Αποστολέας Θέμα: F-4E 01517 HAF AEGEAN BLUE 1/72 REVELL ΤΕΛΟΣ!!!  (Αναγνώστηκε 13333 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος yiorgos.sf.

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
Απ: F-4E 01517 HAF AEGEAN BLUE 1/72 REVELL
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 25, 2016, 03:16:26 μμ »
Ευχαριστώ για το σχόλιο!

Κατάφερα να τελειώσω το στοκάρισμα των βασικών μερών και έλεγχο με alluminium...

Έχω μερικές απορίες που αφορούν στους πυλώνες και το χρώμα τους και τα φορτία.
Για τις εξωτερικές δεξαμενές (που θα βάλω παραλλαγή Βιετνάμ που ήταν συνηθισμένο) οι πυλώνες τους είναι alluminium όπως όλο το κάτω μέρος ή το γκρι της παραλλαγής Βιετνάμ? Το ίδιο ισχύει και για τους εσωτερικούς πυλώνες?
Θα βάλω σίγουρα τους 4 Sparrow στην κοιλιά,δυο εξωτερικές δεξαμενές και αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να βάλω ταυτόχρονα βόμβες ή AIM9
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 25, 2016, 04:24:15 μμ »
αν εννοείς κάτι τέτοιο λογικά μπορείς :roll:.εκτός αν εννοείς τους aim9l/m. περίμενε να σου απαντήσει και κάποιος πιο σχετικός με τα f-4
-

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 25, 2016, 07:00:26 μμ »
Έχω μερικές απορίες που αφορούν στους πυλώνες και το χρώμα τους και τα φορτία.
Για τις εξωτερικές δεξαμενές (που θα βάλω παραλλαγή Βιετνάμ που ήταν συνηθισμένο) οι πυλώνες τους είναι alluminium όπως όλο το κάτω μέρος ή το γκρι της παραλλαγής Βιετνάμ?

Οι πυλώνες ήταν βαμμένοι με το γκρι της παραλλαγής Βιετνάμ.

Το ίδιο ισχύει και για τους εσωτερικούς πυλώνες?

Οι εσωτερικοί πυλώνες ήταν βαμμένοι με aluminium.

Στην παρακάτω  φωτογραφία του 01517 φαίνεται το διαφορετικό χρώμα των πυλώνων.
http://www.airfighters.com/photo/103227/L/Greece-Air-Force/McDonnell-Douglas-F-4E-Phantom-II/01517/

Θα βάλω σίγουρα τους 4 Sparrow στην κοιλιά,δυο εξωτερικές δεξαμενές και αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να βάλω ταυτόχρονα βόμβες ή AIM9

Σε αποστολές αναχαίτισης συνήθως έφεραν 2 ή 4 ΑΙΜ-7E/F, δυο εξωτερικές δεξαμενές και 2 ΑΙΜ-9Ρ+2 ΑΙΜ-9L ή 4 ΑΙΜ-9Ρ.

Καλή συνέχεια.
Βαγγέλης Αθανασίου

Συνδεδεμένος yiorgos.sf.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 30, 2016, 12:55:52 μμ »
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, μάλλον θα πάω σε 4 ΑΙΜ-7E/F, δυο εξωτερικές δεξαμενές και 2 ΑΙΜ-9Ρ+2 ΑΙΜ-9L

Κατάφερα να τελειώσω στους stabilizers, αφού έτριψα την τρίγωνη ενίσχυση (αποκαταστάθηκαν οι γραμμώσεις και πριτσίνια κατά το δυνατόν) και έφτιαξα από φύλλο πλαστικού το χείλος προσβολής (θα κολληθούν για λόγους ασφαλείας στο τέλος σχεδόν του μοντέλου)

Στη συνέχεια θα προχωρήσω με κατασκευή λεπτομέρειας στις φωλέες...
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 30, 2016, 11:41:41 μμ »
Εξαιρετική η εργασία σου μπράβο, πολύ ωραία σου βγήκανε τα σλατς και τα χειροποίητα χείλη προσβολής. Του κιτ δεν είχαν slats?

Συνδεδεμένος yiorgos.sf.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #55 στις: Δεκεμβρίου 01, 2016, 09:30:22 πμ »
Το μοντέλο είναι το F-4F της Revell, αυτά δεν είχανε slats στους stabilizers, αυτή είναι και η βασική εξωτερική διαφορά των E με τα F και επειδή ήταν και μεταγενέστερο μοντέλο είχαν και την τριγωνική ενίσχυση, η οποία δεν υπήρχε στα πρώτα Ε, προστέθηκαν αργότερα... Στα εξωτερικά τμήματα της πτέρυγας ομως το μοντέλο δίνει δυο επιλογές με και χωρίς slats
Γιώργος

Συνδεδεμένος yiorgos.sf.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #56 στις: Δεκεμβρίου 06, 2016, 03:36:20 μμ »
Επιτέλους έτοιμο το μοντέλο για βάψιμο, κατασκευάστηκαν το HUD και οι καλωδιώσεις πίσω από τα καθίσματα μικρολεπτομέρειες που ήθελαν επισκευή και διόρθωση... (τα stabilizers δεν έχουν κολληθεί ακόμα, θα μπουν τελευταία μαζί με κεραίες κλπ...)

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #57 στις: Δεκεμβρίου 06, 2016, 08:02:51 μμ »
Συνονόματε πραγματικά θαυμάζω το μεράκι στην δουλειά σου!!
Καταπληκτικό σε κάθε μια εργασία και σε κάθε ένα update!!

Πολύ μελετημένο όλο το πράγμα και ακόμα και για 48αρι ειναι ένα εξαιρετικό reference!!!
Μπράβο!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #58 στις: Δεκεμβρίου 06, 2016, 08:24:47 μμ »
Αντε να πας στο βαψιμο, ωραιο μοντελο φαινεται πως θα βγει ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #59 στις: Δεκεμβρίου 06, 2016, 09:17:44 μμ »
Συμφωνώ με τον HARTMAN, φοβερά τα καθίσματα και γενικώς πως φαίνεται το πιλοτήριο.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 07, 2016, 09:43:19 πμ »
Γιώργο καλή συνέχεια με το βάψιμο!! Πολύ όμορφη δουλειά εως τώρα!!
Πρόσεξε μόνο λίγο την αντιαισθητική γραμμή του καλουπιού στα ακροπτερύγια και είσαι έτοιμος για βάψιμο.  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 07, 2016, 11:00:16 πμ »
Μεθοδική δουλειά, όμορφο αποτέλεσμα  ::thumbleft::

Καλή συνέχεια, Γιώργο ::salut::
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος Seahawk

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 18, 2016, 10:30:27 μμ »
Εντυπωσιακά λεπτομερής δουλειά!
Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσω και το δικό μου όμοιο κιτ.
Αυτό που με κρατά πίσω προς το παρόν είναι η αλλαγή σε slatted stabilizers... στα οποία βέβαια έκανες για ακόμη κια φορά δουλειά άξια αναφοράς!

Συνδεδεμένος yiorgos.sf.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 09:41:18 πμ »
Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια!
Η γραμμή του καλουπιού στα ακροπτερύγια διορθώθηκε, σε ευχαριστώ felix ούτε που το είχα προσέξει!
Δυστυχώς καθυστερεί το βάψιμο γιατί κολλώντας τις δεξαμενές και τους πυλώνες των ΑΙΜ-9 (μια μικρή παρατήρηση εδώ, αν και οι κυρίως πυλώνες είναι alluminium, οι ράγες ανάρτησης των πυραύλων είναι ή λευκοί ή στο γκρι της παραλλαγής Vietnam, εγώ κατέληξα στο δεύτερο, είναι σωστό?) παιδεύτηκα πολύ να τα βάψω σωστά... ελπίζω πριν τα Χριστούγεννα να βάψω το μεταλλικό κομμάτι του καμουφλάζ. Έχω δοκιμάσει το Alluminium Model Air της Vallejo, αν και θέλει προσοχή γιατί στεγνώνει γρήγορα είναι απίστευτα λεπτόκοκκο και στρώνει καταπληκτικά ακόμα και με το πινέλο!
Περιμένω να μου έρθουν και τα υπόλοιπα μεταλλικά της σειράς για να κάνω την ουρά γιατί τα απλά μεταλλικά της Vallejo δεν μου στρώνουν με τίποτα σε απλές επιφάνειες όπως τα πτερύγια των stabilators
Και μια ερώτηση, στα χείλη προσβολής των πτερύγων αλλά και των εξωτερικών slats  το μπλε της παραλλαγής περνά και λίγο στην κάτω πλευρά της πτέρυγας? Δεν έχω δει πραγματικές φωτογραφίες άλλα σε μοντέλα που έχω δει πότε τα βλέπω έτσι πότε αλλιώς , έχει κανείς άποψη?
Γιώργος

