Αποστολέας Θέμα: VAB Εθνικής Φρουράς Κύπρου / Cyprus National Guard - Heller 1/35  (Αναγνώστηκε 3084 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aviator

• Δημήτρης
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
VAB Εθνικής Φρουράς Κύπρου / Cyprus National Guard - Heller 1/35
« στις: Δεκεμβρίου 06, 2016, 01:37:14 μμ »
Θα αναρωτιέστε τι θέλει κάποιος με τέτοιο ψευδώνυμο και φωτο στο forum για τα ... τεθωρακισμένα. Ε, είπα να κάνω έτσι μια αλλαγή βρε αδελφέ. Σας παρουσιάζω, λοιπόν, την πρώτη μου (ενήλικη) προσπάθεια να φτιάξω κάτι χωρίς φτερά. Πρόκειται για ένα τεθωρακισμένο όχημα VAB στα χρώματα της Εθνικής Φρουράς. Το μοντέλο είναι το 35άρι της Heller (με τι ξεκίνησα ο άνθρωπος...) και κάθε σχόλιο περιττεύει. Τέλος πάντων, αγόρασα και τα σχετικά φωτοέτσια της Έντουαρντ, έκανα κάτι .. αεροπλανικά και το τελείωσα. Χρησιμοποίησα φίλτρα της ΑΚ, τα χρώματα είναι GUNZE (δεν τ' αλλάζω)  έκανα κάτι περίεργες μίξεις για να πετύχω τα κυπριακά χρώματα, η δε βάση πρόχειρη μόνο για τη φωτογράφιση. Οι χαλκομανίες της LM, μόλις κυκλοφόρησαν, μπορεί να είμαι και ο πρώτος που τις αγόρασε.

Λοιπόν, το σκέφτομαι να ξανακάνω κανένα γήινο με ερπύστριες. Να τελειώσω, όμως, πρώτα ένα Yak-7 που έχω αρχίσει ...

Δημήτρης

::checklist::
Μέτρον άριστον

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
Απ: VAB Εθνικής Φρουράς Κύπρου / Cypriot National Guard - Heller 1/35
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 06, 2016, 01:56:20 μμ »
Καλώς ήλθες στα λημέρια μας!!!
Για... αεροπόρος, μια χαρά το έχεις και το επίγειο!!!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 06, 2016, 03:44:46 μμ »
Συγχαρητήρια κατ' αρχήν γιατί ασχολήθηκες με αυτό το κιτ!!!
Συγχαρητήρια γιατί το μετέτρεψες σε αριστούργημα!!!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 06, 2016, 06:29:00 μμ »
πολυ ωραια κατασκευη,μην το σκεφτεσαι καθολου,προχωρα στο επομενο επιγειο!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 06, 2016, 11:15:16 μμ »
Πάρα πολύ καλό ::thumbleft::

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 06, 2016, 11:45:35 μμ »
Κι εμένα μου αρέσει το αποτέλεσμα.  ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::keep_mod::

Θα ήθελα να μας αναλύσεις λίγο το βάψιμο και γιατί´έπέλεξες αυτή´την αντίθεση στα όρια των χρωμάτων. Από´μακριά´δείχνει ωραίά, αλλά´άπό´κοντά´μοιάζει περισσότερο με overspray ή´ότι το ένα χρώμα δεν κάλυψε το άλλο.

Αποσυνδεδεμένος Aviator

• Δημήτρης
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 07, 2016, 02:02:35 πμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια κύριοι. Χαίρομαι που άρεσε. ::salut::

Τώρα gtdeath13 σχετικά με το βάψιμο, από όσες φωτογραφίες των κυπριακών VAB μπόρεσα να βρω (+ κάτι στιγμιότυπα παρελάσεων από youtube) παρατήρησα, ότι το αμμώδες είναι ουσιαστικά βαμμένο πάνω στο γκρι, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις σχεδον να το καλύπτει πλήρως. Τούτο μάλιστα είναι ακόμη πιο έντονο σε άλλα οχήματα, όπως πχ τα BMP-3, τα AMX-13, τα VAB/HOT κλπ, όπου οι γκρι και αμμώδεις γραμμές είναι διακεκομμένες και όχι συνεχείς όπως στα VAB/VTT. Δεδομένου δε, ότι λόγω μεγαλύτερης αντίθεσης, το αμμώδες φαίνεται πιο έντονο από το γκρι, το τελευταίο αλλού φαίνεται σαν να "σβήνει", σε κάποιες άλλες γωνίες φαίνεται πιο πολύ. Τώρα, βέβαια, αυτά από μακρία, γιατί στη μεγαλόνησο δεν πήγα να τα δω κι από κοντά  :).

Αφού, λοιπόν, μελέτησα ενδελεχώς και λεπτομέρως τα παραπάνω...άρπαξα τον αερογράφο και έκανα ό,τι μου βγήκε.  :lol:  Πάντως, όντως το μασκάρισμα πιο δύσκολο στα τεθωρακισμένα κουτάκια με τα χίλια μύρια πάνω, από ότι στα αεροπλάνα με τις απλωτές επιφάνειες.  :lol:
Μέτρον άριστον

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 07, 2016, 08:47:46 πμ »
Πες μας λίγο αν δεν σου κάνει κόπο, θέματα εφαρμογής και γενικότερα προβλήματα συναρμολόγησης αντιμετώπισες;

Αποσυνδεδεμένος Aviator

• Δημήτρης
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 07, 2016, 11:53:10 πμ »
Πες μας λίγο αν δεν σου κάνει κόπο, θέματα εφαρμογής και γενικότερα προβλήματα συναρμολόγησης αντιμετώπισες;

Πολύ ευχαρίστως. Γενικά, να το πω ευγενικά, το κιτ δεν διεκδικεί και κανα βραβείο ποιότητας. Τα κομμάτια σχετικά λίγα, σε σχέση με νεώτερα κιτ. Η λεπτομέρεια είναι πολύ βασική και πολύ "μαλακή"-αχνή. Κάποια κομμάτια, όπως πχ το πολυβόλο, ή αυτό που 'προσπαθεί' να αναπαραστήσει τα εργαλεία, καλύτερα να αντικατασταθεί, όπως έκανα εγώ. Τα φωτοχαραγμένα της Εντουαρντ βοήθησαν πολύ στη βελτίωση της τελικής παρουσίασης. Το πλαστικό ήταν περίεργο, μου θύμησε κιτ άλλων εποχών. Οι οδηγίες συναρμολόγησης πραγματικά με δυσκόλεψαν, δεν είναι καθόλου σαφείς σε κάποια σημεία, ειδικά για κάποια μικρά κομμάτια. Τα καλύματα των παραθύρων έπρεπε να τριφτούν αρκετά, αλλιώς δεν εφαρμόζαν σωστά. Η εφαρμογή πάνω και κάτω αμαξώματος ήθελε προσοχή, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Πάντως στόκος χρειάστηκε, ειδικά για το πίσω τμήμα του αμαξώματος. Οι λαστιχένιες ρόδες είχαν κάτι απαίσια σημάδια από τη μια πλευρά, αλλά με λίγο λέρωμα έγιναν αποδεκτές. Η εσωτερική λεπτομέρεια είναι σπαρτιατική, αλλά δεν με πολυέννοιαζε διότι δεν σκόπευα να αφήσω θυρίδες ανοικτές. Πάντως το έβαψα κανονικά και έκανα ότι μπορούσα καλύτερο για τις θέσεις οδηγού και συνοδηγού, που φαίνονται από τα παράθυρα.

Συνοπτικά, ένα μέτριο κιτ που θέλει προσπάθεια για να δείξει. Εγώ επειδή ήταν το πρώτο, έβαλα τον πήχυ χαμηλά και δεν επένδυσα περισσότερο χρόνο. Τι να κάνουμε, όμως, δεν υπάρχει άλλο πλαστικό μοντέλο του VAB στην 1/35. Μου κάνει εντύπωση που δεν το έχει ακόμη κυκλοφορήσει κάποια άλλη εταιρεία, πρόκειται για όχημα πολυδουλεμένο από αρκετούς στρατούς, που έχει δει δράση επί δεκαετίες σε αρκετά μέρη του κόσμου.

Το επόμενο λέω να είναι με ερπύστριες πάντως. Να το κάνουμε κι αυτό...
Μέτρον άριστον

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 08, 2016, 01:50:39 πμ »
Συγχαρητήρια για την κατασκευή. Μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα και μάλιστα βγήκε καλύτερο από την δικιά μου κατασκευή, ειδικά στο βάψιμο. Τα προβλήματα που είχες τα αντιμετώπισα και εγώ, αλλά το πιο κραυγαλέο κατά την γνώμη μου είναι το απαράδεκτο πενηντάρι. Αναμένω την επόμενη δημιουργία σου και πάλι μπράβο

Αποσυνδεδεμένος Aviator

• Δημήτρης
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 08, 2016, 01:20:39 μμ »
Όντως το πενηντάρι ήταν για τα πανηγύρια  ::bioliicon:: ::danseuse::.

Σε ευχαριστώ ::thanks_smilie::
Μέτρον άριστον

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 30, 2016, 01:05:44 πμ »
Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Το έχω φτιάξει πριν κανά δυο χρόνια στα πλαίσια του GB Heller (http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,27945.msg576180.html#msg576180).

Τα φωτοετσια δείχνουν μια χαρά, μαζί και οι φθορές αν και θα το ήθελα λίγο πιο σκονισμένο, μιας και εκεί κάτω έχει πολύ σκόνη.
Το μόνο σημαντικό λάθος που βλέπω είναι οι τροχοί της δεξιάς πλευράς που έχουν μπει ανάποδα (κάτι έπαιζε με τις οδηγίες, γιατί και εγώ ανάποδα τα είχα βάλει στην αρχή). Ελπίζω να μπορείς να το διορθώσεις έστω και τώρα. Και το 50αρι σωστή αλλαγή, γιατί το δικό του ήταν μια κατσαρή τρίχα...

Αποσυνδεδεμένος Aviator

• Δημήτρης
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 30, 2016, 12:13:13 μμ »
Ευχαριστώ. Τα λάστιχα είχαν κάτι τραγικά σημάδια από τη μια πλευρά που καθιστούσαν την "ορθή" τοποθέτησή τους αδύνατη. Και όντως και οι οδηγίες ήταν κουκουρούκου. Για τις ρόδες, για όποιον το αποτολμήσει στο μέλλον, καλύτερα θα ήταν να αντικατασταθούν από ρητινένιες που κυκλοφορούν. Εγώ δεν είχα σκοπό να ξοδέψω περισσότερα χρήματα για μια "πειραματική" κατασκευή. Πάντως τώρα που το ξαναβλέπω, αλλάζουν θέση και με λίγη περισσότερο ... σκόνη θα δείχνουν ΟΚ.

Χρόνια πολλά σε όλους.
Μέτρον άριστον

Αποσυνδεδεμένος f 16 fighting falcon

• in thrust we trust..
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: athens
  • in thrust we trust
Απ: VAB Εθνικής Φρουράς Κύπρου / Cyprus National Guard - Heller 1/35
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 13, 2017, 10:42:34 πμ »
πολυ ωραια δουλεια , τι χρωματα εβαλες για την παραλλαγη , τι κωδικους χρωματων για την κυπριακη ? , με τι χρωμα επισης το σκονισες ?

Αποσυνδεδεμένος Aviator

• Δημήτρης
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 23, 2017, 12:47:19 μμ »
Μόλις το είδα, διακοπές γαρ. Λοιπόν, καλωσόρισες στον κόσμο της χρωματικής φαντασίας. Για το γαιώδες, το καφέ που χρησιμοποίησα είναι το C310 tan της Gunze, ανοιγμένο με Tamiya Deck Tan XF55, αναλογία περίπου 80-20. Πάντως τουλάχιστον το γαιώδες δεν είναι σταθερό στα οχήματα της Εθνικής Φρουράς, και άλλα έχουν περισσότερο καφέ απόχρωση, άλλα πιο hemp. Το πράσινο είναι Tamiya Olive Green XF58, ανοιγμένο με Gunze C320, αν και αν το ξαναέβαφα θα το έκανα πιο Olive Drab. Το αμμώδες είναι Tamiya Deck Tan, και το γκρι Gunze Neutral Grey. Το σκόνισα με Light Dust της MIG Jimenez.

Θέλει πειραματισμό, στην τελική καλό είναι όποιο ικανοποιεί εσένα περισσότερο.
Μέτρον άριστον

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 29, 2017, 05:05:22 μμ »
Από αυτά που διάβασα πιο πάνω το μόνο που απομένει να πω ειναι ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ για το κουράγιο σου να κανείς το χρεπι μοντέλο. ::good_job_smilie:: ::101:: ::avgreekflag5pn:: ::cyprusflag::
 ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος Aviator

• Δημήτρης
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 30, 2017, 01:53:39 πμ »
Σ' ευχαριστώ. Και να φανταστείς το διάλεξα για να κάνω θέμα ελληνικό, αλλά να μη μπλέξω με ερπύστριες.
Μέτρον άριστον

Tags: