ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία

USS CONSTITUTION

<< < (4/16) > >>

Γρηγόρης Ευταξιάδης:
Μπράβο πολύ καθαρή δουλειά με πολύ προσοχή στην λεπτομέρεια !!! Θα είναι εντυπωσιακό όταν εκτεθεί μαζί με το ολόκληρο μοντέλο , καλή συνέχεια.

Στέλιος Α:
Ευχαριστώ πολύ!

Στέλιος Α:

Τελείωσαν όλα τα σκοινιά. Απομένουν τα πανιά και η σημαία! Επειδή ορισμένες λεπτομέρειες δεν θα είναι εύκολα φανερές μετά την τοποθέτηση των πανιών εδώ οι τελικές φωτογραφίες. Αν μπορέιτε δώστε μου ιδέες για να δώσω μια ελαφριά σταθερή καμπυλότητα στο ύφασμα των πανιών παρακαλώ, πριν πάρω την απλή κόλλα κολλαρίσματων των ρούχων που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Chemist:
Στέλιο καλημέρα
Πολύ ωραία η δουλειά σου. Μπράβο.
Σχετικά με το ερώτημα σου το οποίο με έχει προβληματίσει και εμένα έκανα μια δοκιμή με ΛΑΚ. Πήρα ένα πανί το οποίο τα τοποθέτησα σε μια σφαιρική επιφάνεια και το ψέκασα με '' Chroma care silk styling spray της LORVENN '' Αγορά από ΧΌΝΤΟ χωρίς προωθητικό αέριο.
Ο ψεκασμός έγινε από απόσταση 30 cm μέχρι το πανί να εμφανίζεται σαν βρεγμένο. Στη συνέχεια , ενώ το πανί μένει πάντα σε επαφή με την σφαιρική ή κάποια καμπύλη επιφάνεια, το στέγνωσα με ζεστό ρεύμα αέρος με ένα σεσουάρ για χτενίσματα. Αφού στέγνωσε καλά αφαιρέθηκε η καμπύλη επιφάνεια και το ύφασμα είχε διατηρήσει το σχήμα χωρίς να φαίνεται κάτι επ' αυτού.
Η διαδικασία αυτή είναι ένα τεστ που δείχνει ικανοποιητικό. Δεν έχω κάνει χρήση στα δικά μου πανιά γιατί δεν χρειάσθηκε. Ότι κάνεις να το κάνεις αφού δοκιμάσεις σε κάποια υφάσματα και μετά να κάνεις χρήση στο πλοίο.
Πιθανώς ανάλογη διαδικασία να μπορεί να γίνει και με την κόλλα κολλαρίσματος που ανέφερες πάντα όμως με δοκιμές προηγουμένως.
Κράτησε με ενήμερο για το όλο αυτό θέμα. Δες και το θέμα της αντοχής σε σχέση με το χρόνο.Είναι ενδιαφέρον.
Φιλικά
Γιώργος

Stergios T:
Στέλιο πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου.
Όταν βρεις χρόνο, πες μας τι είδος σχοινιών χρησιμοποίησες και αν τα κέρωσες ή όχι πριν τα αναρτήσεις.
Ευχαριστώ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση