Αποστολέας Θέμα: Καταλληλο κιτ για Ελληνικο Spitifire Mk.Vc  (Αναγνώστηκε 1828 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος makedon

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Καταλληλο κιτ για Ελληνικο Spitifire Mk.Vc
« στις: Ιουνίου 25, 2017, 10:54:23 μμ »
Εχω δει τα αναλογα θεματα που ρωτανε για τα ποια ειναι τα πιο καταλληλα κιτ, αλλα μιας και ειναι σχετικα  παλια και επισης προτεινουν μετατροπη απο Vb σε Vc  θα ηθελα να ρωτησω τους ειδικους αεροπλαναδες  :D εάν έχει βγει πρόσφατα κάποιο κίτ στην 1/48 που και δεν θελει εξωτικες φτερουγες ρητινης η κοψιμο ραψιμο απο 2 κιτ, και ειναι λογικο στην λεπτομερεια-συναρμολογηση.
Εχω υποψιν τα κλασσικα ταμιγια/χασεγκαβα Vb, ξέρω οτι υπάρχει ενα Revell Vc αλλα θελω τα φωτα σας τι κιτ να επιλέξω ωστε να το συναρμολογησω απο το κουτι με κανα εξτρα σετ photo etched.
Ερωτευτηκα αυτό  http://spitfiresite.com/2010/08/hellenic-spitfire.html  , το οποιο εχει γινει απο καποιον στο φόρουμ αλλα δεν θα ηθελα να ακολουθησω τον δρομο των πτερων ρητινης κλπ.. 
Ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος
  • modelclub.gr
Απ: Καταλληλο κιτ για ελληνικο spitifire Mk.Vc
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 25, 2017, 11:38:42 μμ »
Καλησπέρα,

η Special Hobby βγάζει την έκδοση Vc.

http://www.cmkkits.com/en/aircraft/supermarine-spitfire-mk-vc-malta-defenders/

Αποσυνδεδεμένος makedon

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 26, 2017, 12:01:03 πμ »
Ηλια νομιζω οτι της Revel ειναι το ιδιο με αυτο που προτεινεις, σε αλλο κουτι. Δεν ειμαι ειδικος βεβαια σε αεροπλανα Β ΠΠ και δη της ΠΑ οποτε..

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 26, 2017, 12:23:17 πμ »
To ιδιο κιτ με μικροδιαφορές έχει κατά καιρούς κυκλοφορήσει σαν Special hobby, Eduard, Italeri, Revell.
Όποιο βρεις σε πιο συμφέρουσα τιμή το παίρνεις  :wink:

Αποσυνδεδεμένος makedon

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 26, 2017, 12:27:03 πμ »
Α ωραια.. Οποτε φανταζομαι και οτι βελτιωτικο κανει για special hobby κανει και για ρεβελ κλπ?

Αποσυνδεδεμένος Aviator

• Δημήτρης
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 26, 2017, 12:33:19 πμ »
Όπως τα λέει παραπάνω ο θείος Νώντας είναι. Πάντως σημειωτέον, η έκδοση της Eduard (αν την βρεις διότι πρόκειται περί αρκετά παλίας κυκλοφορίας), περιλαμβάνει φωτοχαραγμένα, μάσκες και ρητίνες για εξατμίσεις. Κατά τα άλλα όπως τα λες, τα φωτοχαραγμένα της Eduard για special hobby, κάνουν και για της revell.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν πρόκειται για πολύ εύκολη κατασκευή. Το πάλεψα κι εγώ προ ολίγων μηνών και ξέρω.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,32330.msg644147.html#msg644147

Μέτρον άριστον

Αποσυνδεδεμένος makedon

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 26, 2017, 12:47:16 μμ »
Ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις σας και την βοηθειά σας. Ως πιοσχετικός με τα άρματα μου έκανε εντύπωση που τα Vc ειναι τόσο δυσεύρετα. Τελικα επέλεξα το κιτ της Revel , που δεν εχει μέσα τα photoetched με τις ζώνες που έχει η Italeri/Special Hobby αλλά το συνδίασα με την καρτέλα  Eduard FE426 Spitfire Mk.Vc που έχει περισσότερα photο-etched κομματια για το κοκπιτ.Ελπίζω να μην με παιδέψει πολύ στην συναρμολόγηση.
Aviator πολύ όμορφο το δικό σου.  Ποιο χρώμα νομίζετε ότι θα ταιρίαξει καλύτερα για αεροσκάφος άβαφο/γυμνό αλουμίνιο? Κάτι της Alclad ή κατι πιο προσβάσιμο σε tamiya , Mig κλπ?

Υ.Γ ασχετο μεν αλλα σχετικο με τη λειτουργια του φορουμ. Αυτη η συνεχης ανάγκη να πρεπει να γινεται επαληθευση των αναρτήσεων μέσω εισαγωγής τυχαίας αλληλουχίας γραμμάτων μπορεί να απενεργοποιηθεί η θα μου σπάει τα νεύρα και την όρεξη να συνεισφέρω?

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 26, 2017, 04:22:33 μμ »
....

Υ.Γ ασχετο μεν αλλα σχετικο με τη λειτουργια του φορουμ. Αυτη η συνεχης ανάγκη να πρεπει να γινεται επαληθευση των αναρτήσεων μέσω εισαγωγής τυχαίας αλληλουχίας γραμμάτων μπορεί να απενεργοποιηθεί η θα μου σπάει τα νεύρα και την όρεξη να συνεισφέρω?

@makedon

καλησπέρα και καλώς ήρθες στο MC. Καταλαβαίνω την όχληση που προκαλεί η διαδικασία επαλήθευσης. Δυστυχώς ειναι μια δικλείδα ασφάλειας για spam boots.

Το ευτύχημα ειναι οτι περιορίζεται για τα πρώτα 25 ποστ.   ::salut::

::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος makedon

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 26, 2017, 05:25:16 μμ »
@makedon

καλησπέρα και καλώς ήρθες στο MC. Καταλαβαίνω την όχληση που προκαλεί η διαδικασία επαλήθευσης. Δυστυχώς ειναι μια δικλείδα ασφάλειας για spam boots.

Το ευτύχημα ειναι οτι περιορίζεται για τα πρώτα 25 ποστ.   ::salut::

::keep_mod::

Κατι τετοιο και εγώ φαντάστηκα. Είναι τα άτιμα και δυσαναγνωστα.. Τώρα που σας βρήκα θα βρίσκομαι στην συντροφιά σας

Tags: