Μάλλον για κάτι γύρω από το δωμάτιο θα πάω. Σε ύψος όμως κοντά στα 2.20 (λίγο πιο πάνω από την κάσα της πόρτας δλδ).Μελλοντικά όμως μπορεί να θελήσω να φτιάξω και μια μακέτα από κάτω.
Το θέμα λοιπόν θα είναι ότι θα έχει ανηφόρες/κατηφόρες. Στην καλύτερη 2% κλίση με ελικοειδή ανάβαση (εδώ μου τα χαλάει λίγο όμως γιατί βγαίνει αρκετά μεγάλη). Στην χειρότερη, 10% αν πάω χωρίς ελικοειδή.
Επειδή λοιπόν δεν πρόκειται να πάω σε ελικοειδή κατασκευή ευθύς εξαρχής, θα με ενδιέφερε να έχω καλές ελκτικές μηχανές για να βγάζουν την ανηφόρα - τουλάχιστον προσωρινά - μέχρι να εξελίξω την κατασκευή.
Δεδομένα, η κατασκευή χωρίς μακέτα + ελικοειδή, με ραφάκι γύρω γύρω είναι αρκετά απλή. Οπότε και θα πάω σε αυτήν την λύση αρχικά.
Τώρα βέβαια συζητήσαμε και παραπάνω για τις κλίσεις και το 4% είναι το μέγιστο μου είπατε.
Για αυτό και δεν πρόκειται να την ξεκινήσω πρωτού πάρω κανά 2-3 μηχανές να τις δοκιμάσω σε τέτοιες κλίσεις.
Είδα έναν τύπο με 17% κλίση που ενώ θα περίμενα να μου φανεί αρχικά άσχημο,δεν μου φάνηκε. Επιπρόσθετα το τρένο δούλευε (βέβαια σε αρκετή ταχύτητα). Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνω δοκιμές πρώτα όπως και να έχει.
V890g
Τώρα για το θέμα, δεν σκοπεύω να περιοριστώ. Ότι μηχανή μου αρέσει και ας έχουν 100 χρόνια διαφορά. Ας είναι η μία της ερήμου της Νεβάδας και η άλλη των χιονισμένων ʼλπεων... :Ρ
Πάντως με τις αγορές είμαι πολύ συγκρατημένος. Πήρα νομίζω ένα αξιοπρεπές αρχικό σετ, ποιοτικό σε σχέση με τα λεφτά του. Περιμένω να μου έρθει και βλέπουμε...