Συνδεδεμένος yiorgos.sf.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 10:01:27 πμ »
Seahawk, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται...  :wink:

Έκανα το λάθος να μην τρίψω από την αρχή τις τριγωνικές ενισχύσεις (εφόσον πρόκειται για τα πρώτα παραληφθέντα αεροσκάφη) και παιδεύτηκα λίγο.

01) Θα ξεκινήσεις λοιπόν με το τρίψιμο της ενίσχυσης εφόσον χρειάζεται και θα αποκαταστήσεις γράμμωση και πριτσίνια.

02) Θα σημειώσεις και θα χαράξεις εγκοπές βάθους ενός χιλιοστού στα χείλη προσφυγής το πλάτος της εγκοπής πρέπει να είναι τόσο ώστε να μπορεί να σφηνώσει ελαφρώς  ορθογώνιο κομμάτι από πλαστικό πιατάκι (πλάτος περίπου ένα χιλιοστό, μήκος όσο σου χρειάζεται για να το πιάσεις, μετά αφού κολληθεί μέσα στην εγκοπή θα κοπεί)

03) Αφού γίνουν οι εγκοπές κολλάς τα πλαστικά κομματάκια μέσα στις εγκοπές. Αφού στεγνώσουν καλά, κολλάς ταινία μασκαρισματος στην κάτω πλευρά διαγώνια όπως φαίνεται στην φώτο, πιο έξω στην βάση του πτερυγίου πιο μέσα στην άκρη του. Η ταινία μασκαρίσματος στην ουσία σου δείχνει που θα κόψεις τα περισσεύματα από τα κομματάκια πλαστικού. Στη συνέχεια τρίβεις την πάνω πλευρά των δοντιών που έχουν δημιουργηθεί για να τα κάνεις καμπύλα από πάνω όπως βλέπεις στην εικόνα.

04) Κόβεις από φύλο πλαστικού την λεπίδα του slat και την κολλάς στην κάτω πλευρά στην θέση της ταινίας πάνω στα δοντάκια

Για την ακριβή γεωμετρία και την κλίση των δοντιών αλλά και το πλάτος στην αρχή και το τέλος της λεπίδας συμβουλεύεσαι φώτο από το ίντερνετ γιατί δεν είμαι τελείως βέβαιος ότι έχω τις σωστές διαστάσεις, μην σε πάρω στο λαιμό μου!

Καλή επιτυχία περιμένουμε το Phantom σου!
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Seahawk

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 10:19:25 πμ »
Γιώργο, δεν έχω λόγια!

Ευχαριστώ πολύ!!!

Συνδεδεμένος yiorgos.sf.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 10:56:35 πμ »
Να σαι καλά άλλωστε  γιαυτό είμαστε όλοι εδώ  ::salut::
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Immortal

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 20, 2016, 09:29:26 πμ »
Δεν έχω πρόχειρη φωτογραφία, αλλά το μπλε της παραλλαγής πράγματι περνάει και κάτω από το χείλος προσβολής της πτέρυγας σε όλο το μήκος, (εσωτερικά και εξωτερικά slats). Αυτό τουλάχιστον ίσχυε όταν ο τύπος ήταν στις δόξες του, ή κατά την αρχική εφαρμογή της παραλλαγής. Ενδέχεται να υπήρξαν διαφοροποιήσεις μετά από συντήρηση ή επισκευές, αλλά για κάτι τέτοιο εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει φωτογραφική κάλυψη.

Συνδεδεμένος yiorgos.sf.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 20, 2016, 10:12:21 πμ »
Ευχαριστώ για την πληροφορία!

Βάφτηκε χθες το βράδυ το alluminium, σε γενικές γραμμές έστρωσε καλά. Αφού στεγνώσει καλά 2 - 3 μέρες οι γραμμές πινέλου και ατέλειες θα περαστούν με σχεδόν στεγνό μάλλον πινέλο για να εξομαλυνθούν... Τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από τις φθορές. Αν κανείς ξέρει κάποιον άλλο τρόπο ευχαρίστως να ακούσω!

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #69 στις: Δεκεμβρίου 20, 2016, 03:46:09 μμ »
Στις φωτογραφίες δείχνει πολύ καλό το στρώσιμο!

Συνδεδεμένος yiorgos.sf.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #70 στις: Δεκεμβρίου 21, 2016, 09:25:04 πμ »
 Περάστηκε τελικά χθες ένα δεύτερο χέρι το alluminium με  αραιό μείγμα και πολύ μαλακό πινέλο το οποίο κάλυψε σχεδόν όλες τις ατέλειες! Τόσο που λυπάμαι να το λερώσω!  :wink:

Στη συνέχεια θα βαφτούν και θα κολληθούν και στοκαριστούν τα ακίνητα μέρη της καλύπτρας, θα μπει μια κεραία στο ουραίο που έσπασε κατά τη διαδικασία, θα βαφτεί το εσωτερικό από τις εισαγωγές με το μπλε (μια ζώνη κοντά στο χείλος προσβολής, ακόμα ψάχνω να βρω πόσο θα είναι αυτή η ζώνη...)
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #71 στις: Δεκεμβρίου 21, 2016, 10:25:47 πμ »
Γιώργο πολύ ωραίο βγήκε το aluminium!! Τόσο καλό που δεν φαίνεται καν ότι είναι με πινέλο!! Έτριψες την επιφάνεια με ύφασμα μετά το βάψιμο?

Καλή συνέχεια και στο μπλέ!!  ::salut::
Νώντας

Συνδεδεμένος yiorgos.sf.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #72 στις: Δεκεμβρίου 21, 2016, 10:37:48 πμ »
Ευχαριστώ για το σχόλιο! όχι δεν το έτριψα γιατί είναι πολύ ευαίσθητο, φοβάμαι αν τριφτεί  μπορεί να ξεφλουδίσει, ότι γυάλισμα βλέπεις είναι από φυσικού του  :wink:
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #73 στις: Δεκεμβρίου 22, 2016, 02:11:50 πμ »
Ανέβασα 2 φώτο μήπως σε βοηθήσουν. Η 1η ειναι απο ενα παλιο περιοδικό και 2η απο κάποιον που τη ποσταρε πρόσφατα στο groupaki της 337 στο facebook, μάλλον από προσωπικό αρχείο! Ανοίγουν και σε μεγάλες αν πατήσεις στο 1ο εικονίδιο που εμφανίζετε σε κάθε εικόνα δεξιά πάνω όταν κάνεις hover (original size).

Ξενέρωσα που δεν εχεις αερογράφο αλλα για να έβγαλες τετοιο στρώσιμο στο μεταλλικό θα βγει πολύ ωραίο!

Συνδεδεμένος yiorgos.sf.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #74 στις: Δεκεμβρίου 22, 2016, 08:59:33 πμ »
Ευχαριστώ για τις φωτό είναι εξαιρετική βοήθεια!  ::salut::

Όσο για τον αερογράφο, με μωρά στο σπίτι και μοντελισμό μόλις πέσουν για ύπνο είναι απαγορευτικός για την ώρα... Το πινέλο αν το δουλέψεις σωστά μπορείς να πάρεις ένα αποτέλεσμα που να ικανοποιεί (να σου πω βέβαια την αμαρτία μου, επειδή ασχολούμουν και με τη ζωγραφική μου αρέσει η αίσθηση του πινέλου  :wink: )
Γιώργος

Tags: