Πες μας λίγο αν δεν σου κάνει κόπο, θέματα εφαρμογής και γενικότερα προβλήματα συναρμολόγησης αντιμετώπισες;
Πολύ ευχαρίστως. Γενικά, να το πω ευγενικά, το κιτ δεν διεκδικεί και κανα βραβείο ποιότητας. Τα κομμάτια σχετικά λίγα, σε σχέση με νεώτερα κιτ. Η λεπτομέρεια είναι πολύ βασική και πολύ "μαλακή"-αχνή. Κάποια κομμάτια, όπως πχ το πολυβόλο, ή αυτό που 'προσπαθεί' να αναπαραστήσει τα εργαλεία, καλύτερα να αντικατασταθεί, όπως έκανα εγώ. Τα φωτοχαραγμένα της Εντουαρντ βοήθησαν πολύ στη βελτίωση της τελικής παρουσίασης. Το πλαστικό ήταν περίεργο, μου θύμησε κιτ άλλων εποχών. Οι οδηγίες συναρμολόγησης πραγματικά με δυσκόλεψαν, δεν είναι καθόλου σαφείς σε κάποια σημεία, ειδικά για κάποια μικρά κομμάτια. Τα καλύματα των παραθύρων έπρεπε να τριφτούν αρκετά, αλλιώς δεν εφαρμόζαν σωστά. Η εφαρμογή πάνω και κάτω αμαξώματος ήθελε προσοχή, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Πάντως στόκος χρειάστηκε, ειδικά για το πίσω τμήμα του αμαξώματος. Οι λαστιχένιες ρόδες είχαν κάτι απαίσια σημάδια από τη μια πλευρά, αλλά με λίγο λέρωμα έγιναν αποδεκτές. Η εσωτερική λεπτομέρεια είναι σπαρτιατική, αλλά δεν με πολυέννοιαζε διότι δεν σκόπευα να αφήσω θυρίδες ανοικτές. Πάντως το έβαψα κανονικά και έκανα ότι μπορούσα καλύτερο για τις θέσεις οδηγού και συνοδηγού, που φαίνονται από τα παράθυρα.
Συνοπτικά, ένα μέτριο κιτ που θέλει προσπάθεια για να δείξει. Εγώ επειδή ήταν το πρώτο, έβαλα τον πήχυ χαμηλά και δεν επένδυσα περισσότερο χρόνο. Τι να κάνουμε, όμως, δεν υπάρχει άλλο πλαστικό μοντέλο του VAB στην 1/35. Μου κάνει εντύπωση που δεν το έχει ακόμη κυκλοφορήσει κάποια άλλη εταιρεία, πρόκειται για όχημα πολυδουλεμένο από αρκετούς στρατούς, που έχει δει δράση επί δεκαετίες σε αρκετά μέρη του κόσμου.
Το επόμενο λέω να είναι με ερπύστριες πάντως. Να το κάνουμε κι αυτό...