Αποστολέας Θέμα: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ 3D ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ?  (Αναγνώστηκε 17632 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αλέξιος Κονίδης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΡΑΦΗΝΑ
    • My Scale Models
Απ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ 3D ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ?
« Απάντηση #75 στις: Ιανουαρίου 02, 2017, 03:35:04 μμ »
Αγαπητοί

ένα ακόμα θέμα που προέκυψε από τα 2-3 παραπάνω σχόλια είναι το περί 'πατάω ένα κουμπί και βγαίνει.....'. Για να σας ενημερώσω ακόμα περισσότερο για την δουλειά που χρειάζεται ένας εκτυπωτής για να τυπώσει σωστά, πέραν των ρυθμίσεων στον slicer (που είπαμε), τα περί λειτουργίας και troubleshooting (που επίσης είπαμε), πρέπει να σας ενημερώσω ότι ένας τέτοιος εκτυπωτής που δεν έχει αυτόματο ζυγοστάθμισμα της τράπεζας εργασίας, απαιτεί να καθετοποιούμε την τράπεζα εργασίας (Χ και Υ άξονες) με την κεφαλή (Ζ άξονας). Αυτό γίνεται με 4 βίδες (παναθεμά τους τους κινέζους δεν ξέρουν ότι ένα γεωμετρικό επίπεδο περνάει από 3 σημεία, τι τις ήθελαν 4 βίδες, μια σε κάθε γωνία?). Σε όλες τις εκτυπώσεις λοιπόν είμαι αναγκασμένος να κάθομαι τα πρώτα 20-30 λεπτά πάνω από τον εκτυπωτή για να δώ αν κάθισε καλά το μοντέλο (πέραν της περιοδικής ζυγοστάθμισης που πρέπει να κάνουμε κάθε 1 μήνα) και σε πολλές περιπτώσεις την ώρα της εκτύπωσης να ρυθμίζω το επίπεδο της τράπεζας παίζοντας τις 4 βίδες με κατσαβίδι. Για αυτό το λόγο, αν και προσθέτει περί την μισή ώρα στο χρόνο εκτύπωση, όλες τις εκτυπώσεις τις κάνω με πρόβλεψη raft δηλαδή εξειδικευμένη βάση κάτω από το μοντέλο για καλύτερη πρόσφυση αλλά και γιατί ακόμα και αν είναι λάθος η ζυγοστάθμιση αυτό θα φανεί στην πρώτη στρώση όταν η βάση raft έχει 4 στρώσεις προτού ξεκινήσει να εκτυπώνεται το μοντέλο πάνω από αυτή. Από τη 2η στρώση ότι λάθος έγινε καλύπτεται. Η βάση raft χρησιμεύει μόνο για την καλύτερη πρόσφυση του μοντέλου και μετά αφαιρείται.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλές φορές είμαι αναγκασμένος, να αλλάζω τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας του extruder και της τράπεζας εργασίας ανάλογα με τα προβλήματα που βλέπω στα πρώτα 20-30 λεπτά. Είναι πιθανό να χρειαστεί υψηλή θερμοκρασία (πχ. 240 βαθμοί) για σωστή εναπόθεση του υλικού για την κατασκευή της βάσης raft ΑΛΛΑ όταν ξεκινήσει να εκτυπώνεται το μοντέλο πάνω από τη raft πρέπει να γυρίσουμε τη θερμοκρασία στα επίπεδα του υλικού (πχ. έως 210 βαθμοί για το PLA) αλλιώς το μοντέλο δεν θα ξεκολλήσει από τη βάση raft με τίποτα.
Με εκτίμηση
Αλέξης

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #76 στις: Ιανουαρίου 02, 2017, 03:44:05 μμ »
Μεγάλη επιφάνεια εκτύπωσης, μεγάλη ανάλυση μέχρι 20nm αντί των 50 και 100 που
παίζουν συνήθως, έχει 2 κεφαλές (άρα τυπώνει ταυτόχρονα και υλικό υποστήριξης) και
είναι σχετικά φθηνός.
Αγαπητέ Mirrage, ξέχασα τον 4ο προβληματισμό μου αναφορικά με τον εκτυπωτή αυτόν. Με nozzle 0.4 mm μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να παίζει στα 0.02 mm όπως λένε. Αποδεδειγμένα πανάκριβοι και αυτόματοι εκτυπωτές καλά ρυθμισμένοι (το 'καλά ρυθμισμένοι' είναι φράση της εταιρείας που τους πουλάει για να δείξει ότι είναι όριο) παίζουν έως 0.06 mm και τόσο βάζουν ώς ρύθμιση από κατασκευής στο slicer τους. Θέλω να ελπίζω ότι παίζει όντως στα 0.02 mm αλλά φοβάμαι μούφα εδώ. Επομένως προσοχή και ενδεχομένως youtubι για να δεις πως παίζει και τι σχόλια έχουν κάνει υπάρχοντες χρήστες.
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #77 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 10:54:16 πμ »
Ένα μικρό παράδειγμα ποιοτικής χρήσης του 3D κετυπωτή που μου έβαλε ιδέες...

Επίσης ρίξτε μια ματιά εδώ...
http://www.thingiverse.com/thing:259005

Αν αυτό δεν είναι μοντέλο με την κλασσική έννοια του όρου (για εμάς) τότε ποιο είναι?
Εδώ ο δημιουργούς και έφτιαξε το 3D μοντέλο και το συναρμολόγησε και αν ήθελε να
το πάει ακόμα πιο πέρα θα μπορούσε να επεξεργαστεί τα κομμάτια και να εξαφανίσει τις
γραμμώσεις ενώ μετά θα μπορούσε να το βάψει και να το παλαιώσει και να μας κάνει να
αναρωτιόμαστε ποια εταιρεία βγάζει το κιτ.   :wink:

ΣΣ
Αυτό το έργο πήρε 700-800 ώρες να σχεδιαστεί, και κάπου 1000 για να τυπωθεί...

Παναγιώτης Ελ Σισι

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #78 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 11:51:39 πμ »
Βάζεις φυτιλιές mirrage...................... ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::
Με εκτίμηση
Αλέξης

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #79 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 12:18:51 μμ »
Λίγες σκέψεις ακόμα για την εξάλειψη των γραμμώσεων. Δείτε τα youtubια:
t=9.1261

Επίσης για τον φίλο που με ρώτησε για resin - αλλά και για πολλαπλά αντίγραφα ενός εκτυπώσιμου ή μη πράγματος (πχ. ρόδες μοντέλων, αντίγραφα τμημάτων μοντέλου κλπ. - όχι απαραίτητα εκτυπωμένου):

Και για τους φίλους που έστειλαν μηνύματα για πιθανά μοντέλα εκτυπωτών που θα ήθελαν να αξιολογήσουν πριν την αγορά:
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #80 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 12:26:23 μμ »
Βάζεις φυτιλιές mirrage...................... ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::

Θα είμαι ειλικρινής.
Δεν περίμενα να βρω τέτοια λεπτομέρεια και παρασύρθηκα.

Παναγιώτης Ελ Σισι

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #81 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 12:30:31 μμ »
Σε τέτοια μεγέθη μοντέλων είναι σχετικά απλό. Καλό σπάσιμο σε τμήματα χρειάζεται και τα υπόλοιπα είναι σχετικά εύκολα. Μόνο πρόβλημα είναι οι μακρόχρονες εκτυπώσεις με την ΔΕΗ να καραδοκεί να σου κάνει χαλάστρα ήτοι προσθέστε ένα UPS μικρό (500-600 VA) και ίσως ένα surge protector.
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #82 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 08:43:55 μμ »
Εντυπωσιακό μοντέλο 3d του Τ62 και με 40 δολάρια όλα τα αρχεία για να το τυπώσει όποιος έχει εκτυπωτή.
http://www.gambody.com/3d-models/t62a-middle-tank
Βεβαίως ένα Tamiya θα στοιχίζει πιο φτηνά αλλά αρχίζω να βλέπω τις εφαρμογές στο χόμπι μας πιο πρακτικά.

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #83 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 09:44:26 μμ »
Θα είμαι ειλικρινής.
Δεν περίμενα να βρω τέτοια λεπτομέρεια και παρασύρθηκα.

Α όχι, μην τσιμπάς τόσο εύκολα...
Βλέπεις το τελικό αποτέλεσμα και όχι το αποτέλεσμα του εκτυπωτή.
Που σημαίνει ότι μπορεί να έχει επεξεργαστεί το τελικό κομμάτι και επιπλέον όντως το κιτ είναι μεγάλο.

Εντυπωσιακό μοντέλο 3d του Τ62 και με 40 δολάρια όλα τα αρχεία για να το τυπώσει όποιος έχει εκτυπωτή.
Βεβαίως ένα Tamiya θα στοιχίζει πιο φτηνά αλλά αρχίζω να βλέπω τις εφαρμογές στο χόμπι μας πιο πρακτικά.
Ξέρεις πριν από 26 χρόνια πήγα να βγάλω μία έγχρωμη φωτοτυπία και μου ζητούσαν 500 δραχμές!!! Με σημερινά χρήματα είναι πάνω από 10 ευρώ!!! Οι σημερινές όμως έγχρωμες φωτοτυπίες είναι πολύ πιο φτηνές.
Το ίδιο και τα κομμάτια στο νετ προς εκτύπωση - σκαναρισμένα (πειρατικά) από υπάρχωντα κιτ ή όχι...

.

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #84 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 10:08:45 μμ »
Αφού σας αρέσουν τα εντυπωσιακά ρίξτε μια ματιά σε 3d εκτυπωμένο 100% άρμα τηλεκατευθυνόμενο που πυροβολάει και κάνει και τον ήχο. Enjoy!!!

Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #85 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 10:27:30 μμ »
Α όχι, μην τσιμπάς τόσο εύκολα...
Βλέπεις το τελικό αποτέλεσμα και όχι το αποτέλεσμα του εκτυπωτή.
Που σημαίνει ότι μπορεί να έχει επεξεργαστεί το τελικό κομμάτι και επιπλέον όντως το κιτ είναι μεγάλο.
Ξέρεις πριν από 26 χρόνια πήγα να βγάλω μία έγχρωμη φωτοτυπία και μου ζητούσαν 500 δραχμές!!! Με σημερινά χρήματα είναι πάνω από 10 ευρώ!!! Οι σημερινές όμως έγχρωμες φωτοτυπίες είναι πολύ πιο φτηνές.
Το ίδιο και τα κομμάτια στο νετ προς εκτύπωση - σκαναρισμένα (πειρατικά) από υπάρχωντα κιτ ή όχι...

.

Δεν πίστεψα ποτέ πως βγήκε έτσι έτοιμο... :mrgreen:

Παναγιώτης Ελ Σισι

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #86 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 10:53:52 μμ »
Μην μπερδεύεστε... το άρμα αποτελείται από 62 διαφορετικά κομμάτια (δείτε την λίστα των .STL αρχείων από κάτω).
Αρκετά παρακάτω έχει και βίντεο με την συναρμολόγηση. Μάλιστα έχει φουλ εσωτερικό και μηχανή όπως βλέπω!!! Μάλλον δεν συγκρίνεται
άμεσα με απλά μοντέλα του εμπορίου
Με εκτίμηση
Αλέξης

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #87 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 11:37:33 μμ »
Αγαπητοί φίλοι
παρακάτω μερικά δείγματα κατασκευών μου που αφορούν βασικά εργαλεία και εξαρτήματα:

Αφορά βάση για αερογράφο (έναν Paasche με άνω ποτηράκι και ένα Badger αναρρόφησης) που μπαίνει με βίδα σε ένα ξύλο και κάθετα σε τοίχο ή στο εργαστήριο σας.

Αφορά μια βάση για ένα 3dpen σε 3 κομμάτια (σχέδιο προς εκτύπωση και τελικό σχήμα μετά τη συναρμολόγηση)

Αφορά μια βάση για έναν Curio κοπτικό εκτυπωτή που κρέμεται με Velcro από το πλάι και έχει θήκες για τα εξαρτήματα του

Αφορά γωνίες διαφόρων μοιρών που ενισχύουν την κατασκευή ενός κουτιού από ξύλο που ήθελα

Αφορά μια βάση που βiδώνει πάνω σε ένα Kress router για το CNC (μεγάλoς δακτύλιος με τη βίδα σύσφιξης) που επιτρέπει την τακτοποίηση του σωλήνα αναρρόφησης της σκούπας (μέσω του δεύτερου μικρότερου δακτυλίου)

Έχω ακόμα αρκετά σε επόμενο post - αν υπάρχει ενδιαφέρον of course!!! ::thumbleft::
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #88 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 11:50:39 μμ »
Ενδιαφερον υπαρχει full!!!

Αποσυνδεδεμένος Phantom_nikos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΑΣΙΛΙΚΟ - ΧΑΛΚΙΔΑΣ
« Απάντηση #89 στις: Ιανουαρίου 11, 2017, 09:37:14 μμ »
Συγχαρητήρια για την παρουσίαση που έχεις κάνει μέχρι τώρα. Και λέω παρουσίαση, γιατί μας παρουσίασες μια νέα τεχνολογία. Είσαι άξιος επαίνων για τον χρόνο που σπατάλησες για να μάθουν όσοι ενδιαφέρονται την τρισδιάστατη εκτύπωση. Είναι το μέλλον, είναι ήδη εδώ και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Συνέχισε να προσφέρεις γνώσεις... 

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #90 στις: Ιανουαρίου 11, 2017, 11:27:09 μμ »
 Να είστε όλοι καλά... όσον αφορά εμένα και ότι γνωρίζω, θα το εξαντλήσουμε.
Με εκτίμηση
Αλέξης

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #91 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 09:42:31 πμ »
 ::director::Για να μην ξεχνιόμαστε... ένα δείγμα ακόμα.
Πρόκειται για ένα στήριγμα για πλακέτες ηλεκτρονικών που επιτρέπει την συγκράτηση των εξαρτημάτων με τα αγκιστράκια (πράσινα βέλη) ενώ η πλακέτα μπαίνει στην υποδοχή (κόκκινα βέλη) και περιστρέφεται. Έτσι όταν τοποθετήσουμε εξάρτημα, το πατάμε με τα αγκιστράκια να μην φύγει και περιστρέφουμε για την κόλληση. Υπάρχει ένα παρόμοιο της εταιρείας weller αν είστε σχετικοί, με κόστος περί τα 50-60 EUR ενώ αυτό κάνει 5 EUR. Υπάρχει επισης και ελατήριο δεξιά ώστε η πλακέτα να μπορεί να 'στριμωχτεί' και να μπαινοβγαίνει εύκολα χωρίς να χαλάμε την αρχική ρύθμιση μεγέθους.

Την επόμενη φορά, έχουμε φιγούρα στην 1/35.
Καλημέρα σε όλους...
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #92 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 10:10:01 πμ »
Πολύ καλό!
Πρέπει να επιταχύνω την αγορά του δικού μου......

Παναγιώτης Ελ Σισι

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #93 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 10:42:53 πμ »
Υπομονή και επιμονή...
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #94 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 03:37:45 μμ »
Αλέξιε σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που παραθέτεις απλόχερα στο thread. Μια ερώτηση λίγο εκτός θέματος αλλά το θίγω μιας και αναφέρθηκε πριν. Έχεις κάποια εμπειρία σε σχέση με robo-cutters του στύλ Silhouette Cameo/Curio κτλ;

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #95 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 08:42:48 μμ »
Αλέξιε σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που παραθέτεις απλόχερα στο thread. Μια ερώτηση λίγο εκτός θέματος αλλά το θίγω μιας και αναφέρθηκε πριν. Έχεις κάποια εμπειρία σε σχέση με robo-cutters του στύλ Silhouette Cameo/Curio κτλ;
Αγαπητέ Yankee, διαθέτω και τους δύο αλλά έχω παίξει μόνο με τον Cameo που κάνει μόνο κοπτική και ζωγραφική. Ο Curio είναι όμοιος αλλά κάνει και τρυπήματα και χαρακτική ενώ η βασική τους διαφορά είναι ότι ο Cameo παίρνει μόνο λεπτά υλικά (χαρτόνια, οντουλέ, βινυλ κλπ.) γιατί αυτά περνάνε κάτω από μια μπάρα με ρόδες που έχει. Ο Curio παίρνει ότι υλικό νάναι γιατί έχει πλατφόρμα που πηγαινοέρχεται χωρίς άνω όριο πέραν των κεφαλών. Αρα αν αγοράσεις αρκεί μόνο ο curio. Απλά επείδή απατεωνίζουν, την Α4 πλατφόρμα δεν την δίνουν μαζί, αλλά δίνουν την Α5 (μισή Α4) οπότε θα πρέπει να βάλεις ένα 55άρι EUR τουλάχιστον συν ότι άλλες κεφαλές πάρεις και pens. Γενικά ένας πλήρες Curio με όλα τα σέα θα πάει τουλάχιστον μια 400άρα EUR όταν το μηχάνημα μόνο του ως έχει πάει στα 249 EUR περίπου.
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #96 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 09:04:55 μμ »
Αλέξιε σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Είχα μια πολύ συγκεκριμένη απορία για τον Cameo.

Αν μπορεί να χαράξει λεπτό φύλλο πλαστικού σε πολλές παράλληλες γραμμές με ακρίβεια και αν ναι με τι ακρίβεια πχ μπορεί να χαράζει παράλληλες ανά 0.1μμ κτλ... Το θέλω για κατασκευή βαγονιών με στραντζαριστή λαμαρίνα στην 1/87. Ξέρω ότι τα παράθυρα τα κόβει άνετα με πολλάπλα passes κτλ. Έχω δει αρκετές δουλείες σιδηροδρομικές στην 1/87 από Cameo αλλά δυστυχώς δεν μου έχει επιλυθεί η απορία που ανέφερα περί παραλλήλων γραμμών scribing...

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #97 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 09:11:27 μμ »
Αγαπητοί
σας έχω προς παρουσίαση ένα σπιτάκι ταλιμπάν από Αφγανιστάν (περίπου σαν αυτό που είδα στα google images) για ένα διόραμα που είχα κατά νου που αφορά την evacuation Αμερικανών πεζοναυτών από την ταράτσα σε chinook στην 1/72. Το διόραμα άργησε γιατί δεν έβρισκα ταλιμπάνους στην 1/72 (βρήκα όμως) και καμήλες (βρήκα επίσης). Οπότε θα το συνεχίσω... μέχρι τότε, το σπιτάκι ανευ οροφής (την έχω φτιάξει αλλά θα πρέπει να βρώ τρόπο να κρεμάσω το chinook μέσω της οροφής από την βάση. Ϊδωμεν.... Πάντως για το διόραμα υπάρχουν βαρέλια, καφάσια και διάφορα στην 1/72 από τον εκτυπωτή οπότε μανίκια πάνω... Συγχωρείστε το θαμπό σε κάποια σημεία της φωτο,λόφω εστίασης, αλλά ήθελα να δείτε την σαγρέ επιφάνεια που οφείλεται στη λάσπη που κατασκευάζουν τα σπίτια.

Με εκτίμηση
Αλέξης

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #98 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 09:15:33 μμ »
Αλέξιε σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Είχα μια πολύ συγκεκριμένη απορία για τον Cameo.
Αν μπορεί να χαράξει λεπτό φύλλο πλαστικού σε πολλές παράλληλες γραμμές με ακρίβεια και αν ναι με τι ακρίβεια πχ μπορεί να χαράζει παράλληλες ανά 0.1μμ κτλ... Το θέλω για κατασκευή βαγονιών με στραντζαριστή λαμαρίνα στην 1/87. Ξέρω ότι τα παράθυρα τα κόβει άνετα με πολλάπλα passes κτλ. Έχω δει αρκετές δουλείες σιδηροδρομικές στην 1/87 από Cameo αλλά δυστυχώς δεν μου έχει επιλυθεί η απορία που ανέφερα περί παραλλήλων γραμμών scribing...
Για την απόσταση των 0.1 mm προβληματίζομαι γιατί εξαρτάται από τα βηματικά μοτέρ και δεν μου έχει δώσει την εντύπωση τέτοιας ποιότητας. Ωστόσο σίγουρα και οι δύο παίρνουν το λεπτό πλαστικό πχ. evergreen και τόσο η κοπτική μύτη (ξυράφι) όσο και ο scribber έχουν πολύ λεπτή μύτη που μπορεί να δώσει 0.1 mm αυλάκι. Η απόσταση μεταξύ των αυλακιών με προβληματίζει
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #99 στις: Ιανουαρίου 19, 2017, 09:19:15 μμ »
Για την απόσταση των 0.1 mm προβληματίζομαι γιατί εξαρτάται από τα βηματικά μοτέρ και δεν μου έχει δώσει την εντύπωση τέτοιας ποιότητας. Ωστόσο σίγουρα και οι δύο παίρνουν το λεπτό πλαστικό πχ. evergreen και τόσο η κοπτική μύτη (ξυράφι) όσο και ο scribber έχουν πολύ λεπτή μύτη που μπορεί να δώσει 0.1 mm αυλάκι. Η απόσταση μεταξύ των αυλακιών με προβληματίζει

Υπάρχει κάποια ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αυλακιών που μπορεί να πετύχει; Τυχαία ανέφερα το 0.1μμ. Προσπαθώ να μάθω αν θα μπορέσω να φτιάξω αυτό που χρειάζομαι ή αν θα πρέπει να τα πάρω έτοιμα (προσπαθώ να αποφύγω το έτοιμο για λόγους κατασκευαστικούς και όχι για να κάνω οικονομία, ασε που μόνο με τα βαγόνια θα κάνω απόσβεση με την μια).

Tags: