Αποστολέας Θέμα: Μπερδεμενος με το μεγεθος των Μπεκ σε IWATA  (Αναγνώστηκε 1784 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Μπερδεμενος με το μεγεθος των Μπεκ σε IWATA
« στις: Ιανουαρίου 07, 2017, 10:23:51 πμ »
Διορθωστε με αν κανω λαθος ,εχω την εντυπωση στους αεργραφους  iwata οτι το μπεκ 0.35 σταγωνας εινα το ιδιο σε αποτελεσμα με το κανονικο μπεκ 0.5 ειναι ετσι η λεω βακεια αν ειναι ετσι γιατι τον eclipse τον θεωρουν αερογραφο για λεπτομεριες (λεπτη δεσμη) και τον revolution  οχι (βαρυτητας και οι δυο)

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
Απ: Μπερδεμενος με το μεγεθος των μπεκ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 07, 2017, 05:36:17 μμ »
Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ eclipse και revolution στις λεπτότερες δέσμες. Την ίδια λεπτή δέσμη θα βγάλουν και οι δύο με μπέκ 0.3. Η διαφορά είναι στη φαρδιά δέσμη. Οι eclipse με μπεκ 0.35 μπορούν να βγάλουν φαρδιά δέσμη αντίστοιχη με αυτή ενός revolution με μπεκ 0.5. Είναι λοιπόν κάπως ποιο βολικοί για γενική χρήση.
 Η ιδιότητα του μπεκ σταγόνας να απελευθερώνει μεγαλύτερη ποσότητα χρώματος τους κάνει όμως λίγο ποιο "ιδιότροπους" στη ρύθμιση λεπτής δέσμης, μια μικρή κίνηση της σκανδάλης απελευθερώνει περισσότερο χρώμα απ ότι ένας αερογράφος "κλασσικής" κατασκευής όπως ο revolution.

Αν θες λοιπόν έναν αερογράφο για όλες τις δουλειές διαλέγεις τον eclipse. Αν έχεις 2 αερογράφους παίρνεις έναν με μπεκ 0.2 ή 0.3 για λεπτές δέσμες και τον revolution 0.5 για τα υπόλοιπα. Εξαρτάται βέβαια και σε τι κλίμακες και θέματα δουλεύεις. Σε 1/72 και μικρότερες ένας κλασικής σχεδίασης με 0.2 ή 0.3 θα σε καλύψει για τα πάντα.

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΖΩΓΡΑΦΟΥ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 09:04:45 πμ »
Ευχαριστω για την λεπτομερεστατη απαντηση

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 04:56:57 μμ »
Ευχαριστώ και εγώ. Κατάλαβα κάποια πράγματα για τη συμπεριφορά του eclipse μου.

Tags: Iwata