Αποστολέας Θέμα: Απορία για διαλυτικό Lifecolor  (Αναγνώστηκε 1539 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Manoss

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απορία για διαλυτικό Lifecolor
« στις: Νοεμβρίου 06, 2016, 01:48:14 πμ »
Καλησπέρα σε όλους
Είμαι νέος στον χώρο του μοντελισμού (κοινός noobas), πήρα ένα κιτ ΑΗ-6 της Italeri για να πειραματιστώ με χρώματα και τεχνικές. Τα χρώματα μου έχω είναι ακρυλικά της Lifecolor αλλά δεν πήρα το thinner. Έχω σκοπό να το παραγγείλω όταν αποφασίσω πιο θα είναι το επόμενο κιτ για να κάνω μαζική παραγγελία. Έχει να μου προτείνει κάποιος κάτι για να αραιώσω τα χρώματα προς το παρών? Κάπου στο φόρουμ διάβασα για το ΑΖΑΧ εφόσον αυτό δεν περιέχει αμμωνία η οποία δεν τα πάει καλά με τα ακρυλικά. Αν όντως κάνει το ΑΖΑΧ το εφαρμόζω αναλογικά απευθείας στο χρώμα ή πρέπει να φτιάξω κάποιο είδους διάλυμα με νερό?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος tornado

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
Απ: Απορία για διαλυτικό Lifecolor
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 06, 2016, 09:38:38 πμ »
Καλωσόρισες στο χόμπι και στην παρέα

Χρησιμοποιώ και εγώ τα lifecolor και είμαι και εγώ σχετικά καινούριος με το χόμπι, από την μικρή μου εμπειρία διαπίστωσα ότι καλώ είναι τα χρώματα να αραιώνονται με τα διαλυτικά που προτείνει η εταιρία, όμως για να μην ξοδευτείς τώρα μπορείς να τα αραιώσεις με απλό νεράκι από την βρύση, το προτείνει και η ίδια η εταιρία, απλά αν έχεις αερογραφο θα μπουκώνει ποιο εύκολα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ανδρέας

::salut::

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 06, 2016, 09:53:10 πμ »
Επίσης πρέπει να ασταρωνεις το μοντέλο γιατί απευθείας τα lifecolor δύσκολα πιάνουν απ ευθείας στο πλαστικό.

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 06, 2016, 01:07:06 μμ »

videos

Υλικό για μελέτη......
Καλά να περνάτε!!!

::welcome_model::

Αποσυνδεδεμένος Manoss

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 08, 2016, 12:36:16 μμ »
Καλημέρα στην παρέα, φίλε Αντρεα κ εγώ με νερό τα αραιωσα τελικά! χωρίς να έχω εμπειρία μου φάνηκε ότι πιάνει πάντως. Δημητρη το είδα αυτό που λες καθώς εβαψα το εσωτερικό της ατράκτου και όταν ετριψα λίγο με ένα μυτοτσιμπιδο το χρώμα βγήκε υπερβολικά πολύ εύκολα, μετά το πέρασα ένα χέρι βερνικι κ τώρα δείχνει να κρατάει πολύ καλά (το ξαναετριψα!😁). Κωστα εκπληκτική δουλειά αυτά τα βίντεο! Απορω πως δεν τα είχα ανακαλύψει, ξανά μπράβο!

Tags: lifecolor