Αποστολέας Θέμα: Αερογράφος Ηerpa  (Αναγνώστηκε 2002 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος brickcar

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης
  • car,trucks,militrary vehicles
Αερογράφος Ηerpa
« στις: Απριλίου 11, 2017, 07:19:18 μμ »
Φίλοι μοντελιστές,έψαξα στο forum και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο γι'αυτό γράφω αυτό το θέμα.Είμαι αρχάριος μοντελιστής και επιθυμώ να προχωρήσω στην αγορά αερογράφου (κυρίως για μεγάλες επιφάνειες όπως αμαξώματα) και επειδή είναι ο αρχικός δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα κάτι που έχω στο νου μου για τον επόμενο.Aπλά επειδή καθόμουν αρκετές ώρες και διάβαζα τις χετικές συζητήσεις στο forum απέκλεισα την αγορά κινέζικου,έτσι είδα σε καλή τιμή στο e-kalfakis τον αερογράφο της herpa

http://www.e-kalfakis.gr/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CE%B9-herpa-airbrush-plug-spray-p-11031.html.Απ'όσο έψαξα στο διαδίκτυο η herpahttp://www.herpa.de/herpa_cms/(S(hsrvqmkiy1vu5nhpqvhf2bax))/Default.aspx?lang=en-GB&rbid=462&art=0&pg=1&print=0

είναι μια γερμανική εταιρία που κατασκευάζει μοντέλα σε μικρή κλίμακα και στο σαιτ της έγραφε για τον αερογράφο οπότε δεν είναι κινέζικος.Ρωτώ εάν έχει κανείς εμπειρία απ'τον συγκεκριμένο αερογράφο,τον προτείνει?
Αν όχι σκέφτομαι για werther v2038 ή badger 350 ή 200 που κυμαίνονται κοντά στα 100 και λίγο πιο πάνω δεν έχω πρόβλημα.Ξέρετε γι'αυτούς τους αερογράφους,τι λέτε?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη εάν έγινα κουραστικός

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Αερογράφος Ηerpa
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 11, 2017, 11:20:58 μμ »
Από τον Herpa..., μακριά.
Οι Badger γενικότερα είναι καλοί αερογράφοι.
Αλλά ταπεινή μου άποψη, άν θές αερογράφο απροβλημάτιστο για μια ζωή (αν δεν του προξενήσεις εσύ ζημιά) πήγαινε σε Iwata.
Ειδικά για αμαξώματα (βαριά/γυαλιστερά/μεταλλικά χρώματα) που τον θέλεις αυτός ο αναρόφησης είναι ότι πρέπει, γύρω στα λεφτά που τον θέλεις. Τον έχω σκίσει 7 χρόνια τώρα και είμαι 1000% ευχαριστημένος με την επιλογή μου :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 12, 2017, 08:15:21 πμ »
υπάρχουν κι άλλοι αερογράφοι στην Ελληνική αγορά που είναι στα λεφτά του Herpa ,
δίνουν πολλές επιλογές (κεφαλές & βελόνες) όπως αυτός (όχι με την ίδια ευκολία/απλότητα) για πολλές χρήσεις/χρώματα
και έχουν καλή ποιότητα κατασκευής, πολύ καλές επιδόσεις (για τα λεφτά τους πάντα)
κι ας μην είναι Ιαπωνικής προέλευσης.
αν μπορείς , κάνε μια βόλτα στα καταστήματα της Ιπποκράτους και θα μπορέσεις να τους δεις και γιατι οχι να τους δοκιμάσεις
(και τους Iwata)
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος brickcar

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 12, 2017, 03:03:19 μμ »
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες απαντήσεις σας!Τελικά αποφάσισα να αγοράσω τον iwata που μου πρότεινες blitz-x γιατί όπως είπες και έψαξα μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλω,είναι οικονομικός και αξιόπιστος όπως κρίνεται και απ'την εμπειρία σου και την φίρμα του.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 13, 2017, 12:56:50 πμ »
Eχω 2 iwata (eclipse & hpc+) και εναν σκυλο μαυρο ''vario'' της Revell, ο οποιος ειναι rebranded ο Vega της thayer & chandler (η οποια εχει εξαγορασει προ πολλου η Badger και εχουν παρα πολλα κοινα).
Πριν 2 χρονια θα σου ελεγα να αγορασεις με κλειστα ματια iwata και απο αποψη ποιοτητας και απο αποψη τιμης η οποια σε σχεση με τους εξαιρετικα ακριβους στην Ελλαδα Badger ηταν best buy χωρις συζητηση. Πλεον οι τιμες των iwata εχουν ανεβει απο αρκετα εως εκτοξευτει στο διαστημα. Πχ ο hpc+ εχει παρει ενα 100ρικο πανω. Η ποιοτητα της iwata ειναι δεδομενη. Απλα μεγαλωσε η αποσταση απο τους υπερτιμημενους κινεζικους. Πραγματικα επρεπε να εχεις παρα πολυ στενο budget για να δωσεις 60+ ευρω για κινεζια house brand, ενω με 30 ακομα ευρω επαιρνες Iwata Revolution.

Αν εισαι οκ με την τιμη, το εργαλειο ειναι σωστο και αξιοπιστο. Θεωρω οτι ο eclipse ειναι καλυτερη all arount επιλογη, αλλα και ο revolution ειναι πολυ ενταξει. Προσωπικα θα προτιμουσα με το κυπελο επανω λογω ευκολοτερου καθαρισματος. Ο Vario ειναι αναρροφησης αλλα εχω χρησιμοποιησει το μπουκαλακι μονο μια φορα, ολες τις υπολοιπες βολευομαι με το side cup των 30 ml.

Προσεξα παντως τωρα τελευταια μια πολυ τιμια προταση. Τον αερογραφο της Ultimate. http://www.hobbycolours.com/product_info.php?products_id=15192
Oυσιαστικα προκειται για μοντελο της thayer & chandler (νομιζω ο Omni ειναι) το οποιο κατασκευαζει η badger (εχουν απο οτι καταλαβα γενικοτερη συνεργασια γιατι η ultimate πουλα στην ευρωπη και τα ασταρια τους). Στα 94 ευρω, ειναι πλεον μια πολυ καλη λυση για ενα πρωτο αερογραφο, ο οποιος θα παραμεινει στο οπλοστασιο ακομα κι αν αγορασεις πιο καλα εργαλεια. Επισης ειναι και ενα shortcut για οσους θελουν badger αλλα δεν ειναι διατεθημενοι να πληρωσουν περισσοτερο απο iwata.

ΥΓ. Δεν εχω καμια σχεση (επαγγελματικη, φιλικη κτλ) με το καταστημα (ουτε με κανενα αλλο), απλα μ' αρεσει να λεω αυτο που νομιζω σωστο και τιμιο.

Αποσυνδεδεμένος Μιχαλης Βλαχακης

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μαγούλα Αττικής
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 13, 2017, 06:10:23 πμ »
Συμφωνώ με τον IDOMENEAS 100%.
Είναι προσωπική εκτίμηση του καθενός απο εμάς η υπόθεση αερογράφος είναι δηλαδή πως σου κάθεται στο χέρι που λένε αν και εγώ είμαι της γνώμης οτι οι badger είναι τρομερά εργονομικοί αερογράφοι, όχι οτι οι IWATA υστερούν, έχοντας 10 αερογράφους για την δουλεια που τον θες προτείνω BADGER PATRIOT με 0,5 μπεκ σταγόνας (μπορείς να του βάλεις και 0.7 μπεκ σταγόνας)ή όπως είπε πιο πάνω ο IDOMENEAS τον ULTIMATE που είναι το πιο εξελιγμένο μοντέλο της BADGER (THAYER AND CHANDLER).
Προτίμησε ο αερογράφος να είναι βαρύτητας θα το εκτιμήσεις σε βάθος χρόνου.
Α και ένα καλό κομπρεσσέρ αέρα.

Αποσυνδεδεμένος brickcar

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 13, 2017, 11:46:59 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας!Θα εξετάσω και τα μοντέλα που μου προτείνατε για την αγορά.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 14, 2017, 04:16:55 πμ »
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες απαντήσεις σας!Τελικά αποφάσισα να αγοράσω τον iwata που μου πρότεινες blitz-x γιατί όπως είπες και έψαξα μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλω,είναι οικονομικός και αξιόπιστος όπως κρίνεται και απ'την εμπειρία σου και την φίρμα του.
Τον συγκεκριμένο, δε θα στον συνέστηνα αν δεν τον είχα δουλέψει και μάλιστα πολύ καιρό. Όσο για το θέμα της τροφοδοσίας σε χρώμα, σίγουρα οι βαρύτητας είναι πιο απλοί και εύκολοι στο καθάρισμα, αλλά για τα χρώματα που συνήθως χρησιμοποιούνται στα μοντέλα αυτοκινήτων (βαριά, μεταλλικά κλπ) η τροφοδοσία μέσω αναρρόφησης, είναι πολύ πιο χρήσιμη από την όποια ευκολία στη συντήρηση. Τέλος σχετικά με τη συγκεκριμένη μάρκα, θεωρώ πως, μαζί με τρείς-τέσσερεις ακόμα ιαπωνέζικες μάρκες, που εντελώς τυχαία κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο, αποτελούν την κορυφή από άποψη ποιότητας στους αερογράφους :wink:
Καλοδούλευτος και αν έχεις κάποια απορία, μή διστάσεις να ρωτήσεις :!:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος brickcar

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 15, 2017, 04:21:45 μμ »
Σ'ευχαριστώ!