Αποστολέας Θέμα: Έφιππος Κυνηγός (Chasseur a cheval)  (Αναγνώστηκε 1353 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
Έφιππος Κυνηγός (Chasseur a cheval)
« στις: Ιουνίου 28, 2017, 12:05:36 μμ »
Εδώ και λίγο καιρό ασχολούμαι με την Ναπολεόντεια περίοδο. Έχει όμορφες στολές που απαιτούν ένα λεπτομερές αλλά διακριτικό βάψιμο για την ανάδειξη της ιδιαίτερης ομορφιάς τους.  Έτσι λοιπόν αποφάσισα να βάψω ένα εντυπωσιακό μπούστο,  που σκάλισε ο Carl Reid  και κυκλοφορεί από την Mitches Military Models. Για όποιον ενδιαφέρεται, το λινκ είναι : http://mitchesmilitarymodels.co.uk/?product=bfcc-chasseur-a-cheval. Απεικονίζει με δραματικό τρόπο έναν Κυνηγό του επίλεκτου ελαφρού ιππικού του Ναπολέοντα. Είναι βαμμένος με λάδια, σε υπόστρωμα σμάλτου.
Κάθε σχόλιο και κριτική, ευπρόσδεκτα. ::salut::

** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Έφιππος Κυνηγός (Chasseur a cheval)
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 29, 2017, 12:03:59 μμ »
Tο πρόσωπο τα σπάει, όπως και η υπόλοιπη φιγούρα!!!! Δύο παρατηρήσεις: Είναι αξιωματικός των Chasseurs a Cheval de la Garde Imperial (ίσως για να διορθώσεις τον τίτλο - αν θες) και η δεύτερη αφορά στα "κίτρινα": εφόσον είναι αξιωματικός, θα έπρεπε να είναι πιο "μεταλιζέ" (πιθανόν βέβαια, σε αυτό να φταίνε και οι φωτογραφίες) ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
Δημήτρη σ'ευχαριστώ για τον σχολιασμό, τις παρατηρήσεις και τις πληροφορίες, που είναι χρήσιμες πάντοτε ! Όπως μπορείς να διαπιστώσεις, τις αξιοποίησα ήδη, διορθώνοντας τον τίτλο της ανάρτησης.

Αναφορικά με τα κίτρινα, πάντοτε έχω έναν ενδοιασμό κατά πόσον είναι μεταλλιζέ οι χρυσοκλωστές των σειρητίων, των κορδονιών κλπ. Νομίζω πως οι μοντελιστές υπερβάλουν όταν κάνουν τις λεπτομέρειες αυτές, χρυσές. Οπότε, προσθέτων λίγο χρυσό λάδι στις μίξεις των κίτρινων. Για τα κουμπιά χρησιμοποίησα καθαρό χρυσό και μελάνι τυπογραφίας. Ψάχνοντας λοιπόν φωτογραφίες στο ίντερνετ και όχι σχέδια ή απεικονίσεις, βρήκα αυτές που επισυνάπτω, στις οποίες η μεταλλιζέ απόχρωση είναι ανεπαίσθητη... Σ'ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου και θα φροντίσω στις επόμενες αντίστοιχες περιπτώσεις να ενισχύσω με περισσότερο χρυσό τα κίτρινα των σειρητίων.

** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
Απ: Έφιππος Κυνηγός (Chasseur a cheval)
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 02, 2017, 10:23:17 μμ »
Ωραία δουλειά σε αυτό το εντυπωσιακό μπούστο της ΜΜΜ!!!  ::thumbleft::

Να δω πότε θα βάψω κι εγώ το δικό μου... :oops:

Tags: