Αποστολέας Θέμα: Volkswagen Golf mk2 revell 1/24 κάτι το διαφορετικό  (Αναγνώστηκε 1873 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Modeling Greek man

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Απόλλων Κωτούλας--Κλίμακα 1/24 & 1/16
Volkswagen Golf mk2 revell 1/24 κάτι το διαφορετικό
« στις: Νοεμβρίου 26, 2016, 04:04:06 μμ »
Γεια σας και πάλι  ::salut:: Αυτο που θα σας παρουσιάσω είναι κάτι διαφορετικό απο ένα απλό Volkswagen Golf της revell.
Αποφάσισα να το κάνω λίγο πιο racing.
Αρχικά ανοίχτηκε το καπό και στις τρύπες μπήκε Σιρμα κομμένο απο σίτα βαμμένο μαύρο
Το ίδιο έγινε και στο σαλόνι όπου για τα πατάκια χρησιμοποιήθηκε σιρμα απο σιτα πάλι.
Επίσης χαμηλόθηκε λίγα χιλιοστά κόβοντας ένα μέρος απο τις αναρτήσεις που ενώνουν τους τροχούς με το σασί.
Όσο για τις ζάντες δεν τις άλλαξα με κάτι άλλο αλλα τις έβαψα λευκές.
Επίσης βάφτηκαν με φιμέ σπρέι φαναριών της arexons τα πλαϊνά και τα πίσω τζάμια.
Ορίστε το αποτέλεσμα:

adult photo sharing

• Scale 1/144
  • *
Απ: Volkswagen Golf mk2 revell 1/24 κάτι το διαφορετικό
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 26, 2016, 04:22:21 μμ »
Οριστε και λίγα απο τα στάδια κατασκευής που έχω:

photo host

Αποσυνδεδεμένος KonstantinF

• Scale 1/35
  • *
  • Κλίμακα 1/12 και άνω...
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 27, 2016, 12:12:07 μμ »
Μπράβο Απόλλωνα, όλο και καλύτερα! Τα τζάμια, το ταμπλό, τα σκούρα πίσω φανάρια και τα καθίσματα πολύ καθαρά και περιποιημένα. Η ιδέα για τα ανοίγματα πρωτότυπη και η εκτέλεση καθαρή. Θα ήταν ενδιαφέρον να έδειχνες πώς τα έκανες και πώς πέτυχες τη συμμετρική τους διάταξη. Τώρα μερικές παρατηρήσεις (ως συνήθως - όταν βαρεθείς να σου λέω, πες μου!  :wink:)
  • Η σίτα κάτω από τα ανοίγματα είναι τοποθετημένη λιγάκι όπως-όπως, και αν θες να έχεις το καπό ανοιχτό, θε έπρεπε να είναι πιο προσεγμένη. Μια και ξανοίχτηκες σε σκρατσοδουλειές (που έχουν περισσότερο κόπο), αξίζει να γίνονται προσεκτικά. Στη συγκεκριμενη περίπτωση, θα έπρεπε να χαραχτεί στην κάτω μεριά του καπό ένα ορθογώνιο που να περικλείει όλα τα τρίγωνα ανοίγματα και να ξυστεί, ώστε να δημιουργηθεί ένα βαθουλωμα κάπου 1 mm. Αυτό θα είχε το πλεονέκτημα το πάχος του καπό (που φαίνεται μέσα από τις τριγωνικές τρύπες) να είναι λεπτότερο και πιο ρεαλιστικό. Μετά η σίτα θα κόβονταν στο μέγεθος του ορθογωνίου και θα κολλιόνταν στην εσοχή - καθαρή δουλειά.
  • Η σίτα, τόσο κάτω από τα ανοίγματα όσο και στα πατάκια είναι εκτός κλίμακος. Η σίτα για κουνούπια ταιριάζει στην κλίμακα 1/8, άρα εδώ χρειάζεσαι 3 φορές πιο λεπτή. Δοκίμασε το πλέγμα από λεπτό σουρωτήρι. Θα χαλάσεις ένα σουρωτήρι και μετά θα έχεις πλέγμα για 4-5 κατασκευές...
  • Την εποχή του MkII, οι μπαταρίες ήταν (νομίζω) ακόμα μαύρες. Το άσπρο κάλυμμα μοιάζει να μην ταιρίαζει...
Τέρμα οι γκρίνιες... Με το καλό στο επόμενο!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 27, 2016, 12:32:27 μμ »
Μπράβο Απόλλωνα, όλο και καλύτερα! Τα τζάμια, το ταμπλό, τα σκούρα πίσω φανάρια και τα καθίσματα πολύ καθαρά και περιποιημένα. Η ιδέα για τα ανοίγματα πρωτότυπη και η εκτέλεση καθαρή. Θα ήταν ενδιαφέρον να έδειχνες πώς τα έκανες και πώς πέτυχες τη συμμετρική τους διάταξη. Τώρα μερικές παρατηρήσεις (ως συνήθως - όταν βαρεθείς να σου λέω, πες μου!  :wink:)
  • Η σίτα κάτω από τα ανοίγματα είναι τοποθετημένη λιγάκι όπως-όπως, και αν θες να έχεις το καπό ανοιχτό, θε έπρεπε να είναι πιο προσεγμένη. Μια και ξανοίχτηκες σε σκρατσοδουλειές (που έχουν περισσότερο κόπο), αξίζει να γίνονται προσεκτικά. Στη συγκεκριμενη περίπτωση, θα έπρεπε να χαραχτεί στην κάτω μεριά του καπό ένα ορθογώνιο που να περικλείει όλα τα τρίγωνα ανοίγματα και να ξυστεί, ώστε να δημιουργηθεί ένα βαθουλωμα κάπου 1 mm. Αυτό θα είχε το πλεονέκτημα το πάχος του καπό (που φαίνεται μέσα από τις τριγωνικές τρύπες) να είναι λεπτότερο και πιο ρεαλιστικό. Μετά η σίτα θα κόβονταν στο μέγεθος του ορθογωνίου και θα κολλιόνταν στην εσοχή - καθαρή δουλειά.
  • Η σίτα, τόσο κάτω από τα ανοίγματα όσο και στα πατάκια είναι εκτός κλίμακος. Η σίτα για κουνούπια ταιριάζει στην κλίμακα 1/8, άρα εδώ χρειάζεσαι 3 φορές πιο λεπτή. Δοκίμασε το πλέγμα από λεπτό σουρωτήρι. Θα χαλάσεις ένα σουρωτήρι και μετά θα έχεις πλέγμα για 4-5 κατασκευές...
  • Την εποχή του MkII, οι μπαταρίες ήταν (νομίζω) ακόμα μαύρες. Το άσπρο κάλυμμα μοιάζει να μην ταιρίαζει...
Τέρμα οι γκρίνιες... Με το καλό στο επόμενο!

Σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις Κωνσταντίνε (που δεν μου είναι καθόλου βαρετές, μάλιστα μου είναι πολύ ενδιαφέρουσες και σημαντικές  ::salut::::thumbleft:: όσο για τα λάθη που μου είπες θα τα βελτιώνω στα επόμενα μοντέλα που θα χρειαστούν κάτι τέτοιο!!!
 Για τα στάδια κατασκευής του καπό έχω κάποιες φωτό στο κινητό μου και όταν ευκαιρίσω θα τις ανεβάσω

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 27, 2016, 09:39:26 μμ »
Καλά το πήγες,και εγώ είμαι περίεργος να μάθω πως έκανες τις τρύπες στο καπό :?: :?: :?: και τις κατάφερες κιόλας να είναι τόσο συμμετρικές!
Θα συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις του Κωνσταντίνου και επιπλέον να ρωτήσω, με τί λευκό έβαψες?
ʼντε τώρα βουρ για το επόμενο! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 28, 2016, 08:13:46 μμ »
Καλά το πήγες,και εγώ είμαι περίεργος να μάθω πως έκανες τις τρύπες στο καπό :?: :?: :?: και τις κατάφερες κιόλας να είναι τόσο συμμετρικές!
Θα συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις του Κωνσταντίνου και επιπλέον να ρωτήσω, με τί λευκό έβαψες?
ʼντε τώρα βουρ για το επόμενο! ::salut::

Σε ευχαριστώ πολύ Alex.
Βάφτηκε με λευκό σπρέι gloss της humbrol με ονομασία:humbrol 022 gloss white spray
Στρώνει υπέροχα και αφήνει τέλεια γυαλάδα. ::thumbleft::
Όσο για το καπό θα ανεβάσω κάποιες φωτό που θα δειχνω πως το έκανα άμα μπορέσω

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 28, 2016, 09:15:38 μμ »
Γεια σας και πάλι. Μου ζητήσατε να ανεβάσω φωτο απο το τρύπιμα του καπο και να σας το εξηγήσω
Αρχικά σημειώθηκαν με μολύβι και χάρακα το περίγραμμα απο τις τρύπες. Έπειτα άρχισα στο περίπου να χαράζω τις τρύπες με κοπίδι λιγο πιο μέσα απο εκει που σημείωσα για να γίνει το ξεκίνημα.  έπειτα θερμενοντας το κοπίδι με έναν αναπτήρα εκανα σιγά σιγά τις τρύπες μέχρι να τις κόψω. Μετα αφού το τρύπισα άρχισα να περνώ τις ατέλειες και τις προεξοχές γύρω γύρω με το κοπίδι μέχρι να πάρουν ίδιο σχήμα όλα χωρίς ατελειες. Αφού έγινε όλη αυτή η διαδικασία περαστηκε με ντουκοχαρτο 1000αρι και μετα 2000 για αρκετή ώρα μέχρι να φύγουν σχεδόν όλες οι ατέλειες. Μετα έκοψα κομμάτι Σιρμα απο σίτα το έβαψα μαύρο ματ με το humrol black matt spray και το κόλλησα στο καπό!!!
Ορίστε και κάποιες φωτο που έχω:

Αποσυνδεδεμένος KonstantinF

• Scale 1/35
  • *
  • Κλίμακα 1/12 και άνω...
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 28, 2016, 10:13:01 μμ »
Αξιολογότατη προσπάθεια! Θα είχες γλυτώσει κόπο και χρόνο και θα είχες πετύχει ακόμα ωραιότερο αποτέλεσμα δουλεύοντας από ένα σημείο κι έπειτα με λίμα...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 28, 2016, 10:16:49 μμ »
Αξιολογότατη προσπάθεια! Θα είχες γλυτώσει κόπο και χρόνο και θα είχες πετύχει ακόμα ωραιότερο αποτέλεσμα δουλεύοντας από ένα σημείο κι έπειτα με λίμα...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Κωνσταντίνε. ::salut::
Δεν το είχα σκεφτεί αυτό με την λίμα, θα το εφαρμόσω απο εδώ και πέρα  ::salut:: ::thumbleft::

Tags: