Αποστολέας Θέμα: Κάνοντας το πρώτο βήμα στα ηλεκτρικά τρένα  (Αναγνώστηκε 9330 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
Απ: Κάνοντας το πρώτο βήμα στα ηλεκτρικά τρένα
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 03:41:49 μμ »
Καλό είναι να έχεις υπόψη το ότι τα μακριά βαγόνια θέλουν είτε οπτικά είτε και λειτουργικά και πιο ανοικτές στροφές. Οπότε η 1/100 σε ένα βαθμό σε "προστατεύει" από το να χρειάζεται πολύ μεγάλες ακτίνες στροφής.

Αποσυνδεδεμένος Tifonous

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νέα Σμύρνη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 04:13:36 μμ »
Συγνώμη που ξαναρωτάω για το ίδιο θέμα απλά θέλω να είμαι σίγουρος.

Βρήκα ένα τυχαίο σετ της Marklin που να έχει και φωτο τους τροχούς από κάτω:
http://www.ebay.com/itm/Marklin-H0-41893-Set-Express-Train-Passenger-Cars-of-FS-C-9-New-in-box/201781092689?_trksid=p2045573.c100033.m2042&_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20131017132637%26meid%3D93edee76ff0d4104acf3ee00f1915128%26pid%3D100033%26rk%3D7%26rkt%3D8%26sd%3D172397096517

Δεν έχει κάποια μεσαία ράγα από ότι βλέπω. ʼρα λογικά σκέπτομαι ότι κάνει για DC σύστημα. Ασχέτως ότι είναι Marklin. Σωστά;
Αν τώρα έβλεπα από κάτω κάτι στην μέση, τότε μόνο θα ήθελε άλλους τροχούς όπως είπε ο kdapab. Σωστά; Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 05:05:26 μμ »

Η μια πλευρά των τροχών με μόνωση(το πλαστικό στην ένωση άξονα-τροχού)

Η άλλη πλευρά των τροχών χωρίς μόνωση

Λογικά οι τροχοί marklin που δείχνεις δεν έχουν μόνωση. Δεν έχει κάποια σχέση με το κέντρο, η μόνωση βρίσκεται στις πλευρές των τροχών στην ένωσή τους με τον άξονα. Γιο το πάχος του άξονα δε γνωρίζω αλλά πιθανό να έχει μέσα κάποιο πυκνωτή;

Αποσυνδεδεμένος Tifonous

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 05:59:47 μμ »
Ωραίες κατατοπιστικές φωτογραφίες. Ευχαριστώ! Κατάλαβα αυτό που λες με τους τροχούς.

Χρειάζονται όμως όλα τα βαγόνια ρεύμα; Λογικά όχι.

ʼρα όσα βαγόνια δεν χρειάζονται ρεύμα, πάνε παντού χωρίς τροποποιήσεις. Σωστά;
Πχ αυτό:
http://www.ebay.com/itm/HO-ROCO-44471-SBB-CFF-FFS-1st-Class-Swiss-Long-Passenger-Coach-PG/311783147917

Λογικά τρέχει σε όλα τα συστήματα. Όπως κι αυτό:
http://www.ebay.com/itm/MARKLIN-HO-WAGON-MARCHANDISES-MOUSEL-BIERES-LUXEMBOURG-MADE-WESTERN-IN-GR-/311778222766

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 06:25:42 μμ »
Τα βαγόνια, αν δεν έχουν φωτισμούς δεν χρειάζονται ρεύμα, όμως  οι τροχοί του τρίγραμμου αν δεν αλλαχθούν, θα βραχυκυκλώνουν τις γραμμές του δίγραμμου αφού:

Στο τρίγραμμο οι τροχοί της marklin δεν έχουν μόνωση και λειτουργούν και οι δύο σαν ουδέτεροι, ο θετικός της πόλος είναι στο κέντρο με το πέδιλο της μηχανής να πατάει στις μπίλιες της υποτιθέμενης μεσαίας γραμμής.
Αντίθετα στο δίγραμμο ο δεξιός τροχός παίρνει το ρεύμα και το βγάζει από τον αριστερό, γι` αυτό και χρειάζεται η μόνωση, αλλιώς θα βραχυκύκλωνε. Ο ένας τροχός δηλαδή είναι ο θετικός κι ο άλλος ο αρνητικός. Θα βραχυκυκλώσει τη μηχανή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινηθεί.
Είναι σαν να ακουμπήσειςι ένα μέταλλο και στις 2 γραμμές...βραχυκυκλώνει!

Αποσυνδεδεμένος Tifonous

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 06:53:59 μμ »
Τώρα κατάλαβα!  :D

Για κάποιο λόγο, προσπερνούσα το ότι οι τροχοί είναι μεταλικοό!  ::eusa_wall::

::thanx::

Αποσυνδεδεμένος drizzt

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 08:59:29 μμ »
Κάτι σημερινό, που μου ήρθε στις ενημερώσεις μου για το σετάκι σου

ROCO HO z21start DCC starter Set 51285 review 2017 Digital

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Tifonous

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 22, 2017, 09:36:57 μμ »
Ο τύπος στο video όλα τα λεφτά. Λίγο δύσκολο να τον παρακολουθήσεις βέβαια και πλάτιαζε πολύ. Είπε κανά δυο ενδιαφέροντα πράγματα πάντως ενώ το βίντεο άξιζε γιατί έκανε ζουμ στην μηχανή. Ομολογώ ότι στο βίντεο φαίνεται πολύ πιο όμορφη από ότι στις φωτό. Εκεί έχει και την μεγαλύτερη πλάκα το βίντεο γτ ο τύπος αρχικά δεν φαίνεται να σκοπεύει να την κάνει επίδειξη... παρόλα αυτά το αποφασίζει γιατί κάπως του γυάλιζε.

Πιάνει λοιπόν την μηχανή, την κρατάει και αρχίζει τα ooo.. very good. Roco - no substitute. Ooo και τέτοια. Αφασία !

Εν τω μεταξύ, ενώ περιμένω την παραλαβή  (παρήγγειλα 17, τρέφω κάποιες ελπίδες μήπως και προλάβουν ως τις 27 Παρασκευή) κοιτάζω διάφορα άλλα τρένα στο ebay κλπ. Κυρίως κοιτάω μήπως βρω καμιά ατμομηχανή της προκοπής με ήχο σε καλή τιμή (σε μεταχειρισμένη κυρίως). Βλέπω και κάποιους από Ελλάδα με καλές τιμές.

Τώρα το κακό είναι ότι επειδή είμαι άσχετος, μόνο την τιμή μπορώ να συγκρίνω. Αν έχει ήχο,φωτάκια και ατμό. Δεν ξέρω τις περισσότερες φορές τπτ άλλο. Είχα δει παλαιότερα στο site της Märklin που κάνει διαχωρισμό στα μοτερ. Στα καλά του μοντέλα, σου έλεγε High Efficiency motor για παράδειγμα. Στην Roco ξέρουμε κάτι γενικό; Υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες;

Κάτι ακόμα, από εθισμό το θεματάκι πως είναι; Φαίνεται εθιστικό... να ανησυχώ;

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 22, 2017, 10:08:19 μμ »
...Ομολογώ ότι στο βίντεο φαίνεται πολύ πιο όμορφη από ότι στις φωτό....
Παρατηρώ ότι, σε σχέση με τα starter sets του 2007, τα πρώτα με MultiMaus (όπως το δικό μου), η Roco έχει ανεβάσει πολύ την ποιότητα και την ποσότητα της εξωτερικής λεπτομέρειας, τουλάχιστον των μηχανών που βάζει σε αυτά :!:

...
Στην Roco ξέρουμε κάτι γενικό; Υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες;
...
Δε νομίζω να έχει κάποιο τέτοιο διαχωρισμό η Roco. Πάντως για τρείς εταιρίες που έχω εμπειρία από τις μηχανές τους (Brawa και Roco σε HO και Trix σε Ν), είμαι πολύ ικανοποιημένος και από ελκτικές ικανότητες και από ποιότητα κύλισης και από στάθμη θορύβου :wink:

...Κάτι ακόμα, από εθισμό το θεματάκι πως είναι; Φαίνεται εθιστικό... να ανησυχώ;
YEEEEEEESSSS :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 24, 2017, 10:08:03 πμ »
Αν ψάχνεις για Αμερικάνικες υπάρχουν πολλές προτάσεις από διάφορες εταιρείες (δεν αναφέρω Ευρωπαϊκή θεματολογία διότι δεν τις ξέρω...).

Έχε υπόψη ότι αν μπλεξεις με το σπορ, μπορεί να αποκτήσεις διάφορες μηχανές που στην τελική θα γράφουν λίγα χλμ τον χρόνο η κάθε μια.  Το τι είναι καλή μηχανή (της προκοπής που αναφέρεις) πάντως εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που δεν είναι όλοι ίδιοι για όλους. Πριν πάντως αρχίσεις τις πολλές αγορές σκέψου ξανά αν σε ενδιαφέρει το να μοντελάρεις συγκεκριμένο πρωτότυπο (πχ την τάδε χώρα, την τάδε περίοδο κτλ) ή απλά να έχεις μια γενική μακέτα με τα τρένα που σου αρέσουν.

Αποσυνδεδεμένος Tifonous

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 24, 2017, 04:08:00 μμ »
Μάλλον για κάτι γύρω από το δωμάτιο θα πάω. Σε ύψος όμως κοντά στα 2.20 (λίγο πιο πάνω από την κάσα της πόρτας δλδ).Μελλοντικά όμως μπορεί να θελήσω να φτιάξω και μια μακέτα από κάτω.

Το θέμα λοιπόν θα είναι ότι θα έχει ανηφόρες/κατηφόρες. Στην καλύτερη 2% κλίση με ελικοειδή ανάβαση (εδώ μου τα χαλάει λίγο όμως γιατί βγαίνει αρκετά μεγάλη). Στην χειρότερη, 10% αν πάω χωρίς ελικοειδή.

Επειδή λοιπόν δεν πρόκειται να πάω σε ελικοειδή κατασκευή ευθύς εξαρχής, θα με ενδιέφερε να έχω καλές ελκτικές μηχανές για να βγάζουν την ανηφόρα - τουλάχιστον προσωρινά - μέχρι να εξελίξω την κατασκευή.

Δεδομένα, η κατασκευή χωρίς μακέτα + ελικοειδή, με ραφάκι γύρω γύρω είναι αρκετά απλή. Οπότε και θα πάω σε αυτήν την λύση αρχικά.
Τώρα βέβαια συζητήσαμε και παραπάνω για τις κλίσεις και το 4% είναι το μέγιστο μου είπατε.

Για αυτό και δεν πρόκειται να την ξεκινήσω πρωτού πάρω κανά 2-3 μηχανές να τις δοκιμάσω σε τέτοιες κλίσεις.
Είδα έναν τύπο με 17% κλίση που ενώ θα περίμενα να μου φανεί αρχικά άσχημο,δεν μου φάνηκε. Επιπρόσθετα το τρένο δούλευε (βέβαια σε αρκετή ταχύτητα). Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνω δοκιμές πρώτα όπως και να έχει.

V890g

Τώρα για το θέμα, δεν σκοπεύω να περιοριστώ.  Ότι μηχανή μου αρέσει και ας έχουν 100 χρόνια διαφορά. Ας είναι η μία της ερήμου της Νεβάδας και η άλλη των χιονισμένων ʼλπεων... :Ρ

Πάντως με τις αγορές είμαι πολύ συγκρατημένος. Πήρα νομίζω ένα αξιοπρεπές αρχικό σετ, ποιοτικό σε σχέση με τα λεφτά του. Περιμένω να μου έρθει και βλέπουμε...

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 25, 2017, 07:47:12 πμ »
Να ξερεις οτι η κλιση θα σε περιορισει στις αγορες. Στα αμερικανικα μοντελα στο 95% δεν εχουν λαστιχα προσφυσης στις ροδες, οποτε πανω απο 4% απλα το ξεχνας, θα γλυστρανε. Στη μακετα μου ειχα κανει 3,8% κλιση και οι μικροτερες μηχανες με 3 βαγονια απλα δεν. Αν δε εβαζα 7-8 βαγονια αρχιζαν να ζοριζονται και οι πιο βαριες.Αναγκαστικα και εριξα την κλιση σε 2,8%.Ακομη παιζει ρολο και αν ειναι σε καμπυλη η σε ευθεια. Η καμπυλη ειναι σαν να προσθετεις κλιση, πχ. με 4% σε ευθεια να ειναι οκ, και σε καμπυλη να μην πηγαινει, να θελει 2,5%. Τι συρμους θα τρεχεις; Στα ευρωπαικα με τα λαστιχα εχουν πολυ περισσοτερη δυνατοτητα ελξης, αλλα σε τετοια κλιση η φθορα των ελαστικων θα ειναι μεγαλη.
Αρα εξαρτατε απο πολλες παραμετρους , και μπορει στο μελλον να παρεις μηχανες και απλα να μην τρεχουν.

Αποσυνδεδεμένος Tifonous

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 25, 2017, 02:35:12 μμ »
Η ανάβαση δεν θα είναι μέρος της διαδρομής, θα είναι απλά συνδετική γραμμή της μίας διαδρομής γύρω από δωμάτιο με την μακέτα στο χαμηλό σημείο. ʼρα δεν με ενδιαφέρει τόσο να μπορεί η κάθε μηχανή να ανεβάζει βαγόνια: αρκεί να μπορεί να σηκώσει το βάρος της. Στην χειρότερη θα βάζω και μια 2η να την σπρώχνει.

Να ένα πρόχειρο παράδειγμα:

Λάστιχα μπορώ να βάλω σε όλες τις μηχανές; Τα λάστιχα αποτρέπουν και την κύλιση στην κατηφόρα όταν δεν υπάρχει κίνηση της μηχανής; Δλδ λειτουργούν και ως φρένα;
Στην ουσία αυτός είναι και ο πιο έντονος προβληματισμός μου αφού είδα ένα βίντεο με εκτροχιασμό σε κατηφόρα (δεν το έχω πρόχειρο).

Αυτές είναι απορίες που έχω καιρό απλά για να μην κουράζω δεν τις κάνω. Περιμένω να τις δοκιμάσω από κοντά. Αφού το έθιξες όμως είπα να αδράξω την ευκαιρία.

Αποσυνδεδεμένος Tifonous

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 03, 2017, 12:45:03 μμ »
Καλημέρα!

Ήρθε το σετάκι, άψογο. Κάνει ωραίο θόρυβο :Ρ

Έφτιαξα και ένα βιντεάκι επίδειξης:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 04, 2017, 04:02:57 πμ »
Με γειά και καλότρεχτο, πολύ όμορφη η μηχανή :!:
Ωραιότατο και το βιντεάκι.
Θετικό ότι με πολύ μικρή ταχύτητα δεν στολάρει. Για να το διατηρήσεις αυτό χρειάζεται σχολαστική καθαριότητα σε γραμμές και τροχούς μηχανής :wink:
Απέφευγε όσο μπορείς να το τρέχεις πάνω σε χαλί. Οι ίνες του χαλιού βρίσκουν πολύ εύκολα το δρόμο τους προς άξονες και γρανάζια μετάδοσης των μηχανών.
Η επένδυση σε close couplers θεωρώ ότι θα αύξανε κατακόρυφα τη ρεαλιστικότητα

https://www.roco.cc/en/product/22592-0-0-0-0-0-0-003005/products.html

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Tifonous

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 04, 2017, 03:44:34 μμ »
Ευχαριστώ, να σαι καλά.

Έχει σακουλάκια με τέτοια μέσα κι άλλα πολλά. Και για τα βαγόνια και την μηχανή. Δεν τα έβαλα ακόμα.

Την δοκίμασα λίγο σε κλίση,άνετα πάει. Τώρα σειρά έχει η διαδρομή γύρω από το δωμάτιο. Το χαλί ήταν για το δοκιμαστικό και μόνο.

Αποσυνδεδεμένος Tifonous

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 09, 2017, 02:31:37 πμ »
Νέο βίντεο με τεστ εως 20% κλίση :P

Περιμένω και ατμομηχανή σύντομα... μόλις παραλάβω θα ανεβάσω κι άλλο :D

Αποσυνδεδεμένος Tifonous

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 11, 2017, 01:22:16 μμ »
Ήρθε και η ατμομηχανή. Bavarian S 2/6
Τελικά δεν πήρα αμερικάνικη διότι αυτή μου άρεσε περισσότερο. Στην αρχή έψαχνα για την S 3/6 αλλά έβρισκα την S 2/6 καινούρια και σε καλές τιμές οπότε την προτίμησα.

Έφτιαξα και βίντεο φυσικά:

Καλή μηχανή, πολύ καλή. Νομίζω όμως ότι η ROCO του starter έχει μεγαλύτερη έλξη. Δεν έκανα τεστ ακόμα βέβαια οπότε δεν το λέω με σιγουριά αυτό. Επίσης, τα φώτα της είναι λίγο αδύναμα. Δηλαδή το φως της καμπίνας του οδηγού φωτίζει πιο πολύ από τα φώτα μπροστά. Από την άλλη, το 1900 τι φώτα είχαν; ʼρα πάει περισσότερο για ρεαλισμό ίσως.

Έχει πολύ δυνατό ηχείο και καμιά 15άρα διαφορετικούς ήχους. Όλα εύκολα χειριζόμενα από το Multimaus.

Έβαλα ένα steam smoking kit από την Seuthe (αντί για το Marklin). Το έβαλα εύκολα πολύ. Παρατήρησα ότι είναι  on/off. Δεν κάνει άλλα κόλπα. Είχα δει κάποια βιντεάκια από άλλες μηχανές όπου σαν να φαινόταν ότι ο κανός συγχρονιζόταν με την κίνηση. Ιδέα μου; Ή όντως συμβαίνει κι αυτό; Λογικά κάτι τέτοιο είναι πλέον θέμα decoder, σωστά; Όχι του κιτ. Το κιτ όπως μου φάνηκε είναι απλά ένα μικρό βραστηράκι.

Έχω παραγγείλει και ένα σετάκι βαγόνια τα οποία έχουν καθυστερήσει. Όταν έρθουν κι αυτά θα φτιάξω και ένα τελευταίο βιντεάκι. Μετά θα ασχοληθώ με την μακέτα σιγά σιγά. Έχω αποφασίσει πλέον τον χώρο. Λεπτομέρειες απομένουν.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 11, 2017, 03:52:18 μμ »
Αν και δεν είμαι τόσο φαν του ατμού, όσο του diesel, δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ πως η νέα σου μηχανή είναι διαμαντάκι :mrgreen:
Καλότρεχτη και καλορίζικη στην επερχόμενη μακέτα σου :wink:

Spoiler (hover to show)

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Tifonous

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 11, 2017, 03:56:58 μμ »
Αν και δεν είμαι τόσο φαν του ατμού, όσο του diesel, δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ πως η νέα σου μηχανή είναι διαμαντάκι :mrgreen:
Καλότρεχτη και καλορίζικη στην επερχόμενη μακέτα σου :wink:

Spoiler (hover to show)

ΜΦΧ

Να σαι καλά, ευχαριστώ. Εγώ να δεις πως ψάρωσα που 'μαι και νέος. Σοκ. Στην αρχή με τα γάντια παραμάσχαλα ήμουν. Μετά από λίγες ώρες το ξεπέρασα :Ρ

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 11, 2017, 07:26:34 μμ »
Κουκλίτσα! Καλορίζικη! Εξυπακούεται ότι αυτή δεν έχει καμιά σχέση σε ποιότητα με τη ντήζελ. Η ντήζελ είναι της σειράς...Η ατμομηχανή είναι μοντέλο!
Γι` αυτήν θα έδωσες πoλύ περισσότερα από όλο το start set! Τελικά μπήκες βαθιά οικονομικά στο λούκι! :D :D :D Καλωσόρισες στο team!

Αποσυνδεδεμένος dionisios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΜΟΣΧΑΤΟ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 11, 2017, 10:53:00 μμ »
καλησπερα μια και μπηκες στο κολπο του ατμου(και για ολους) http://www.osterthun.com/
carpe diem

Αποσυνδεδεμένος dionisios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΜΟΣΧΑΤΟ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 11, 2017, 10:58:15 μμ »
και κατι απο διοραμα http://stummiforum.de/viewtopic.php?f=51&t=53094
carpe diem

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 12, 2017, 08:44:56 πμ »
και κατι απο διοραμα http://stummiforum.de/viewtopic.php?f=51&t=53094

Καταπληκτικό αλλά δυστυχώς γερμανικό! Να δούμε εμείς πότε θα δούμε κάτι ανάλογο ολοκληρωμένο Ελληνικό. :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 12, 2017, 09:58:23 πμ »
Καλορίζικη και καλοτάξιδη η μηχανή. Πολύ όμορφη είναι!

Tags: