:14 μμ »
Μία ερώτηση για να καταλάβω ρε παιδιά. Μετά από ποιο ποσό χρεώνουν το πακέτο με επιπλέον ΦΠΑ? Εάν έχει 3 κιτ μέσα χρεώνουν 3χ15 ευρώ ή μόνο 15? Εάν ενημερώσεις την εταιρεία το ποσό που θες (declare) δεν την γλυτώνεις?Ευχαριστώ
Διάβασε αν θες το λινκ που έβαλα στο πρώτο ποστ.

15 ευρώ δίνεις για τον εκτελωνισμό του δέματος. Όχι για το περιεχόμενο.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 08, 2017, 03:26:38 μμ »
Δυστυχώς κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Δεδομένου ότι πλέον αγοράζει και η ''κουτσή Μαρία'' από Κίνα το οτιδήποτε, (ειδικά τα ηλεκτρονικά είδη που τα βρίσκεις από πολύ εώς πάρα πολύ φθηνότερα σε σχέση με την ΕΕ) ήταν λογικό να μυριστούν το επόμενο ''χαράτσι'' για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους. Θες αγορά από Εκτός ΕΕ χώρα? -Πλήρωσε ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμού και την επόμενη φορά σκέψου να αγοράσεις από ΕΕ που θα μείνουν εδώ τα χρήματα και θα σου έρθει πάνω κάτω στο ίδιο ποσό...
Κοινώς σου επιβάλλουν με τον τρόπο τους να αγοράζεις από ΕΕ.
Τώρα κάποια προϊόντα που είναι μονόδρομος η Κίνα-ΗΠΑ-Ιαπωνία κτλ, εκεί δυστυχώς υπάρχει θέμα...

Πάντως πριν μία εβδομάδα παρέλαβα από Hong Kong τρία κιτ ως ''δώρο'' με αναγραφόμενη αξία 9 δολάρια ( :lol: ), το σχετικά ογκώδες κουτί ήρθε αψεγάδιαστο χωρίς ίχνος παραβίασης και χωρίς να πληρώσω τίποτα παραπάνω. Ίσως να ήταν στα τελευταία δέματα που γλύτωσαν πριν την νέα πολιτική εκτελωνισμού...εκτός αν είδαν την χαμηλή αξία, ότι είναι δώρο και οτι αναγραφόταν ότι περιείχε πλαστικά μοντέλα στο αυτοκόλλητο και το πέρασαν έτσι...

Λαμόγιοοοο.... ::glossa:: ::glossa::

Επειδή είναι ακόμα αρχή, σε συζήτηση χθες στο ταχυδρομείο κατάλαβα τα εξής:

Σίγουρα θα περάσει τελωνείο αν είναι air parcel, δηλαδή μεταφορά αεροπορικώς. Η εφαρμογή ξεκίνησε από αρχές Ιουλίου, ό,τι είχε φτάσει στους σταθμούς υποδοχής πριν από αρχές Ιουλίου δεν πέρασε υποχρεωτικά. Λόγω έλλειψης προσωπικού έχει μαζευτεί μεγάλος αριθμός δεμάτων και υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και τέλος, αν είναι low priority surface mail ίσως την γλυτώσετε. Επίσης χαμηλής αξίας μικρά σε μέγεθος δέματα μπορεί να περάσουν χωρίς έλεγχο-τελωνείο λόγω αξίας, μεγέθους και φόρτου εργασίας των υπαλλήλων.

Σε ερώτηση για τα gift κλπ εξαρτάται από τον υπάλληλο που θα χειριστεί το δέμα και την χώρα προέλευσης. Επίσης ό,τι είναι από Αμερική περνάει πάντα τελωνείο, λόγω των διαδικασιών των Αμερικάνων.

ʼλλη μια περίπτωση είναι το ταχυδρομείο-μεταφορική του αποστολέα να έχει κολλήσει πράσινο αυτοκόλλητο ότι δεν έχει δασμούς το δέμα και να περάσει έτσι, αλλά αυτό απαιτεί καλή θέληση του αποστολέα και προσυνεννόηση.

Και το ξαναλέω, το πρόβλημα δεν είναι οι δασμοί και τα τέλη εκτελωνισμού, είναι η αυθαίρετη κοστολόγηση.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 08, 2017, 03:42:14 μμ »
Spoiler (hover to show)
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 08, 2017, 07:42:34 μμ »
Δεν υπήρχε τέτοια νομοθεσία παιδιά. Πλήρωνες - υποτίθεται - τέλος
εκτελωνισμού για δέματα αξίας πάνω από 40 Ευρώ ( εννοείται μέσα
και τα ταχυδρομικά ). ΦΠΑ δεν έβαζαν ενώ θα μπορούσαν. Τα 3ευρα
ήταν αυθαίρετο τέλος γι αυτό και δεν συνεχίστηκε. Από USA περνούσαν
και περνάνε από αυστηρό τελωνειακό έλεγχο γι αυτό κι εδώ πέρναγαν
αέρα, No charge δηλ. Επομένως όσοι Κινέζοι μεταχειρίζονται Ευρωπαικές
ταχυδρομικές υπηρεσίες ( χρονοβόρα διαδικασία ) θα περνάνε αέρα.
Δεν πιστεύω να ευδοκιμήσει με τόσο όγκο εισαγωγής. Μόνο όπου τους
κάτσει και όποιος είναι ο τυχερός.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 10, 2017, 05:45:39 μμ »
Ρε παιδιά, να πω κάτι που μου ήρθε στο ιντριγκαδόρικο μυαλό μου;
Μήπως - λέω μήπως , καθώς απλά υποθέτω μέχρι να βρω αποδείξεις -
οι επαγγελματίες του χώρου πίεσαν προς αυτή την κατεύθυνση, λόγω
"διαφυγής κερδών"; Πολύ με παραξενεύει η αυθαίρετη εκτίμηση της
αξίας χωρίς να γνωρίζουν τι χρεώνουν.
Πάντως αν έχει παίξει κάτι τέτοιο, θα χάσουν κι αυτούς που μείναμε-έμειναν.
Γιατί ναι μεν κατεβαίνω κέντρο να πάρω ότι χρειαστώ αλλά η θεματολογία
που πραγματεύομαι απαιτεί και άλλα που δεν εισάγονται λόγω χαμηλής
ζήτησης. Εάν όμως προσπαθούν να με πατρονάρουν θα χάσουν και αυτά
τα λίγα.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 10, 2017, 05:48:07 μμ »
Δέμα αξίας 45ευρώ φεύγει από Κίνα στις 27-07-2017.
Φτάνει στο Ελ. Βελ στις 05-08-2017.
Και από εκείνη την ημέρα βρίσκεται εκεί...
Αλλά ξέχασα: καλοκαίρι, άδειες, χαλαρότητα...
Αθάνατο δημόσιο...
Μόνο να χρεώνουν ξέρουν...
 :evil: :evil: :evil:

Tags: